Ben iksinede bakıyorum artık. Bu soruyu okuyunca nedendir bilinmez hakkımda ileri geri konuşan ve türlü atıflarda bulunan ve her türlü naneyi yiyen ve hakkımda türlü iftiralar atan insanlar geldi aklıma. Sanki sütten çıkmış ak kaşıklarmış gibi.. Çiçek sevmez, hayvan sevmez, sevginin bir türlüsünü sergilemekten aciz davranışlarla, sözleri ile davranışları çelişkili onlarca insan var ki.. Ben artık soruda bahsi geçtiği gibi davranışlarına da, sözlerinin davranışlarıyla çeliştiği insanlardan uzak duruyorum. İşin özü, insan olarak birini tanımak adına iksinede bakmakta fayda var diye düşünüyorum.
Sözlerde önemli ama insanın karakterini, düşüncelerini davranışları daha çok anlatır. Hepimiz baksan çok düzgün, çok anlayışlı, olgun insanlarız sözde ama kaçımız kendimizi anlattığımıza doğru orantılı davranıyoruz.
Sözleri ve davranışları arasındaki uyuma bakarım. Kimisi bir şeyler der der der. Güzel konuşur, etkiler. Ama yaptıkları dedikleri ile uyuşmuyorsa ne hayrı kaldı o sözlerin.
Davranışlarına daha önem veririm. Sözler sinirle söylenmiş ya da göz boyamak için söylenmiş olabilir bu zamanda çoğu insan olduğu gibi net değil hep boş laf