Hz. Meryem Tanrı'nın annesi olmuş olmuyor mu? Peki Tanrı'nın annesi nasıl oluyor da ölümlü olabiliyor iken oğlu ölümsüz oluyor 🤔 burada bir çelişki yok mu 🤔

Hz. Meryem Tanrı'nın annesi olmuş olmuyor mu? Peki Tanrı'nın annesi nasıl oluyor da ölümlü olabiliyor iken oğlu ölümsüz oluyor 🤔 burada bir çelişki yok mu 🤔

Bu işler çok karışık açıkçası yurtdışında hristiyan olan birçok arkadaşım ve babası papaz olan insanlar tanıdım çoğu bu konu hakkında pek fazla yorum yapmıyorlar sadece bildikleri şey yukarıda bir varlığın olduğuna dair bilgileri din ile ilgili soruyu onlara bende sordum Allah'ın oğlu oldukları haricinde bir bilgi vermediler bana bu konuyu ilk defa duydum.
Ben çünkü her şeyi mantık çerçevesinde sorgulayan biriyim sürekli. Bazı Hristiyanlar Hz. İsa Aleyhisselam'ı Tanrı olarak görüyor iken bazıları Tanrının oğlu olarak görüyor. Tanrı'nın oğlu ölümsüz ama Tanrı'nın eşi ölümlü sonucu çıkıyor buradanda. Benim mantığıma hiç yatmıyor mesela. İslam'da ki en mantıklı Tanrı figürü İslam'da ki Allah geliyor bana. Allah, kıyamet günü şöyle diyecek: 'Ey Meryem oğlu İsa! Sen mi insanlara, Allah’ı bırakarak beni ve anamı iki ilah edinin, dedin? İsa da şöyle diyecek: 'Seni bütün eksikliklerden uzak tutarım. Hakkım olmayan bir şeyi söylemem benim için söz konusu olamaz. Eğer ben onu söylemiş olsaydım, elbette sen bunu bilirdin. Sen benim içimde olanı bilirsin, ama ben sende olanı bilemem. Şüphesiz ki yalnızca sen gaybları hakkıyla bilensin.' ” (Maide, 5/116)
Din konularını fazla araştırmak insanı çileden çıkartabilir çünkü birçok din adamının kendisine ait teorileri vardır. 🙂
Valla benim yaptığım araştırmalar sonucunda Tevrat kendi ile çelişiyor. Şeytan haklı çıkıyor Tanrı yanılıyor Tevrat'ta. İncil'de Hz. İsa Aleyhisselam Tanrı'nın oğlu çıkıyor. Hinduizm de halikarnasyon var ama İslâm hepsini mantık çerçevesinde çürütüyor. Mesela Halikarnasyon varsa bu mantığa göre öldükten sonra tekrar bir canlı olabileceğiz bu bir ağaç bile olabilir ama bilim ise canlı yaşamı sona erecek diyor. Yani oksijen yok olacak diyor. Oksijenin olmadığı bir yerde canlı barınamayacağına göre o zaman ölen insanlar nasıl olacakta halikarnasyon ile tekrar dönecek ortada canlı yaşamı yok nasıl gelecekler tekrar? Bu sorunun cevabı yok. Tüm felsefeleri de araştırdım. Hiç biri İslâm felsefesi dışında mantıklı cevaplar veremiyor maalesef.
Cevap
1Cevap
İslam'ın bize yanlış öğretildiği gibi,
Hiristiyanlığı da onlara yanlış öğrettiler ki, düzene aykırı düşmesin.
Hristiyanlar'ın % 98,7'si İsa'yı tanrı olarak görür. Hristiyanlığa göre İsa ölüp dirilmiştir.
Tanrının ölüp dirildiyse nerede ozaman 🤔
Tanrının ölmesi saçma değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?