Sevgilimden ayrılmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, akıl verin?

Sevgilimi seviyorum ama onunla mutlu olmadığımı düşünüyorum artık. Hayata bakışımızın farklı olduğunu düşünüyorum bunu ona söylemeye çalıştığımda kızıyor, farklılıklara bakacağına 'hiç mi ortak özelliğimiz yok neden bu kadar olumsuzsun' diyor. Çıkmaya başladığımızın 1. ayından itibaren sadece evde buluşmaya başladık, önceleri kıstı çok fazla alternatif yoktu, sonra arabası bozuldu, sonra yeni araba borcuna girdi derken 8 aydır hep evdeyiz. Yorgun dedim, parası yok (o kadar da kötü durumda değil yani) dedim, evde vakit geçirmeyi seviyor (ben severim aslında) dedim fazla ses etmedim. Evdeyse sadece oturup tv izliyoruz, film, film, film. Bazen aynı filmi üstüste. Bazı zamanlarsa sadece uyuyor. Haftasonları görüşüyoruz sadece, bazen süre uzuyor, 10 gün oluyor bazen 1 ay bile oldu. Ama biz hep aynı şeyleri yapıyoruz. Anlayışsız olmamaya çalışıyorum ama bir taraftan ona anlatmaya da çalışıyorum biz sevgiliyiz heyecan yok hiç, yani insan sevdiği ile bişeyler paylaşmaz mı? Eskiden daha çok sarılır öperdi falan artık bunlar konusunda da mesafeli olmaya başladı. Öyle iki arkadaş gibi takılıyoruz, anlatmaya çalıştığımda dırdır yapan sorun çıkaran anlayışsız kişi ölüyorum ki, öyle istekleri olan biri hiç olmadım. Hep anlayışlı olmaya çalıştım.

Yakında aileleri tanıştırsak mı demeye başladı, ama ben böle bir adamla evlenemem :( Geçenlerde biraz tartıştık ben patladım artık ev arkadaşı gibi olduk ilgi sıfıra indi diye, sen bana bile zaman ayıramazken seni evli, çocuklu düşünemiyorum nasıl altından kalkacaksın dedim. Ben yaparım sen kendine bak diyor. Seviyorum bu adamı ama iş ciddiye bindikçe daha da soğuyorum. N'olur akıl verin? Tüm erkekler mi böyle? Evli arkadslarımın da benzer sorunları var? Erkekler ciddi ilişkilerinde böyle mi olur? Yoksa ben mi bu adamın dilinden anlamıyorum? Ya da bu sadece benim erkek arkadaşıma mı özgü? Ya da ben çok film izledim gecek olmayan şeyler mi istiyorum? Ciddi anlamda akıl soruyorum arkadaşlar.
Sevgilimden ayrılmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, akıl verin?