Ülkemizde çeşit, çeşit şive vardır ve çok tatlı olurlar. Bazı şiveler insanı sinirden stresten arındırır. Sizinde beğendiğiniz bir şive var mı?şiveni yerim daaa :)
Şiveli konuşmalar sizde nasıl bir etki bırakıyor, en sevdiğiniz şive hangisidir?
Trakya şivesini çok severim ama trakyalıdan biri benzetmeye çalışırken çok eğreti duruyor Annem tam bir Trakyalı bir gün teyzem aradı hava ablanın numarasını verirmisim dedi ozamanlar defterde tutulan rehber var bakıyorum bakıyorum bulamıyorum numarayı anneme soruyorum yazıyor orda diyor ya anne bakıyorum H ye yazmıyor dedim annemde sende epten canımsın H ye ne bakıyorsun a ya baksana dedi bir baktım A da avabla diye kayıtlı 🙄
Benim bununla ilgili bir anım var ilkokula giderken bir gün bir teyze yolda bana bişey sordu ve inanılmaz derecede hızlı ve şiveli konuşuyordu ege insanının konuşması hızlı olur ege şivesiyle konuşuyorsa anlamakta zorlanabilirsin teyzenin söylediğini anlamam için dört beş kez tekrarlanması gerekti TV deki dizilerdekiler gibi değil.. 🤷Ege Karadeniz Doğu.. güzel ülkemin güzel insanları hepsinin şivesi güzel geliyor doğal olunca çok tatlı oluyorlar yapmacık olanlar daha çok itici geliyor
Karşımdaki insanın nereli olduğuyla ilgili fikir yürütmek dışında iyi veya kötü bir etkisi yok. Ailemle konuşurken Karadeniz ağzıyla konuşuyorum bazen, konuşmamı sempatik bulanlara "sen sempatik bul diye mi konuşuyorum ulan" diye dalasım geliyor.
Hahahaaa çok güzel soru :D üstadım ben İstanbulluyum fakat oturduğum bölge Sarıyer ve bütün arkadaşlarım Rizeli Karadenizli. Bir başlarlar konuşmaya şiveli şiveli biterim onlara, ben de zamanla alıştım onlar gibi konuşabiliyorum. Bazen işimde konuşurken aradan kaçıyor Rizelimisin diye soruyorlar. Hatta burada @Kamelyalı_Kadinnn nerelisin diye sormuştu yazarken şive katmışım :) yanee seviyim daa pokiyen, saa göre ne :D
Nefret ederim, duyunca kan beynime fırlıyor. Ama bir karadenizleyim farklı bölgede yaşasam da yine duyuyorum.. 50 yaş üstünde bir nebze katlanılabilir ama gençlerde tahammül edilir değil.