arkadşlar sorum hristiyanlar şimdi? kutsal ruh baba ogul kimdir inilde incilde tanrı tekmidir üçmüdür ve son sorum lukas mathias yuhana şu 4 . kişi kim onlar kimdi
Cevabın nedir?
+1 yılBaba, oğul ve kutsal ruh. Yani 3 lü birlik denilen şey şudur.
Bir baba olmadan yaşam başlamaz bizi yaratan varlık Tanrı. (baba)
Bizler onun evlatları oğullarıyız. (oğul)
Kendi suretinden bize verdiği ruhumuz. (kutsal ruh)
Yeni ahit: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İsa mesih in yaşantısını anlatan 4 öğrencisidir ve 4 öğrencisinin kaleminden yazılmış İsa'nın yaşamıdır.
Yanlış bilinenler için not:
Tanrı: Türkçe - Allah: Arapça dır. Demek istediğim Tanrı tektir bu yüzden Tanrı demek sizi yanlışa sürüklemez.
Türk Hristiyanlar amen demez amin der çünkü amen İngilizcedir.
Müslümanlığa göre de isa mesih kurtarıcıdır.22 Yorumla
Soran+1 yılhristiyanlıktada mesih derler
- +1 yıl
Hristiyanım biliyorum.. ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılLuke 3-23
Now Jesus himself was about thirty years old when he began his ministry. He was the son, so it was thought, of Joseph, the son of Heli,
Isa yaklaşık olarak 30 yaşındaymış (yaşlarındaymış) göreve başladığı zaman
Allah tam olarak emin değil sanırım..Bu bile incilin tahrif olduğuna bir delil dir..20 Yorumla
Baba , oğul ve kutsal ruh. Teslis ya da üçlü birlik.
Baba = Allah
Oğul = İsa Mesih
Kutsal ruh = içimizde allahtan olan bir parça
bu üçü ayrı bir tanrı değildir. üçü tek tanrıdır şöyle ki ; Senin bir bedenin var değil mi ( Tanrı )
bedeninde bir ağzın var ( İsa )
bedeninde içinde organlar var ( kutsal ruh )
her birinin ayrı görevi var ama üçü tek bir bedende toplanıyor. anlatabildim mi kardeşim?
Matta , markos, luka ve yuhanna. İsa mesihin 12 havarilerinden 4 tanesi idi bu kişiler.1105 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekürler hristiyanmısn
- +1 yıl
Kurban olduğum ya biliyor tabi ^.^
Soran+1 yılbende müslümanım araştırdım incilide biraz ondan merak ettim sordum
- +1 yıl
Gerçekten hristiyan olarak Allah'ın İsa nın babası olduğunu düşünüyormusunuz
Soran+1 yıleylül sizin dinşnizde tevrat redmiediyorsunuz peki kurana inanıyorlarmı yani bize tevrat la inci ldegiltirildi diyor ya sizdede tevratmı degiştirildi diyorlar ayrıca isanın insan üstü özelikleri var mı
- +1 yıl
Poyraz :) Mesih seninle olsun Yeliz'imm..
Soran+1 yılpoyraz kim :)
- +1 yıl
ya onu mecazen söylüyorlar isanın babası diye. yani yoksa biyolojik babası denmiyor yasemin.
biz hristiyanlar tevrat, zebur ve incili kabul ediyoruz kutsal kitap olarak. üçü birdir. üçünü de okuyoruz. Kuran kabul edilmiyor. Evet isanın bir sürü insan üstü özellikleri vardır. Ki bunları tek başına isa yapmıyor tanrı verdi ona o özellikleri. İsa bir mesihti çünkü.
