yani bir kere gerçekten öyle bişey olsaydı neden hz. isa biz insanlar gibi ölebiliyor? yemek yiyebiliyor yani Allahın kusursuz olması gerekmez mi? bunlar neden böyle inanıyor. oysa Allah kuranda benden başka ilah yoktur diyor. Allah ne doğar ne de doğurur diye. haksız mıyım yani. hristiyan bir çocukla din tartışması yapmıştık aylar önce ona da aynısını söyledim cevap bile veremedi. ama inadında da diretti. evet sizin de görüşlerinizi merak ediyorum
Cevabın nedir?
Hıristiyanlara göre M. İsa, Allah'ın Oğludur; bu iddia eski Yunan mitolojisinin tanrılarının serüvenlerini hatırlatmıyor mu? Allah'ın bir oğlu olabilir mi?
Gerçekten Hıristiyanlar, M. İsa'yı Allah'ın oğlu olarak kabul ederler ve kendisine, Allah'a gösterilen hürmet ve saygıyı gösterirler. Hıristiyanlar bu deyimi kullanıyorlarsa, sırf M. İsa'nın kendisi bunu söylediği için kullanmaktadırlar. M. İsa, kendisinden bahsederken, bu deyimi kullanmıştır (Yu. 3,17-18); İsa, Allah'tan bahsederken, hatta O'na seslenirken, "Peder",, veya "Peder'im" deyimlerini kullanmıştır (Mt. 10, 32; 7, 21; 10, 20; Lk. 2,49; Yu. 2,16; 5,43; 8,19; 11,41; 17,1,5,11,21,24,25). Yahudiler de, O'nu bu iddiada bulunduğu için suçlamışlardır: "Sen, insan olduğun halde, Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun!" (Yu. 10,33). Nihayet, Yahudilerin Yüksek dinî Meclisi önünde, Başkâhin kendisine resmen: "Diri olan Allah'ın hakkı için sana yemin verdiriyorum, söyle bize: Allah'ın oğlu Mesih sen misin?" diye sorunca, İsa'nın olumlu cevabı üzerine Meclis O'nu idama mahkûm etmiştir (Mt. 26.63-65). Demek ki, bizzat İsa bu gerçeği savunmuştur ve kendi hayatı pahasına bile onda ısrar etmiştir. Fakat bu deyim bir çok defa, ve bazen da kasten ya da kötü niyetlerle, yanlış bir şekilde açıklanır ve yorumlanır; sanki Allah bir kadınla ilişki kurmuş ve bu ilişkiden İsa isimli bir oğul dünyaya gelmiş ve bu "oğul", Allah'ın oğlu olduğu için, ona ilâhi sıfatlar verilir ve Allah'a gösterilen hürmet ona da gösterilmiş gibi bir yorum yapılır. Bu nevi yorumları ileri sürenler gerçekten eski Yunan mitolojisinin tanrılarının serüvenlerini Allah'a maletmektedirler. Gayet tabii olarak, hiç bir Hıristiyan böyle bir faraziye kabul etmez ve bu nevi hikâyeler hiç bir Hıristiyanın aklına gelmez ye de gelemez.03 Yorumla- +1 yıl
Bu deyim şunu ifade eder: M. İsa'nın şahsiyeti veya daha doğrusu uknumu, Teslis'in ikinci şahsı, yani ilâhi Kelâmdır; İncil'de bu Kelâm deyimi de kullanılır (Yu. 1,1; 1,14; Apok. 19,13). Bu ilâhi Kelâm ezelden beri mevcuttur ve ebediyete kadar varolacaktır (bk. yukarda, N. III.) Fakat tarihin belli bir noktasında, ya da anında, bu ezelî Kelâm beşer tabiatını kabul ederek, beşeri bir Peder'i olmadan, bir insan vücudu alıp dünyamıza gelmiştir ve O'na, "Allah kurtarır" manasına gelen İsa, ya da İbranice Yeşuha ismini koymuşlardır. Demek ki, M. İsa'ya "Allah'ın Oğlu" diyorsak ta, O'na "Allah'ın Kelâmı" da diyebiliriz, hatta bu son deyim daha uygun ve doğru olacaktı, zira ilâhi Kelâm'ın ezelî olduğunu herkes kolayca kabul eder; böylece onun mevcudiyetinin, İsa'nın doğumu ile başlamadığı daha açık bir şekilde belli olacaktı ve bu deyim, Allah'ın oğlu deyimi gibi yanlış anlamlara yol açmayacaktı.
- +1 yıl
İsa'da hem ilâhi, hem de beşeri tabiat mevcuttur; O, iki tabiata sahiptir; O'nun ilâhi tabiatı, yani ilâhi Kelâm'ı, ezelden beri ve ebediyete kadar varolmaktadır; bu ilâhi Kelâm ölümsüzdür ve ölemez; bu muhakkaktır. Ancak, beşeri tabiatı sayesinde bir insan olarak yaşamaktaydı; İncil'de görebildiğimiz gibi, her insan gibi yerdi, yorulurdu, uyurdu, ve her insan gibi ölebilirdi, ve haç üzerinde gerçekten ölmüştür, daha doğrusu öldürülmüştür, şehit edilmiştir,
- +1 yıl
İncil bunu açık ve ayrıntılı bir şekilde anlatmaktadır. İncil'in her dört metninde İsa'nın ızdıraplarını ve ölümünü anlatan sayfaları en çok ayrıntılarla dolu sayfalardır (Bk. Mt. bap. 26-27; Mk. bap. 14-16; Lk. bap. 22-23; Yu. bap. 18-19). Bir mukayese kullanarak diyebilirz ki, nasıl adî bir insanın ölüm anında vücudu ölür, ruhu ise yaşarsa, İsa'nın ölüm anında vücudu ölmüş, ilahî şahsiyeti, benliği ise ölmemiş, ezelden beri diri olduğu gibi, ebediyete kadar da diri kaldı ve kalacaktır.
En İyi Cevaplar
Aslında ilk olarak burada oğuldan kastı @scare nin dediği gibi manevi oğlu olarak tasfir edilmekle beraber Hristiyanlar da ki vaftiz törenini de hatırlatırı. Hz. İsa yı bizzat Tanrının Vaftiz ettiğini ve dolayısıyla Tanrının onun vaftiz babası olduğunu da düşünüyor olabilirler.
İkinci olarak İncili ve Hristiyanlığı ;Kuran ve İslamla açıklamaya çalışmanda tebessüm ettirmedi değil.011 Yorumla
Soran+1 yılbarnabas incili hakkında bilgin var mı? barnabasın havarice yazıldığını biliyor musun? ve bu incilde Ahmet adında son peygemberin geleceğinden bahsediyor daha önce bundan haberin varmıydı
- +1 yıl
Biliyorum yasaklı İncillerden biri. Kilisenin görüşleriyle çelişen yargıları olduğu için Katolikler tarafından doğruluğu reddedildi. Ama birden fazla incil vardır. Bir çoğu da din adamların tarafından yorumlanmış ve değiştirilmiştir. Bunun da onlardan biri olmadığını bilemeyiz.
Soran+1 yılhayır barnabas havarice yazılmış. kurana en yakın incil bu incil ahmey adında bir peygaberin geleceğinden haber veriyor. bu incili çeviren bir adam islamı seçti. internette bak. yasaklı kitabı Türkçeye çevirdi ve Müslüman oldu diye yaz çıkıyor. ayrıca tekrar gelelim barnabasa barnabası hala nasıl kabul etmiyorlar ya havarice yazıldığı halde
- +1 yıl
At gözlükleri ne yazık ki buna engel oluyor. Bir çok Hristiyan kiliseye karşı olan inancını bu yüzden kaybettiğin de tüm dinlerden vazgeçiyor ve o zaman da ateist oluyorlar. Tıpkı günümüz de orta doğuda yaşananlar gibi. Bir takım kötü niyetli insanlar kötülüklerini din perdesi altında işledikçe insanların yaratıcıya karşı olan inancı zayıflıyor ve ona inanmayı redddiyor.
