Bıktım bu illetten ya. Anlatsan anlatılacak dert de degil. Ufacık şeyler zihinde öyle büyüyüp hayatı zehir ediyor ki😞 âna odaklanamıyorum ya offfff sonra da takinti yaptigim konularda icime öfke doluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen de yaşadım anksiyete. Benimki hastalık hastalığı gibi üstüne giderek aştım ama bu gitti bir daha gelmez bişey değil zaman zaman karşıma çıkabiliyor ama daha güçlü karşılıyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılBenimkisi de herkeste gorulmeyen degisik cins cins takintilar. Takinti mi onu da bilmiyorum ki😞
- +1 yıl
Nasıl şeyler mesela? Bende bu hastalık paranolarının dışında ölüm korkusu falan da oluyordu kendim ve ailem için falan geceleri.
Soran+1 yılGenelde insan iliskilerinde ortaya cikiyo. Mesela deger verdigim bir arkadasim var. Ona uzun sure yazmazsam acaba yazmadim diye bana yazar mi gibi takinti olusuyor. Cunku yazmasini istemiyorum. Sevdigim halde bu takintilardan dolayi yazmasini istemuyorum. Cunku ben kafasi cok dolu bir inssnim hem ona ayircak enerjim vaktim istegim yok hem de olsa bile ben kendimi iyi hissettigimde yazmak isterim. O yazdi diye ille kendimi zorlayarak degil. Ama ben oyle degilim. 2-3 hafta ses cikmadiysa. Yakinda kesin yazar gibi takinti basliyo. Mesela ben bunlari dusunmek istemiyorum kendi hayatima odaklanmak istiyorum. Bugun gec kalkdim ve icimden. mesajlara bakmak hic gelmedi. Ama takintim istemedigim halde bak diyo bana. Istemedigim seylere beni zorluyo. Bunu kirmak icin disari ciktim telefonu yanima almadim.
Ve disarda aklima geldi bugun cuma ya bana yazdiysa🤦♀️ eve gidene kadar huzursuz oldum. Babamlaydim âna odaklanamadim. Pide tatli falan alincakti karar vermekte zorlandim basit konularda. Sonra eve geldim mesaja baktm hakkatten de o kisiden mesaj gelmis. Ama bu kdar huzursuzlugun ustune hicbise olmamis gibi cvp vermeden sildim. msji cunku artik takintimin kolesi olmaktan biktim. Daha once kac kez istemedigim halde inswnlara cevap verdim ve konunun uzamasina sebep oldum.
Soran+1 yılSu an belki sana sacma gelebilir. Insan arkadssina niye yazmaz diye. Ama oyle seyler yasadim ki beynimde. Artik takintilara inat icimden gelmeyen seyleri yapmak istemuyorum
Soran+1 yılYoksa normal olsam kafaya takmasam zaten canim isteyince yazarim. Ama benim normale donmeme firsat olmadan karsimdki yaziyo bu sefer yazmak istemiorum taktigim. icin takmasam yazarim halbuki belki
En İyi Cevaplar
Bipolar olmak daha zor dostum her hafta yaşadığın ani ruh halleri takıntılar sinir krizleri düşünmekten beynini toparlayamamak uykularında konuşmak en ufak sese dahi uyanmak ve niceleri berbat bir şey ölüm arkanda her daim sırtını dönsen o boşluğa yuvarlanıp gideceksin
00 Yorumla
+1 yılBende de anksiye var kısaca şu zihninde dolaşan kötü düşüncelere hakim olmak gerekli ama bazen bu durum o kadar zorlaşıyorki çarpıntı el ve ayaklarda titreme terleme beraberinde geliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılHakim olmaya calsmak dha cok tetikler
- +1 yıl
Saçmalama istersen o zaman bırak dizginlemeyi nabzın daha çok yükselsin o titremeler iyice artsın böyle durumlarda en iyi şey kafanı farklı bir şeye çevirmek başka bir şey düşünmek
Soran+1 yılYanlis anladin. Dikkati tabiki baska tarafa vericen ama mesela zihnine pembe fil dusunme pembe fil dusunme dersen gider en cok pembe fili dusunur. O yuzden bazen akisina birakmak gerek. bir dusunce gelirse gelsin geldigi gibi gider demek lazim. diyorim. titremeden falan bahsetmuyorum
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Bende de paranoid var anksiyeteye çok yakın uzun zamandır var yenemedim. Aslında bu şekilde insanlar birbirine destek olsa her şey daha çabuk geçebilir. Ben böyle düşünüyorum en azından.
056 Yorumla
Soran+1 yılBelirtiler nasil
Soran+1 yılDış Dunyaya karsi bir guvensizlik var
- +1 yıl
Aşırı derecede hemde, bunu kime anlattıysam dalga geçtiler o yüzden benden tavsiye seni anlamayan kimseye anlatma anksiyeteyi. Benim arkadaşımda vardı yenmiştik beraber. Ben onun yanındaydım mesela krizi geldiği zaman arıyordu beni sakinleştiriyordum onu. İntihar girişiminde bile bulundu orada da ben sakinleştirdim durdurdum. Gerçekten çok sıkıntılı bir hastalık Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılAmin cumlemizin. Kriz derken nasi kriz oluyor? Bende oyle anlik krizler degil de her seyi icimde yasiyorum kaygilari takintilari
Soran+1 yılAy o baya ilerlemis ya. Peki senin annenle olan bebeklik cocukluk iliskin sorunlu muydu? Bu tur rahatsizlklarin kaynagi bu genelde. Cunku sende insanlara asiri guvensizlik var. O guven duygusunu tadamamissin belli ki
Soran+1 yılGenelde kizlar dislanir ilgincmis
Ben 3 yil terapi aldim ama bu kaygilar hala var- +1 yıl
Peki sevgilim ne bileyim çok yakın bir arkadaşın falan var mı? Ama seni anlayabilecek birisi. Beraber atlatabilirsin. Bu uzaktan olsa da olur telefonla konuşursun rahatlatır seni. Benim yanımda kimse olmadan atlattım ama çok zordu benim de hep yanımda birisi olsun istiyordum. Seni anlayan birisi olduğu zaman daha kolay olacaktır.
Soran+1 yılVar. Ama bir yerden sonra insan ayni seyleri anlatmak istemiyor. Karsidaki de kötü etkileniyor. Ben 3 yil konusma terapisi aldim. Bundan sonrasi bana kalmis bir sey ama bazi seyler hala devam edio
Soran+1 yılBenim takintilar Genelde insan iliskilerinde ortaya cikiyo. Mesela deger verdigim bir arkadasim var. Ona uzun sure yazmazsam acaba yazmadim diye bana yazar mi gibi takinti olusuyor. Cunku yazmasini istemiyorum. Sevdigim halde bu takintilardan dolayi yazmasini istemuyorum. Cunku ben kafasi cok dolu bir inssnim hem ona ayircak enerjim vaktim istegim yok hem de olsa bile ben kendimi iyi hissettigimde yazmak isterim. O yazdi diye ille kendimi zorlayarak degil. Ama ben oyle degilim. 2-3 hafta ses cikmadiysa. Yakinda kesin yazar gibi takinti basliyo. Mesela ben bunlari dusunmek istemiyorum kendi hayatima odaklanmak istiyorum. Bugun gec kalkdim ve icimden. mesajlara bakmak hic gelmedi. Ama takintim istemedigim halde bak diyo bana. Istemedigim seylere beni zorluyo. Bunu kirmak icin disari ciktim telefonu yanima almadim.
Ve disarda aklima geldi bugun cuma ya bana yazdiysa🤦♀️ eve gidene kadar huzursuz oldum. Babamlaydim âna odaklanamadim. Pide tatli falan alincakti karar vermekte zorlandim basit konularda. Sonra eve geldim mesaja baktm hakkatten de o kisiden mesaj gelmis. Ama bu kdar huzursuzlugun ustune hicbise olmamis gibi cvp vermeden sildim. msji cunku artik takintimin kolesi olmaktan biktim. Daha once kac kez istemedigim halde inswnlara cevap verdim ve konunun uzamasina sebep oldum.
Soran+1 yılSu an belki sana sacma gelebilir. Insan arkadssina niye yazmaz diye. Ama oyle seyler yasadim ki beynimde. Artik takintilara inat icimden gelmeyen seyleri yapmak istemuyorum
Soran+1 yılYoksa normal olsam kafaya takmasam zaten canim isteyince yazarim. Ama benim normale donmeme firsat olmadan karsimdki yaziyo bu sefer yazmak istemiorum taktigim. icin takmasam yazarim halbuki belki
Soran+1 yılTamam iste döktüm ya
Soran+1 yılVarya insanlarin normal dertleri skntilari olur anlatabilirler ya bizdeki olmayan seyleri dert etmek olunca bubdaha berbat bisey
Soran+1 yılOyle ama 3 4 senedir ayni konularda takinti yapmaktan bikmadi beynim
- +1 yıl
Aynen öyle çok haklısın bu konu da. Olsun bu da bizim imtihanımız. Hayvan besleyebilirsin gerçekten iyi gelir seni sakinleştirir iyi hissetmene yardımcı olur. Ben üç farklı hayvan besliyorum evladım gibi seviyorum her şey iyi oluyor stresimi alıyorlar. Sana tavsiye ederim hem de sıkıntılarını onlara anlatırsın dinliyorlar anlamasalar bile dinliyorlar insanlar gibi değiller :)
Soran+1 yılInsallah cok yakinda bir kedim olucak en cok psikolojim icin istiyorum insallah iyi gelir ya
Soran+1 yılBir de sence insanlari takinti yapiyorum diye anlattim ya. Bu o insanla alakali degil de tsmamen benim kuruntularimla mi ilgili. Cunku taktigim insana cok sinir oluyorum bise yapmamis olsa bile
Soran+1 yılHobi esnasinda da aklima takinti gelio benim😂 bugun bahceye hava almaya ciktik o an takinti geldi ya🤦♀️
Soran+1 yılBir de sence insanlari takinti yapiyorum diye anlattim ya. Bu o insanla alakali degil de tsmamen benim kuruntularimla mi ilgili. Cunku taktigim insana cok sinir oluyorum bise yapmamis olsa bile...
- +1 yıl
Anladım, senin durumun büyük ihtimalle benimkine biraz yakın, bende de oluyor çok agresif oluyorum bazen kimseye tahammülüm olmuyor. Sorun senin psikolojinle alakalı bir şey. Sonuçta kendini yoruyorsun bu sorunlarla ve en sonunda çok değişiyorsun fark etmeden. Benim böyle olmuştu. Kendini soyutlamaya çalış insanlardan. Bir süre insanlarla konuşma kendi zihnini rahatlatmaya çalış bir nebze olsun iyi gelir. Kendini iyi hissetmeye çalış. Asıl sorunları kendini biraz daha iyi hissettiğinde güçlü hissettiğinde sorunlarının takıntılarının üstüne git. Böylelikle üstesinden gelme ihtimalin daha da artmış oluyor. Yorgun bir vaziyetteyken kendine teslim olmak zorunda kalırsın çünkü. Ama dinlenip tekrar hamle yaptığında bu sefer başarma şansın büyük ölçüde artmış olur
Soran+1 yılHeh kesinlikle ben de o yuzden insanlarla muhattap olmak istemiyorum yazmiyorum. Ama karsimdaki iyi oldugu icin 2 3 haftada bir yazip iletisimde kalmak istiyor. Ama ben insanlari degil kendi iyiligimi dusunmek istiyorum. Kimseye aciklama yapmak da istemiyorum. Ama sanki insanlar benden aciklama bekler gibi hissediyorum😤
Soran+1 yılHani demissin ya bir sure insanlarla konusma kendi zihnini rahatlatmaya calis. Heh iste ben bu neredeyse 1 yildir yapmaya niyetleniyorum ama sorun şu ki. Kendimi soyutladigim o donemde takinti beni rahat birakmiyor ki. "Bak yazmiyosun aramiyorsun sormuyorsun o arkadasin da senden soguyacak o da senle iliskisini kesecek." Bu takintilarla bogusurken kendimi guclendiremiyorum ki hamle yapayim. Anlatabildim mi. Onceden insanlar benden gider diye takinti yapip gelen mesaja cevap verme zorunlulugu hissederdim. Simdi ise kuserse küser onemli olan benim kendimi toparlamam diyebildigim halde kaliplasmis o takinti yine de eskisi giibi aynen devam ediyor.
Soran+1 yılEvet öyle. Ama bu takinti oyle bir sey ki elini kolunu bagliyor. Karar vermek yetmiyor😞
- +1 yıl
Bu hayatta hiçbir şey senden daha ileri ve senden daha değerli değil bunu unutma. Eğer sen olmazsan hiçbir şey olmaz. Hayatı yaşamaya çalış hiç yapmadığın şeyleri yapmaya çalış ve kaybedeceğin hiçbir şey yok. Kaybedeceğin hiçbir şey olmayınca kaybetmek imkansız bunu da unutma. Üstesinden gelebilirsin bir şekilde
Soran+1 yılAllaha da sıgınıyorum her gun duzenli okumalarim var ama sanirim kurban oldugum rabbim henuz sifami vermeyecek biraz daha imtihan edilicem galiba
Soran+1 yılUmarım oyledir. Allah razi olsun. Ben de namazlarimi kilarim. Ama kafama takilan şu madem bu benim imtihanimsa ama bu tur takinti ve kaygilar ibadetlerimi hakkiyla yapmama mani oluyor. Mesela cok kaygiliyken sadece farzini kiliyorum kendimi tam veremiyorum. Imtihan ise ama rabbim neden beni ibadetlerimi zorlastiracak takintilarla sinasin. Yani kafam cok karısık bu konuda. Hakikaten bu benim imtihanim mi yoksa kendi salakligim. mi anlamiyorum
- +1 yıl
Aslında şöyle söyleyeyim ben sana, şeytan sana vesvese verir daha da çok darlayabilir o durumda çünkü zayıf yönün bu. Namaza durmadan önce Nas ve Felak suresini oku, Allah’a sığın ve de ki ; Allah’ım senin huzuruna geliyorum sen bana güç kuvvet ver ya rabbim de. Emin ol Allah sana öyle bir sabır öyle bir güç verir ki Allah’ın izniyle rahat rahat ve hakkıyla ibadetlerini yaparsın inşallah.
"Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." [Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da'avat 142, (3598)]
Soran+1 yılHaklisin. Ramazanda seytanlar baglandigina gore o zaman nefsim vesvese veriyordur🤔
Soran+1 yılDönem dönem de benim bildigim dönem 1 sene falan surer gecer biter ben 2 3 yildir ayni kaygilari yasiyorum nasil bir. dönemse bu
Soran+1 yılSanırım boşluk ve hassas bir kisilik yapisina sahip olmam tetikledi
Soran+1 yılUniversiteyi biraktim. Sonra evlenmek istedim. Babam razi olmadi ben de evde sadece ev isleriyle kafayi siyirdim galiba
Soran+1 yıl3 4 senedir babami razi etmek icin ugrastim
Soran+1 yılIstedigimde 21 dim, simdi yas geldi 24e tam razi oldu, koronadan dolayi cagiramadik🤣 heves falan kalmadi anliyacagin. Ama hayirlisi diyorum, evliligi fazla takmiyorum, olacak olursa olur zaten. Benim demek istedigim şuydu hem okulu biraktim hem de hayatimi istedigim sekilde cizemedim ya iki arada bir derede kaldim. Boşluga düstüm galiba sonra zamanla boyle kaygilar artti iste.
Soran+1 yılBu arada kaç saattir beni dinledin, anladın, destek oldun, sıkıntımı hafiflettin. ALLAHÜ teala da senin kalbini ferahlandırsın insallah. Cok sağol varol. Bu tur sıkıntıları cekmeyenlere anlatamiyorsun cunki...
- +1 yıl
Aynen öyle yaşayanın halinden yaşamayan anlamaz. Ne demek rica ederim insanlığımı yapıyorum. Amin inşallah, Allah senden razı olsun dua ettiğin için. Allah da senin sıkıntılarını gidersin sana bir mutluluk ferahlık versin inşallah :) Sabaha kadar anlatsan sabaha kadar dinlerim. Çünkü biliyorum gerçekten sıkıntılı bir durum bunlar. 😇
Soran+1 yılAmin amin😊 takibe aldim seni
+1 yılYuzd3 yüz ıyi olmak istiyor msun. Kesinlikle ve kesinlikle Youtube dan izzet güllü 'nun takıntı ve anksiyete videolarini izle valla kutulacaksin bak banada vesile oldum diye dua edeceksin eminim.
022 Yorumla
Soran+1 yılOha ben zaten 1,2 senedir izzet gulluyu dinliyorum a 100de 100 iyi oladim maalesef
Soran+1 yılde sanirim eski videolarini sildi dimi
- +1 yıl
Şu an hepsini geri yükledi. Nasıl yani iyi olmadın mı hiç?
Soran+1 yılYa bilmiyorum problem neyden kaynaklı. Belki ben hakkıyla uygulayamadım. Elbette videolardan cok şey ogrendim. Ama anksiyete ve takinti tamamen kaybolmadi. Hani surekli bahsediyor ya sıkıntı gelince korkmayın takıntıyı inatla uygulamayin diye. Iste benim bunu yapacak gucum olmuyo.
- +1 yıl
Fiziksel güce gerek yok ki. Düşünce mi geliyor ilgilenmiyorum diyeceksin o sende sonuç yaratamicak tabi bu belli telkinden sonra olacak. Ama sen düşünceye cevap verirsen örneğin sen kötüsun diye? Hayır değilim, kötü olsam şöyle olur böyle ollur vs vs sen burda o düşünceyi kaale alıyorsun ve sende besleniyor daha çok düşünce geliyor
Soran+1 yılFiziksel güc demiyorum duygusal anlamda cok yorgun oldugum icin bu teknikleri hakkiyla uygulayamiyorum. Sıkıntıya cok dayaniksizim. O ilgilenmeme olayini basarabilsem her sey cozulecek aslinda
- +1 yıl
Aslında bnde senin gibiyim ama düşünceyi kestim şu anlık. Sıkıntı içinde telkin yapıyorum. Zaten anksiyete sıkıntı demek. Sıkıntı ise düşünceyi kaale alınca başa çıkamayınca geliyor. Örneğin bnde sosyal kaygı var briinin yanında konuşamayinca vs sıkıntı yaşıyorsun bunun için telkin yaouruim ama takintiyi kestim şu anlık kafam berraklaşti. Önceden kafam doluydu. Şu an bacaklarimda yorgunluk kas ağrısı halsizlik var sabah yorgun uykuyu alamamış şekilde uyanıyorum vs uykuya meyilliyim konsantrasyon eksikliği var zor anlarım zor algılarm videolari bile 15 20 günde ancak anladım yani benim depresyon etkiliyor şu an
Soran+1 yılYa senle iletisimi kesmiyelim lutfen. Ayni videolari dinlemis biri olarak birbirimize soracagimiz seyler olabilir
Bu gibi rahatsizliklari yasamayana anlatamiyorsun anlamiyorlar... ceken biliyor ancak...
Sabahlari uykuyu alamamis sekilde uyanmak bana da cok oluyor cok berbat bir sey. Saatlerce yattigin halde hic uyumamis gibi uyanmak
Soran+1 yılKendimi cok sıktıgım veya stresli oldugum zamanlar benim de bacakalrimda kas agrisi oluyo
Soran+1 yılCok sukur ben depresyonda degilim, en azindan degilim diyorum. Depresyondayim desem o ruh haline burunurum cunku
Soran+1 yılDepresyonda oldugum donemlere gore cok cok iyiyim o yuzden depresyon yok ama onun yerine anksiyete takinti oluyo
- +1 yıl
Tamam olur hem benim içinde alistirma olur. Bence senin sorunun ikna olamamamişsn tek sorun bu. Bak nerdeyse aralıktan beri izliyorum ama nadir ciddiyetsiz izlerdim anlar gibi olur ama anlamzdim çözemedim birde ruh halim aynı senin gibi hiç enerjim yoktu ya resmen odaklanamiyordm izlerken bile sıkıntı düşünce gelirdi anlamaz bıraktım hep. Ama mayis in başında tam konsantre izleidm ve sanki o 3 4 gün vücudumdan ağırlık kalktı işte o gün bugün daha iyiyim bnce sende çözülme olmamış o olsa sende biraz güç bulursun
- +1 yıl
Takip eden siz msiniz? 1 xperim mesaj atılmıyor
Soran+1 yılEvet ben
- +1 yıl
Tamam. Konuşmak istersen yaz benim puanım düşük
Soran+1 yılVakit bulunca yazarim hesabini silme asdfg
- +1 yıl
Valla her an silebiilirim çünkü bu site sıkıntıları tetikliyor. Sadece site değil tüm interneti kökten kesmek lazım yoksa zor
Soran+1 yılNeden ki
- +1 yıl
Yaşadım çünkü. Ne zman ıyi olup burda zaman gevirsem burası kötü ediyor negatif telkinler alıyorum vs vs. Zaten benim psikolojimi iki kat arttıran da bu site olmuştu
Soran+1 yılHaklisin bana da diger sosyal. medya kotu geliyor burda kafam dagiliyo
- +1 yıl
Ben hepsini kapattım burayı da kapatmıştım. Ne güzel tam videolari anladım derken burası yine başa döndürdü. Bir de benm stresin sebebi babam. Ondan uzağa gitmeden bu stresten kurtulamam galiba
- +1 yıl
Bence burası iyi gelmiyor aksine sen burda sorunlarını pekiştiryiorsun. Böylelikle daha çok geliyor ve süreç uzuyor.
Eminim sıkıntı düşünce geliyor ve bu yüzden hemen soru açıp kendini rahatlatıyorsun. Bu anlık rahatlama sende süreci uzatıyor daha çok geliyor sen yine soru açıyorsun vs vs sürecin uzuyoda uzuyor. Rahatlama isteğini bırak videolari dinle ve söylenenleri yap bence bu site sıkıntıyı daha çok besliyor ben bunu net olarak gördüm ve hesabımi kesinlikle akşam kapatacağım.
Kendine iyi bak umarım iyi olursun...
+1 yılEvet geçen sene öyleydim. Atlattim ama
023 Yorumla
Soran+1 yılDetay verir misin nasildin konu neydi
- +1 yıl
Geceleri nefesim kesiliyordu. Habire kaygilaniyordum takintiliydim. Sonra spora basladim. O kadar çok yoruyordum ki kendimi sporda, dusunecek halim kalmiyordu. Zamanla gecti
Soran+1 yılTakintilar neyle ilgiliydi
- +1 yıl
Herşey
Soran+1 yılBen mesela insanları takinti haline getiriyorum. Uzun zaman bir arkadasla yazismadiysam ya yazarsa ya yazmissa diye takinti yapiyorum. Bugun gec kalkdim telefona hic bakmak istemedim. Disari cikarken yanima almadim takintimin ustune gitmek icin. Sonra disarda kaygi basladi ya cuma tebrigi geldiyse diye. Pide tatli falan alincakti. Kafami hic veremedim. Eve gidene kadar huzursuzdum. Geldim baktim mesaj kafaya taktigim kisiden gelmis ama oyle icime ofke doldu ki niye kafaya takiyorum diye. Cevaplamadan sildim mesaji. Bu kadar basit bir sey nasil kafamda buyuyor.
- +1 yıl
Psikoterapi almalisin
Soran+1 yılYa aldim hala boyleyim
- +1 yıl
Antidepresan
Soran+1 yılSence bu bahsettigim seyler de takinti ve anksiyeteden dolayi mi
- +1 yıl
Evet tabiki
Soran+1 yılYani o taktigim insanla alakali degil mi tamamen benim kuruntum mu kendim edip kendim mi buluyorum
Soran+1 yılCunku bu takintilardan dolayi o takinti yaptigim kimseye sinir oluyorum
- +1 yıl
Kendi kaygilarin. Beyinsel bişey
Soran+1 yılZira karsimdaki cok rahat kendinji hic kasmıyo mesela musait degilse konusmanin ortasinda yazmiyo falan bense cok takuyorum yazmazsam o takmiyo ben takiyorum diye o kisiye sinirlenjyorum
- +1 yıl
Anliyorum.
Soran+1 yılSence cok mu sacma takintilarim
- +1 yıl
Hem evet hem hayır. Elinde değil senin takintilarini yenmek. Bende öyleydi
Soran+1 yılHangi yolu denediysem donup dolasip ayni seyleri yasamaktan biktim vallahi ya cozum aramaya bile halim ve umudum kalmadi
- +1 yıl
Sporu dene
Soran+1 yılBiraz tembellik var ondan da oluyo galiba haklisin. Son zamanlarda bahcede ekip bicerek vakit gecirmek iyi geldi ama oruclu iken hep evdeyim daha kotu oldum.
Bir de mesela o bir arkadasa takiyorum dedim ya. O olmasa baska bir seye takicaktim dimi? Yani arkadas bahane degil mi bu tur rahatsizlikkarda, beyin ille takicak bir sey bulmuyor. mu- +1 yıl
Kaygilarin nukseder genelde. Bir isle surekli mesgul olmalisin
Soran+1 yılHic bos an birakmamak lazim herhalde normal insanlara gore
- +1 yıl
Evet
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Mason Cooley'nin (kendisi özlü sözler konusunda benim de takip ettiğim yetenekli bir kişiydi - kendisini ne yazık ki 2002 yılında kaybettik) bir sözünde belirttiği “Bir saplantı için tedavi: başka bir saplantı bul!” durum aslına bakılırsa biraz da doğrudur. Tabi burada söylenmek istenilen, yeni saplantınızın daha yapıcı ve olumlu bir saplantı olmasının gerekliliğidir! Bu, kafanızın içindeki sinir bozucu seslerin nasıl susturulacağı hakkında verebileceğim iyi bir tavsiye olabilir.
Bu güne kadar hastalarım ile uyguladığımız ve başarılı olduğumuz yöntemlerden 3 tanesini sizle paylaşmakta fayda var. Lütfen bu stratejileri uygulamaya çalışın ve pozitif bir sonuç alır iseniz görüşünüzü paylaşın.
- Tekrar doğu yola dönün: Saplantılı duygular yaşadığınızda en yararlı düşüncelerden biri otoyol boyunca giden bir arabada olduğunuzu hayal etmektir. Bir saplantıya girdiğinizde o esnada yolun dışında olduğunuzu kabul edin ve kendinize " DUR! şeridin dışına çıktım", "Doğru yola geri dönmeliyim." deyin.
- DUR İŞARETİ: Kullanılabilecek diğer bir teknik basitçe zihninizde bir dur işaretini hayal etmektir.
- Biraz mizah uygulamaya çalışın: Bu gibi durumlarda mizah en iyi arkadaşınız olabilir. Hatırlayın ki siz çok acayip bir kişi değilsiniz. Sadece düzenli eylemlerinizden birinin ortasında olan bir kişisiniz. Yaşadığınız durum veya hissi bu kadar ciddiye almanıza gerek yok. Rahatlayın; mizah ve komedi kullanarak, beyninizin limbik sistemi ve yaşadığınız sorunun arasına bir duvar örmeye çalışın.
Sevgiler...