Güncellemeler
+1 yıl
Eskiden Voltran diye cizgi film vardi. Analim. O cizgi filmi.. ". Baba Ogul ve Kutsal Ruh. Adina.. Guc bende Artik!!! Eskilerden. Voltrani anmis olduk. sadece Guc bende Artiki. Hatirliyorum. Baba Ogul ve. Kutsal Ruh Adina, yi Voltranin haykirisina ilave ettim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Değişmeyen kutsal kitap yok. Babam protestandır (hristiyanlıktaki en yaygın mezheplerden biri, İncil'in değiştirilmemiş saf haline inanırlar) ben de onların incilinin tamamını okudum hatta bende eski bir hristiyanım. Baba oğul kutsal ruh bir metafor. İncil'de isa'ya tanrı'nın insanları nasıl gördüğünü, nasıl affettiğini, nasıl sevdiğini soruyorlardı. İsa da bir ebeveynin çocuğu ne yaparsa yapsın ondan nasıl kolayca vazgeçemiyorsa sevmeye devam etmesi gibi tanrının da insanları bu şekilde sevdiğini söylüyordu. Ve diyordu ki İsa " Tanrıya iman eden herkes onun çocuğudur ". Din derslerinde genelde bundan bahsederken hristiyanların sanki tanrının doğuran bir varlık olduğunu söylüyorlarmış gibi anlatıyorlar, sanki İsa "ben Allah'ın çocuğuyum, o benim babam" demiş gibi söylüyorlar ama bu yanlış.
Baba= tanrı, oğul= İsa, kutsal ruh= imanlı olan herkes de bulunur
İsa aynı zamanda tanrının elçisi olarak da geçer kimi yerlerde, tanrının oğlu= tanrının elçisi
Cok ilginc. Yasadigim ulkede protestanlar genelde ingiliz kokenlilerde. Ama benim. Gordugum. Katoliklerde. inanilmaz bir duzen ve cok. inanis daha fazla. digger mezheplere gore
Bulundugum ulkede dini film olarak hz. Isanin korlere gorme sagladigi. Oluleri dirilttigi. Mucizeler olan filmler izliyorlar
Demekki. Protestanlarda Yani muslumanlar gibi. Kitaplarinin degistirilmedigine inaniyor. Eger dogruysa. iki. Kitaplarinin degistirilmeden. Bugune gelmis. bu guzel bir haber
Onlara göre Baba (Gökteki Tanrı)-Oğul (İsa)-Kutsal ruh; hepsi Tanrı'nın bir parçasıdır. Onlar Allah'ı anmaz, başka bir tanrıyı anarlar.
@flawsome25 boşluk yapma lan eminim hayatında 1 kere bile hristiyanlığı araştırmamışsındır. Onların inandığı tanrıyla Allah bir değil.
Babam Hristiyan ve ben eski bir hristiyanım? Bana cevap vermeden önce kendi yaptığım yorumumu okusaydın bunu görürdün. İnci'nin tamamını okumuş biriyim aldın mı cevabını?
Acaba hiç gerçek bir hristiyanla konuştun mu ya da bir kiliseye gittin mi
ilginc... halbuki Allah gonderdi Onlarin. kitabini? Allah niye carpmiyor Onlari ve degistirip gunah isleyenler Dunyanin yonetiyor? Gunah isle ve Dunyanin kontrol et? Bir gariplik var ama bunu bulmak lazim
@flawsome25 ulan bende tek tanrıya inanmıyorlar demiyorum ama bir tanrının birden fazla kılığa büründüğüne inanıyorlar. Allah bundan münezzehtir.
@soran dünya hayatı değersiz olduğu için kimin yönettiğinin önemi yok. Eskiden de Müslümanlar yönetiyordu.
@soran Allah kendi kendimizi yönetmemiz için bir akıl verdi hani. Sürekli her şeye karışamaz ki. @cevap sahibi hangi kılık söylesene? Protestanların gerçek inciline git bak kaç kılık varmış görürsün.
@flawsome25 siz. Matta incline mi inaniyorsunuz?
@flawsome25 ". Kilik" la neyi kastettin anlamadim?
@ dogru. Onlar kitaplarini degistirdi diye biliyoruz Yani. Hayatinda hristiyanligi. arastirmamak daha iyi cunku degistirilmis kitaplari. Arastirsan ne olur ki?
Tanrı evet
Bir dakika birdie dua ederken. Aynen sunu diyorlar ". Bana ogul ve kutsal Ruh Adina" sen ne. diyorsun? Gibi. Kullaniyorlar bu. Bana ogul kutsal. Ruhu?
Kutsal. Ruh. Adina!!! Tanri haa?
@hrdb0x Sen tanri misin. Beni. Oldurdun sarkisi benim icimi daglayan. bir sarkidir.. O zaman kutsal ruh. Tanriysa? Bu sarki soyle olmaliydi..". Sen Kutsal. Ruhmusun? Beni oldurdun. Olarak degisirdi