İnsanlar bir birini kullanmamali. Her kes ayağini yorganina göre uzatmali. Sorun para odemek değil oradaki samimiyyet ve düşünce. Odemek istemiyorsaniz hiç oyle hesap diye bağirip atlamiycaksiniz arkadaş. Ben şahsi adima konuşitin gunluk hayatimda bu yaşima kadar bir arkadaşima bile para odetnemişimdir artik arkadaşlarim benim yaninda rahat ben odeyim sen ode kavgasida yok. Haa beni kullaniyolarmi? hayir. Çunku o kullanildiğimi hiss etmiyecek kadar aptal değilim. Sadece kendi isteyim kendimin odemesi. Oda bu yuzden ben biraz gururluyum biri benim icin para odrrse mahçup olurum haftalarca aylarca a o benim için sunu yapti çok utaniyorum derim. Şimdi. Sira geldo erkek arkadaşa veya ciddi arkadaşa ben her zamn hesap geldiğinde ben odeyim diyprum kesinlikle hayir diyolar tMam diyorum ortak oduyelim hayir diyolar bu durumda israr edersem karşimdakini ezmiş olurum diye izin veriyorum odemesine. ( bu arada kiz ve erkekk paraniz yoksa cafe bar restoranta gitmeyin, gidiyorsanizda bir birinizin arkasindan iyrenc şekilde para muhabbeti etmeyin nolur. Bana çok iyrenc geliyor bu konu )
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir örnek vereyim. Erkek arkadaşımla bir sene önce tanıştık. 6 ay önce çıkmaya başladık. Başlarda sürekli cafeye bilmem nereye gidelim diyordu. Ilk randevuda ödemesine izin verdim. Ikincide ben öderim dedim gerek yok dedi ödeyecem dedim Hayır diyip sinirlendi. Sonrasında bende cafeler gitmeyi kestim. Sahilde buluşalım parkta buluşalım dedim. Kabul etmedi o zaman bazen ben ödeyecem dedim onu da kabul etmedi bende o zaman benden gelen bişey istemiyorsun diyerek trip attım. Sonuç olarak nadiren biyerlerde bişey içiyoruz yoksa sürekli dışarda buluşuyoruz. O olsun da yer mekan farketmez. O da öğrenci ben de sonuçta. Onun durumu benden iyi çalıştığı için ama olsun kenara koysun çar cur edeceğine. Ama erkeğin bunu dert etmemesi lazım kimse kusura bakmasın
21 Yorumla
+1 yılBasimdan gecen bir olayi paylasmak isterim. bir kizla konusuyoduk sevgili olma yolunda, arkadasca degil. Oda bende uzun zamandir kimseyi almamistik hayatimiza, yorgun insanlardik. Gel zaman git zaman masum yuzune aldandim. İlk zamanlar masum olan kizimiz 5-6'dan sonra yuzsuzlesti surayi merak ediyorum gidelim mi tatlim, buraya gidelim mi askim iyice cividi. Ben durumu caktim hic belli etmedim. Bigun guzel bir restaurant tarzi yere davet ettim. Yedik ictik, aksam evine birakirken. Kasla goz arasinda cantasina 100 lira sikistirdim. Yatmadan bakmis cantasina ve 100 lirayi benim birakip birakmadigimi sordu. Bende evet ben biraktim 1 ayda olsa guzel kiralik sevgililik yaptin emegin icin tesekkur ederim dedim kapadim telefonu. İlk zamanlar nerde gorse biraz konusabilirmiyiz diyip yalvarircasina ben bu degilim nolur affet dedi. Simdi ise kucuk sehirde her karsilastigimizda sutu dokmus kedi gibi aglak gozlerle bakar bana. Giden para olsun, karamterini satan kizlari gordukce hic evlenesim gelmedi bu yuzden..
