hangisi daha zordur diye sorarım kendime ve insanlara. Kötü birisi olarak yaşamak mı yoksa iyi birsi olarak ölmek mi. katılaşmış bir yüreğin edinimleri ile ya da doğal seleksiyon ile katılaştığını gözlüyorum. Bu insan edinimi ile katılaştı ise edinimi ile normalleşebilir. ancak içi boş bir kafa edinim ile öğrenemez. bağnaz bakar doğal işleyiş ile yaşar onu eğitecek olan yalnızca evrimdir. Bu neden iledir ki içi boş ve düşünme yargı ve sentezlemeden uzak bir beyin büyük tehlikedir. Vakaaa bu sentezi yapan insan kende sentezinin yanılma ve hata durumları için kendisine dönüp tekrar kendisini de analiz etmelidir. bence.
İkisi de insanlığı içten içe çürütür. Bu ikisi arasından daha beter olanı katılaşmış yüreklerdir. Ancak her ikisinin de telafisi mümkündür. İçi boşalmış kafataslarını doldurabilirsiniz, ancak sabırlı olmanız gerekir. Katılaşmış yürekleri ise sadece ilahi ışığın yağmurları altında ıslatarak yeşillendirebilirsiniz..
İçi boşalmış, gri maddesi yetersiz bir beyine sahip olmak daha korkunçtur. Katılaşmış, acımasız yüreğe sahip birisi etrafındakilere zarar verse de kendi üzülmemek için en iyisini yapıyordur bana göre. Kafanın içi boşalmışsa insan kötülüğü hem kendine yapar hem de etrafındakilere.
Kalbin ve aklın beraber çalışması gerektiğine inanırım hep. Düşünmek ve akletmek önemli hatta zaruri olabilir. Ama çok iyi çalışan bir kafaya, katılaşmış bir yürek eşlik ederse, o kişinin gerçek iyiliğe ve doğruya varabileceğini sanmıyorum. Temiz ve merhamet dolu bir kalbe, içi boş bir kafatası eşlik ederse, o kişinin de hayatının yanılgıdan başka bir şey olacağını düşünmüyorum. Bir insanda bence hem selim bir kalp hem de akledebilen bir zihin olmalı.
Kesinlikle katılaşmış yürekler daha kötüdür. Kafası çalışmayan birinin kimseye zararı olmaz. Katı yüreklilerin tersine herkese zararı dokunur. Tabi ki bu soruya cevap verirken kendi kötülük algımızın da ne olduğu önemli. İyi bir insan olarak ölmeyi kendime dert edindiğim için katı yürekliliği boş bir kafaya sahip olmaya tercih etmem
ınsanlık ve toplum adına ıkiside korkunçtur, fakat acımasızlik katı yürekli olmak vicdanla ilgili bir şeydir, böyle bir kişide bu yoksa bütün kötü düşüncelerin kendisini oluşurur, bu yapıda olanla her şeyi düşünebilir her şey beklenir..
Katılaşmış kötü bir yürek daha korkunç sonuçlar doğurur toplum için.. o kişinin etrafındakiler için... Fakat grisi yetersiz, boş kafatası sadece kendine zarar verir.. Kısaca katı bir kalp en istemedigim
İkisi de birbirini tetikler. Katılaşmış yürek daha zordur. Düşünceleri ve davranışları şekillendirmek kolaydır ancak duygular bir hayli zor şekil alır.
İkisi birbirinden kötü bence ama illa ki birini seçeceksem katılaşmış yürek diyorum. Günümüz içinde çok karşılaşıyoruz böyle insanlarla ne merhamet var ne de vicdan.