Dost kaybetmek mi, düşman kazanmak mı daha can sıkıcı?İkisinden de korkmuyorum. Benim için doğru olan arkadaş, doğru olmaktan şaşmış bana zarar vermeye başlamış ise onu kaybetmekten korkmam. Aksine gerçek yüzünü gördüğüm için ve bana zarar veremeyecegi için rahatlamış bile olurum. Düşman edinmek için bir çabam yok😂😂 fakat hırslarına ya da benim duruşumdan, benden rahatsız olan kendini bilmez dedikoducu riyakâr beş para etmez insanlar yaptıkları ile kendilerine yaparlar. Dedikodu yapanlara acıyorum kalplerinin çirkinlikleri yüzlerine yansıyor. Zavallı mahluklar bunlardan besleniyorlar, aciz yaratıklar. Başkalarını kötüleyerek iyi olunmaz aksine bunu yapan kendi kalbinin kötülüğünü sergiliyor😉 Günaydın ❤❤❤
Düşman kazanmaktan mı, dost kaybetmekten mi korkarsın?
İkisindende korkmam.. Cepheme düşman olarak lanse edeceğim insanı zaten gözümden çıkartmış ve bütün riskleri gözüme almışımdır. Dost kaybetmek ise dostlar kolay kaybedilmez hatan olduğunda ya da hata yaptığını düşündüğünde, kendi kuruntularıyla savaş vermez. Gelir açıkca yüzüne söyler..
Eğer iki dost arasında gerçek bir bağ varsa o bağı kimse koparamaz, ancak arada ufak bir çatlak varsa zaten çoktan kırılmaya hazırdır. Düşman kazanmaktan hiç korkmuyorum da, bir insan henüz bir insanla daha hiç yüz yüze gelmeden nasıl nefret edebiliyor aklım almıyor tatlım. :D
Herzaman yeni duruma çabuk uyum sağlayanlardanım. Doğaya ayak uyduruyorum. dedikoducular her yerde var , bırak konuşsunlar, zaten yapabildikleri başka şey de yok
Hayatıma dahil olan insan buna karar vermeli. Düşman olursa sonuçlarına, dost olursa nelere muktedir olacağını bilen ve ne olduğunu ve nerede durması gerektiğini bilen insanları seçerim hayatıma. İkisinden de korkmam. Korkması gereken dostum olanın düşman olanıdır.
Düşmanla başa çıkarım göze göz kora kor bir mücadele olur ama her zaman ben kazanırım. O yüzden Allah C. C dışında hiçbir korkum yok. Dost dediğim insanı kaybetmekten biraz korkuyorum çünkü çevremdeki çoğu insanın param yüzünden birlikte olduğunu anlayabiliyorum içinde çok azı gerçekten samimi :'(
Ne düşman kazanmak isterim ne de dost kaybetmek. Eğer birisine dost diyorsam, temeli sağlam bağlara sahip olmuşuz demektir. O kişi benim hakkımda dedikodu yapsa dahi bir bildiği der var geçerim. Ki bu ve örneği vermemdeki sebep, geçmişte böyle bir olay yaşanması.
Düşman kazanmak hiç istemem. Çünkü bana her türlü zararı ve verebilir, zaman kolluyor olabilir. Bana zarar veren, daha zararlı çıkar orası bir gerçek.
Kısacası bir korkum yok lakin ikisini de istemiyorum.
Gerçek dost bulmak kolay değil. Dostumu korurum, kollarım, onu iyi gününde kötü gününde ona sahip çıkmaya çalışırım. Bunu korkmaktan ziyade onu sevdiğim ve değer verdiğim için yaparım. Düşmana gelince, neticede insan sosyal bir varlık birbiriyle etkileşim esnasında bazen istenmesede çatışmalar olabiliyor. Belki böylesi bir çatışmada, bazen çekememezlik, kıskançlık gibi istem dışıda gelişebiliyor. Soruya cevap olarak dostu kaybetmekten korkarım.
Vallah dostumu kaybetmekten hic korkmam. Zaten gercek dostum olsa kovsam da gitmez, beni kovsa da gitmem. Ha eger bana yalnisi varsa is degisir, ciao bella derim biter. 🙂 Düsman kazanmak konusuna gelirsekte.. cogalsin anaaam, eger cok düsmanin varsa biseyler muhakkak kazanmissin bu hayatta!!! 👏🏼
İkisinden de korkmam zira can ciğer kuzu sarmalarının %90ı malesef bugün birbirinin en has düşmanı 😏 Hal böyle olunca korkarak yaşamanın bir mantığı yok...
Eğer korkacak olursam düşman kazanmaktan korkardım. Etrafındaki tanımadığın biri bile sana düşman kesilebilir bir dost ise kaybedilir hani derler ya " Eski dosttan düşman olmaz "
Sanırım şu ana kadar ikisini de hiç yaşamadığım için bilmiyorum. İnsanlara karşı mesafemi korurum ondan dolayı kimse ile düşman olacak kavga etmem, gelip geçici insanlara da dostum demem.