31 yaşındayım çocukluğumdan belli bu yaşıma kadar kurduğum hayallerin istediğim şeylerin hiçbirini gerçekleştiremedim yaşayamadım en basit hayallerim isteklerim bile gerçekleşmedi gençliğimde yaşamak istediğim şeylerin kurduğum hayallerin hiçbirini yaşayamadım bu benim için ciddi bir kayıp mıdır?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsan hayallerinin gerçekleşmeyeceğini anlamaz ancak 'hayallerine inanmaktan vazgeçer'. Hayallerimiz onlara inandığımız kadar gerçektir ve onlar için çabaladığımız kadar yakındırlar.
14 Yorumla- +1 yıl
Hayallerini gerçekleştirmek için ne kadar çabaladın? Bence hiç.
- +1 yıl
Yumurta mı Tavuktan
Tavuk mu yumurtadan 😜
En İyi Cevaplar
+1 yılHayallerin senin çaba göstermemenden olmamışsa evet kayıptır.
Ama uğraştığın halde olmamışsa kayıp yoktur ortada şansının yaver gideceği ve emeklerinin karşılığını mutlaka alacaksındır.21 Yorumla
Değildir. Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor. Ve bu durumu kayıp olarak görüp şu an` ını da olumsus etkilemek iyi bir fikir değil. Geleceğinde olsun aklın ve çaban
17 Yorumla- +1 yıl
Kendin diyorsun yıllar önce de ana odaklanmak yerine geçmişi düşünüp olumsuz etkileniyorum diye. Hayatının sonuna kadar bunu mu yapacaksın? Geçmişi değiştiremezsin geçmişten ders çıkarmak dışında onu düşünüp üzülmenin sana hiçbir faydası yok. Son söylediklerine katılmıyorum. Çocukluğum çok kötü geçti bundan uzun süre kurtulamadım ama öyle devam edersem hayatimin mahvolacagini bildiğim için beni olumsuz etkilemesini önlemeye çalıştım elimden geldiğince. Tamamen yapılabilir mi, asla hayır. Çünkü geçmiş her zaman insanın aklında kalır, unutulmaz sadece alışılır. Ama ben düşünüp de üzülmek yerine geleceğimde nasıl benzer durumlara düşmem, nasıl daha doğru kararlar alırım bunlara odaklanıp geleceğimle ilgileniyorum. Gayet de iyi bir noktaya getirdim kendimi.
Bu kendimden bir ornekti. Hayatlar, yaşananlar, karakterler farklıdır tabi ki ama asıl nokta zaten kötü olan geçmişe odaklanıp da geleceğini de aynı durumlara hapsetmemek. 5 yıl sonra düşünüp de önceden kötüydü her şey ama 5 yıldır gayet iyi çabaladım hayatımda şu güzellikleri sağladım diyebilirsin bu sana bağlı - +1 yıl
Belki de ben çocukluğumdan belli çok güçsüz zayıf korkak özgüvensiz başarısız pasif asosyal çekingen utangaç durgun sessiz bir insan olduğum için hayata tutunamadım hep pes ettim en basit hayallerimi bile gerçekleştiremedim herkes kendini 15 20 yaşlarında aşıyor hayallerini az çok gerçekleştiriyor ben o yaşlarda da aynıydım demekki ben herkes kadar güçlü cesur başarılı sosyal bir insan değilim olamadım olamıyorum bu sana ya da herkese basit saçma anlamsız gelebilir ama maalesef yaşamayan anlayamaz bu durumum içinde senelerdir çırpınıyorum çırpındıkça da batıyorum zaten yaşlandıkça herşey daha da zorlaşıyor herşeyin bir yaşı var ben çoğu şey için geç kaldım
- +1 yıl
Saçma gelmiyor anlıyorum. Bir şeyler yapmak için kendini o karar zorlamanın anlamı yok. Geçmişi sebep görüp yerde kalma yeter. Sosyalligi mi sevmiyosun o zaman sosyallige adım atmadan -tabi atsan daha iyi- hayatına yenilikler katabilirdin. Mesela yalnız seyahatler et doğayı gez fotoğraflar çekip anılar biriktir?
Bu sadece bir örnek. Eğer bir kabuğun varsa bunu kırmak zorunda değilsin biraz genişleterek hayatına güzellikler katıp kendini daha mutlu edebilirsin. Her şeyi büyük düşünme basit şeyler de adım atmak oluyor - +1 yıl
İşte benim sorunum bu ben herkesin genç yaşta yapabildiği en basit şeyleri bile yapamadım yapamıyorum çocukluğumdan belli asosyalim sosyal olmak istesem olamadım olamıyorum kişiliğim uyumsuz sosyal hayata ve çok utangaç çekingen içe kapanık sessiz pasif özgüvensiz biriyim açılamadım kendimi aşamadım gençliğim böyle kapanık geçti hep eve kapalı asosyal yaşadım çalışmak istedim hiç çalışamadım gezmek eğlenmek istesem hiç yapamadım sevgilim olsun istedim hiç olmadı çocukluğumu gectim 10 15 sene önce genç yaşlarımda istediğim hiçbir şeyi yapamadım yaşayamadım hâlâ aynı durumdayım evden dışarı bile çıkamıyorum gençliğimi hiç yaşayamadan hiçbir şey görmeden bu yaşa geldim çok cahil eksik yetersiz geri kaldım hayatı kaçırdım gençliğim heba oldu hep mutsuz oldum 31 yaşındayım ama hayatımı toplasam 0 yaşanmışlık
- +1 yıl
Senin herhangi bir adım atmaya niyetin yok, geçmişin ve bahanelerin ardına saklanmış keyif yapıyorsun. Bu soruyu sormaktaki amacın heralde 'evet kayıp' diyelim sende alistigin olumsuz düşüncelere destekciler bul ve alistigin gibi devam et diyeydi. Çünkü diğer türlü olsa bir ışık gösterirdin en azından. 'İstiyorum ama olmuyo' yu andıran buna inandiran cümlelerin olurdu, ama sen saplanmissin bir noktaya ve kipirdamak istemiyorsun da zaten.
Ne desen anlamı yok o yüzden hayat senin karar senin. Sana istediğin cevabı vereyim 'evet kayip'
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 384 cevap paylaştı. Hayat bu işte be hocam. Dünyaya geliriz bir şeyler hayal ederiz mutlu olmak isteriz ama hep isteklerimiz olur ama çoğu gerçekleşmez. Mutlu olmaya bak kendine değer ver.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖlüm var herkes eşit merak etme o hayalleri hep olanlarda ölücek bizim gibi mutsuzlarda ölücek. İyi ki ölüm var iyi ki bu saçma dünyada yaşamak bile iğrenç
50 YorumlaBen de gerceklestiremiyorum Şu an cabaliyorum olmuyo senin yasina gelinde de yasayamadim derim
10 Yorumla
+1 yılBende oyleyim kanka😃 bizden cok var parti kurtsak basa geliriz😃
10 YorumlaKayıp değildir.
10 Yorumla
+1 yılBende cogunu gerceklestiremedim
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hayatı boyunca hayallerinin hiçbirini gerçekleştirememiş insan için bu bir kayıp mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat