Bazen siz de "her şeyden ve herkesten uzaklaşmak" istiyor musunuz?

Vakitlerin birinde artık kendinizi anlatmaktan, insanların sahteliklerine tanık olmaktan sıkılıp bıkarsınız. Koşar adım kaçarsınız herkesten ve her şeyden; gidebildiğiniz en uç noktalarda kendinizi onlardan olabildiğince uzaklara gizlersiniz. Canınız yanmıştır, gururunuz çiğnenmiştir, reddedilmişsinizdir, kırılmışsınızdır bir şekilde sizi benliğinizden bile bezdirmişlerdir.
Yalnızlığın soğuk hissiyatıyla bütünleşirken tüm insanlığa lanet edersiniz.

Charles Bukowski'nin 'Ekmek Arası' romanını okuyanlar şu satırları hatırlayacaktır: "İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlar adna uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."

Hayat boyunca belki de aradığımız şeyleri hiçbir zaman bulamamış olduğumuzun göstergesidir kaçışlar. Mağlubiyetin üzerimize yığılmasından korkarız; yoksa başarının ve mutluluğun olduğu yerden neden kaçalım ki?
Gereklidir diye düşünürsünüz, lakin sahip olduğunuzda da oyunbozanlık yapıp esasen aramadığınızı "rasyonel haliyle" istemeyeceğinizi idrak edersiniz. Sosyal hayvanlar olarak birlikteliğe mecburuz dürtüsünden çıkamıyoruz. Hani kırılan kalplerin, dökülüp heba olan ayranların ve yaşanan tatsız tuzsuz olayların hiç olmamış gibi görülmesinden bahsediyorum. Bir başkasına ihtiyaç duyuyor birçoğumuz; kafamızın içerisinde yapayalnızız da bunun bile farkına varamıyoruz. Hepimiz içimizde kendi romanımızın baş karakteriyiz, yazıyoruz; durmadan yazıyoruz ve yazdıkça eriyoruz harflerin arasında. Tutkularınız törpülendiği vakit tek çare uzaklaşmaktır sanırım.
Bazen siz de her şeyden ve herkesten uzaklaşmak istiyor musunuz?
Yorulduğunuz hayattan, düşünen primatlardan, yaşanılanlardan ve yaşanacak olanları düşünmekten, "yeniden mücadeleye hazır olana kadar" uzaklaşmak istiyor musunuz?
Bazen siz de "her şeyden ve herkesten uzaklaşmak" istiyor musunuz?