cömert ve tutumlu ortasi gibiyim ben.
ha buarada cikolata konusunda biraz cimri gibiyim ( hepsi benim uleyn )
ha buarada cikolata konusunda biraz cimri gibiyim ( hepsi benim uleyn )
Ben kayseri kuşçu kasabası doğumluyum. Neden bunu belirttin diye sorarsan birazda izah edicem. Bizim kuşçu kasabasındaki insanlara armut bölen derler. Yani manası cimri. Bunun bir rivayeti var. Eskiden kuşçu kasabasının armutları çok iri olurmuş. Bir yumruktan çok daha büyük. 3 tanesi falan bir kilo edermiş. Bir gün adamın birisi armut almak istemiş. Satıcı 4 tane armut koymuş. Fazla gelmiş. Çıkarmış yerine küçük bir armut aramış bulamamış. Adamın düşüncesi ise şuymuş. Armutu koysa fazla geliyor çıkarsa az geliyor. En sonunda ikiside bir karar kılmış. Armutu ikiye kesmişler ver iki tarafada hak geçmemiş olsun diye düşünmüşler. O zamandan bu yana kuşçulular için hep böyle derler. Ama ben tam aksine cömert olmayı severim. Bizim ailemiz hep cömert olmuştur. Ama her zaman cömert olmanın yararlı olacağını düşünmüyorum. Bu cömertlik konusunda bir çok arkadaşım tarafından kullanıldım. Umarım izah ettiğim şey sorunuza cevap olmuştur. Saygılarımı sunar teşekkür ederim.
Borç isteyene istemeyerek veriyorum :/ Yufka yürekliyim.Piyasa da çok alacağım var.Cebimde olduğunda sevdiğin insanlara yardım etmeyi severim.Zararlı alışkanlıklara asla para vermem ama birisi açım desin tanımasam bile karnımı doyururum.Yeni aldığım bir malı 1 hafta süresince kıskanırım.Benim hevesim geçtiği zaman kardeşim arkadaşım vs kullanabilir.Para amaç değil araç olmalıdır.Sevgilerle...
Ben geçen naneli çikolata aldım,bi paketi 8 tl idi.Acımam.Naneli çikolata deyince akan sular durur.
adamına göre değişir bu tavrım kimine cömertim kimine cimri
Cevap
28Cevap
Cömertim çoğunlukla, bazen de tutumsusuzum. Bir bakıyorum ay ortasında maaş bitmiş. Böyle olunca da ayın sonuna kadar cimri olmak zorunda kalıyorum mecburen :)
Cimriliği hiç sevemedim bugüne kadar.hep verdim verdim ama nedense bir türlü verdiğimin karşılığnı karşımdaki insanalrda göremedim...Hala cömertim
Cömertlik iyidir...Cimrilikten (Bence)
elim açıktır ansızın bişeyler ısmarlıyabilirm arkadaşlarıma yemek kahvaltı sinama köfte kokareç, yanında ayran ya da turşu suyu hatta şalgamda ısmarlayabilirm , ama yeri geldigindede hesaplı kitaplı davranırım((:
kendime tutumlu, arkadaşlarıma cömert, yabancılara cimriyim.
Arkadaşlarıma göre cimriyim, kendime ve aileme göre tutumluyum.
Dünyada phreaker kaldıda benim mi haberim yok :D
ben kızlarda başka şeylerin cömertliğine bakarım al çikolota senin olsun:D
Cömertim ve cimri davranmam, cimri olmadım hiç.
Milletin diline düşmektense(çok cimriymiş ya, cimri vs)cebimde beş kuruş bırakmam
cömert birisiyim ama kendimi kullanılıyo gibi hissedersem bir daha o kullanmaya calışanla hiçbirşeyimi paylaşmam
3 günlük dünya her an ölebilirsin harca öldükten sonra paran mezarda yaramıyacak haksızmıyım?
duruyorum duruyorum biriktirip cart diye harcıyorum :D Hiç tutumlu değilim sanırım.Sürekli fenalık geçirip bir yerlere akıyorum.Halbuki otur evinde Tv izle ne biliyim bilgisayar oyna erken yat.Baileys alma insan gibi uyu.Sakin filan ol
Bir çok konuda cömert oldum
fakat bu konuda kullanıldığımı düşünürsem anlarsam
cimrileşirim..
Yerine gore degisiyor paylasmayi severim ama bazende cimri oluyorum :)
Yerine göre değişiyo aslında kimi zaman cimri kimi zaman tutumlu kimi zaman oldukça cömert :)
Elimde ne kadar varsa, kendim ve tanıdıklarım için hunharca harcarım :)
cömert ama yeryer tututmlu .) yoksa açıkta kalır biyerler :)
Kesinlikle cömert :)
Tutumu ve cimriliği hiç sevmem :)
cimri .
Cömert olmaktan öte savurganım,1 ay aç gezeceğimi bilsem cebimdeki tüm parayı bir kerede harcarım :D
savruk ve cömertim :)
Tutumlu olmaya çalışıyorum.
hem cömert hem cimri:D
hepsinden biraz alarak dengeyi sağlıyorum:)
tutumlu_ sempatik_psychoserseri34_bonkörbebe@...
Cömertim ama savruk değilim.
çok cömertim ama pinti olmaya çalışıyorum
fakir ama cömert biriyim :D
Bazen cimri bazen cömert kişiye göre tavır
tutumluyum. çikolatamı asla vermem ama
:))
cömert oldugumu düşünüyorum
cömert görünen cimriyim :D
Tutumlu gibi birşeyim :)
elim acıktır fazla comertim galiba
cömert haddinden fazla
duruma göre hepsi olrm :D