Çocuğun ruhsal gelişiminde üç ana unsur çok önemlidir: sevgi, disiplin ve ilgi. Geçmişte ne yaşadıysa onu sergileyebilir ama bu çoğu zaman değişebilir insan hayatında. Kalp her türlü hesap kitap işinden tiksinir. Bencillikle kirlenmiş bir sevgi, ilgi uyanırmaz her insanda. Dolayısı ile değişir bu durum. Çok sevilmemiş insanlar, bu açlığı ilgi ile yaşatabilir kimi insanda.
Sevgisiz büyüyen insan ilerde sevgisiz bırakacaktır o nedenle toplumda sevgisizlik tohumu ekilen bireyler genelde şiddete daha çok meyillidir çünkü içsel hesaplaşması asla bitmez bu tiplerin ailesinden göremediği sevgiyi bir başkasını aşağılayarak ya da küçümseyerek bastırma eyilimi vardır çevrenin şöyle bir gözlemle nerde sorumlu tip var hepsi çocuklukta sevgiye aç bırakılan kişiler bu insanlara kızamıyorum bile ben bütün suç bilinçsiz anne babalar da sevmek nedir bilmeyen sevginin nasıl aktarıldığından bir haber bir sürü ebeveyn var. Dokunmak, öpmek ve bir çocuğu güven ve sevgi ile büyütmek parayla olmayacak kadar basitken bunu yapamayan insanlar var çok nadirde olsa görmediği sevgiyi çocuklarına eşine ya da hayatındaki insana gösteren ve bu durumdan etkilenmeyen kişi ama genel anlamda konuşursak sevgi tohumları ekilemeyen bir yürekten sevgi ve ilgi biçmek mantıksızdır.
Her insan eğitilebilir bence bu duygusunu kaybetmiş biri için bilemem ama hiç görmemiş biri bence eğer sevginin ne olduğunu bilip öğretirseniz oda öğrenmeye aç biri olarak öğrenir ama burada asıl problem öğrettiğiniz şeyi ömür boyu kullanacak olması bu nedenle yanlış ogretecekseniz hiç ogrenmemesi saha iyi olmalı
Degersizlik duygusu yogun olur sevgisiz buyuyen bireylerde. Birileri ona deger verdikce, kendini o degere layik gormedigi icin (benim gibi degersiz birini sevdigi icin bu da degerli olamaz diyebilir) sizi de asagi ceker ve bu sebeple surekli sorun yasanmasi muhtemel. Siz deger verdikce kacabilir, size kendinizi kotu hissettirebilir, tek tarafli cirpindiginizi hissedersiniz , sizde de olumsuz dusuncelere meyil baslayabilir, en dogru ve kisa yol, konusun ve gerekiyorsa bir destek almasini saglayin bu durum ileride yasanacak olasi sorunlari evvelden bertaraf etmenize yardimci olur. Zor bir iliski olur, birini tedavi etmek icin kahramanlik yapmak mantikli gelmiyor bana. Hele de biri icin kendinden vazgecmek buyuk hata.👍
Bu konuda mutlaka mutlaka profesyonel destek sart. Sonra iliski.
Gösterebilir ama bu gerçekten çok zor bişey. Sevgi paylaştıkça oluşan ve çoğalan birşey. Hayatında sevgi görmemiş, bunun insan duyguları için ne kadar güzel birsey olduğunu hissedememiş kişiler karşısındakilere sevgi göstermekten imtina ederler. Bu çok acı bir durum ne yazık ki. İnsanların kalbinin kararmasinda ve kötü biri olmalarında, sevgi görmemelerinin etkisi çok büyük.
Sanmıyorum. Öyle olsaydı, çoğunlukla sevebilir ya da sevgimi belli edebilirdim. Ama bugüne kadar sevgisiz büyüyen, dışlanan ve bunu yaşamayan biri karşısındaki kişiye nasıl sevgi verebilir ki?
Ben sevgi de gördüm, sevgisizlik de ama yaşatırım sevdiğim insana olan sevgimi, I * beatiful olacak o ingilizcede İ diye bir harf yok büyük i, I diye yazılır, bilgin olsun.
O kadar emek vermen lazım kii anlatamam.. Belkide biraz zaman sonra yorulacaksın ve emeğinin karşılığını görmedikçe sen tükeneceksin. Kabul mu? Var mı buna cesaretin?
ben bu konuda gorusummu paylasmak itiyorum. sahsen ailemden tam anlamiyla sevgi ve destek gormedim. zaten isteyerek yapilmis bir cocuk degilim. herneyse bence sevgi gormemis bir insan tabiki sevebilir, ama sevgi gostermek konusunda cok beceriksizdir. cunku tam anlamiyla ne oldugunu bilmez. karsisindaki insandan genellikle sevgi bekler
Yani gercekte boyle bir sey mumkun degil ama yine de pek sevgiye buyumemis birini ele alalim. Gayet mumkun. Hatta bunun eksikligini cok iyi bildiginden bu konuda hassas olur, baska insanlari uzmemeye çalışır.
tersine sevgi görmeyen kişi sevgisini daha çok gösterir Karşı taraftakini incitmemek için her dediğine tamam der Ama şuda bi gerçek gösterdiği ilginin veya verdiği değerin Yarısını karşı taraf hissettirmiyorsa Sevgi görmeyen kişi daha kötü olur zamanla
Biraz zor bunu analar evlatlarına yapar doğal olarak. psikolojisi bozulma ihtimali yüksek fizyolojik basamakta takıntıları olabilir. sorunlu ailele çocuklarına oluyor genelde, dikkat etmeli.
Ne yap biliyor musun onu görür görmez boynuna sarıl ama normalden uzun olsun bu davranış farkkı yarat yani bak bakim normalde yapmadığın bir davranışı da yapabilirsin 1 kerede olsa zaten o farkkeder merak etme ;)
Sevgisiz yaşayan insan çok sever ama sevilmeyi bilmediği için sevilse bile nasıl tepki vereceğini bilemez. En kötüsü de sevgiye aç olduğu için yalan sevgilere çabuk kanar.