Kusura bakmayın ama gerçek din bu değil, kimsenin fikrine karışamam,
Sebep mantikliysa Sonucun ne Olduğuna bakmayın
Sebep mantikliysa Sonucun ne Olduğuna bakmayın
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sabah sabah kafa açıyorsun 😀
Okuduğum en güzel paradoks olabilir.
Bir adam düşün Allah'a inancını kaybetmiş.
zaten “cennet” bir inanç meselesi olduğundan, inanmadığı bir yere gidip gitmemesi sorun yapan bir ateist düşünüyorum eee o halde Allah'ta var diyecektir..
Bir noktanın altını net şekilde çizmek lazım..
İslam inancına göre önce iman Allah’a ve ahirete inanmak, cennetin ön şartı sayılır.
Bu yüzden ateist cennete girebilir mi?
Sorusuna çoğu İslam kaynağında hayır giremez yazar çünkü iman etmeden cennet olmaz!
Ben senin ne demek istediğini anlıyorum
bazı mutasavvıflar Allah'ın merhametinin sonsuzluğa atıfta bulunarak, evet Allah isterse ateisti de Bağışlar der...
Allah'ın merhameti söz konusu olduğunda kullara söz düşmez bu konuda sana katılıyorum ama bir ateist cennette girecek namaz kılanların yanacak dersen olmaz kendin düşüncelerinle de çelişirsin!! Allah merhamet sabibidir ve kimi isterse onu bağışlar şirk sınırlarında gezmek lazım... Meraklısın belli ki bu tip şeylere ama her şeyden önce sana tavsiyem Kur'an mealini oku yavaş yavaş sindirerek oku inanmıyorum ki kafandaki bir çok sorunun cevabını sana gösterecek Rabbim Allah yardımcın olsun hepimizin olsun...
Allah yardımcın olmayacak, çünkü senin ilahın Allah değil, ateist size göre daha masum, Sözde müslümanlar cehenneme, temiz ateistlerin %90' ise cennetlikdir gerçek bu
Yazdıklarımı okudun ve bu cümleyi mi kuruyorsun.
Kuran'da ateistlerin çoğu cennete gidecek öyle mi? Nereden uydurdun bunu? Kim söyledi sana bu? Hangi ayette geçiyor bu dediğin? Araştırma yapmayın, okumayın, ondan sonra gel burada ateistler cennete gidecek diye cümle yaz. Kuran'da Müslümanların bile cennete gideceği yazmıyor. Bilgi elinin altında, araştır ve emin olduktan sonra bilgini paylaş! Takipten çıkıyorum, çünkü saçmasapan sorularını da görmek istemiyorum.
Biz Berk ve Şenay,
Bu tür bir soru oldukça derin ve hassas bir konuya dokunuyor. Duygular, inançlar ve mantık arasında gelgitler var gibi görünüyor. Din ve cennet gibi kavramlar herkesin farklı anlamlar yüklediği kavramlar. Kendi inanışın ve fikrin senin rehberin olsun. Önemli olan herkesin birbirine saygı göstermesi ve iyi bir insan olmaya çalışmasıdır. 🕊
Belki en derin cevap empatiyle gelir; dünya zaten yeterince sert, biraz daha sevgi, biraz daha anlayış hiç fena olmaz gibi sanki. 💡
Cevap
13Cevap
şu boş düşüncelerden kurtulun allaha kulluk yapıpiman etmedikçe kimse giremez müslüman diyen kişiler dahil..
Allah varlığınan inanmıyan birini cennetine neden kabul etsin bir açıkla bakalım
sen mi karar veriyorsun kimin nereye gideceğine şu an allahlık tasladın ve dinden çıktın
Beni anlamadın dinle kb
1- ateistlerin % 80'i cennetlik, aynı zamanda şu an namaz kılanların % 80'i Cehennemlik
2- sebebe gelecek olursak, namaz Allah'ın bir ibadetidir ama Dine girmek icin Yapman gereken iyi ve ahlaklı insan olmaktır, eğer kılınan namazı menfaatin içir kılarsan o namaz insanı lanetler,
3- Ebu Cehil Şirkin kurucusudur, o da namaz kiliyormus hac yapıyormuş ama büyük bir eksiği vardı.
Ebu Cehil peygamberden neyim eksik diyerek kibir yapıyor ve Hz Muhammed'i kıskanıyor, ve onu alt etmek için Allah adı altında bir din çıkarıyor ve bunu Allah'ın karşına çıkarıyor, şimdi bu neslin çoğunlugu Ebu Cehilin dinine mensup bu benim görüşüm.
KAFİR: Allah'ın varlığını bilip iman etmeyendir, (Ebu Cehil gibi)
ATEİST: Tanrı inancı olmayan ve inanmayan demektir,
Bende diyorum ki eğer ateist dürüstse allah ateisti cennetine alır yoksa menfati için namaz kilani mı? Tabiki niyeti temiz olani kabul eder
Bunların hepsi görüş değil çoğunlugu Kuran'da da geçer...
@YüzsüzSuratsız lafı neden çarpıtıyorsun ben kendim dedimmi ben karar veriyorum diye.. allahın varlığına inanmıyan birisi cennete girebileceğini kendiniz uyduruyorsunuz..
vede yetmiyor lafımı çarpıtarak senmi karar veriyorsun diyorsun İslam mensübü olan biri kulluğun ne olduğunu bilir.. kısaca dinsiz biriysen bunları anlamıyorsan kimseye boş boş yorum yaparak iftira atma
Bu Hayatında okuyacagin en önemli bilgi olabilir, yanlış anlama size akıl vermiyorum ama en azından düşünün.
Ateistlerin neden cennete gideceğine cevap verdim okuyabilirsiniz
bunlar görüş ve kuran bunu demiyor, muhammedin peygamber olduğuna inanmayanın cehennemlik olduğu çok net bir şekilde yazıyor
kara maske sen allahlık tasladın kimin cennete veya cehenneme gideceğini son nefese kadar allahtan başkası bilemez bu islamda çok net birşeydir
Onu tevsir edende senin gibi aptalsa evet söylemiştir,
Allah'ı ne kadar küçük goruyorsun da Hocalardan Dinliyorsun. Komik sey
bir de tövbe edeceğin yerde allaha diklenip ben haklıyım diyerek üste çıkıyorsun
tefsir değil direk tercümede yazıyor islam muhammede inanmayan herkesi düşman olarak görür, müslüman olmayanlara karşı ırkçılık da var
Kafir ve ateistleri denk mı saniyosun, 😂
bir yerlerde bulup okuduğun iki gramlık bilginle neleri düşünmüşssün aferim sana.. biz ibadet ederken ebu cehil şeytanın yolundan giden biri olarak tanımlıyoruz yani kısaca her ne düşünüyorsan her ne umuyorsan boş bir düşünceden ibaret..
Dinimiz islam
kitabımız Kur'an
Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa s. a. v
ateistler cehennemlik diye bir şey yazmıyor çünkü eskiden ateizm diye bir şey yoktu, eskiden herkes bir şekilde tanrıya inanıyordu, hiçbir dine inanmasa bile mutlaka deist oluyordu, kuranda kafirin ne olduğu çok net yazar, muhammedin peygamber olduğuna inanmayan kişidir
@YüzsüzSuratsız sen kafayımı yedin haşa sen halen şeytan gibi Allah'ın yerine kendimi koyduğumu söylüyorsun oğlum sen kafayımı yedin okuma yazmanmı yok cahilmisin söylediğin laflara bak kendine gel at şu düşünceleri kafandan..
1- kb önce Allah'ı bu kadar kucuk gormemen lazım, koskaca evreni yaratan bir tanrı bunları söylemez
2- peygamber döneminde Muhammed mucizeler gosterirmis sence bunca şeyi gorup Allah'a inanmayan olabilir mi? Olamaz. İnanmayanlar peygambere savaş açan kitle.
şu an mucize olmadığı için ateistler fazla ve Allah bunun hakkında bişey dememiştir,
Eğer diyorsan ki, (sırf) kendine inanmadı diye ateistleri cehenneme atacaksa, haklısın Allah bu olamaz.
Ama öyle bir durum yok
allah senin isteklerine göre hareket etmek zorunda değil, allah ne isterse onu yapar, allah şunu yapmaz allah şunu yapar demek allaha neyi yapıp yapmaması gerektiğini söylemektir
Allah herşeye kadirdir.. ama insanların doğası gereği aç gözlüdür her zaman bir yerden sonra yoldan çıktı.. Hzmusa denizi 2 ye yarmadımı İbrahim ateşten yanmadan çıkmadımı Hz isa bebekken konuşup mucizeler getirmedimi.. insanlar bunu bile bile yoldan çıktı.. ufacık bir fikirle şeytanın yolundna gittiler..
ateistlere gelelim koskaca evreni yaratan herşeye kadir olan ufacık karıncnaın rızkını verene inanmıyorsanız diyecek bir şey yok..
şirk koşmak demek 2. birşeyi yaratıcı kabul etmek müslümanlar böyle bir şey yapmıyor ki ne şirkinden bahsediyorsun ismin ne önemi var
@YüzsüzSuratsız alay mı ediyodun
Allahin sifatlari vardır eğer onun sıfatları İnsana benzerse olmazz.
Allah: ateisti sırf kendine inanmadığı için yakacak ya sana gore, bende diyorum ki şu an müslümanim diyen hic kimse Allah'ı tanımıyor, onların İlahi Başka bir ilah, Kuran'da anlatılan Allah ile bunların inandığı Allah çok farklı. Bu açıkça şirktir ne anlatiyosun
sen benim sadece iki rekat namaz kılığımı besmele çektiğiimi nerden biliyorsun sadece namaz kılıp cennete gireceğimi düşündüren nedir.. üstüna bas abasa diyorum Allah herşeye kadirdir verilen emirler var yapman gereken var vicdan var merhamet var haramdan günahtan hak yemekten uzak durmak var insanlara yardım edip helalik almak var.. vs vs.. bunlar olmadan İslamiyet olmaz zaten
kurandaki allah ile müslümanların inandığı allah aynı ne fark varmış?
neyse eşeğe altın semer taksanda eşek gene eşektir.. kendi hayal dünyanızda dönmeye devam edin hayırlı akşamlar dilerim..
kara maske sen hayal dünyasında yaşamıyorsun madem git gazzeye israille savaş şehit ol noldu inanmıyor musun yoksa şehitlik makamına? yoksa yemiyor mu?
@kare-maske-34 benim seviyeme yaklasamazsin,
Ben diyorum ki Allaha inandığını sanan topluluğun Allah anlayısi Ebu cehil ile aynı, o da Kendince bir ilah olusturmustu.
Demem şu: ateist diyor ki; bu anlatilan Allah Evreni yaratmış olamaz diyor, ve dinden çıkıyor.
Allah'ı tanımlamak çok önemli.
Eğer ben Allah Namaz kilmayanlari yakacak dersem bu yanlis olur,
Eğer namazı iyilikle kılarsan mükâfatlandirir
Eğer Menfaat için kılarsan Tam aksine Seni cehhenmin dibine sokar
Eee bu durumda ateist daha Masum durmuyor mu
@Yuzsuzsuratsiz gece ile gündüz farkı var, Acı kendine
ismimineonemivar senin gibi islamı anlayan 1 kişi bile yok kuranı arapça kendi ana dilinde okuyan yanlış anlıyor sen arapça bilmeden doğru mu anlıyorsun :D
@YussuzSuratsiz arkadaşım ben ırk anlaminda demedim.
Üstelik ateistler Cennete gidecek derken senin gibilerden bahsetmedim.
Allah Muhammed'e güvenip onu aracı kılmıştır, hocalar sırf Hz Muhammedin yerine geçmek için aracilik yapıyorlar
Ebu Cehil kendi Oluşturduğu ilahi Allah olarak tanıttı ve İnsanlara Allah burada diyip onları Yanlış yola sürükledi. İyi dinle
şu an bir hoca çıkıp kafasından Siraat koprusu 35.000 yil diyor, oysa Kuran'da Sıraat köprüsünden bahsetmez.
insanların Anladığı Allah neden yanlış diye sorarsan;
İslam'ın ilk şartı; iyi insan olmak ve Ahlaklı olmakken, bu namazı dinin direği yapan Dinsizler nasıl müslüman olabilirler?
Namaz bir ibaddettir, şart değil
hahahahaha hoşuna gitmedim diye beni hemen cehenneme yolluyor ne güzel din be istediğini gibi evir çevir kıvır :D :D :D :D :D
bu yazı kısmen doğru ama oraya ateist inkarcı olarak varırsan ağzınla kuş tutsan bir yere giremezsin.
Ateistler Allahın varlığını reddediyor ama cennet ve cehennemin varlığını kabul mü ediyor? Bu nasıl bir çelişki?
Yani bu kadar küçük düşünüyorsan Allah inancına sahip olamazsın zaten,
Dürüst ve temiz bir ateist düşün bir de namazi menfaati için kılan kötü niyetli insanı düşün. Allah hangisini cennetine alır arkadaşım.
Bunu demeye çalışıyorum
Allah kimi cennetine alır kimi almaz orasını kendisi bilir. Ama bir ateist cennet ve cehennemin varlığına da inanmaz zaten yok olacağını düşünür. O açıdan bu bir ateist için önemsizdir.
Yaw he he
Malik onları zıplatırken ateistlerde cennete ne zaman gidecez diye düşünürler
Acı kendine, çocuk gibi bunu mu anladın
Arkadaşım Allahi bu kadar basit düşünme,
Ben diyorum ki Müslümanım demek müslüman olduğunu göstermez, namaz kılmak Müslüman olduğunu göstermez.
Kuran'da geçen Allah ile senin düşündüğün Allah çok farklı. Sen Kendi ilahini olusturmussun. Kb bu açıkça şirktir. Ve bunu sadece sen değil şu an bilmeden herkes yapıyor
Kuran'da Anlatılan Allah, namazı dinin direği haline getirmedi, namaz bir ibaddettir
Namaz kılmayanlar cehenneme gidecektir diye bir ayet yok, ama namaz kilanlari lanetledigi sure var,
37). İşte 4-6. âyetlerde, “Vay haline o namaz kılanlara ki, onlar namazlarının özünden uzaktırlar; halka gösteriş yaparlar” meâlindeki eleştiriyle verilmek istenen mesaj budur.
Arkadaşım ne alaka şimdi?
Ebu Cehil Şirkin kurucusudur, peygamberi cekemeyip Allah'ın karşısına Allah adı altında, bak tekrar diyorum Allah adı altında bir ilah olusturdu, ve bunu Allah olarak tanıttı, amaciysa Muhammed'i alt etmekti,
Ve şu an ki Allah anlayısi gercek Allah değil
Gerçek Allah'ı hacı hocalardan dinleyerek bulamazsın
Öncelikle iyi olman lazim
Ebu lehepte onun amcalarındandı ve benim bildiğim tek ilah bizzat onun adına tebbet suresinin ayetlerini indirdi ve ebu lehebin kafir olarak öleceği bildirildi henüz sağdı... Ve o kişi deseki Muhammedin dinine inandım tüm sistem çökecekti ama demedi... Yani demem o ki farklı farklı tanrılar vesaire o iş hikaye ve bu konular dikkat çekme çabası Allah bir tanedir herşeyden önce o vardı herşeyden sonra yine o var olacak
Bak güzel konuşuyorsun evet Allah bir tanedir ama senin söylemlerin allahi kucultuyorsa yanlıs olur.
Evt Ebu leheb kafirdi, kâfir Allah'ın varlığına inanıp İman etmeyendir, o zamanlar çok mucize olduğu için istesese Allah'ın varligini anlayabiliyordu,
Şöyle düşün şu an biri çıkacak ve sana Allah'ı gösterecek ve Sen sırf kibirinden dolayı Ona inanmayacaksin, işte kafirlik budur.
Ateistlik başka bir olay
Allahin tanımı: Evren yaratacak ve bizi o evrende yaşatacak, sana 3 hayat verecek kadar güçlü olacak bir varlığın seni denemesidir, aslında amaç kimin iyi kimin kötü olduğunu belirlemek bence.
İslam dinine girmek icin ahlak sahibi olman gerek, ee ateist ahlak sahibiyse neden, cennete girmesin sebep ne?
Ve dahası Allah'ın tek kudreti bunlar değil, reankarnasyon, bilinmeyen varlıklar, ve biz yokken neydik bunların hepsini allah bilebilir.
Ateistlere hak verdigim bir konu var, ve bunu kimse Yabana atamaz.
Koskaca evreni yaratan Allah niye biziim gibi basit varlıklarla uğraşıyor amaç ne? Buna anlam veremedikleri için İş zora giriyor
Bana kalirsa insan göründüğünü gibi basit bir varlık değil, her gördüğümuz gerçek değil.
İnsan 1. Ayet, ve ankebut 19. ayet gizemleri anlatıyor, ve daha bir çok Açılmayan Ayetler var, çünkü gizlemek zorundalar
Cehalet kötülük doğurur, kibir ve egonun sebebi cehalettir, şeytan zekiydi ama Cahildi.
İhtimaller belirler:
1- Eğer gerçekten Allah varsa: ölümden bir süre sonra Tekrar canlanacaksin, bunun amacı adaletin sağlanması sana hayat veren Allah niye bir hayat vermesin, ve Fatura ödenmezse Hak da biterse Cehennemlik olursun, faturayi nasıl ödersin? çektiğin acı ile ödersin. O yüzden Kuran'da bize bir şans daha ver bu sefer Sana kulluk edecem der, ama artık geri dönüşün yoktur der, kuranda dunyaya 3. Kez gelisten bahseder...
2- eğer bilinmeyen bir tanrı var ve bunların hepsini Bir sinav icin Yapıyor diyorsan; o aslında en Garip teori, çünkü eğer bilinmeyen bir tanrı varsa Cehenneminde olmadığı kesindir, düşünsene gerçekten Allah var olsa neden seni cehennemle korkutmak istesin? Allah Zalim mi? biraz Başka bir tanrıya İhtimal veriyor. Yani şu an kimsenin bilmediği gizli bir tanrı
3- eğer yaratıcı yoksa Ruhta yoktur, öldükten sonrasida yoktur, Olduğun an biter
Allah konusunda Saçma olan şeyler şudur: Allah diyorki beni yaratan yok ama sizi ben yarattım.
1- yaraticim yok diyor ama sizi ben yarattım diyor,(çelişki)
2- kibir ve ego yapıyor, (İnsansi duygular)
3- bizi deneyip kendini tatmin ediyor,( Acizlik )
Çıkılmaz sorulara girdin ama sorun yok, super soru bence
Şimdi reankarnasyon denen olayı reddersen Zaten ilahlarıda reddetmiş olursun, çünkü tanrı reankarnasyonu adalet sağlansın diye kurdu, mesela biri kralin çocuğu olarak doğuyor biri dilenci neden peki? Bir sonraki hayatında zengin olan adam yoksulluğu tadacak ki adalet sağlansın! Neden açlıktan bebekler ölüyor dersen de, önceki hayatında Baya karaktersizmis ki allah ona bu cezayı vermiş.
60-61﴿ Aranızda ölümü biz takdir ettik; sizi benzerlerinizle değiştirmemiz ve bilemeyeceğiniz bir şekilde sizi yeniden var etmemiz hususunda bizim önümüze asla geçilemez. ﴾ 62﴿ Hiç kuşkusuz ilk yaratılışınızı biliyorsunuz; düşünüp ibret alsanıza
Bakara / 28. Ayet
Ey kâfirler! Allah'ı nasıl inkâr edebiliyorsunuz ki, ölü idiniz de sizi O diriltti. Sonra sizi öldürecek, sonra tekrar diriltecek, sonra da O'na döndürüleceksiniz.
Noldu? Mantıksız mı buldun. Yanlız bunları ben değil kuran söylüyor
Zaten inanmiyolar inanmadıkları şeye giderim. Mi diyolar djjdjddjd
Hayır yanlış anladın,
Allah onları cennetine kabul edecek, bunu onlar değil kuran diyor kb
Onu Allah bilir sonuçta herkesin sorgusu farklı
kuran nasıl diyor ateistler cennete gidecek diye?
@Mehmet1Oğuzhan ben hüküm veremem arkadaşım ama insanları uyarabilirim yanlış anlama
şu an namaz kılanların %80' Cehhenemlik
Ateistlerin %80 i ise cennetlikdir
Allah ile kul arasındaki şeyler kimse neyin ne olacağını bilemez.
yaşadığımız sürece bunu hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz
İnanmadığını söyleseler de yaşamları yaptıkları inanması gerekenler gibi ise inançlı sayılır
ateistim desin biri bana döverim bıktım bu eziklerden :)
kimin cennete gideceğine sen mi karar veriyorsun :D
Ateist Cennet'e gitmek istemez ki
niye varsa biz de gidelim cennette 72 huriyle grup yapalım
öldükten sonra değil ölmeden önce verin şu hurileri, önce sevap sonra cennet yok öyle peşin çalışıyoruz allahla :D
Sana bu bilgiyi kim verdi
kuranda yazıyor göğüsleri yeni tomurcuklanmış ergenliğe yeni girmiş huriler diyor
ben ateistlerin evrenin kendi kendine oluştuğuna inandıklarını düşünmüyorum, benim de düşüncem o değil, sadece bilinmezlik var, hiçbir kanıt olmadığı için hiçkimse nasıl oluştu bilemez, ancak tahmin yürütürler veya hikaye masal anlatarak din uydururlar mezhep tarikat kurup millet açlıktan sürünürken kendileri mercedese binerler
Cennet cehennem diye bir şey yok
Bunu Sana düşünduren, Din adı altında Çıkar işleri yapan yobaz hocalar dimi
Neyi düşündüren
Tanrının olmadığını
Tanrı'ya inanıyorum ben İsa'nın takipçisiyim
Niye soru çalıyorsun?
Gideceklerini pek düşünmüyom
Namaz kılanların %80'i cehenneme
Ateistlerin %80' i cennete gidecektir, oranlama tutmayabilir buna yakın olur.
Cennete gitmek istiyorlarsa niyet iyi olmalı,
Niyet kötüyse namaz insanı cennete götürmez
Varsa tabii
Katılıyorum sana
O nşye
Hepsinin aqqq
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?