Soran+1 yılpeki ne özellikleri vardı ozurunlu yeme içmesi geekebiliyormuydu veya dgirer özelikleri nelerdi insanlar onun bu özeligini görebiliryordu ve nerde dogdu
Soran+1 yılanladım KURANDADA yazıyyor peki bir soru daha sorcam yartılış ayetinde 5 ayete ışıgın 7 mi ne ayete güneşin yartıldıgı yazıyor incilde böle yanlışlık var mı bölemi yazılı bide tanrı insanların cgünahalrını affetmesi için neden öldürtmek istedi ayrıca yahudiler isayı öldürmüş ya 2 3 yahudi tanrının oglunda dahamı bütük
Soran+1 yılyanlış anlama merak ettiklerimi soruyorum eleştirmiyorum
- +1 yıl
Poyraz benim dostum. Sorduğun soru çok anlaşılır değil, evet yaratılış bölümünde sırasıyla yerin, göğün, güneşin, gece ve gündüzün yaratılışı yazıyor. Mesih günahsızdı, bizim günahlarımızdan dolayı öldü ve 3 gün sonra dirilip göğe yükseldi. Mesih gitmediği takdirde faraklitin gelmeyeceğini söylemiştir. Müslümanlar farakliti muhammed diye anlıyor ama alakası yok
- +1 yıl
vay beee öğrencimi ne güzel yetiştirmişim benim yerime konusuyorr :)))
Hayır tabi ki öyle bir yanlıslık yok.Dünyanın oluş zamanı tevratta yaratılış bölümünde anlatılıyor. Hayır yanlıs anlamıyorum ben ve myyesildas önceden müslümandık sonradan hristiyan olduk. İstediğin soruları sorabilirsin bize - +1 yıl
Yani herşeyi bizim için yaptı dostum. Üstelik kendinden sonra bir peygamber gelmeyeceği konusunda bizi uyarmıştır. Fakat müslümanlar İncil'in kendi peygamber kabul ettikleri kişiyi müjdelediğini söyler. Tamamen uydurmadır. Faraklit kelimesi muhammedi falan kast etmiyor
- +1 yıl
Neden kuzum :) asıl bilmesem açık kalması lazım :)
- +1 yıl
Bunları Kıvanç bile bilir yavrum :)
- +1 yıl
İstediğini söyle kuzum :) seninlede olsun.. Whatsappını aç artık -.-
Soran+1 yıltm gençler geldim :) incildecennet nasıl bir yer ayrıca insanlar neden dünyaya geldigiyle ilgili oldugu bilgi vermiştirmidir
Soran+1 yılşimdi cennete ben karımla olamıyacakmıyım birlikte felan cennete inc, le göre
Soran+1 yılpeki orada yaşam dahamı iyi olcak biz burdakigibi yaşyamıcakmıyız akrabalrımızla görüşcekmiyiz
- +1 yıl
Akrabaları ziyarete falan gidicez altın günüde yaparız :D ya kardeşim oradan aldığın sonsuzluk duygusu ve hazdan zaten bu durum aklına bile gelmez merak etme
Soran+1 yılhaz derken konuyu açarmısn biraz sizi yormuyorsam yan mesihi felan görebilirmiyiz
Soran+1 yıltanrıyı görebilirmyiiz bizim kendimize ayrı bir evimiz olcakmı bizim kruanda felan köşkler saraylar veriliyor diyorlar
Soran+1 yıltevrat okuyoruz diyosunuz tevratmıydı zeburmuydu yahudililere inmedimi ya da bu 3 kitabı matta markos luka yuhannamı yazdı
Soran+1 yılayrcıa ben avrupada yaşıyorum buralarda kiliselerde vaazda isayı yahudiler öldürdü diyorlar aslı var mı gerçekmi yani
Soran+1 yılsen beni yanlış mı anladım :) niye kötü konuşuyorsun gibi geldi sinirli peki isa ölünce tanrıının yanındamı kalcak cennetemi
- +1 yıl
baba tanrıysa oğulda tanrıdır üçü tek dşye bir saçmalık olamazki
Soran+1 yılpeki şu an tanrı dünyayımı yönetiyör ayrıca birde meryem anamız nerde olacak bide incilde tanrı mesala hiö yoktan varolduguyla ilgili veridmi bizde arıştırak ne olur nolmaz dogruları örenek yani :)
Soran+1 yılyani mesala hiç yok tan nasıl varolduguyla ilgilii bilgi verilmimidir sizde dua okunurmu mesala ben hristiyan ilahilerini çok seviyorum enigmo sadeness ameno sosad kilisesi felan
Soran+1 yılpeki tanrı orda yiyicek gibi kendine nimetler yaratmışmıdır bende ibraniceyi çok seviyorum ruhumu dinlendiriyor sana çok teşekür ediyorum kaç gündür üşünmedim cevapladın şimdi beni papaz yapsaalar iannırlar o derece
Soran+1 yılya şimdi peki sana bieş sorcam şimdi biz dünyadan daha güzel nimetlerle donatılcıaz erger hristiyan olursak ve her hristiyan direk cenetemi gircek onlar zina işledigidemi günah sayılmıcak
Soran+1 yıldualarınız var mı ibranicemi ne dilde olur mesala
- +1 yıl
hayır öyle şey olur mu. Zina en büyük günahtır.
Ayet şunu der : Zina etmeyin dendiğini duydunuz ! Ama ben size diyorum ki : Kim bir kadına şehvetle bakarsa o gözünü çıkarıp atsın.
Duanı her dilde yapabilirsin kardeşim o tanrıyla senin aranda olan bir şey buna kimse karısmıyor.
Soran+1 yılanladım isanın asıl dogdugu yer neresi o şahvetle bakarsa o kurandada aynısı bir ayette yazıyor
Soran+1 yılincilde mesala sadece isanın yaptıkalrımı yazar
Soran+1 yılanladım sen incili nasıl bu kadar iyi biliyorsun sonradan hristiyan oldum diyosun her pazar kiliseyemi gidiyorsun bide neden hristiyanlıgı seçtin
Soran+1 yılailen müslümanmı
Soran+1 yılmüslüamnlar ebediyen ceheneme mi gidicek korkmuyormusn ailen için
Soran+1 yılanladım peki cennete biz beden sahibi olamicaklarmı
Soran+1 yılve tekrar dünyaya dönme şansımız olmıcakmı tabiki dünya cenetin yanında karınca kalır cenete bilinmeyen nimetler ebedlik sonsuzluk yaşam var
Soran+1 yılpeki ruh nasıl olcak yani beden gibi bişeymi istedigimiz zaman araba ya felan binecezmi evler verilecekmi felan filan
Soran+1 yılyani tarif etmene gerek yok dünyada yaptıgımız mesala kruan hadisi şeriflerde insanların yeme içmesine cennete gerek kalmıcak ama tad almak için yemek yicekler hergün nimetler artacak kat kat bedenle gircez tabiki dünyadaki gibi degil farklı vucutla vboşaltım sistemi yok yeme içme uyuma gece gibi yok gibi istediginde uçabilrisin istediginde ata biniyim incildede bölemidir
Soran+1 yılanladım peki biz orda öyle gezincekmiyiz sadece yeşşilik doga felan olmıyacakmı
Soran+1 yılanldm :) peki sence sen cennetemi gidersin cehenememi
Soran+1 yılyok yani davranışların nasıl insanlar a
Soran+1 yılbide benim hristiyan arkilerim var amerika göremiyorum uzun zamandır onalrın bazıları diyorki isa mesih gelcek rahibelerin bir tanesiyle evlencek dogrumu
Soran+1 yılonlar başka mezhep oluyor ama bişe sorcam ortodoks ve protestanlık rreform dan sonra çıkmış bir mezhep degilmi yani bu da demek oluyorki 15 . yüzyıl ilk mezhep neydi
Soran+1 yılanladım bozdugunu sizde diyorsunuz nasıl bozdular sorn sorum
Soran+1 yılne eklediler
Soran+1 yılanladım bu da son sorumdu tekrar tekrar herşey için verdigin tü mzamanlar için sana teşekürler bu da sorumdu yolun açık olsun iyi akşamlar mutlu mesut günler geçirmeni dilerim
Soran+1 yılsonra sorarım aklıma gelmedi ya da düünimde sorum
Soran+1 yılhı aklıma geldi mesala sn müslmandın heralde ne zaman dedin incil okuyum yani bu dinden ayrılmak istiyorum burası kötü dedigin şey varmıyıd
Soran+1 yıltm yarın ks deysen ben sana yazarım iyi akşamlar
Soran+1 yılamin
- +1 yıl
Aslında 25-29 yaş aralığında değilsin dimi? Sorup öğrenmeye çalışman iyi bir şey ama biraz daha gerçekçi sorular sorabilirsin :) Dünya nimetlerine bağlı kalmayın. Araba falan sürmeyecez böyle şey olmaz. Bilemeyiz cennete gidip gidemeyeceğimizi
Soran+1 yılanladım kral
Soran+1 yıl26 yaşındayım ama
- +1 yıl
Est :) dünya gibi düşünme orayı. Neye inanmak istiyorsan ona inan, zorlamayla olmaz bu durum.
Soran+1 yılyok zorlamıyosunuz zaten :) ben sadece merak ettiklerimi soruyorum
Soran+1 yılbu arada halen ksdeyseniz bir kaç soru daha sorabilirmiyim :)
Soran+1 yılevet :) şimdi biz öldük diyelim kurandaki gibi mahşet alanı var mı varsa yaptıgımızm günahları herkes görcekmi
Soran+1 yıltanrımı karar veriyor buna
Soran+1 yılincilde bide oranın ilk girdiginde nasıl bir yer olcak bilgi veriryormu
Soran+1 yılsizde kıyamet felan olmıcak yani dimi
Soran+1 yılnasıl yani herşey kendi kendinemi olacak
Soran+1 yılya bişe sorcam neden hristiyanlıgı tercih ettin demiştim cevap vermedin şimdi anlatabilirmisin mümkünse
- +1 yıl
Size nerde ulaşabilirim bende sizden birkaç bilgi ögrenmek istiyprum
+1 yılKutsal Ruh= Koruyucu
Baba=Tanrı
Oğul=Hz.İsa
Matta, Markos, Yuhanna, Luka ise İncil'i yazanlar.11 Yorumla
Soran+1 yılteşekürler cevaplarınızdan
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
baba Allah oluyor oğulda hz İsa tövbe haşa ;)
15 Yorumla- +1 yıl
neden cinsel bir ilişki bekliyorsunuz ki? hepimiz tanrının evlatları değilmiyiz?
Soran+1 yılaynn biz ALLAHIN kullarıyız
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım