Bana erkeğin ödemesi hep saçma gelmiştir.İster sevgilin olsun isterr daha flört aşaması olsun arada ben ödemek isterim.
Siz bu konuda ne düşünüyosunuz? Kız ödemekte ısrar ediyorsa?
Siz bu konuda ne düşünüyosunuz? Kız ödemekte ısrar ediyorsa?
Bende ödemek isterim ne biliyim bir süre sonra bu konuda ödemeli miyim gibi bir şey olmuyor. Toplu taşıma aracına biniyoruz bakıyoruz bozuk para kimde varsa veriyor, sinemaya gidiyoruz biletleri alırken ben mısırı içeceği hallediyorum, genelde benim yurduma gelir çıkışta yurdun altı da cafe o zaman ben alırım çaymış pastaymış ya da acıktıysak yemekmiş dışarıda olduğumuz zamanlarda genelde o götürür yemek yemeye böykebi paylaşım içinde gidiyor, sonuçta karşıdaki de havadan bulmuyor parayı iki tarafta ödemeli bence ama Alman usülü falan saçma geliyor bana ne bileyim hiç samimi değil
Teşekkür ederiz canım :) İnşallah inşallah :)
Maşallah deee
Çoğu erkek hesabı ben öderim diyor yanda görüldüğü üzere.
Erkek sahipleniciliği ve baskınlığı için ödemeliler ama bu değil ki her şeyi de onlar ödesin bazen olur kahveyi yahut tatlıyı sen ödersin.
Erkeklerin hesabı kendileri ödemeleri doğuştan gelen bir dürtüyle onlara kendilerini daha fazla erkek hissettiriyor sanırım , bir şey yok bunda.
Bu bir gelenek değildir , tabiki bayanda öder ,, ama genelde hiç bir bey partnerine hesap ödettirmez , öylede olmalı ,, yakışık almaz ,, şahsen elime para geçtiği andan bugüne ,, hiç bir bayan partnerimi bırak arkadaşlık seviyesinde olan bayan arakdaşlarıma ödetmedim ,, bu olmaz ,, teklif tabiki olur ,, ama yakışık almaz ,, madem bir hanımla çıkıyorsun ,, o ne demek hanıma ödetmek ,,, bu lugatta yazmaz :))
hayat müşterektir. bence ödenebilir neden ödenmesin.
bir kızla yemeğe gittiğimde sürekli ben ödüyorsam ve kız kendinde az da olsa utanma duygusu hissetmiyorsa postayı koyarım onada.
ödemem demiyorum. ama 10 yemekte 1 ödese benim için yeter. hatta 100 yemekte 1 kere bile olsa yeter.
Cevap
77Cevap
çalısan yanı maddi sıkıntı çekmeyen bir erkekse kesinlikle sana ödettmez çünkü bu bizim için gurur kırıcı bişeydir ama maddi yönden sıkıntı çektigini düşünüyosan bir kez hesapı ödemek istedigini söle yok felan diyip ödeyecektir bir sonraki buluşmada bir yere gitmeyi teklif ettigi bir şartla bu sefer hesaplar bnden yoksa olmaz gibi tatlı şirin bir şekilde sölersen hem erkegin onuru kırılmaz hemde sende rahat edersin. :D
Bu bir incelik naziklik durumudur hesabı erkeğin ödemesi.Bence de doğru olan budur.O parasını kendi için harcasın.İstediği sevdiği şeyler için harcasın.Ödemek te çok fazla ısrar ederse eğer kıramam tabi ki onu.Bir iki kere ödemesine izin verebilirim ama daha fazlası olmaz sanırım.
Erkek için sorun olmuyorsa bir sıkıntı yok bence.Tabi ki kızda ödemek istiyorsa arada ödeyebilir.Ona bir şey demem.Paradan yana sıkıntısı yoksa erkeğin kızda buna ses çıkartmaz zaten.Hem erkeğin ödemesi daha şık duruyor.
Tamam sizi de anlıyorum.Kendinizi kötü hissediyorsunuz bu şekilde olunca ama sizi sevdiğimizden size değer verdiğimizden yapıyoruz.İçiniz rahat olsun.Asla hiç bir erkek takmaz böyle şeyleri.Arada siz de tabi ki isterseniz hesap ödeyebilirsiniz.En azından ben izin veririm.Sürekliliği olmadığı sürece.
Bende öyle dedim zaten.Ara sıra olabilir.Siz de ödeyebilirsiniz.Maddi durumla da alakalı tabi.Birbirimizi seviyorsak her konuda karşılıklı yardımlaşmalıyız.Ama siz canınızı sıkmayın.Kendinizi kötü hissetmeyin.Biz asla böyle şeyleri takmayız.Sizi sevdiğimizden yapıyoruz.Hiç kimsenn de aklına öyle bir şey gelmez asla.Sakın yük olduğunuz falan düşünmeyin yani.
arada bir gayet normal biz alman hesabı yapardık 2 yıl önce kızla
inanmıyorum bir gün dedi yok dedim 10 gün dedi yok dedim 21 inci gün ben ödeyebilir miyim dedi bilmem ki dedim ısrar etmedi hadi tamam sen öde dedim baktı baktı off evde unuttum sanırım dedi ve gene ben ödedim :) ondan inanmıyorum bir kızın hesap ödeyecegine...
Ahahahah bu cok iyimis ya :D yazik ama kiza kim bilir nasil mahcup olmustur
ister inan ister inanma.Ben ödedim arkadaşımdı gerçi biraz arkadaştan öteydi ısrar ettim dedim hep sen ödüyosun beni ödememe izin ver.mırın kırın etti ama sonra ödedim aramızda bir sorunda olmadı.Sonra bir kaç kez daha ödedim hiç sorun değil.Sevgiliminde 1 tanesi çok ısrar etmeme rağmen izin vermedi.Diğeride izin vermişti kendiminkini ödememe çünkü sıkışıktı o ara
yazık deme ya 7 yıl çıktık sonra ve ilk günden beri bir kere ödemedi :) yok seninle evleneceğim tabiki sen ödeyecen demeye başladı gün geçtikçe :) ama şuanda 2 aydır beni sevmediğini hayatında beni istemediğini çok sıkıldığını aşkımın ona çokk fazla geldiğini söylüyor günde 1 mesaj atıyor atmıyor böyleyız :SSS hayatımda o olsn başka kimse olmasın isterken onun istediklerine düşündüklerine bakarmısın :(((
YAA AMA BU kadar basitmi? ben her gün ağlıyorum 34 günde 15 kilo verdim görenler ne olmuşş sana diyor sonra ben ama hala bırakmadım bırakmayacağımda eskiden nasıl aşkla bakıp nasıl seviyorsa neden yeniden bana aşık olupp o aşklaa gözlerimin en derinine bakmasın ki?
bu tip şeyleri genelde taşralı kezbanlar takıntı yapıyor. hesabı iki tarafta ödemeli nedir yani niye sadece kız ödemiyor ? çalışmıyorsa işsizse belli bir geliri yoksa amenna ödemesin. aksi halde neden sadece erkek ödesin yahu erkek enayi mi msnkm at gibi yiyen kız ödeyen erkek ohh ne ala.. <3
Bence öyle sen öde ben ödeyeyim falan olmamalı ilk tanışıldığında erkek öder sonra konuşurlar sırayla öderler sevgili olunca da işte ortaya karışık olur böyle işler
Eğer onun parası benden çoksa, o ödemeli diye düşünüyorum. Benim param ondan çoksa, yani imkanlarım ondan daha iyiyse ben ödemeliyim. Ikimiz de aynı imkanlar içerisindeysek, erkek ödesin, bir işe yarasın bari :)
ya sen ne kadar kötü düşünüyorsun :) hep zaten herşeyi erkeklerden bekleyin o ödesin
hayat müşterek olması gerekiyor bence.
