Bir insanın gücünün yalnızlığıyla ölçülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz kendinizi yalnızken mi, yoksa yanınızda biri varken mi daha güçlü hissediyorsunuz?

Bu o kişiye göre değişir aslında, yalnız olmaktan mutlu olabilen biriyse, kimseye ihtiyacı yoksa güçlüdür o kişi ama asosyal ve çekingen olduğundan yalnız kalmışsa o kişi güçlü değil hatta ne kadar kalıplı olursa da olsun içsel olarak Dünyanın en güçsüz kişisidir, demem o ki önemli olan yalnızlığın türü, nedeni ve bize getirisi.
Bu arada Bukowski' nin sözleri çok hoşuma gider.
Ben büyük bir suçum, sende cezamsın, iyi öğrenmiş miyim hocam 😌
Haklısın orada senden de bir şeyler bulabilirim.😌
Güç yalnız veya kalabalık ile ayrıştırılmaz. Kimisi vardır kalabalık ile güçlüdür kimisi vardır yalnız başına güçlüdür. Karakter gücü insanın olgunluğu ile alakalıdır. Ne istediğini bilen, düşünceli hareket eden, her durumda soğukkanlı olan insan güçlüdür.
Hayatını sürdürmek için birine ihtiyacın olmadığını kavradığın an, güçlü biri olursun. Birilerine ihtiyacın olmadığına göre yalnız yaşamaktan da korkmazsın. Durum bu olunca “İnsanlar güçlü oldukları için yalnızdır.” diyebiliriz. Yani bence😏
Yalnızlığın ne kadar huzur verici olduğuna alıştığın zaman insanlarla uğraşasın gelmiyor artık.
Cevap
30Cevap
Soru için thank önce. Hayatın hee manasında iniş ve çıkışlar vardır. Bir yerden sonra beyin oto kontrol sistemi devreyi giriyor seni depresyona sokup aslında nasıl bir hata yaptığını göstermek için verilen zamandır bu. Yalnızlaşıyor insan çok koyuyor başlarda ve belli bir süre sonra alışıyorsun tek tabanca olmaya ayağa kalkıyorsun. Her bir ayağa kalkma hamlen seni dahada güçlendiriyor. Tamamen ayağa kalkınca elemeye başlıyorsun çevrende sana nankörlük kötülük acılık serefsizlik ihanet v b. Vb. Kim var ise. Artık tek bir bireysin. Gece clubunde tek tabanca mekânda tek tabanca ortamda tek tabanca ve inanın fazla kimsenin bir şey demeye cesareti kalmıyor. Çünkü büyük bir enkazdan tek başına çıkan kişi kimseye Eyvallah etmez.😉
Sadece aman bende güçlüyüm he belki de sorunum bu. Güçlü olduğumdan yalnızım, insanlar benden korkuyor o yüzden yanaşmıyorlar diye kendini avundurması için oluşturulmuş bir yalandır. İnsanlar neden hep güçlülerin yanında saf tutuyor o zaman?
Kaybetmekten korktuğun her şeyin gitmesine izin verebilecek gibi eğit kendini. cehenneme kadar yolları var eğer yürüdüğün yol cehenneme varıyorsa bile sana tavsiyem lanet olası yolu yürümeye devam etmendir...
Yolumda yalnız yürüyorum çünkü dürüst olalım benimle birlikte yürümeye yetecek kadar deli kim olabilir ki...
Doksan dokuz kişi halinden memnun bir şekilde hayallerle doludur, dünyayı yenileştirme umudu ise, o hayalleri gerçekleştirmek için ısrarla çabalayacak olan yüzüncü adamdadır.
Üzülemiyorum. Herşeye gülüp geçebiliyor, yeri geldiğinde oturup saatlerce düşünebiliyor, bir derdim olduğunda kedilerim veyahut kitaplarımla paylaşıyor ve kendimle rahatça yetinebiliyorum. Günümüz insanlarının ilgi ve çevre merakı tamamen elde edemediklerinden kaynaklı gibi durduğundan, kendimi dediğin gibi güçlü hissediyorum bir tık.
Izdırap atmosferini ciğerlerine çektiğini hiç hissettin mi bu beni her zaman neşelendirmiştir...
Güçlü insanlar yalnızdır. Güçlü bir yalnızlık, paha bir çilemez. Hayatın ne olduğunu, ne istediğini bilen, kendini tanıyan, insanları tanıyan bir insan kendisi gibi birisiyle denk gelmediği sürece yalnız oluyor. Kendini geliştiren, neyin ne olduğunu bilen hayatı anlayan insan çevresinde gereksiz ve boş insanlardan ister istemez sıyrılıyor. Güçlü bir insan, hep kendisi için çaba göstermeye başlıyor.
3 yıldır tertemiz yalnızım ve duygusal olarak güçlü olduğumu düşünüyorum.
Yalnız değil, kendi kendine olmayı seven insanlardır.
Kendi kendine olmayı seven insanlar güçlüdür ama güçlü olmanın bir koşulu değildir bu, kendi kendine olmayı sevmeden de güçlü olunabilir. Belki.
Güçlü kişiler ulaşılmaz görünür... ya da vardır onun hayatında biri kimbilir kiminle... diye düşünüyor insanlar... dolayisiyla o kişi yalnız kalıyor hep... ben böyle biriyle tanıştım bir tarihte
bence tam aksine yalnızlık insanı güçlü yapıyor. şımartacak kimsen olmayınca hayat seni kocaman yapıyor ;)
Ben de öyleyim ama bu huydan vazgeçmek gerekiyor bir süreden sonra kimseye hiçbir şeye ihtiyacın olmadığını düşünüyorsun bu kötü bir şey
Her güçlü insan yalnızlığı tadmıştır ama her yalnız insan güçlü değildir onun ayrımını iyi yapmak lazım
sadece bahane yalnızım ama o kadar güçlü olduğumu düşünmüyorum, güçlü ama ne açıdan güçlü
O zaman KizlarSoruyor da takılan her bir üye güçlü demektir... 😂😂
Değil çünkü güçlü insanların onlar için fedakarlık yapacak kitleleri olur.
Yalnız olanların hepsi güçlü olmuyor bunu çoğunda gördüm. Güçlü olmak psikolojik bişeydir. Çoğu en küçük sorunlarda devriliyor
Güçlü insanları güçlü yapan onu yalnızlaştıranlardır.. bukowski de doğruları söyler
Kendimi yorgun hissediyorum.
Güçlü insan yalnız değildir. Yalnızlaştığı için güçlüdür tek başına idare edebilir. Benim gibi
Ben doğru olduğunu düşünmüyorum.
Yalniz insanlar güçlüdür
Ben mal tipsizim bir yorum yapamam..
Yalnız kalmak tercihtir.
Evt öyle klasikleşen laf zirve tek kişiliktir
Güç kasıta göre değişir
Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız
yalnız insanlar güçlenir
Evet yalnızdır
Güçlüymüşüm demek
Evet.
Olabilir