Kimisi ego veya bencillik olarak görebilir bu durumu. Ama bazı insanlar artık öyle bir hâle gelir veya getirilir ki ben aslında her şeyin en iyisini hak ediyorum der. Ah Sid elmalı turtam🤪Kim neden nasıl niçin her şeyin en iyisine layıktır? Siz her şeyin en iyisine layık mısınız? Minnoş sebepleri ile aydınlatın bizi 🥳
Her şeyin en iyisine layık olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Bir grup organizmanın bir araya birleşip benim gibi karmaşık bir organizma meydana getirmiş. Tek bir organizmanın yapabildiklerini düşününce ne kadar ulaşılmaz ve ne kadar değerli olduğumun farkındayım bende her insan gibi.. Ve her şeyin en iyisine layığım her insan gibi..
Aslında şöyle bisey var, bunu düşündüm.. Şimdi çoğu insan en iyi yerlerde olmak istiyor ya da çoğu kişi en iyi ve rahat işi yapmak istiyor ya da en lüks evlerde en lüks semtlerde ya da mesela ünlü olmak istiyor.. vsler ah be onun yaptığı onun oturduğu onun yaşadığı onun oturduğu koltukta ben de olabilirim, neyim eksik kafası.. Ama bişey var herkes iyilere layık ama herkes çok iyi yerlerin hakkını azmini hırsını çalışkanlığını veremez.
Asla pes etme, her zaman kendinin değerini bil ve şükür et..
İnsanların becerileri, meziyetleri, hayata bakış açıları, alelade bir durumda dahi yapabilecekleri veya yapamayacakları değişkenlik gösterir. İnsanların layık olduğu şeyler farklı olacaktır. Ego kibiri barındırır, kendini aşırı egodan arındırabilen ve yerine göre duygularından ziyade mantığıyla hareket etmeyi alışkanlık edinen insanlar layık olduğu şeyleri elde edebileceğini kısa zamanda idrak ederler. Her şeyin en görkemlisini değil hak ettiğini yaşayacağını bilirler.
Çok mükemmel dediğim, idolüm dediğim insan her şeyin en iyisini mi almış ki ben onun tırnağı olamadığım halde en iyisini alayım ) Ateist olmak lazım heralde... Musa'ya da baksam, İsa'ya da, Muhammed'e de baksam zulüm de zulüm?
Herkes herşeyin en iyisine layıktır. Mükemmel eş, iş ve sosyal hayat elbetteki herkesin hakkı fakat hayatta seçimlerimiz ve yaşam şartları bazen istediğimiz şartları bize sunmuyor.
Bu ülkede her şeyin en iyisi yaşanması gereken minimum insani koşullar oluyor. Çok paran olmadan iyi eğitime, sağlığa, gdosuz yiyeceğe, hobiye (hem parası hem vakti), tatile vb. Sahip olamıyorsun. Kitap bile alamıyorsun dilediğin kadar. Uyduruk bir havuz başı kitabı en az 20tl.
Boğa Burcu lükse düşkündür kaliteli kıyafet ev araba vs ben de seviyorum ama buna layık olmak için çalışıyorum çok çaba sarf ediyorum ve tadını da pahalı ürünler ile çıkarıyorum 😎😜