+1 yılBak kendin de diyorsun "çok da iyi bir insan bir çok Müslümandan daha iyi " diye demek ki bir insanın iyi ve ahlaklı olması için bir dini olmasına gerek yokmuş. Ahlağın ne olduğunu bilmesi yeterliymiş. Bir müslümanı ateist yapabilirsin ama bir ateisti müslüman yapmak çok zordur. Çünkü o tüm dinleri reddedene kadar bir çok dini araştırmış hiç birini uygun görmemiştir. Bu arada bende deistim. Bana kalırsa cennet cehennem kavramı zaten yok o yüzden hiç bir şey diyemeyeceğim fakat eğer varsa bile inanışa göre olması yersiz. Kulun dünya yaşantısını nasıl sürdürdüğü daha önemli
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılcennet veya cehennem e gidecekleri Allah dışında kimsenin bilemeyeceği birşeydir
cehennemi haketmek için yapılması gerekenler :
a zina yapmak
b yalan söylemek
c haram yemek
d kul hakkı yemek
e allaha şirk koşmak
f allaha ve kutsallıklarına küfürde bulunmak12 Yorumla- +1 yıl
ama Allah bildirmiş kendisi www.kurantefsiri.com/.../...ra_suresi_tefsiri.aspx
+1 yılmaalesef islam dinine ve anlayışına göre bu dine mensup olmayanların yeri cehennemdir. Allah'a inanmak yetmiyor. Peygambere inanacak ve onun yolunu tutacak ayetlerden anlayabilirsiniz.
Zaten müslümanlık ona nasip olduysa öyle de böyle de olacak merak etmeyin. Bu da kesindir. Yani kişinin doğmadan önce öldükten sonra nereye gideceği bellidir. Siz çaba göstermeye devam edin ama. Kim bilir kol kola cennete girersiniz belki. :)02 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya cüzi irade diye bişey bar öyleyse Allah bizi yaratmadan cennete ve ya cehenneme göndersin mantık mı bu?
- +1 yıl
Tabii ki var fakat. Hidayete ulaşma veya yere batma kişinin tercihleri doğrultusunda olsa da mantık şu. Allah direkt cennete ya da cehenneme koysaydı bizler itiraz ederdik. Bu nedenle. Tabii islam alimleri bu konuda ayrılmış. Kadere tabiat kanunu diyen de var. fakat örneğin Allah bir kadına bakana cehenneme bir gir çık der zina yapanı affeder. Allah'ı bağlayıcı bir unsur yok. Demek istediğim kişi imanlı ölecekse Allah bunu bilir. Öleceğini bilmeden bir dakika önce adam islamı seçer sonra da araba çarpar ölür. Yani kaderle açıklanır tüm bunlar..
Kişilik & Karakter konusunda 858 cevap paylaştı. Bak kendin vermişsin bir çok müslümandan daha iyi diyebilecek kadar iyi bir insan olduğunu düşünüyorsun. Demek ki cennete gitmek için müslüman olmak değil aranan koşul. Nereye gideceğini Allah bilir. Başka kimse değil.
15 Yorumla
Soran+1 yılAma iman etmiyor Allah'a şirk koşuyor ve Nisa suresi 56. ayet de iman etmeyenlerin cehenneme gideceğini buyuruyor.
- +1 yıl
Demek ki Allah'ın dünyaya varlığını ispatlamak için gönderdiği şeyler bu arkadaşı ikna etmeye yetmemiş, ben müslümanım ama saygı duyuyorum. Sonuçta Kutsal kitaplar Allah'ın emirleri ve varlığının bir kanıtı niteliğinde sonuçta elçiler aracılığıyla bu kitaplardan haberdarız bazı insanların bu iki unsura gözü kapalı inanmaması çok da garipsenecek bir durum değil. Sonuçta Ahirette sınava tabi tutulacağız tabiri caizze, hesaplar vereceğiz, Sadece dünyada ki yaşayışın değil orada vereceğin cevaplarda cennet cehennem kaderini etkileyecek...
Soran+1 yılNisa56'da diyorum Allah apaçık belirtmiş.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yıldostum sence öyle bişey olur mu yani adam gerçekten iyi bir insansa inan mıyo diye cehenneme atıldığında haksızlık olmaz mı mesela ben bütün fakirleri kurtardım ev araba para verdim hepsi mutlu oldu ama ateistim diye cehennemi mi hakederim sence bence hak etmem ama ne olucağını ALLAH bilir tabi ki :))
40 Yorumla(Ey Muhammed!) Onlar inanmıyorlar diye (üzüntüden) neredeyse kendini tüketeceksin!
Biz dilesek, onlara gökten bir mucize indiririz de, ona (toptan) boyun eğmek zorunda kalırlar (ama bunu istemedik).
Onlar, Rahman'dan kendilerine yeni bir öğüt gelince, kesinlikle ondan yüz çevirirler.
Onlar (Allah'tan gelen ayetleri) yalanladılar. Fakat alay konusu ettikleri şeyin (azap) haberleri ile yakında yüz yüze geleceklerdir.13 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=0v8L9B5EJEk birde bunu bir izlet
Yüce Allah Kur'an'da: "Muhakkak ki şirk büyük bir zulümdür." (Lokman suresi)
Yüce Allah Kuran-ı Kerimde inanmayanların cehenneme ebedi olarak gideceklerini bildirmiştir.41 Yorumlaİnsanlar seçimlerini sana göre mi belirleyecek? Kimsenin dini inancı seni ilgilendirmez, o onun hayatı. Sen önündeki pilava bak. Abi böyle kişiliklere sinir oluyor lan, milleti kendileri gibi yapacaklar illa ki.
Kendine bak lan, millete karışma.11 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlara doğru yolu göstermenin nesi kötü?
İslama göre ateistler iyi insanlar olsalar da, dünyaya baya faydaları dokunsa bile her türlü cehennemliktir.Ama pedofilik teröristler cennetlik
Neyse ben cehenneme vip gitmezsem olay çıkarırım ona göre50 Yorumla
+1 yılözelikle ALLAHA inanmayan en dipte münafıklar onunda dibinde sonra müslümanlar biraz üstte sonrada cennete müslümanlar gider mmüslüman dışındakiler sürekli cehenemde kalcak ve asla dönüşü olmıcaktır ceheneme gittikten sonra bunun tekrar dönüşü yok mu dicekler ama ne yazık kki gemiş ola
05 Yorumla
Soran+1 yılGidip gezdin herhalde
- +1 yıl
sen müslümanmısn aga
- +1 yıl
gir bak dinimiz islam.com a cevap veriyoruz suç oluyor
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
hadisi şerifleri okursan kuran okurssan örenirsin burada böyle cevap vermene gerek yok
Gizli Üye(36-45)+1 yıl(İnkârcıların diyar diyar [refah içinde] gezip dolaşmaları seni [ümmetini] aldatmasın! Bu [tez gelip geçen] az bir menfaattir, sonunda onların varacakları yer Cehennemdir. Orası ne kötü yerdir!) [Al-i İmran 196, 197]
(Âyetlerimizi yalanlayıp büyüklük taslayanlar, Cehennemliktir, orada temelli kalırlar.) [Araf 36]
Cehennemde ebedi kalacakları kesin.Fakat kimin Cehennemlik kimin mümin olacağı Allah katında kalpler heran değişebilir.10 YorumlaNe kadar çirkindir o uğruna kendilerini sattıkları şey ki; Allah'ın kullarından dilediğine kendi lütuf ve kereminden vahiy indirmesine kafa tutarak, Allah ne indirdiyse hepsini inkâr ettiler. İşte bu yüzden de gazap üstüne gazaba uğradılar. Can yakıcı azap asıl kâfirler içindir. BAKARA - 90
00 Yorumla
+1 yılşimdi orasını Allah bilir diyenler var tamam Allah bilir ama belirtilmiş müslüman olmayanlar cehennemlik diye ayrıca ayettte belirtilmiş
www.kurantefsiri.com/.../...ra_suresi_tefsiri.aspx00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet %100 cehenneme gidecekler.Eğer inanmıyorsa cehennemde yanması kesindir.Bunu bir Müslüman olarak bilmen gerekir.Dünya'yı da kurtarsa, bir ya da bin insanı Müslüman da yapsa,7 cihanı bir araya getirse de cehenneme gidecek çünkü inanmıyor.
30 YorumlaÇok gülüyorum bu cehenneme gidecek diyenlere :D sanki kendileri gönderiyor muhtemelen onlardan çok daha iyi bir insan ve bildiğim kadarıyla sırf göstermelik müslüman olanlar daha kötü bir şekilde lanetleniyor.
20 YorumlaEğer o iyi ve güzel bir insansa, onun cehenneme gitmesi mantığı kafanda yer etmiyorsa, sende sorgulayan birisin demektir. Yani körü körüne yazanlara inanmak, sadece inanmaktır.
20 YorumlaHayır, bir yere gitmeyeceğiz...
...biyokimyasal dönüşümün bir parçası olarak devam edeceğiz, yaşarken olduğu gibi...214 Yorumla
Soran+1 yılNe nasıl?
Soran+1 yılSen öyle san.
Soran+1 yılÖlünce görürsün zaten hakikati
- +1 yıl
bedenini toprak altında enerjiye dönüşmesi.. ekosistem yani.
- +1 yıl
kaç kere öldünde gördün?
Soran+1 yılAllah seni ıslah etsin
Soran+1 yılKuran'da belirtiliyor canım çok şükür imanım güçlü..
Soran+1 yılAcıyorum senin gibilere...
+1 yılciddi felsefe ve tarih sorularımda göremediğim imansız arkadaşlar damlamışlar bakıyorum. kültürünü yediklerim.
cevabı disloyal kardeşim vermiş zaten.00 Yorumla
+1 yılMilletin gideceği cennet ya da cehenneme karışmak yerine neden insanlar kendi işlerine güçlerine bakmaz!
03 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım için üzülüyorum ya
- +1 yıl
Üzülme..
- +1 yıl
ya sen ateistten farkın yok ki? emredilen hiçbirşeyi yapmıyorsun. arkadasın icin üzülüyorsun. bence kendin için üzül.
iş iyiliğe kötülüğe kalsaydı ben herkesi cehenneme atarım. ya arkadaş kendi yaratanını tanımıyorsa isterse dünyanın en cömert insanı olsun yine de cehennemden kurtulamaz. Ama daha ölmediği için iman etme ihtimali var o yüzden cehennemlik diyemeyiz.
00 YorumlaTrollse de saçma ciddiyse de saçma
Şu kafanızı az çalıştırın m.k10 YorumlaÖyle bir yer olmadığı için bir yere gitmeyecek. Onun için üzülmene gerek yok ki.
03 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle san
Kimsenin haddine düşmemiş. O onun seçimi ve inancı. Yani Allahla onun arasında. Her türlü inanca saygım sonsuz.
10 Yorumla"Kim şirk koşmadan bana gelirse cennete girecektir"hatta cebrail 3 kere sorar.buna benzer ayetler var.
00 Yorumla
+1 yılAteistler kesin cehenneme mi gidecek diye soran bir müslüman.
harikasınız :d211 Yorumla
Soran+1 yılNeden dalga geçiyorsun?
- +1 yıl
müslümanım diyorsun inancınla ilgili net bilgin yok başkalarına soruyorsun. komik değilmi? sen müslüman olduguna inanıyor musun? inancların için neler yaptn bugune kadar?
- oruc tutuyor musun?
- namaz kılıyor musun?
- zinadan korunuyor musun?
Soran+1 yılElbette
- +1 yıl
hergun 5 vakit namaz kılıyor musun?
Soran+1 yılHayır ama bütün gün işteyim çalışıyorum vaktim yok ama fırsat buldukça kılarım, ibadetlerimi yapmaya çalışırım elimden geldiğince...
- +1 yıl
fırsat buldukça ayda 1 - 2 kere yani? tebrikler cennete kabul edildiniz girişler sağ taraftan devam edin.
Soran+1 yılEn azından imanım güçlü.
- +1 yıl
evet zaten herkez öyledir. "Allah benim kalbimi biliyor" "benim içim temiz" "imanım güclü" "inanıyorum" hep bahaneler hazır. İnanclarınızın gerektirdiği hiçbirşeyi yapmayıp, inanmayanlara laf söyleyenlerdensiniz. Tebrikler.
Soran+1 yılAllah şirk koşmak dışındaki günahları affedeceğini Kuran'da buyurmuştur...
- +1 yıl
O zaman kurtuldun yani. tebrikler.
- +1 yıl
hangi ayetinde buyurmuş söylede bilelim
+1 yılOnu Allah bilir.muslumanim diye senelerini ibadetle geciren birinin cennet garantisi olmadigi gibi onun da degil
00 Yorumlaİnananlar cennete diğerleri cehenneme gidecekler...Çok komplike bir durum değil bence! :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcehenneme direk gitmeyeceğiz odun olarak kullanılacagız bısey bılmeden konusmayın yaa !!!
12 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim Nisa-56 öyle söylüyor iyiliğinizi düşünüyorum ben sizin
Cevap sahibi+1 yılher duyduguna ınanma.
Kimin son nefeste nereye gideceği belli değilken, bilmiyorum yani.
00 Yorumlabizim inancımıza göre onlar cehenneme gidecek ama onlar inanmadığı için sorun yok onlar tarafından :)
00 Yorumlainananlara göre evet cehenneme girecek ama inanmayanlara göre zaten öyle biryer yok..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir paraşütçü ne kadar hafif olursa olsun, paraşütünü açmadıkça yere çakılmaya mahkumdur.
00 Yorumla
+1 yılAllah’a inanmıyosa gider
10 Yorumla
+1 yılHiçbir yere gitmeyeceğiz.
114 Yorumla
Soran+1 yılSen öyle san
- +1 yıl
Tüm dinler kutsal olduklarını iddia eder; ama hiçbir din bu yeni kuralı yasalarına ekleyecek kadar kutsal veya büyük değil.
Soran+1 yılİslam en son ve en güzel dindir.
- +1 yıl
Din %99'u şekerli kurabiye ve %1'i öldürücü arsenik olan fare zehiri gibidir. Din'in %99'u gerçekler ve iyi mesajlardır ama geriye kalan %1 seni öldürebilir, dikkat et.
Soran+1 yılYok Allah'a şükürler olsun ki Müslümanım...
- +1 yıl
Kapalı mısın?
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Konuşmaya gerek bile duymuyorum o vakit.
İslam'ın gereklerini yerine getirmiyorsun daha.
Soran+1 yılAllah şirk koşmak ve kul hakkı yemek dışındaki günahları affeder canım ayrıca başım açık diye bir tarafını gösterenlerden de değilim giyiyim gayet edepli ve düzgündür...
- +1 yıl
Bu kadar emin olma, arap yarımadasına bak canım.
Soran+1 yılOnlar İslam'ı yanlış yaşıyor
- +1 yıl
Buna kanıtın nedir?
Soran+1 yılOf ya seninle mi uğraşıcam
- +1 yıl
Adamlar anadillerinde okuyup, anadillerinde uyguluyor.
Başkasına müslüman değil damgası yapıştıracağına, kendi müslümanlığını sorgula.
Hepsi Cennet'e gidcek.
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
Allah'a şirk koşanlar hepsi cehenneme gidecek
10 Yorumla
+1 yılbiz nerden bilelim kim cennetlik kim cehennemlik
00 Yorumla
+1 yılhepsi cehenneme gidicek
10 YorumlaOrasını allah biliiir.
10 Yorumlaevet cehenneme gidecek -__
00 Yorumla
+1 yılOnu bosverinde cogumuz scti. Olmemeye bakiom bende
02 Yorumla
Soran+1 yılYapma kardeşim hak dini İslam'dır.
- +1 yıl
Muslumanim.bende ama iste her gerektirdigini yapamiyoz ki
+1 yılİsterse dünyayı kurtarsın cehennem yüzde yüz
00 Yorumlasen elinden geleni yap gerisini Allah bilir.
00 Yorumla
+1 yılyanacak tabi ne sandın zaa :D
00 Yorumlabunun cevabını kimse bilemez.
00 Yorumla
+1 yıldinimize göre onlar cehenneme gidecek evet.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 356 cevap paylaştı. öyle sanırım
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat