Kötüyüm kelimesini ne amaçla kullanıyorsunuz?

ilgi beklediğimizden ziyade o kişiye olan bağımızın güçlü olduğunu gösterir bence çünkü neden ne oldu gibi soruların geleceğini ve en az benim kadar onunda bu duruma üzüleceğini ve bana yardımcı olmaya çalışacağını bilirim.
Ben nasılsın sorusunu çok samimiyetsiz buluyorum ve bu benim canımı sıkıyor biraz. Bir insanın nasıl olduğu gelişi güzel bir soru olmamalı. O yüzden genelde bir daha sormasınlar diye ben her zaman iyiyim diyorum kötü olsam bile çünkü karşımdaki insanın bunu gerçekten nasıl olduğumu merak ederek sormadığını biliyorum. Yani ben aslında hiçbir nasılsın sorusuna kötüyüm yanıtını vermedim.
Nasılsın sorusuna “Kötüyüm” diye cevap verdiğim kişi derdimi dinleyeceğini bildiğim kişidir ve evet ilgi beklerim. Samimi olmadığım insanlara “İyiyim” diye cevap verip geçiyorum zaten. Sebebini gerçekten merak etmedikleri için dürüst olmaya da ihtiyaç duymuyorum.
Bunun iki cevabı var; Evet ve hayır. Nasılsın sorusu pek çok insana samimiyetsiz ve gereksiz geliyor. Gerçek anlamda size değer veren bir insan varsa karşınızda, kötüyüm derken aslında gerçek anlamda kötüdür ve bekliyordur onunla ilgilenmenizi. İnsanız ve ilgiye aç varlıklarız.
Cevap
8Cevap
Yok, sadece bana bulaşma demektir. O an kimseye ihtiyacım olmaz sadece düşünmek isterim, sessizlik isterim.
Açıkcası hani kişiden kişiye değişiyor bence bu. Mesela sen ilgi beklemek adına kötü olduğunu dile getirirken ben durumumu belirtirim sadece. Hani ilgi beklediğimi pek gösteren biri değilim ben. Beklesem de gösterip belli etmiyorum ve ilgi almak adına kötüyüm demiyorum. İlgi görmüyorsam önemsemiyorum pek fazla ve yapacaklarıma bakıyorum gün içinde.
Güzel soru alfo tebriks.✋
Evet o tarz cevap verildiginde insan karşıdan ilgi gormek, sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalışmasını istiyor.
Bazen ağzımdan kaçıyor hsjsns evet ilgi bekliyorumdur. Sen nasılsın togi?
Kötüyüm :D
Gerçekten kötü bir durumdaysam, çikmazdaysam kötüyüm deyip yardım istiyorum. Gün içinde iyi hissetmediğimde bugün hiç iyi değilim diyorum. Bunu söyleyince sadece söylemek için söylüyorum yani bir ilgi isteme niyetinde olmuyorum.
Nasılsın sorusuna kötü olsam bile iyiyim derim. Karşı tarafa belli etmiyorum.
Ben alınmam reis söyle vur suratıma :D
Sen dediğime alınma. Sana laf çarpıtmadım 😃
Teşekkür ederim öyleyse :D
Rica ederim 🙂
Hayır kötü olduğumu gösterir. Konuşma ihtiyacım var demektir ya da sadece bilsin isterim. İlgi çekmeye çalışmak için kullanmam
bir bakıma öyle olabilir, sonuçta kötü olduğunu sorunlarını dinleyecek birilerini aradığını, dolaylı yoldan anlatmak istiyorum tabii anlayana
Genelde iyiyim derim ya da idare falan eğer kötü diyorsam karşıdakinin beni dinlemesini derdimi sıkıntımı paylaşmak istediğimden demişimdir
Yo kötüyüm uzak olundur.
Bende kötüyüm
Uzak mı olak anlamadım ://
Beynim yandı bir dakika :D
Al 2 olsun sjskd
Yaaaaniiiii konuş biraz sor halimi niye kötüsün de bana
Her zaman değil. Bazen gerçekte nasıl olduğumuzu söylemek isteriz nedensizce.
Hayır kötüysem iyiyim diyorum genelde de kötü desem de ilgi bekliyor anlamına gelmiyor bana göre
Kişiden kişiye değişir. Kimisi ilgi beklerken kimisi sadece durumunu bildirip konuşmanın ya konunun kapanmasını ister. Hayatımdaki hiçbir insana bu cevabı kullanmadım. İnsanlar fazla nankör ruh halinin bilinmesi mantıksız geliyor.
İyiyim diyorsa da hayat devam ediyor mesajı vermiyor tabi ki. Aslında kötüyüm demek istiyor.
Genelde iyiyim derim kötüysem bile ama kötüyüm demişsem gerçekten çok kötüyümdür Her türlü belli oluyordur ve kötüyüm derim yani 😊
Bazilari için evet. Benim için hayir. Aksine benden uzak durmalari için bir sinyal🙄
Dert anlatmaya hazırsam diyorum yoksa iyiyim derim :)
Yani evet kötüyüm demek dertlerim var dinlemek ister misin gibi
Konusmak istemediğimizi de gösterebilir
Ilgi amaçlı kullanmam, durumumu söylerim sadece.
Hayır , durumunu bildirir
Hayır nasıl oldugunu belirtmiş
sadece dürüstlük o bir kere
Ben kullanmıyorum genelde o kelimeyi
he kesinlikle öyledir.
evet benle ilgilen dinle beni destek olmak demek
Hayir. Iyiyim'den bir farki yok benim icin.
Tabiki evet
İlgi istemenin kanıtı
Kötüyüm dediysem kötüyümdür asdsdfdd
Kullanım amacına göre değişir
Nasılsın togi
ay bazen oyle oluyo
Evet genelde ilgi görmek için söylenir
Bence evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?