Soran+1 yılya yalnız ben anlamadım sen hangi dine mensupsun
- +1 yıl
Birde bir soru sorabilir miyim? Bir arkadaşım bir kitaptan bahsetti. Hristiyanların ve Yahudilerin içinde yazdıklarından korkutuğu için bu kitabın kopyalarını imha etmişler eski zamanlarda. Sen bilgili biri gibisin bu kitap hakkında bilgin var mı ismi nedir ben bir şey bulamadım?
Soran+1 yılo kitabın ismini bende bilmiyorum ama doğru böyle bir olay olmuş galiba yerini bilmiyorum ama eski bir tevratmış galiba ve o kitapta da Ahmet adında bir peygamberin geleceğinden bahsediyor ve Yahudiler bu kitabı ele geçirmeye çalışmışlar son anda başbakanın haberi olmuş ve bu tevratı başka bir yere göndermişler. bu haberi takvim yaprağının arkasında okumuştum
Soran+1 yılyalnız hangi dine mensup olmadığını söylemedin bana
Soran+1 yılönemli değil :)))
Soran+1 yılateist misin peki anlamadım valla
onlara buna inanmalarını da yine kendi mezhepleri sağladı, her mezhep farklı bizim için son yüce peygamberimiz Hz. Muhammed iken çindeki japondaki milyarların islam umrunda değil her mezhebin farklı
00 Yorumla
Süryani hristiyan arkadaşım Hz. İsa değil onun İsa Mesih ve tanrının insan sureti olduğunu söylüyordu
02 Yorumla
Soran+1 yılevet benim o din üzerine tartıştığım çcukta öyle diyordu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
17Cevap
+1 yılMerhabalar Hristiyan birisi olarak sizlere bu durumu izah etmek istiyorum
hristiyanlık da 3lü inanış teslis inanışı vardır Baba Oğul Kutsal Ruh
bu inanışa göre tanrı (baba) Oğul (İsa) Kutsal Ruh (Tanrı'nın kendisi, Tanrı'nın bir yansıması ya da Tanrı'nın bir tezahürüdür)
İsa Mesih in annesi Meryem kutsal ruh tarafından hamile kalmıştır bu yüzden tanrının oğludur çarmaha gerilmesinin sebebi O günahlarımızı, yalnız bizim günahlarımızı değil, bütün dünyanın günahlarını da bağışlatan kurbandır Yuhanna 2:2 çarmahta hemen ölmüyor 3 gün sonra tekrar diriliyor dirildikten sonra
İsa şakirtlerine görünüyor (Matta 28:16-20; Markos 16:14-18; Yuhanna 20:19-23)
İsa gelip aralarında durdu. Onlara, "Size
selâmet olsun!" dedi. 37 Şakirtler hayalet gördüklerini sandılar, ürküp
korktular. 38 İsa onlara şöyle dedi: "Neden şaşırıyorsunuz? Kalpleriniz
neden şüpheyle dolu? 39 Ellerime ayaklarıma bakın; hakikaten benim.
Dokunun da görün. Hayaletin eti kemiği olmaz, fakat gördüğünüz gibi,
benim var."
40 Bunu söyledikten sonra onlara ellerini ve ayaklarını gösterdi.
41 Şakirtler sevinçten hâlâ inanamıyorlardı. Şaşkınlık içindeydiler. İsa
onlara, "Sizde yiyecek bir şey var mı?" diye sordu. 42 O'na bir parça
kızarmış balık verdiler. 43 İsa balığı aldı ve önlerinde yedi.
44 Sonra onlara şöyle dedi: "Daha sizlerle birlikteyken bunları size
söylemiştim. 'Musa'ya verilen Tevrat'ta, peygamberlerin yazılarında ve
Zebur'da benimle ilgili yazılmış olan her şeyin yerine gelmesi gerekir'
demiştim."
45 İsa, mukaddes yazıları anlayabilmeleri için şakirtlerin zihnini açtı.
46 Onlara şöyle dedi: "Mesih acı çekecek ve üçüncü gün ölümden dirilecek
diye yazılmıştır; 47 günahların affedilmesi için tövbe çağrısı Kudüs'ten
başlayarak bütün halklara O'nun adıyla duyurulacak. 48 Sizler bu olayların
şahitlerisiniz. 49 Ben de semavî Babam'ın vaat ettiğini size göndereceğimFakat siz yücelerden gelecek kudretle kuşanana kadar şehirde kalın."
bunları dedikten sonra İsa Mesih semaya alınmıştır.
Tanrı, İsa Mesih'in kişisel bir şekilde insan suretine gelmiş ve dünyada yaşamıştır. Bu olaya "İncarnasyon" denir. İsa, hem tam bir insan hem de tam bir Tanrı olarak kabul edilir.
İsa Mesih in ilahlığını kabul etmeyen insanlar ve dinler İsa Mesih hakkında İnciller yazmıştır bunlardan birisi ise Barnabas İncili dir Barnabas İncili yasaktır çünkü
Barnabas İncili aslında bir iddiayı kanıtlamak için kullanılır. Kur'an'da İsa Mesih'in yerine O'nun bir benzerinin çarmıha gerilip öldürüldüğü yazar. Çoğu Müslüman İsa Mesih'in yerine çarmıha gerilen kişinin O'nu ele veren Yahuda İskaryot olduğunu Barnabas İncili'nden kanıtlamaya çalışır. İsa nın havarilerinden olan Barnabas İsa nın havarisi değildir Barnaba İncili adıyla basılmış olan kitap incelenirse, yazarın İsa Mesih'in havarisi olmadığı gibi, İsrail'i hiç görmemiş birisi olduğu ortaya çıkar. Bu kitap aslında 16. yüzyılda İtalya'da yazılmıştır ve yazarının Hristiyanlıktan İslamiyet'e geçmiş birisi olduğu bilinmektedir. İsa Mesih in ilahlığını kabul etmeyen Yahudi ve Müslümanlar Apokrif İnciller yazarlar bu İnciller kilisler tarafından kabul görülmez çünkü bu incil de yazılanlar İsa Mesih in ilahlığını kabul etmez olayı farklı bir şekilde anlatır. Gerçek havarilerden gerçek İncilleri öğrenmek istiyorsanız (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) İncillerini okuyun Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İsa nın gerçek havarileridir İsa nın gerçek hayatını öğretilerini çarmaha gerilmesini hepsini anlatmıştırlar.
Son olarak hiç bir İncil de Hz Muhammed den Ahmed adında bahsetmez İsa Mesih den sonra gelecek olan yardımcı Kutsal Ruhtur Müslümanlar bu olayı çarpıtırlar Hz Muhammed'i müjdeledi derler eğer ki İsa Mesih Hz Muhammed'i müjdeleseydi Hz Muhammed Tanrının oğlunun kurduğu dinden devam ederdi Hristiyan olurdu ayrıyetten Araplara gidip din kurmazdı müjdelenen kişi Muhammed olsaydı Tanrının oğluna karşı gelemezdi Tanrının oğlunun kurduğu dini Hristiyanlığı dünyaya yaymakla görevli olurdu o yüzden müjdelenen kişi Hz Muhammed değildir ayrıyetten şunbu da dile getirmek istiyorum İsa Mesih Kutsal Ruh'u tanımlarken şu şekilde tanımlıyor O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu'nu verecek. Dünya O'nu kabul edemez. Çünkü O'nu ne görür, ne de tanır. Siz O'nu tanıyorsunuz. şimdi Muhammed'i müjdelemediği o kadar açık ki o sonsuza dek sizinle birlikte olsun dünya onu kabul etmez onu görmez ve tanımaz diyor Muhammed sonsuza kadar bizimle birlikte mi? ya da Muhammed görünmez bir peygamber miydi? herkes onu gördü ve tanıdı ayrıca Muhammed olsaydı şu an biz Hristiyanlar Muhammed'i tanırdık bilirdik görürdük Muhammed'in yolundan giderdik eğer İsa Mesih Muhammed'i söyleseydi bir dini araştırırken o dinin kendi kaynaklarına bakın oluşumuna bakın kendi elinizdeki kitaplara bakmayın kendi elinizdeki kitaplar bir önceki dini yok sayar kendi dinlerini ortaya çıkarabilmeler için hristiyanlık İslam inanışından daha önce bir inanıştır İsa Mesih in babası bir tane Arap gelecek benim oğlumu yok sayacak mı der biraz akla mantığa uygun araştırmalar yapınız ayrıca Hristiyanlar Müslümanlık yüzünden dinden çıkmıyor Hristiyanlık Protestanlar sayesinde aydınlandı bu dinlerin mitolojik hikaye olduğunu biliyor bütün hepsi agnostik ya da deist ya da ateist
16 “Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun. Yuhanna 3:16
Sevgiyle kalın İsa Mesih sizinle.
10 Yorumla
+1 yılİncil'e bakarsan ISA da Allah'ın oğlu İbrahim de romalilarda Allah'ın ruh verdigi herkes onun oğludur der. bu Tanrı çocuğu yanlis algılanıyor herkes Allah'ın oğludur aslında bunda sorun yok lakin Allahtan olma cocuk derse bu cok yanlıştır. yuhanna 36 da diyorki tanri DÜNYAYI okadar sevdiki biricik oğlunu mahvolmasınlar diye Dünya'ya gönderdi Butun din âlimlerine baksınlar bu ayet sonradan uydurulup İncil'e koyuluyor İncil zaten değişen bir kitap mesela ben sana kızım nasılsın desem sorun olmaz ama benden olma kızım dersem kıyamet kopar sonuç olarak Allah'a ibadet eden herkes Allah'ın çocuklarıdır lakin Allahtan olma cocuk diye bir safsata söz konusu degildir
10 YorumlaMeryem (a. s.)'ın mucizesi eşi olmadan Hz. İsa'yı doğurmasıdır, bu yüzden Hristiyanlar (daha doğrusu bozulmuş Hristiyanlık) Hz. Meryem'i haşa Allah'ın hamile bıraktığına inanırlar, bu yüzden İsa (a. s.)'a "Tanrı'nın oğlu" derler. Ama Allah'ın mucizesini yanlış yorumlamak, yollanan mesajı yanlış anlamak, imana değil küfre, şirke götürüyor insanları işte. Arada bu kadar ince bir çizgi var...
20 Yorumla
+1 yılHz isa tanrı olarak değil tanrının oğlu olarak görülür buda Hz Meryem annemizin babasız dünyaya getirmesinden dolayıdır Melekler vasıtasıyla olduğundan da tanrının oğlu denilir inanılan tanrı biz müslümanlar ile aynıdır yaşayış tarzları müslümanlıkla aynıdır aramızdaki tek fark ise sadece peygamberlere olan inançlarımız
07 Yorumla
Soran+1 yılyo Müslümanlar hz. isaya tanrı demiyor ki sadece bir peygamberdi. ayrıca biz allahın çocukları değiliz tövbe yarabbi
- +1 yıl
hiç kimse hz isaya tanrı demiyorki
Soran+1 yılrab isa
Soran+1 yıldiyorlar
- +1 yıl
benim tanıdığım hristiyanlar demiyorlar
Soran+1 yılbiraz araştır internette anlarsın teslis inancını saçma bulanlar var az da olsa
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=oYr997dCfTw
tek yere inanma
Kültür & Sanat konusunda 4,4b cevap paylaştı. kuranla hristiyanlığı çürütmeye çalışıyorsun. ikisi başka din. manevi oğlu olamaz mı :) kuranı sindirdin hristiyanlığa geçtin helal
220 Yorumla
Soran+1 yıleğer öyle bişey olsaydı bu kişi hz. muhammet olurdu ki haşa böyle bişey yok. ikiside sadece Allahın elçileriydi
Soran+1 yılama biz Hz. İSa ya inanıyoruz
Soran+1 yılevet son peygamber o değil ki hz. muhammed son peygamber. peki sana bir şey soorucam senin barnabas incilinden haberin var mı
Soran+1 yılsen soruma cevap vermedin barnasbas incili hakkında bilgin var mı dedim
Soran+1 yılbarnabas incili havarice yazılmış yani Hz. isanın havarilerinden bir tarafından ve bu incilde Ahmet adında son peygamberin geleceğinden bahsediyor. ahmet peygamberimizin diğer ismi. ama bu incil kilisiler tarafından yasaklanmış. havarice yazıldığı halde okumanı tavsiye ederim. barnabas inciliyle diğer incilleri karşılaştır anlayacaksın gerçeği
Soran+1 yılçünkü islam haricinde diğer dinler kendi kavimlerine gönderilmiştir. ve islamdan önce diğer dinler zamanla tahrip edilmeye başlanmıştır. islam tüm insanlığa gönderildiği için ondan önce gelen diğer dinlerin zamanla tahrip olması gerekiyordu.
Soran+1 yılve islamdan sonra diğer kutsal kitaplar hariç kuran değiştirilmeden bugüne aynı şekilde ulaşmıştır. çünkü Allah kuran da belirtmiştir Kuranı kıyamete kadar koruyacağını belirtmiştir
Soran+1 yılhayır saçma değil mantıklı Allah son peygamberini bütün kullarına tanıtmak istiyor bütün peygamberlerine tanıtmak istiyor. diğer peygamberler geldi ama onlar da Ahmet adında bir peygamberşn geleceğini haber verdiler. tüm gelen peygamberler hz. Muhammeti müjdelemiştir. bunlardan inananlar olmuş inancından dönenler olmuş bunlar da imtihan.
Soran+1 yılispatlarım.
+1 yılbende o kadar şey yapsam benim ya tanrı olduğumu ya da onun kızı olduğumu düşünürdün ilahi sen :D
00 Yorumlao incilde yazana inanıyor sen de kuranda yazana inanıyorsun. o adamdan farkın mı var sanıyorsun?
013 Yorumla
Soran+1 yıltamam da aklı ve mantığı olan anlar ya zaten din değiştiren birçok hristiyanın temel nedeni bu teslis inancındaki saçmalık
Soran+1 yılama biliyor muşunu Hristiyan olduğu halde teslis inancını kabul etmeyen Hristiyanlar da var onlar bile daha tam oturtamamışlar bu inançlarını
Soran+1 yıltamam da biz erindiğimiz için yapmıyoruz onlar inanmadığı için yapmıyor
- +1 yıl
Bu girdiği trip olmaz @kaanx Kur'an'daki herhangi bişeyi reddetmek olur başörtüsünü reddetmek. Günahkarlık değil direk kafirlik oluyor
- +1 yıl
teslis e inanmayan da hristiyan olmuyor senin dediğine göre @sinekvalesi26 o zaman hristiyanlığa çamur atmasınlar
Soran+1 yılo da onların tercihi kuran da yazıyor farz bize kimse inkar edemez o bir gerçek. o inanmayanlar artık Müslümanlıktan yavaş yavaş çıkar eğer inanmassa
- +1 yıl
ayrıca @sinekvalesi26 kuranı iyice okumanı tavsiye ederim, örtünmekle ilgili olan bölümü, az bilgiyle çok ağız dalışına giriyorsunuz
- +1 yıl
Ayette direk kadınların nereyi kapatması gerektiğini söylüyor buraya da atabilirim. Bilmeden atıp tutmuyorum yani klişeleşmiş sorun asılsız kaldı. Ayrıca zaten mantıken İncil'de yazan bişeyi kabul etmiyorsan ve hristiyansan Allah'ın sözü olarak inandığın şeyden herhangi bir parçayı kafana göre atmış oluyorsun. Yani Allah'ın sözünü kabul etmemiş oluyorsun yine kafirlik oluyor. Eğer ki bence mantıksız diyip inanmıyorsan orasına inanmıyorum diyorsan da zaten İncil'e güvenmiyorsun manasına geliyor bu. @kaanx Az olan bilgi hiç olmayandan iyidir. En azından mantık yürütebiliyorum.
- +1 yıl
@sinekvalesi26 konuyu saçma sapan yerlere götürdüğün için seni alkışlıyorum, ben ne diyorum sen ne diyosun. ayette kadınların nerelerini kapatması gerektiği yazmıyor. bilmiyosan git mektebinde oku şunu
- +1 yıl
Ulan gayrimüslimin bile akıllısı olsun olacaksa. İnsanda hiç mi genel kültür dahi olmaz. Muhattap bile olmak istemiyorum tartışma isteğim kaçtı. @kaanx
sapık oldukları için kaç tane papazın eşcinsel çocuk tecavüzcüsü olduğunu biliyor musun?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhz. isanin tanri oldugunu bile düsünen var maalesef..
hani zaten sacma düsünüyorlar ama kendi aralarinda sapkin olanlarda var02 Yorumla
Soran+1 yılzaten benim bu din tartışması yaptığım çocuk ne diyor biliyor musun? hz. isa allahın vücut bulmuş hali diyor ya :(
Cevap sahibi+1 yılaynen benimkiside öyle demisdi :D bosver..
İsa Aleyhisselam Dogumun 8 Günü Sünnet Edildi Annesi Meryem Ettirdi Bunun Kuranda Yeri Yok Ama Ettirdigi Kesin Yahudiler 8 Günü Sünnet Edilir Meryem Anada İlk Başkata Yahudiydi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMeryem anamız bakire idi ve bir kocası olmadan Hz İsa doğduğu için Allahın oğlu diye anılıyor. Ayrıca Hz isa ölmedi gökyüzüne çekildi
03 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum da onlar işte çarmıha gömüldü üç gün sonra dirildi diyorlar o çocuk da öyle düşünüyordu
Cevap sahibi+1 yılÇarmıha gerilen Allah tarafından onların kabilesinden birinin benzetilmesi sonucu oldu yani çarmıha başka biri gerildi ve Hz İsa göğe cıkarıldı
Soran+1 yılelbette biliyorum kuranda yazıyor
+1 yılHristiyanlar boş konuşmuş , Allah bize 3 gram akıl vermiş biz onun nasıl bir varlık olduğunu düşünmeyelim boş yere herkes adam olsun yeter
20 Yorumla
+1 yılOnların inancı öyle.
Tanrı ve ya Allah ölümlü bir varlık değildir.
Malesef onlar öyle inanıyor inançları gereği.00 YorumlaMeryem ana bakireydi ona hamile kaldgnda hristiyanlarda Allah tarafndan verildigi icin Tanrının oglu diyolar.
00 Yorumlaİncilin ilk sayfasinda tanri bir diyor ama orta sayfalarina dogru ilerledikce 3 oldugunu soyluyor. baba ogul ve kutsal ruh diye
00 YorumlaHz Meryem Mucizevi bir şekilde hamile kaldığı için böyle saçma bir kanıya varıyorlar.
00 YorumlaSende adem ve havanın enest çocuklarından olduğuna inanıyorsun
00 YorumlaPeki siz niye böyle olduğuna inanmıyorsunuz?
05 Yorumla
Soran+1 yılçünkü imkansız yani bir insan nasıl tanrı olabilir hemde ölüyor o tanrı dedikleri kişi. hemde onun bir annesi oluyor öyle mi güleceğim yoktu
Soran+1 yılbak canım Allah neden bizim gibi aciz olsun neden başkasına dua etsin. dua etmesi zaten onun aciz olduğunu göstermez mi. bir tanrı kendinden başka bişeye ihtiyaç duyamaz
Soran+1 yılbaşka bir tanrıya dua ediyor olması zaten bunu gösterir. biz neden allaha dua ediyoruz çünkü ihtiyaçlarımız var dim, ve allah bu ihtiyaçlarımızı karşılasın diye dua ederiz
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin Hayatına Kimse Karışamaz
10 Yorumla
+1 yıl:) Beyinleri yok.
Hepsi bu.00 Yorumlageri zekalı oldukları icin
00 Yorumla
+1 yılisa mesih hakinda kuarnda ayet var onlara bak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü inanç böyle birşey
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Hristiyanlar neden Hz. İsa'nın Tanrı veya Tanrının oğlu olduğuna inanırlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler