Bilim adamlarının bazıları araştırmalarına göre kısalttığını bazıları da stres kaynağı azaldığı için uzadığını iddia ediyorlar. Ben kararsızım, belki de yalnızlığın ömre hiçbir etkisi yoktur. Sizce yalnızlık ömrü kısaltır mı, uzatır mı?
Tercih edilen yalnızlık ve birde zaruri yalnızlıl vardır. Tercih edilen zaten kendini daha iyi hissetmek, düşünmek, kendini sorgulamak, hayatın muhasebesini kafa karışmadan sağlam bir zihinle yapmak içindir. Diğeri ise Rabnim kimseye vermesin o zordur zaruri olarak, istemeden yalnız kalmak ruhsal olarak yıpratır, çaresiz kimseaiz hissettirir ömrü uzatır mı kısaltır mı bilmem ama insanı ruhsuzlaştırır...
Kişiye göre değişir sanırım. Bazıları tek olmayı sevmiyor, kimi seviyor. Şöyle eğer kişi yalnızlığı seviyorsa, sağlıklı ise ömrü uzayabilir. Tam tersi bazıları yalnız yapamıyor, bu halde devam ederse de ömürü kısalabilir. Kişi bulunduğu konumda huzurlu olup olmamasına bağlı diye düşünüyorum...
Yalnızlık ta diğer tüm şeyler gibi dozunda güzel. Uzun süreli yalnızlık ya da uzun süreli yalnız kalamama insanı bunalıma götürebilir. Ömre bir etkisi var mı bilgim yok fakat herşeyin dozunda olması ruh ve beden sağlığı açısından daha güzeldir.
Ben yalnızlıktan çekiniyorum , yalnızlık bana göre değil, Allah’a mahsus olduğunu düşünüyorum. Yalnız insan sıkılır , daralır bir müddet sonra yanında birileri olsun ister, bizzat ben öyle istiyorum. Bence kısaltır. Allah hiç birimizi ne şimdi nede yaşlılığımızda yalnız bırakmasın hep yanımızda birileri olsun amin 🙏🏻 .
Bu bilim adamlari yasi uzattigini nerden biliyor? Tam olarak bir insan yasantisinin ortalamasini alsada senin daha fazla yasayacagini ya da daha az yasayacagini nerden biliyor gercekten bilmiyorum. Kafamda once bu soruyu bulmam gerekiyor sonra gercekten yalnizlik omru kisaltirmi uzatirmi bunun uzerine birseyler diyebileyim.
Yanlış insanı hayatından çıkartıp yalnızlığın kıymetini anlayanın ömrünü uzatır. Ruh eşini arayan ama bulamayan varsa da kısaltır. Beklentilerle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.
aynı şey birliktelikler içinde geçerli. bazıları cana can katar bazıları canından can alır. şimdi tersini düşünelim. rezil bir birlikteliktense asil bir yalnızlık çok daha sağlıklı olmanı sağlar
Bilim adamlarını boş ver ölüm her yaşta var sağlıklı olmak için bedene zarar veren şeylerden uzak durmak doğrusu bunlar her neyse alkol düzensiz beslenme vb