Eğer beni görüşmeye davet edersen, ben senden beklerim her şeyi. Ben davet edesem parama bakıp, bir yerlere gidelim derim. Yok eğer artık sevgiliysek, samimi olurum. Ona yüklenmemeye gayret ederim. bir yerlere çıktığımız zaman artık maddi konuda sorun çıkmasın diye anlayış gösteririm. Yo eğer sen karışma bu benim işim derse tamam, karışmam. Bu işime de yarar bir bakıma
bilmiyorum aşka da inanmıyorum sadece kendi yaşadığım içimde yaşadığım aşktan başka bir aşk yok kimse sevmiyor bu devirde ben kıza 7 sene boyunca yedirdim içirdim gardırobunu dizdim hediyeler lüks hediyeler aldm bu sevgililer gününde note2 aldm ve 1 ay önce ve hala bana sunu dıyor taner ben seni sevmiyorumm senin sevğin boğuyor beni diyor ve şunları diyor taner sen bana çok deger verıyorsun 2 senedir ben böyleyimm seni sevmeye calısıyorum ama olmuyorr diyor ne hyapacam ben sımdı?
Seni sevseydi, zaten senden bir beklentisi olmazdı, sadece senin olmak isterdi. Ama belli ki, sevmemiş. Sevmek istemiş, kendine şans tanımış, ama olmamış. Belki de sen onun aradığı değilsin. Sıkma canını, anlayış göster ve arkadaşca da ayrıl. Sıradakı sevgiline ise bişey alma. De ki, ben hediye ve para meselelerini sevmem. Bunlar aşkı köyü yönde etkileyen şeyler. Ne zaman evleniriz, yaparım. Ama önceden bu mevzulara dokunmayı hiç sevmem. Öyle de. Ben derim ve çekinmem. Hatta beni dinlemeyip hediye alırsa, açmam geri çeviririm
@MutluOlmakİstiyorum şimdiki aşklar ezbere yaşanıyor önceden insanlar sevgilisine aşkım bile demiyordu ki demediği için aşklar uzun sureliydi ama artık evlenince yapılacak şeyler flört aşamasında yapıldığı için sevgiyi kuvvetlendirmek yerine aşkı tüketiyor ve kadın ilişkinin devamında aynı şeyleri göreceğini düşündüğü için sıkılıyor ve ilişkiyi bitiriyor. Aşklar ezbere yaşanmamali herkes sinemaya mi gidiyor siz birlikte Doğa yürüyüşüne çıkın 😏
erkek jest yapamk için ödemek istiyorsa ilk bir kaç defa da pek ısrarcı olunmamı bence ama daha sonra iş parasıyla ezme noktasına geliyorsa izin verilmemeli tabi.genelde hem cinslerin hep o ödesin erkek olan o değil mi gibi bir duyguya sahip gerçi çokta görmemek lazım Türk kızlarının en büyük hayali zengin koca bulup yan gelip yatmak olduğunu düşünürsek.
geçmişten gelen atalarımızın adetleridir ilkel bir adettir yani delikanlı adam yakışmaz kelimesi sonuçta kız erkek eşit ve herşey ortak yapılabilir bu adetin ortaya çıkmasının nedenini araştırın eski çağlarda bayanların çalışmadığı için evde ya da daha geniş kapsamlı olursa her yerde para erkektedir ama devir değişti artık kadınlarda çalışıyor ve bir çok kadın bir çok erkekten daha fazla kazanıyor bir ikincisi bir ilişkide hesabı kimin ödediği sorun olmamalı?
her konuda anlayışlı olmak gerekir beleşçilik olarak düşünmemek gerekir sonuçta yarın bir gün erkek kızı para için yanında gezdirdiğii düşünebilir insanız sonucta?
Bak eger param varsa ona asla odetmem azina vururum. Ha param yoktur yuzde bir ihtimalle. Belki odetirim, ki param yoksa bahaneler bulurum tokum canim istemiyor felan filan... 4 kiza ayni anda pizza ismarlams adamam defalarca.d aslinda kizlarinda odemesi mantikli ama olmuyo iste.
Koyuyor. Evet enayiyim galiba hayir zengin degilim. Ama onlari mutlu gormek paha bicilemez :) arkadaslarimi yani.
Kizin durumu yoktur nerden bilcem oduyorum genelde iste
Haklisin ama benim durumum var ve onu mutlu etmek isterim arkadasimi erkekte olabilir kizda.
Alman usulü o anda hoş olmuyor. O yüzden bir harcamada o bir harcamada ben. Gerçi hiç böyle olmuyor, o bana ödetmiyor hatta kızıyor erkek ya:D
Bende onun yanına gitmeden alıyorum öyle gidiyorum yoksa kabul etmez:)
Veya kalkmaya yakın bir lavaboya gidicem de ve direkt kasaya git hesabı öde buda bir fikir :)
Çünkü erkekler şu olayı sevmiyor sanırım; beraber kasaya gidiyorsunuz ve sen ödüyorsun o bekliyor. Bunu kendine hakaret gibi görüyor bu yüzden bu kadar tantana:)
kesinlikle :D hatta yemeğin ortasında git öde :D
Normal bişey. Hep erkek ödemek zorunda değil zaten. Gerçi şahsen kız arkadaşımla beraberken genelde ben ödüyorum ama o bazen kendi ödemek istiyo çok ısrar ediyo. Kendini kötü hissetmemesi için tamam diyorum
ben ödemekte ısrar ederim ama karşımdakini de incitmek itemem. on defa ben ödüyosam bir kez de onun ödemesine müsade ederim, mühim değil. Bunlar aşılamayacak konular değil, Allah başka sıkıntılar vermesin...
Eğer karşımdaki kişinin maddi durumu hakkında bilgim varsa ve gerçekten ödeyebilecek durumdaysa ödemek istemesi sırasında karşı çıkmam. Alman usulü ya da bir miktarını öder. Fakat karşımdaki kişi maddi açıdan sıkıntı çeken, gelir seviyesi düşük bir bayansa asla ödettirmem. Zaten genel de hep gelir seviyesi düşük bayanlar hesap ödemek ister. Çünkü içine oturur. Üzülür karşısındakine... Gelir seviyesi yüksek olanlar zaten boş mezar bulsa içine girecek kız tipleri :) :)
Her defasında bu ısrar çirkin kaçar tabi ki.. Eğer erkek izin veriyorsa onunda zihniyetinde sıkıntı vardır.
Eğer "sevgilim" diyebileceğin kişiyse o zat-ı muhterem sen-ben ayrımı yapmaz arada sen, arada o olursa en güzeli olur.
Keşke bütün kızlar senin gibi düşünse, çok ileri görüşlüsün canısı :)
hesap ödeyen kız candır.. daha coık yiyorum bidaha ödeme istemio :D
bazen artislik edip hesabı ben ödüycem diyen oluyor.. lüx restorana tercih ediorum sizin gibi.. romantik olsun vs hayvan gibi yiyiyorum.. kol gibi hesap gelince gözlerinde bakısı görmek pahabiçilmez:d
işinize gelio demi:D
Hep sevgilimin ödemesine karşıyım onun durumu olmadığında bazen ben öderim..
Abi bırakın biz ödeyelim insanların içinde yok bende veriyim para falan diyosunuz piskolojikman çöküyoruz sayenizde.Parası olmayan bir adam zaten sizinle o o mekana gitmemek için en az bir tane yalan söyler ve buluşmaz yani sizinle.O yüzden siz bir kere söyleyin ısrar etmeyin.
Ben yemeği ödüyorum sevgilim kahveyi vs ödüyor
Ama bana yol paramı bile verdiği olmuştur. İlk zamanlarda hep ben öderdim. Zamanla yerine oturuyor bu hesap ödeme işi
ben de ödemelerine karşıyım, hep kendim ödemişimidr. Hele ki ilk zamanlarda tanıştıktan sonra...
arada gönlü olsun dıye ısrar edıyosa çok nadır ama..
ödemeli zaten, kaz gibi erkeği yolmanın bir anlamı yok, hani kız fakirdir erkek zengin anlarım , erkek ödesin sürekli ama oğlan züğürt ama karizma çizilmesin diye ödemek için kıç yırtmanında anlamı yok yani
Yardımcı olabilir miyim, diyerek teklif ederim... Muhtemelen kabul etmeyecektir ama yine de üzerime düşeni yapayım...
Nasıl dersem eder?:)
bende sinir oluyorum tek onun odemesine karsilik mesela bu gun ben ismarlayim yarinda o
Kim benim yanımda bir de bayan hesap ödeyecek tövbe de
Tamam en kısa zamanda sizinle buluşalım hesabı siz ödeyin odeyebilecek misiniz merak ediyorurm
Eline kağıt kalem al adres veriyorum
ahaha ilk randevuda bunu yapmıştım yanagımdan makas aldım çoktatlıydı ama yinede hesabı o ödedi :D ama bende karşıyım erkeğin hesap ödemesini sevmem yani eşit olacaksın bazı konularda;)
ilkini o ısmarladı ikincisi benden :D
ahaha ama ısrarla ödemeye çalışıyorsun ya böle şirinlik yaparak biras çok fazla hoşlarına gidiyor buda benden sana tavsiye birini tavlamak için ;)
ahahah parayı alıp cep aradım hayır ben ödeyecem dedim ben ödeyecem dedi alırmısın şu paranı dedim dırıttım masak aldı Allah'ım bide göz kırptı busefer ben ödeyim bir dahakine sen ödersin dedi nasıl tatlıydı anlatamam :D
bu hesap ödeme konusu bence çok iğrenç bir konu ama tabiki bişeyleri aşmış şnsanlarda böyle saçma bir durum olmaz. Birlikte ödenir kız öder erkek öder hiç kasıntılığa gerek yok.
ya şimdi tamam hani ilk başlarda karşı taraf yanlış düşünmesin diye olabilir de daha sonralarda yani ne biliyim birlikte daha çok vakit geçirdikten sonra bunları aşmak gerekir.
anlaşmaya bile gerek diyorum ya bunun konusu yapılmaz.
Param varsa buluşurum (: Yoksa buluşmam... Büyüklerim hep derdi, Aç kal ama ASLA KADIN PARASI yeme... (:
tam benlik derim :DD şaka şaka açıkcası bir erkek olarak gururuma dokunur , delikanlı adamı bozar
Ödemeyi gerçekten istiyorsa çok hoşuma gider, ama ödetmem.
hesap ödemek isteyen kızlar eklesin seve seve ödetirim -.- dsadasdasd
sana katılıyorum bazen bende öderim.sonuçta birlikte yiyip içiyoruz.
Hesabı kızın ödemesi şık olmaz. Alman usulü de arkadaşlar arasında olur. Hesabı erkek öder, net.
Bozulurum açıkcası. Ama parada güzel bir alet ne yalan söyleyeyim insanın içini ısıtıyor. sırtını destekliyor. Olmadığı zamanları iyi bilirim insanın dünyası başına yıkılıyor. Olmadığı zaman insan olmadık işlere girişebiliyor denendi ve görüldü. :)
hiç birsey ödetmem ki zaten hesabı garsona bir bakış atarım hesaba elini bile sürmez...
"Elini sürse mahvederim yakarım, o derece..."
bir bayana hesap ödettirecek kadar kaba degilim izin vermem
yetişme tarzım öyle
benim yanımda hiç bir kız hesap ödemeyemez azını burnunu kırarım :D
öyle :)
bir kızın bunu düşünmesi güzel ama ödemesini doğru bulmam. şartlara göre degişir tabi.
mesela ögrencisin gurbete ve birbirinizin ekonomik durumunu cebinizde ne kadar para var bilecek şekilde ilişkiniz ileri seviyedeyse malum erkekte o an için para yoksa olabilir normal bir durumdur bu ama bana doğru gelmez yani ne biliyim ezik duruma düşmek gibi bişey işte anlatması zor bir durum.
erkeğin durumunun kötü oldugu zamanlar olabilir sıkısıktır o zaman kız ödesin tabi madem o kadar seviyo ödesin
teşebbüs bile etmeyen erkeğe yıkanlara hep paragözcü olarak bakarım seviyosan hersey beraber yapılmalı
işte böyle erkeklerin gözünde yükselirsiniz:)
Bir daha onunla buluşmam :D sonuçta beni rezil ediyor :D :D
arada bir belki ödenebilir ama alışkanlık haline gelmesi çok çirkin birşey yani bana kocası yanında dururken araba kullanan kadın gibi geliyor :D
öyle yaparsan emin ol kullanmaya başlar taviz verme arada bir teklif et ama bir o bir sen olmaz :)
vay be, bizi de düşünen varmış demekki diye hüzünlenir göz yaşlarıma engel olamam.. sonra da sana sarılırım
böyle güzel bir kıza sarılırsam kalp krizinden giderim.
senin derdin ne beni öldürmek mi
ahahah :) yerim
kız hesap ödemek istiyorsa illede demmekki onu sahiplenmemi çokta istemiryor diyede düşünebilirim..
ben tarafından sahiplenilmek istemediği gibi bir kuşku doğar içime.nasılını açıklamak zor ama çalışiyim.Şöyleki bir kızla çıkma amacı onu sahiplenmek yani yar diye sevmek olan ve bu yönde çabalayan erkek karşı tarafada bu hislerini bir şekilde aks ettirir.karşı taraftan da çocuksu bir masumiyetle kendisine teslim olmasını bekler.eğer maddi durumum kötü değilse ve bunuda o kız biliyorsa artı ona sahiplenmek istediğimide biliyorsa hesabı erkeğin ödemesine izin verir.bir nevi sahiplenilmek istediğini belirtir.Tabu bu arada erkeğin etkisiyle oluyor bu dediklerim.ama kız illede ben ödeyecem diye inat ediyorsa sahiplenilmek istemediğine dair bir kuşku uyandırır bende..biraz ince bir konu umarım kelimelere dökebilmişimdir.bu dediklerim saniyeler içinde olan insan ilişkileri ve her böylesi durum için geçerli değil tabiki yazdığım senaryo için geçerli çünkü ben bir kıza yakınlaşıyorsam böyle yakınlaşırım :)
Buradan da starbucks a mı geçsek diye düşünürüm...Kafa rahat...
benim sevgilim sağ olsun elimi cebime attırmıyor :D ama illaki arada bende ödüyorum :)
o çalışıyor ben hala öğrenci bir de arada mesafe var. onun yanına gitmek için baya bir para harcıyorum. biraz da bu yüzden kendine yediremiyor böyle yapıyor. açıkçası erkeğin parasını yemeye çalışan bir kız tipi olmaması hoşuma gidiyor :)
aynı yaştayız ama o 9 ay büyük :) hep ödetmiyorum elbette ama dediğim gibi arda işte :)
ödettirmem ama helal olsun derim, kendini karşı tarafa ezdirmez...
Maddi açıdan onu zorlamayacağını biliyorsam gayet normal karşılar ve sevinirim.
ben daha kimseyle çıkmadım ama karakterim izin vermez bir kadının para ödmesine
bence de. bir erkeğin bunu gurur meselesi haline getirmesi saçma geliyor.
düşün ki paran yetmedi?
bir kızın kalbini kırmaya değer mi?
Şu ana kadar hic bir kiza hesap odetmedim odetmemde. Kizin hesap odemesi bana cok ters gelir
erkekte keyfinden ödemiyo kıza rezil olmim diye ödüyo
Hesap kutusuyla ya da dedterıyle ağzının ortasına vururm :)
ısrar iyi bir şey değil. hesap ödeme konusuna gelince erkek öder veya kız öder şeklindeki cinsiyet ayrımına da karşıyım. bir bedel varsa dostluk öder...
bu sefer de ben ödiyeyim gibi teklifte bulunması hoş tabi ama illa ödicem diye ısrar ederse ağzının ortasına vururum ödetmem :)
Aradigim karakterli kadin tipi.
Çok çok ısrar ederse ancak öder yoksa bende izin vermem
Bazı erkekler onur kırıcı görebilirler ama bazılarına fark etmez
onunda hesap ödemesi hoşuma gider amaç nekadar olduğu değil düşünceli olması :)
iyi düşünce ama her şeye atlama derım
güzel bir istek ama ben kabul edemem hep ödemek isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar