Ne kadar doğru öyle değil mi. Kendi adıma konuşmam gerekirse bir insanın mizah anlayışı ve neye, hangi konulara , ne tür esprilere güldüğü karakteri, edebi, ahlaki yapısı ve zekası hakkında ipuçları verir diye düşünenlerdenim.
Mizah hayatın güldürücü yönünü ortaya çıkaran bir sanat türüdür.. insanı gülmeye sevk eden resim, karikütür, konuşma ve yazı sanatıdır... Bazen sadece güldürmek için değil , belli bir fikirleri belirtmek ortaya koymak için.. işi mizaha dökeriz.. Bu sayede söylemek istediğimiz herşeyi sert tavırlara maruz kalmadan hedefe isabet ettirebiliriz... Mizah yapabilmek iyi bir zeka gerektirir.. Herkese has bir özellik değildir.. Bir çok mizah çeşidi vardır; kara mizah , siyahsal mizah, kendini geliştiren mizah, saldırgan mizah, gülerken düşündüren mizah, alay ve tiye alma mizah , ve ben ince zeka gerektiren mizahı severim..
Mizah eskiden cok yapardim, artik neredeyse hic yaomiyirum, yaomak istesem de yapamiyorum uzunca bir suredir uzagim sosyal ortamlardan, mevcut ortamim da zaten tam monoton iskolik kafalar.. arada iste keyfim yerinde olursa bizimkilerle toplastigimizda muhabbet sirasinda muziplikler yapabiliyorum bir ilham gelebiliyo arada boyle incemsi turden..
Ben herseyin yeri ve zamaninda olmasini tercih ederim. Herseyde dengeyi yasar yasatirim. Yani keske birde E hepsi secenegi koysaydin canimin ici fundacik :) yeri gelir argo kullanir yeri gelir en utangac olur yeri gelir duygusal yeri gelir kabasaba yeri gelir tam bir kilibik yeri gelir maconun dibi olurum. Onemli olan herseyi yeri ve zamaninda yasayabilme sansina sahip olabilmek. Hayat okadar kisaki en onemli sey bu bence