baba oğul ve kutsal ruh adına derken bu resimdekilerden baba hangisi oğul hangisi kutsal olan ruh hangisi haydi bilinde görelim bakalım yaani?kutsal rüh rühani bürhanü aduna uçuyorum uçuyorsun uçtum galiba seni kutsadım artık kutsanmışlardansın efladım rahat ol rahatla yaani
Baba oğul ve kutsal ruh adına derken bu resimdeki baba hangisi oğul hangisi kutsal olan ruh hangisi haydi bilinde görelim bakalım?
Baba tanrı Oğul İsa Kutsal ruh da insanın içine sevgi gibi duyguları koyan tanrının bir yönüydü sanırım. ya da tanrı tarafından insan yüreğine koyulmuş tanrıdan bir parça. Tanrıyla arandaki bağ. Çok anlayamadığım ya da bunu ifade etmekte zorluk çektiğim bir kavram işte😅
Ben soruya yanlış cevap vermişim İlk resimde bence yaşlı olan baba Elinde çarmıh olan İsa Kuş Kutsal ruh İkincisinde göğe yükselen İsa Üçüncüsündeki de Dositheos Anağnostopulos imişş
Kutsal ruh tanrinin ruhu degilmi normalde? Ama isa tanrinin oglu deniliyor Tanri 2 tane mi diye dusununce 2 seyi kutsal kabul edip 3 e ne gerek var bari 3+10=13 yapaydiniz
yoo dalga geçme değilde yaani şöyle olabilirdi mesela baba ana oğul ve kutsal ruh denilebilirdi yaani anneler kutsaldır o yüzden bunu dedim ya da ana oğul kutsal ruh da olabilirdi yaani bence
İsa tanrının dünya üzerindeki temsilcisidir … Kutsal ruh ile tanrı farklı kavramlardır … Kutsal ruh isanın yol göstericisidir … Tanrı ise Hristiyanlık inancına göre İsa’nın babasıdır … İnsanoğluna yol göstermesi için Tanrı’nın dünya gönderdiği kişidir oğlu…
Bisey sorucam. Bu arada kucukken 1 kez incil okumustum Kitap gibi ama Kurana falan hic benzemiyor Ve bazi seyleei yahudilikle alakali dogru mudur bu kitap?
yahudulerin kitabi demedim Mesela yahudilerle alakali yerleei vardi ful 1 2 sayfa yazilanlari hatirlasam soyliyecegim ne oldugunu ama hatirlamiyorum cok uzun zaman gecmis olay Ama kapak gibi incik yaziyodu buna yemin ede bilirim
Nasıll kız annesinden büyük olamıyor! MISSO- Everybody Gets High.
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Baba oğul ve kutsal ruh adına derken bu resimdeki baba hangisi oğul hangisi kutsal olan ruh hangisi haydi bilinde görelim bakalım?