Merhabalar.
Ben üniversite öğrencisiyim, 22 yaşındayım.
Küçüklüğümden beri ağır kaygı yaşıyorum, durumumun anksiyeteye evrildiğini fark ettim.
En en ufak bir şeyde, örneğin 10 yaşındaki çocuk bile bana ters bir laf etse, ters baksa, biri beni azarlasa bana kızsa bağırsa beni eleştirse kalbim kırılıyor ve yoğun bir kaygı sarıyor bedenimi korku gibi. Ve üzüntü tabi. Bu hisler sonucu da içime kapanıyorum çok fazla. Bazı durumlarda tepki veremiyorum, çoğu durumda böyle hatta.
Pratik düşünemiyorum, o an beynim duruyor ve tüm korkularım beynime hücmedip hükmediyor.
Değer gördüğüm bir ailede büyüdüm. Ama neden böyleyim bilmiyorum.
Çok çabuk ağlıyorum ve duygusalım, mühendislik okuyorum, ne yapıcam ben böyle?
Ben üniversite öğrencisiyim, 22 yaşındayım.
Küçüklüğümden beri ağır kaygı yaşıyorum, durumumun anksiyeteye evrildiğini fark ettim.
En en ufak bir şeyde, örneğin 10 yaşındaki çocuk bile bana ters bir laf etse, ters baksa, biri beni azarlasa bana kızsa bağırsa beni eleştirse kalbim kırılıyor ve yoğun bir kaygı sarıyor bedenimi korku gibi. Ve üzüntü tabi. Bu hisler sonucu da içime kapanıyorum çok fazla. Bazı durumlarda tepki veremiyorum, çoğu durumda böyle hatta.
Pratik düşünemiyorum, o an beynim duruyor ve tüm korkularım beynime hücmedip hükmediyor.
Değer gördüğüm bir ailede büyüdüm. Ama neden böyleyim bilmiyorum.
Çok çabuk ağlıyorum ve duygusalım, mühendislik okuyorum, ne yapıcam ben böyle?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İnsanlar kötü davrandığında onlara cevap verememek özgüven eksikliği değildir.
Küçüklükten itibaren insanlara saygı duyarak yetiştirilmiş, başka insanlara kötülük etmeyi bilmeyen insanlar başka insanlar kendilerine kötü davrandığı zaman ne yapacaklarını bilemezler. Onlara cevap veremezler, kendi içlerine atarlar. Tepki vermedikleri için kendilerine kızarlar.
Kötülere kötülük ile cevap vermenin faydalı olduğuna inanan bir insan değilim. Hele hele kötü insanlara kötülük ile cevap vererek üste çıkmanın hiç mümkün olduğunu düşünmüyorum. Çok sevdiğim bir söz var "Eşek sizi tepti diye sizde eşeği tepmek zorunda değilsiniz"der. Gerçekten de kötü insanlara kötü tepkiler vermek yerine onlardan uzak durmak, çok zorunlu ise onlara büyük tepkilerle değil.
Uzak durarak, ilişkimiz varsa onu keserek, bunun ötesinde daha büyük durumlarda çevreden ya da yasalardan yardım alarak tepki vermekte fayda var. Çünkü barışçıl insanlar kötü insanların kötülüklerine kötülük ile cevap verdiklerinde kendilerini suçlarlar. Pişmanlık duyarlar çünkü kendilerine yakışan bir davranış içinde değildirler.
Sonuç olarak kötü insanlara cevap veremedik diye kendimizi özgüvensiz görmeyelim. Kötülük kötü ve zayıf insanların işidir. güçlü insanların değil. Güçlü insanlar gücünü sevgiden alır, kötülükten değil.