Sence sen cömert misin, cimri misin?Cömertlik cimrilik bunu sadece para olarak algılamayın kişilik olarak sevgide saygıda güvenmak adına karşınızdaki insanlara cömert ya da cimri mi davranıyorsunuz? Kendinizi bu konuda hiç sorguladınız mı neden cömert ya da cimrisiniz sizi bu noktaya ne neden getirdi?
Ben her konuda comerdim maddi acisindan elimde ne varsa paylasirm diger yonlerden soyle anlatayim sevgiyi hic hak etmeyenlere bile veririm yani severim guven hic guven kokmayanlara bile sonuna kadar guvenirim gozyaslarmi bile onlarla paylasirim saolsunlar hic dusunmeden her hucreme kadar incittiler gozyaslarma sebep oldular ben her konuda comert oldugm icn cok yipramdim şiddetle kınıyorm cimri davranin ozellikle duygularini paylasmayn
Tamamen o kişiye verdiğim değere göreyim aslında. Hak etmeyecek birinin sevgimden, saygımdan ve paramdan faydalanmasını istemem. Hak eden canımı verecek kadar fedakarımdır. Herkese cömert olmak iyi değil bu devir. Hak etmeyen boşver cimri olarak adlandırsın beni sıkıntı yok.
Şahsım olarak paylaşmayı severim belli kriterlerde benimsediklerim hariç örnek kimsenin aracını kullanmak istemem zorunlu olmadıkça başkasındanda araç istemem. ama genelde ihtiyaç fazlazını paylaşırım. bu durumda hangi sınıfa giriyorsam oradayım demektir.
Sevgide cömertim Deli gibi severim Fedakarlık ahde vefayı bilirim Kapımı çalan herkese tanıyım tanımayım kahve cay ısmarlarım Yemek bile yemişliğim ısmarlamışlığım vardır İnsan parayla imtihan olur ama insanlığını parayla kaybetmemeli Onun dışında artık kimseye borc para vermem Cunku verdigimde geri hiç alamıyorum Hediye almayı severim Dışardan soguk gorunsemde içerde çok sıcak bir insanım Cimri kelimesini sevmiyorum Beni kullanmaya kalkanada selam vermeyince yiyip içmeyince cimri oluyorum 😂
Aşırı cömertim ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Keşke pinti olsam
Çünkü belirli bir şey sonra alışkanlık oluyor parasında değilim ama insan nezaketen ben ödeyeyim der bazı arkadaşlarla buluştugumuzda adamların elleri ceplerine gitmiyo😄 İş yaptıgımız adamlar atsan atılmıyor ama işte ayıptır yahu ödüyoruz diye de bari yalandan bu seferlik benden der insan ahshsh
Cimri olmadığımı düşünüyorum açıkcası. Zamanımdan, paramdan, fikrimden duygularımdan ayırabiliyorum özellikle çevremdekiler için. Ki ayırmamız da gerektiğini düşünüyorum. Bir bütün olup biz kavramını oluşturan temel şeylerden biri bu bence 🙂
Maddiyatta cömert miyim, evet. Hatta bu sebepten ötürü tutumlu olmakta zorlanıyorum. Sevgi konusunda cömert miyim, hayır. Her insan değeri hak etmez. Saygı konusu limitsizim, herkesede tavsiye ederim.
para konusunda elimde olmadığından cimri olabilirim ama :D diğer konularda cömertim ya :) elimizde bolca para olsa muhtemelen cömert olmasını da öğrenirdik ama yok :D
Cömert oldukça, kurbanı olursunuz. Karşınızdaki kötü. biri ise, cimri olursanız. Etrafınızda kötü eliştiri alıştırırsınız. 2 sonuçta malesef kötüye gidiyor. En iyisi kendi vicdanına kalması daha iyi.
kendime göre cömert ama çevreme göre cimriyim tabi cimrilik ile tutarlı olmayı karıştıran insanlar da var. Ben cimri değilim sadece tutarlı bir insanım :)
En İyi Cevaplar