“Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem), ‘lâ ilâhe illallah’ demiş olarak ölen kimse Cennete girer!” buyurdu. Bunun üzerine ben, “Zina etse, hırsızlık yapsa da mı?” diye sordum; “Evet, zina etse, hırsızlık yapsa da!” buyurdular. İstiğrâb edip de aynı soruyu dördüncü kez sorduğumda bana, “Ebû Zerr’in rağmına da olsa!” dediler. [19]
bir köşe yazarının yazısından alıntı. ben daha çok "Bil ki! Allah’tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur diyen kişi cennete gider diye denk geldim ama şartları falan da var yani onun.ama genel olarak çok fazla yorum yapıldığı için bu konuda net bir şey söylemek zor.genelde benim rastladığım allah a inanmıyanlar yanacak allah a inanlar kötülük yapsalar bile belli bir süre yanıp cennete gidecekler. cennete girecekler konusu islam da biraz sıkıntılı konulardan biri gibi gelmiştir bana hep.317 Yorumla- +1 yıl
ya şimdi örneğin allah vardır diyen kişi cennete gidecektir diyor.biz allah diyoruz anlamı yaratıcı değil mi hristyanlar god diyorlar anlamı yaratıcı değil mi yani bir yaratıcı olduğunu kabul eden herkes cennete mi gidecek. çünkü allah dendiğinde görmediğim bir şey olduğu için aklıma bir şeyi yaratan geliyor ama god dediğinde aynı kapıya çıkıyor. buradaki kavram konusu kafamı karıştırıyor genelde.şimdi bu durumdan sonra yukarıdaki sözü de dikkate alırsan yani bugünkü dini toplumların hepsi cennete gidecek sonucu ortaya çıkıyor. ateist ler bu durumda dışarda kalıyor. yani burada önemli olan inanılan şeyin anlatılamaması. eğer bir tane yaratıcı olduğuna inanıyorsan ona ne isim verirsen ver yine aynı kişiye inanmış olursun.neyse dediğim gibi zor işler buradan yazarak zor anlatırım ne demek istediğimi.
- +1 yıl
+Allah onlara: "Sizden önce geçmiş cin ve insan topluluklarıyla beraber cehennem ateşine girin!" der. Cehenneme giren her ümmet kendi din kardeşine lanet eder. Nihayet hepsi oraya toplandığında, sonrakiler öncekiler hakkında derler ki: "Rabbimiz ! İşte şunlar bizi doğru yoldan saptırdı. Onlara cehennem ateşinden kat kat azab ver". Allah der ki: "Herkesin azabı kat kattır, fakat siz bilemezsiniz".
+"Cehennemin yedi kapısı vardır. O kapıların herbiri için birer grup ayrılmıştır."
hatırladıklarım bunlar var kuran da netten düzgün şeklini buldum yarım yamalak yazmayayım diye.bir kaç tane de bu katların isimlerinin geçtiği yerler vardı ama isimler arapça ydı hatırlamıyorum o yüzden. bazı hocalar bu katların hangisinde kimlerin yanacağını yorumlamışlardı ancak kuranda yok tabii öyle bir şey. - +1 yıl
Enam Suresi, 128. Ayet
ilgiliforum.com/...-meali-kuran-1544-t57476.0.html
ikincisini link şeklinde attım çevirilere dikkat etmen için. arapça dan çeviri de çok farklı yorumlamalar oluyor. - +1 yıl
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
hiçbir mealde cennetin katlarından bahsedilmiyor. Bu arada mealler birbirlerinden farklı anlamlara gelmiyorlar yalnızca eş anlamlı sözcükler yer değiştiriyor. - +1 yıl
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
enam ı ben farklı bir meal den o şekilde okumuş olabilirim o zaman. ama cehennem deki katlardan bahsedilıyor işte. cennet teki katlardan zaten bahsetmedim hiç.
1.Şüphesiz cehennem de o azgınların hepsinin varacakları yerdir. Oranın yedi kapısı vardır ve her kapıdan kimlerin gireceği belirlenmiştir.
2.Onun yedi kapısı vardır. Her kapıya, onlardan bir bölüm ayrılmıştır
(burada anlatmak istediğim anlam olarak değil 1. sini okursan cehennemde 7 kat olduğunu görüyorsun 2. yi okuduğunda cehenneme hiç değinilmemiş onun denmiş. şimdi bana gizli özne diyeceksin. ama bunu kuranda okuduğun zaman anlamadan geçiliyor sonra cehennemde yedi kapı nerede var deniyor. anlam olarak bundan bahsettim.bu cehennem katlarının isimlerinin geçtiği ayetler filan da hatırlıyorum ama aklıma gelmiyor yabancı isimler. - +1 yıl
zaten kimin hangi katta yanacağını hocaların kendi yorumları. kuran da yazmıyor yani meraktan bakmıştım acaba hangi katta oluyorum diye:) yalnız güzel siteymiş bu attığın bende böyle bir program vardı önceden onun site haline benziyor.bak bir tane daha buldum bu cehennemin en dibi diye geçiyor. son kat yani allah ı inkar edenler yanacak diye yorumlamışlardı hocalar bu kat için.(tabi bende münafığın anlamı farklı biliyorum ama) esfel kelimesi arapçada en dip ondan buraya en son kat deniyor.
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx - +1 yıl
La ilahe illallah demekle kişi cennete giremez.
Muhammed'un Resulullah da demesi gerekiyor.
burada tür atacagina bir insan nasıl müslüman olur diye bir araştırma yapabilirsin.
İmanın şartları 6 tanedir bunlardan birini inkar eden cennet yüzünü ebediyyen göremez. - +1 yıl
Cennete gitmenin şartı müslüman olmaktır.
Hz peygamberimiz geldikten sonra yani peygamberlik vazifesi verilince İslam dini başlar ve buna göre Müslüman olarak ölmeyen her ölü , ebedi atestedir
En İyi Cevaplar
Sırf cennete girmek için iyilik yapmak bana sahtekarlik gibi geliyor burada bir cikar ilişkisi var. İnsan inanmadigi halde de iyi bir insan olabilir. Bugün Müslümanım deyip insanların neler yaptığı ortada. Bill gates inanmayan bir insan olsa da afrika da milyonların hayatını kurtardı, dibinde olan Araplar ise gökdelen yapıyor, yiyor egleniyor. Burada bur tezatlik yok mu? Bu araplar cennete gidecekken bill Gates cehenneme gidecek...
141 Yorumla- +1 yıl
bu konuda anlamlandıramadığım bir olay var şimdi bir müslüman gayrimüslümün hakkını yerse ve dünyada ödemez ise ölünce müslüman bunun cezasını cehennemin birinci katında ödüyor ve cennete gidiyor. hakkı yenilen tarafın hakkı iade ediliyor 5.katta yanacağına 4. katta yanıyor. bu adil mi. adamın hem dünyada hakkı yenilmiş hem öldükten sonra hakkı yenilmiş olmuyor mu. yani ezilen taraf yine eziliyor.
- +1 yıl
araplar cennete kesin gidecek die birisi bişey mi yazdı peygamber efendimizin amcası Ebu Cehilde müşriklerdendi iman herkese nasip olmuyor işte müslüman olan kalbinden şehadet getiren peygamberimize allahın varlıgına birligine inana herkes cennete girecektir bütün günahlarının cezasını cehennemde çekip ama dünyanın en iyi insanı olsa en ii müslümandan daha iyi müslüman olsa müslüman degilse cennete giremez
- +1 yıl
ve sorunun cevabı kötü imansız ve iyi imansızın arasındaki fark çoktur cehennemin 7 katı vardır herkes işletigi kötülge göre dercelendirilir cehnnemede cömertlere ve iyi olan imansızlara özel muamele yapılacaktır allahın adeleti büyüktür ama iman etmezse asla cennete giremeyecklerdi
ne kadar iyi olursa olsun peygamberimize inanmamak allaha inanmamaktır Allahı şirk koşmaktır - +1 yıl
Cennete gitmenin şartı müslüman olmaktır.
Kâfir bir kişi en büyük suçu islwmistir İslam inancina göre.
Şirk en büyük zulümdür der Allahu Teala.
Buna göre ne kadar iyilik yapmış olsada kâfir olarak ölenler cennete asla giremeyecekler sit.
Allah peygamber gönderiyor kitap gönderiyor. Ve hakikat budur diyor. İslam'a gelin iman edin diyor. Bunu duyup da iman etmeyen kişi , cennetin sahibini ve ayrıca yine kafiri yani inkarciyi yaratan zat yine Allah'u Teala değil midir.
İşim uzerinden konuşmuyorum kimin Tevbe edip müslüman olarak olduğunu kimse bilemez , ama inkar ederek ölen kim olursa olsun kafirdir ve ebedi ateşe girecek.
Allah kulunu yoktan yarattı
Onu yaratmaya bilirdi
Ama yarattı
Ve en değerli ve kıymetli birer varlık olarak yarattı insan olarak yarattı
Oysa taş atak ağaç veya yaprak bir kış mesela olarak yaratabilirdi
Ama hayır insan olarak yarattı
İnsanı şerefli kıldı
Üstün tuttu
Ona kâinatı ve dünyayı yarattı ve hizmetine verdi
Şu koskoca güneş su kendisine kıyasla bir karınca kadar bile olmayan boyuta sahip insan oğlu için dönüp duruyor gündüzü geceyi oluşturuyor ısısını verip ısıtıyor
Bugün güneşin faydalarını bilmeyen insan yoktur anlatmama gerek yok.
Allah bunca şeyi
Teferruat girmek istemiyorum ama insan düşünmüyor veya bilmiyor
Anlatmak lazım
Allah insana akıl verdi
Burun verdi göz kulak dil dış verdi
Düzenli bir bedeni yaratanina karşı nankörlük edip onu inkar edenler
Yine o un yarattığı cennetini nasıl isteyebilirler.
Allah diyorki ey kulum bana ne ile gelirsen gel
Seni affedebilirim der
Affın kapısı açıktır
Ama bana inkar ile gelme der.
Seni ve senle ilgili her ne varsa herşeyi inkar ettim dese,
Allahu Teala yallah cehennemi zumera der.
Tadın azabı inkar etmenizden dolayı diyecek. - +1 yıl
@tncdmrl
Ebedi ateşte yanmanın ile müslüman olarak günah işlemenin cezaları farklıdır.
Mazlum kişi hakkı yenilmeseydi o yinede ebedi ateşte yanacakti kâfir olarak ölünce.
Yani ebedi olarak cehennemde yanmanın sebebi
Allah'ın huzuruna yani ahirete inkar etmiş olarak gitmesinden dolayidir.
Allah derki hangi günahla gelirsen gel seni affedebilirim.
Ama en büyük suç kabahat ve çirkin gunah olan şirk ve küfürle ahirete gelme der.
Bu imansız olarak huzuruna gelirsen cezan ebedi ateştir
Dediği halde
Ateist kalkar ona meydan okur
Allah'a haşa yazmak istemiyorum olumsuz konuşur
Onu inkar eder
Varlığını reddeder.
Oysaki Allah herkesi yarattı
Ateist ise nankörlük etti
Kendisini yoktan var eden rabbine karşı nankörlük etti
Bu affedilecek bir şey değil dedi Allahu Teala mealen.
Ama mazlum oluşundan en şiddetli 3. katta azab edeceğine
Mazlumlugundan dolayi 3. Kata nisbetle azabı hafif olan 4. kata atıyor.
Bu merhamet değil midir.
- +1 yıl
İyi kâfir ile cimri müslüman örneğini verdin.
Allah derki küfür ve şirkin cezası ebedi ateştir.
İyilikleri konusuna gelince
Örnek üzerinden anlatayım
Baban sana diyorki git tüpü kapat yoksa ev havaya uçacak sen tüpü kapatmiyorsun ve diyorsun ki gideyim bahçede babamın işini yapayım da beni sevsin
Ve ev ve içindekileriyle havaya ucsa
Ne iyilik yapsa da babanin gözünde bir anlamı olur mu
Sen daha büyük bir zayiatta bulundun seni nasıl seveyim demez mi
Bu yüzden ne yapsan da iyiliklerin bir çöp değeri etmez
İşte tesbihte bulunmadan bu örneği verdim.
Kâfirin yaptığı uyilikler heba olup gitmiştir.
Nice uzun boylu iri cüsseli insan ahirette huzura gelir de bir sivrisinek kanadı kadar değeri yoktur.
Değer bulmak isteyen , imanı kazanmaya baksın.
Önce gerekli olanı yapmak gerek. İman etmiyor tüp örneği gibi..
Ama bahçeye koşuyor sulamak ve capalamak için..
Hele gel önce bir iman ett
Sen bahçeyi sulamasan da olur
Şu ana kadar sen mıydın bahçesini sulayan.
Senden önce ve senden sonra kimse kalmaz mi.
Önce iman.
İmansız hiç bir amelin kıymeti olmadığını yine Allah'u Teala söylüyor kuranı Kerim'de.
- +1 yıl
Suç , dengine göre cezası var.
İnsan öldüren ile sinek öldürenin cezası bir midir.
Cezada adalet diye bir şey var.
Tezatlik senin bilgisizliğinde.
İİSLAMI İNKARIN tek bir cezası var EBEDİ ATES.
tabi bunların da şartları var tebliği duymuş olacak İslam'dan tebliğden haberi olacak.
Adam makineye bağlı veya insanlardan bağı köpük anlatacak kimse yok yamyam adalarda kabile şeklinde yaşayan insanlar kısaca bu gibi durumlar mazerettir.
Ama hz peygamberin tebliğinden kuranı kerimden haberi ama iman etmiyor ebedi ateşe gidecektir kişi.
burada yazdıklarım kişi ismi üzerinden yazdığım bilgiler değildir.
Son nefeste kimin iman ettiğini imana girdiğini kelime-i şehadet getirdiği i kim nerden bilecek.
Bu yu, den isim uzetinden konuşmam.
Ama iyilik yapan kâfirin durumu ne olur sorusuna cevap verdim
çok araştıran bir yapın var farkındayım belki kültürlerimiz düşüncelerimiz farklıdır (büyük ihtimal öyle) ama benim fikrim bilgim şu yönde; Allaha şirk koşulmadıkça cennete gidilebilecek er ya da geç yanlış biliyor olabilirim lakin ateistler şirk koştuğundan bu fikre katılmıyorum
07 Yorumla- +1 yıl
Evet ateistler ebedi olarak ateşte yanacaktır.
Şirk konusuna gelince
Küfür inkar demektir
İslam'dan herhangi bir şeyi inkar edene kâfir denir ve ebedi ateştedir.
Bunlarla ilgili dolu ayet var.
Şirk ise yine inkarı barındırıyor, ama Allah'a ortak tuttukları bir şey/şeyleri var.
Yani baska bir şeyi ilah kabul edip ona ibadet etmeleri
İnkar da mutlak inkar gerekmiyor, yani Allah kabul eden biri bir ineğe yapsa mesela bu kişi müşrik ve inkarcidir
Bcunku Allah " benden başka ilah yok" demesini inkar etmiş
Allah'ın bir açık kuralını inkar etmiştir
Allah'ın Ehad olması
Yanlizca bana ibadet edin demesini inkar etmesi vb..
Küfür imanın zittidir
Şirk tevhidin zittidir.
Tevhid yani birlemek imanın şartlarındandır.
İhlas suresine bakın
Kuranı kerime iman imanı şartı değil midir
Kudur ise inkar demektir neyi inkar..
İmanın şartlarından en az birini dahi inkar eden kafirdir.
Birini inkar hepsini inkar olduğundan.
Kısaca imanın şartlarından biri i inkar edenin imanı gider.
Ateist en büyük inkarcilardir. Ve inkarcilar yani kâfirler ebedi atestedir - +1 yıl
Arteiatler şeytana ve nefsislerine bakarak kanarak ve onları dinleyerek Allah'u Tealayi inkar ettiler
Ateistler bu yu, den en büyük musriklerdir.
Ayrıca en büyük kafirlerdir
Çünkü inkar ettiler Allah'ı ve dinini onun gönderdiği ve şüphesiz ki sen gonderilenlerdensin büyüdüğü Hz Muhammed'i inkar ettiklerinden kafirdirler.
Ve kâfirlerin barınağı ebedi ates olduğunu yine Allah u teâlâ soyluyor
+1 yılVatikanın yaptığı olay, onlara karşı gelen, inanmayan kitleye karşı otoritesini korumak amacı güdüyor gibi geldi. Çürütülmeyi elbette göze alamazlar.
İslam coğrafyasında zorbalık var.. ama vaade uzun olsa da onlarda bir gün otoriteyi kaybetmek istemeyeceklerdir.02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
islam coğrafyalarında rastlamak mümkün değildir. Belki bizim ülkemizde duyarsan duyarsın o da Yaşar Nuri Öztürk İhsan Eliaçık gibi hocalardan onlara da güvenen çok fazla müslüman yoktur. Ben şahsen alınmaları gerektiğine inanıyorum. Ateist olup da bugün hayatımızı kolaylaştıran aletleri yapan insanlar insanlığın yararına çalışan insanlar var. Çoğu ateist de araştırıp okuyup ateist olmuştur bunlar başkalarına çok doğru da gelse kendilerine doğru gelmeyen şeyler görmüş ki ateist olmuş inanmamışlardır ama yine de insan olmayı gerektiren değerleri sürdürebilmişlerse bunları suçlayıp cehenneme göndermek bilemiyorum bana çok merhametli gelmiyor.
10 YorumlaHocam ben yıllardır Amerikalı Hristiyan bir barış gönüllüsünün İsrailde Filistinli bir çocuğu kurtarayım derken ölmesini, cennete bilet olarak gördüğümü anlatmaya çalışıyorum. Açık konuşayım, ağzıma ediyorlar bunu dediğim için. Nedenine girmiyorum bile.
Şimdi ben kalkar, hocam ben Allaha inanıyorum ancak onların arasında tanıdığım mükemmel kişilikler var ve benden çok hakediyorlar dersem, neler olur sen düşün.
Bu yüzden demek istemiyorum. Demedim. Dediğimi gören oldu mu? Yok yok dememişimdir. Hiç der miyim? ASLA!
( O değil de gidebilirler kanımca, gitmelidirler. )10 YorumlaÖyle bir şey olmaz.Çünkü her şeyi Allah c.c'nin sen istediğin kadar iyilik yap hiç günahın olmasın ama sen Allah iman etmedikçe onun peygamberlerine meleklerine kitaplarına inanmadıkça hiç kimse cennette giremez.Ayrıca Hz.isa'nın zamanında ki hristiyanlar müslümandı onlar cennette girecekler ama şu an ki hristiyanlar gidemez çünkü kitapları değiştirildi.
17 Yorumlayanlış bilgi tatlım umarım açıklayıcı olur...
(İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.) [İbrahim 18]
(İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer.) [Kehf 107]
(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]117 Yorumla- +1 yıl
tanrı kötü değil sadece fazlasıyla adaletli...kimse seni gerçekten gören duyan dinleyen biriyle umursamayan biri arasında seçim yapmanda umursamayanı seçmeni beklemez sonuçta bir yaratıcıdan bahsediyoruz sorgulama hakkına sahip değiliz.. ama sorgulamak için yaratılmısız ve bunun ikisi arasındaki ince cizgiye dikkat etmek gerek
- +1 yıl
benim inancıma göre seninle bu konuyu konuşmamam gerekiyo mesela ama ben sana saygı duyuyorum aklın almamış olabilir kabullenemediğin sey ufak birşey değil umarım bazı gerçekleri görmende yakınlarında birileri yardımcı olur senin asla ama asla kötü biri oldugunu düşünmüyorum sadece bu kadar kesin görüş sahibi olma karşındakinin nedn bunu yaptıgını filan düşün...
- +1 yıl
Bazı gerçekler dediğin tanrının kötü olduğu ve ona tapmazsam cezalandırılacağım gerçeği sanırım. İyi niyetinden şüphem yok. Ama bir tanrı varsa onun kötü bir varlık olduğunu kabul edemem. Bu, tanrı fikrine bir hakarettir. Ben kesin görüş sahibi değilim, dindarlar kesin görüş sahibi. Ben şüpheciyim onlar değil. Aramızdaki fark bu.
- +1 yıl
Bu cevabın üzerine cevabım olamaz, selam olsun bu ayetleri yazana.
+1 yılAllah birdir Muhammed onun resuludur ve ben kurana iman ettim demeyen kimseler sonsuza kadar cehennemde kalıcaktır Allah kuranında kafirlerin cehennemden asla ve asla ve asla çıkamayacağını bildiren onlarca yüzlerce ayet vardır, insanın kendine şunu sorması lazım Allah kendisine inanmayan birini cennetine koyarmı? sen cennet yok diceksin cennet bekliceksin. Allahu Alem!
01 YorumlaBence doğru, amaç iyi insan olmak değil mi? Kalbi temiz olmak, insanların gıyabında konuşmamak, iftira atmamak vb. şeyleri yapmadıkça insan neden cennete gidemesin ki? Müslümanlar dışındaki herkes cehenneme mi gidecek?
22 Yorumla- +1 yıl
değil mi:)
yaratıcının varlığına inanmayan cennetine de inanmasın ve gitmeyi düşünmesin hem inkar et hem de cennete git olur mu öyle şey gol atmasan sayı alabilir misin?
02 Yorumlaİnanmadığın sürece gidemezsin. Neden bilmiyorum ama ne kadar iyi niyetli, saygılı, efendi bir insan olursan ol eğer tanrının var olduğuna inanmıyorsan cennete gidemezsin. Zaten en önemlisi inanmaktır. Ayrıca tanrıya inanmayan bir insan cennet ve cehenneme de inanmıyor olmaz mı? o halde neden cennete gidemeyeceğim korkusu yaşar, ya da gidip gidemeyeceğini sorgular ki?
04 YorumlaBunu Allahtan başka kimse bilemez. Herkes burada yaptıklarının cezasını çekicek. Ama benim inancım herkesin bir gün cennete gireceğinden yana
23 Yorumla- +1 yıl
Kutsal kitabınız kuran bunu kesin olarak red ediyor kuran allahın bir kelamıysa allah bilir demek bir nevi şirk koşmaktır.
Bunu bilemeyiz.Ama kendi görüşüm şu iyi bir insan olmak için.Yaratıcının gözünde bir değere sahip olmak için sadece İman etmek yeterli değil.Yani evet iyi bir insan olmak için Tanrı ya inanmak zorunda değilsiniz.
00 YorumlaAllha inanmayan hiç bir kimse cennete giremez, aksine ebedi cehennem var onlara
ateistlerde her özgür birey gibi istedikleri gibi düşünme hakkına sahiptirler.02 Yorumla
+1 yılbn müslümanım papaya inanmam bunu imam soylese ona da inanmam o zaman cehenmem neden yaratılsın ki?
neyse fikrim bu her fikri saygı ile karsılarım hayırlı aksamlar :)03 Yorumla- +1 yıl
hayır oyle bir on yargım yok tabikide tanımadan yargılamam tanıdıklarım saygısız diye hepsine o damgayı yapıştırmam ama benim inandıgım dine gore allaha iman etmen sart
Kişilik & Karakter konusunda 605 cevap paylaştı. Adam inanmıyor artık gitse ne olur gitmese ne olur. :) Ateist Bir yaratıcıya inana ama dine inanmayana denir. Allah'a ya da başka bir yaratıcıya inana Ateist, Allah ve dine inanmayana DEİST denir.
02 Yorumlavatikan iyice köşeye kıstırıldı başka seçeneği kalmadı bu devirde ne yapsın ühühü :(
10 Yorumlazamanındada ataları cennetten arazi satıyorlardı çok görmemek lazım...
00 Yorumla
+1 yılislama göre gidemez kehf suresinde der ki dünyada nekadar iyilik yaparlasa yapsinlar hepsi bosa cikar kiyamet günü terazi tutulmaz kafirlere.
01 Yorumla- +1 yıl
gidebileceği anlamı çıkan bir ayet vardı ama şu an hatırlayamıyorum
İslam dini derki ''Inneddîne Indallâhil Islam'' Allah katında tek din islamdır müslüman olmayan cennete giremeyecektir. allahın varlıgına kanaat etmiş inanmış birisi bile olsa hz Muhammet mustafa s.a.v. e şehadet getirmeyen onu kabul etmeyen kimseler iman etmiş sayılmaz iman etmeyende cennete giremez
07 Yorumla- +1 yıl
şöyle bak oyala biz Kuranı kerime inanıyoruz kuran diorki Hz İsa peygamberdir onlar bizim peygamberimize inanmıyolar ama biz Hz. İsanın peygamber olmadıgını söyleyemeyiz söylersek dinimizi kuranımızı inkar etmiş oluruz eger şu an 4 tane incil kitabı var belki gerçek incilin içeriginden % 4 dogru olan kalmıştır. eger incil allahın kitabı kelamı degiştirilmeseydi kuran henüz inmezdi
- +1 yıl
Müslüman olmayan cennete giremeyecek mi? Saçmaladın.
papanin dedigi beni ilgilendirmez benim dini. islam islamin kitabi Kuran Kuranda ayette var bunumla ilgili ve diyorki Allah a iman etmeyenler cennete giremez ebedi cehennemde kalir
00 Yorumlasacmalamis o. cennete gidip gitmeyecekleri yalniz Allah bilir ama ateist olarak olmus birinin cennete gidebilmesi imkansz
00 Yorumla
+1 yılkuranda bununla alakalı 2 ayet vardı birinde gidilebileceği söyleniyodu ötekinde bu kesin bir dille red ediliyodu
04 Yorumla- +1 yıl
senin dedigin ayetler hristiyan ve yahudilerle ilgili ayetler.
- +1 yıl
evett şimdi hatırladım doğru söylüyosun
- +1 yıl
bilmemek değil hatırlayamak
+1 yılateisti geç sadece ümmeti Muhammed cennete kabul edilecek. fetva veren papa kendi kıçını kurtarsın da önce :D
00 Yorumlaeger cennet varsa beni almıycaklarda kimialıcaklar.güldürme beni
00 Yorumla
+1 yılTek Bildiğim Allah'ın Affedici Olduğu. Iyi Biriyse Cennete Girebilir Belki. Ama Elbette Bunun Kararını Allah Verecek.
00 Yorumla
+1 yılcok komik imam osurursa cemaat scrmıs iman yoksa cennet yok
00 Yorumla
+1 yılabi papanın dediğine inansak hristiyan olurduk. dolayısıyla öyle saçma sapan bişeyin imkanı yok
00 Yorumla
+1 yılTanrıya inanmıyor ama tanrının yarattığı cennete gitmek istiyor be ne yaman çelişki? :D
513 Yorumla- +1 yıl
Hayatımda duyduğum en komik şey bunu diyen ateist olmayı bile becermemiş :)
- +1 yıl
İnanmadığın şeye gidemezzssin buakdar basit.
- +1 yıl
Zaten isteyemezsin kii inanmıyosun olmayan bir yere gitmek istemek sana göre olmamalı :)
- +1 yıl
Allah versin :D
- +1 yıl
Evreni dürtsene o el atsın benim akıl işine :D
- +1 yıl
En ıyı cevap olsa gerek :D
- +1 yıl
İşte evreninde bir sınırı var akıl vermek herkesin harcı değil.
+1 yılSonuçta dinden çıkıyorlar
13 Yorumla- +1 yıl
Yani bence gitmezler ama bizde bilemeyiz sonuçta
Gizli Üye(30-35)+1 yılAf çıkar belki 😛😜
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:))
yolu biliyorlarsa neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılÇıtır çıtır yanacaklar..
01 Yorumla
+1 yılAllah'a inanmayıp cennete gitmek ha :-). Vay bee
00 YorumlaInancı olmayanlar gıdemıyor. Oku dostum
032 Yorumla- +1 yıl
Hayır dostum. Eger gubre olcaksak neden buraya geldık. Allah 7 evrede dunyayı yarattı sonra ınsanı yarattı sonra onu buraya ındırdı ve dedı ki: bana secde edın mukafatınızı vereyım. Insanlar bos bırer et parcası degıldır ruya goruruz severız nefret ederız üreriz. Yoldan sapan ateşe düşer dosdoğru giden sınızrsız nımete kavusur. Inanmak daha kolay kaybedılcek bısey yok ınanan ceza alır dıye bısey yok ama ınanmayan sonsuza dek yanaf rıske bıle degmez ki ınanmak ıcın ınanmayız sevgıden ınanırız bız
- +1 yıl
. Her sey kendımı oldu uyumlu calısan organlar uyumlu calısan doga evren. Oksıjen saglayan atmosfer gece gunduz dongusu hepsımı kendı oldu. En basıtınden ınsan DNA sı. Icınde gecmıs nesıllerden gelen 22 terabaytlık bılgı var. tek molekulde ınsan prototipi var. Cocugun spermden organları cıkan ınsana donusmesıde tesaduf olammaz kendılıgınden olamaz. Senın gıbı akıllı bır adamın bunları kavraması lazımdı buyuk kayıp malesef
- +1 yıl
4-5 kere okudum, tefsirli de okudum. İyi de orada yazan şeyin doğru olduğunu nereden bileyim. 1400 yıl falan önce arap bir tüccar kendini peygamber ilan edip 23 yılda çeşitli şeyler söylemiş. Nereden belli bunların doğru olduğu? Bir de her kavme peygamber yolladığı hangi ayetteydi, unutmuşum bak.
+1 yılhayır inkar eden ebedi cehennemlik
019 Yorumla- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Allah mı. Tovbe tovbe
- +1 yıl
Senin görüşün. saygı duyarım
- +1 yıl
İslamın tanrısı değil hristiyanda da inanmayan birisi cehenneme gider. tek tanrılı dinlerde böyle
- +1 yıl
keşke herkes de senin gibi olsa :) eski sevgilimde ateistti. kuran okuyorum diye dalga geçerdi benimle.
- +1 yıl
Evet başak burcuyum
- +1 yıl
Olur mu öyle şey ya. o zaman hristiyan doğanın ne günahı var anası babası hristiyan diye o da hristiyan olarak doğmuş yetiştirilmiş. inananlar cennete gidebilicekmiş diye biliyorum
- +1 yıl
Tamam
Oyleyse bende ateist olaym barii :)))
00 Yorumla
+1 yılKimse hiç birşeyi bilemezmiş
00 YorumlaEsheck cennetine giderlermiş. Cumada hoca dediydi.
00 Yorumlanah işareti nasıl yapılıyor bilen varmı?
00 Yorumla
+1 yılhayır
10 Yorumla
+1 yılİslamda gidemez.
00 Yorumla
+1 yılKurana göre hayır
00 YorumlaAllah bilir
00 Yorumla
+1 yılFark yapmaz
00 Yorumla
+1 yılMümkün değil
00 Yorumla