52 Yorumla- +1 yıl
Ohaa tamam kabul kızın yaptığı hiç normal birsey degil aksine tiksindirici fakat senin yaptiginda afferin denilecek bir haraket olmamis be kardeş abartmış olabilirr misin acaba😕
- +1 yıl
Cok sabirli biriyim. Sahsima hakaret etse ya da yuzume ben seni yedim olum dese doner arkami giderim. Sacma olcak ama bir kova burcunun zekasiyla dalga gecmek soyle dursun yanindan gecmemeliydi. Faturasi agir olur. El kaldirmam, kufretmen. Ya susarim ya da parasini oderim bir kizin can alici iki noktasi. Hic bir zamanda degismez
benim hiç öyle bir kız arkadaşım olmadıda, ama benim bir arkadaşı fena sömürdü kızın biri, 2 senede 2 kredi kartından patladı çocuk, o değilde şimdi kızdanda ayrıldı adam efkarlanıpta iki bira içicek parası yok mecbur ben ısmarlıyorum biralarıda... hani yine bu kızın yaptıkları ufaktan bana dokundu.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
+1 yılBir gun bir markete girdim. Kizin birisi sevgilisine bir seyler aldirdi. Sonra da çocuk sitem etti. "Niye hep ben oduyorum yaaa?" Kiz gülümsedi önce. Sonra cevap verdi. "Ee sen bunun icin varsin da ondan."
Onun disinda ben de sasiriyom. Normal arkadasim da olsa bir erkekle disarida hesap ödeme konusuna sinir oluyorum. Keske hep alman usulü olsa :))41 Yorumla- +1 yıl
alman usulu için +1
+1 yılKızlar da bu olayın esiri gerçekten. Yani ben çok rahatsız oluyorum. Elimden geldiğince kasaya önce gidip ödüyorum. Ama morali bozuluyor. Maddi durumu da pek iyi değil ama yine de gurur olayına bağlıyorlar. Ödemeye korkuyorum onu kıracağım diye. Böyle bir olay olmasa da her ikisi de ödeyebilse ne olur ki. Bu gün ben de vardır ben öderim, yarın onda vardır o öder. Erkek adam kıza hesap ödetir mi lafına da oldum olası gıcığımdır. Bu da dandik bir cümle, en az erkekler ağlamaz lafı kadar.
10 Yorumla
+1 yılErkek hesap ödemeyince bazen bunalıma giriyor açıkçası. Öncesinde hep sözlum hesabı öderdi benden belki bazen bozuk para falan alırdı. Şimdi ben çalışıyorum o hala öğrenci diyorum sen ödeme. adam rahatsız oluyor. Ben öderken sanki küçük çaplı bir bunalıma giriyor. Kişilik meselesi de olabilir bilemiyorum. Öğrenci zamanlarında birlikte ödenmeli, öğrenciyken para büyük mesele. İş sahibi olunca sıkıntı olmaz böyle şeyler.
10 Yorumla
+1 yılben öğrenciyim abi çalışan adam olsam sevdiğim kadın helal olsun yani ama cepte yok napalım birlikte vakit geçiriyorsak sadece iyi zamanlarda değil dar gündede beraber geçiricez bende yoksa o onda yoksa ben ikimizde varsa yine ben öderim yani ama anlayış şart bu konuda.
10 Yorumla
+1 yılHani o el bir kere cüzdana gidecek diye bir tabir vardır ya tam da o aslında , bayan ortaklaşa ödemeyi teklif etmeli yeri gelince erkek bayana bırakırsa ve bayan öderse bayanda kötü bir ruh hali oluşmuyo degil ama , ortaklaşa en makulü veya teklif sunulması bayan tarafından
18 Yorumla- +1 yıl
Düşünceli bayan profili bastacısın :) @morejderha_
- +1 yıl
:)) @kaancan123
- +1 yıl
Anlastik o zaman ortaklasa :) @morejderha
- +1 yıl
Yanlis etiket kullandim heycandan :D @morejderha_
- +1 yıl
Oda benjm eski hesabım zaten sorun yok :D @kaancan123
- +1 yıl
Kullandigim bütün kapilar sana cikiyo desene :D @morejderha_
- +1 yıl
:D :D @kaancan123
- +1 yıl
Sakin ol :D @morejderha_
Ben oderim birader, hesabini odeyemeyecegim kadini yanimdada tasimam, rajon diye bir sey var.. kus kadar kursaklari var zaten:)
111 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir erkek dururken bir bayanın ödemesi bence hem nezaket dışı bir davranış. Hem de ne bileyim Türk toplumuna ters. Özel durumlar dışında bence bir erkek asla yanındaki bayana hesabı odetmemeli. Ama bayanın bunu teklif etmesi, erkeğin kendini önemli hissetmesini sağlar. Yine nezaket amaçlı dahi olsa bir bayanın teklif etmesi çok kibar ve ince bir davranış olur.
30 Yorumla
+1 yılBen lavobaya diye kalkip hesabi ödeyip geliyorum. Masada öyle yok ben odicem diye yalandan atismalari sevmiyorum
71 Yorumla- +1 yıl
gercekten helal olsun sana :)
+1 yılBen yediğim içtiğin şeyin parasını birine ödetmekten nefret ederim. Yiyen içen kendi ödesin niye sevgilisine ödetiyor yani cok sacma. Ben öyle kızları görünce direk kafam çıkarcılığa gidiyor
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ben utanırım şahsen sürekli o sürekli o olmaz ki
Bende sevgilim de öğrenciyiz benim odememi kabul etmiyo tamam erkekler hassas bu konuda ama kızlar da düşünsün biraz ben çoğu zaman bir yere gitmek yerine gezelim falan diyorum zor durumda kalmasın sonuçta bende olsa da almıyor10 Yorumla
+1 yılHesabi ben oderim ama kizda en azindan halden anlasin şuraya gidelim buraya gidelim demesin. Zeki bir kiz param olmadigi zaman bunu anlar disarda gezelim mi falan der suraya buraya gidelim demez. Buda sevgilinin zekasini ve onurunu gururunu ortaya koyar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kim isterse o öder boyle uc kurusun hesabini yapmayin.
80 Yorumla
+1 yılmesele ne sıklıkla olduğu.. sen kızı birşey yiyip içmek için bir yere davet ediyorsan e bir zahmet ödeyeceksin.. yok o seni davet ediyorsa bence o ödemeli.. zira davet ederken karşı tarafın maddi durumunu düşünmek lazım. belki çocuğun durumu müsait değil senin ne kadarlık bir hesap çıkaracağını nereden kestirsin dimi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılHesabı 1 kere öderim o da ilk görüşmede ha alışkanlık haline getiriyorsa mutlaka bir kaç hesap ödetirim :)
Kadın erkek eşitse; hesaplarda eşit olmalı.
Ha illaki para var hadi ben hesap ödeyim durumuna girmem asla duruma göre değişir.00 Yorumla
+1 yılNeden o erkekle beraber olduğu hemen belli olur. Nefret ederim böylelerinden. Bazen lavabo bahanesiyle gider ben oderdim mesela..
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılİmkanı varsa hesabı erkek ödemeli. Olur insanlık hali kadın da öder.:):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif00 Yorumla Kıza hesap ödetmem ama en azından yalandanda olsa elini cebine atan ben ödeyim diyen kız baş tacıdır. Hesap istediğimde kalkıp giden kızın gözümde değeri olmaz.
30 YorumlaBiz ikimiz de ogrenciyiz. sırayla bir ben ödediysem bir o ödüyo. veya sinema parasını ben ödediysem yemeği o veriyo
20 YorumlaParan oldugu halde ben neden senin hesabini oduyorum yuzsuz diyesim geliyor neyse diyip bir daha onunla bir yere gitmiyorum. Yuzsuz ve gurursuz tipler bunlar. Insan en azindan oduyim diye bir yeltenir birsey yapar. Sevgilim olsa lafini etmem de o bile bir sure sonra yeter dedirtir. Insanlari keriz yerine koymayin arkadas. Biraz gururlu onurlu olun. Nefret ediyorum boyle yuzsuz insanlardan.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılvalla ben hiç öyle biri olamadım olmakta istemem rahat değilim o kadar ben yiyim o ödesin sevgilimle bile iki o öderse diğerinde ben ödemek için çaba sarf ediyorum ve ödüyorum da genelde
00 Yorumla ben masamdaki bayana para ödetmem yemin ediyorum ayrılık sebebi sizi de imreniyorum ya
kendime param kalmıyor sonra ama bendeki hastalık sadece sevgili için değil kim olursa olsun ben ödüyorum yoksa bir daha görüşmem00 Yorumlasevgilisi bile olsa hoş değil parası yoksa yememeli, vurdumduymaz ve rahat olduğunu düşünüyorum böyle kişilerin.
30 Yorumla
+1 yılDelikanlı adam yanındaki bayana hesap ödetmez her kim olursa olsun
64 Yorumla
Soran+1 yılpara çok tabi
- +1 yıl
bizim kızlar genel olarak o konuda masumlar ya. her konuda eleştiririm ama o konuda istisnalar hariç geneli çok düşüncelidir. hesabı ödemeni beklemezler. hesaba ortak olmaya çalışırlar ama biz hesap konusunda pek paylaşımcı değiliz :)
00 Yorumla
+1 yılben zamanında hep kızlara ödetiyordum hiç sorun olmuyordu şimdi hesap ödetecek kız bulamıyom yaa ne oldum dememeli ne olacam demeli
00 Yorumlabence olması gereken bişey eğer ilişki öyle saçma sapansa ödeme gitsin ama değer verdiğin bir insansa ve bir gelecek düşünüyorsan öde mesela ben ödetirim umrumda değil sonuçta bizde zamanı gelince özel biişey yapıyoruz dimi ve yaptıklarımız emin olun hesap ödemekten daha yüksek kalitede bu kadar cimri olmayın arkadaşsanız ortak ödeyin susarım ama sevgilinse ödemelisin bana sevgilim sen yanımdayken sana asla para ödetmem diyo biraz böyle olsanız kaybettiğinizin daha iyisini alırsınız!
00 YorumlaSimdiye kadar kimseye hesap odetmedik sukur hep kendi hesabimi odedim en azindan eger gerekirse hepsinide oderim kizlar bundan nasil utanmiyor anlam veremiyorum
20 YorumlaNefffret ettiğim hemcins tipi. Bir kere iki kere tamam, ama "hesabı erkek öder" mantığını güdenlere gerçekten anlam veremiyorum.
00 Yorumla
+1 yılOnemli olan insanlarin niyetidir
paranin lafini etmem
eger beni bitirmek istedigi niyetinin farkli olduginu anlarsam ben bitiririm00 Yorumla
+1 yılO kızı tasıyacak g*t yoksa bulasmayacaksın en azından arkadaş. Hesap ödettiren erkek gururuna yediriyorsa jartiyerde bizden.
30 Yorumla
+1 yılSırtımızdan geçiniyorlar. Her zaman her zaman olmaz. Alman usulü olur.
Bankası olan bir Baba'nın oğlu değiliz. Böyle sırtına çıkanlarla pek bulaşmıcan20 Yorumla
+1 yılŞimdi yiyip içip rahat rahat oturarak hesabı erkeğin ödemesini bekleyen kızlar elbette çok itici fakat aynı şeyi yapan erkek kadar itici olamaz yine de.
Kimin parası daha çoksa o ödesin.10 Yorumla
+1 yılYazik degil mi abi bu cocuklara :( bence her zaman erkek odememeli kizlar da ellerini cebine atmali
41 Yorumla- +1 yıl
İşte budur ya al evde besle
+1 yılYiyici tayfaya hesap oduyor isen tahsilati goreceksin ;) Tahsilat yolunda goz kirpip son dakka cark ediyor ise iki kat kasardir. Eger samimiyet uzerine kurulu bir arkadaslik ise yeri geldiginde o da seni destekleyecektir zaten
00 Yorumlaİnsanlik hali arasira bayanda verebilir hatta bu ciftler arasindan bir sakalasma cilvelesme bile olabilir onun disinda durum musaitse erkek odemeli
00 Yorumla
+1 yılÖdemek istemeyen erkekten bekleyen kız çok itici, en azından ödemek istesin zaten Yanındaki erkekse o hesabı ödetmez..
00 Yorumlabenim gözümde kadının değeri düşer kesinlikle. böyle birisiyle sevgili olamam olsam da pek uzun sürmez
00 Yorumlaben de öderim ödetmem de ama yarım ağızla da olsa teklif gelse daha şık olur hiç oralı olmayan tipler şık olmuyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılHesabı ben öderim sorun değilde arada böyle jestler beklerim kızdan yapmazsa sırtımdan geçindiğini düşünürüm
00 Yorumla şimdi ki ilişkiler de paran olmazsa yandın ztn sıkıştın mı kız anında seni oracıkta herkesin içinde rezil eder. kızların bu huyu kendilerini mutlu ediyor bilmiyo musun? bu kadar karaktersizler işte
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Her yerde eşitliği savunan feministlerin bile savunduğu görüşü unuttuğu andır.
00 YorumlaYarın bir erkek arkadaşa iskender ısmarlıycam mesela :)
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bırak sevgiliyi, normal kız arkadaşıma bile hesap ödetmem.
30 Yorumlaeğer sevgiliyseniz erkeğin ödemesi beklenir. ama arkadaşsanız luzumsuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞahsen bende önceden ödetmem diye düşünüyordum ama, karşındaki kızın gururu, onuru ve sana olan sevgisi varsa ödemese bile ortak olmak isteyecektir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılBen terk ederim o kızı. Terk etmeden de bir güzel söverim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazı kızlar ilişkide en hafif tabirle konu mankeni olarak kalmayı kendilerine yedirebiliyorlar niyeyse...
00 Yorumlahesap kıza ödetilmez dostum erkek öder erkek deilsen bilemicem bana göre ters yani hesapı kız ödemesi paran yoksa gitme biyere
00 Yorumla
+1 yılOnlar ne anlar erkeğin halinden hiç düşünmezler acaba parası var mı diye düşündükleri tek şey dahada yiyim dahada hesap gelsin
00 Yorumla
+1 yılYa buna niye takılıyorsunuz seven paranın hesabını yapmaz ben de öderim sorun yok
00 Yorumla
+1 yılBenim masamda kiz hesap odeyecek? O masayi o kiza yediririm acik ve net.
10 Yorumlayeri geliyor sevgilim ödüyor yeri geliyor ben ödüyorum hatta benden çok o ödüyor :)
00 YorumlaBazi kizlar birak hesap odemeyi, en pahali yer neresiyse oraya gidelim diyolar (;
10 YorumlaEee hocam genelevden çıkarken de çıkışta parayi sen ödemiyor musun :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin yaptigi tek duzgun is hesap odemek
Ona da manii olmiim canim
Odesiin pehhh01 Yorumla- +1 yıl
Rabbim beyin dagıtırken sen çayırda otlanmakla mı meşguldun
+1 yılBen cekiniyorum aslinda kendim ödemek istesemde ödetmediler
10 Yorumla
+1 yılŞaka bir yana kızada hesab odetilmez l*n . Zaten iyi bir kız ise seni lukse zorlamaz. Koftd ekmekte yer simitte 🎃
10 YorumlaEeee buna alistiran yine erkekler. O yuzden sikayet etmenin bir anlami yok. Hesap odeten kiz en kurnazi ve her zaman bir enayi bulur
00 YorumlaDaha gecen gun kizin biri odetti hesabi deli oldum yaa.. Sevgilim de degil. Deli oldum hala donmedi parayi.
00 Yorumla
+1 yıl# Tabii ki erkek ödemeli ama kız için niyet önemli cebinde olmayıp da ödemek için elini cebine atanda var bir de günü kurtarsam yeter kafasıyla yaşayanda var.
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat