Cevabın nedir?
+1 yılBir hanımefendinin her zaman kendinden emin sıkı bir tokalaşma şekli olmalı. Yeni tanıştığınız insanlar üstünde iyi bir intiba bırakmak istiyorsanız buna çok dikkat edin. Bir hanımefendi hiç kimsenin yüzüne direkt olarak kim olduğunu, ne iş yaptığını, meşhur biri olup olmadığını sormaz. O kadar merak ediyorsanız önce etrafta araştırma yapın, ondan sonra konuşun derim ben. Bir hanımefendi hiçbir zaman davetli olmadığı bir partiye veya düğüne yemeye gitmez, gitmemeli. Bir hanımefendi hiçbir zaman cep telefonunu masanın üstüne koymaz. Gözü sürekli telefonda olmaz veya sürekli mesajlaşmaz. Bu gerçekten karşısındaki insanlara çok büyük saygısızlıktır, hatta eğer bir yemek masasında oturuluyorsa çok çok önemli bir şey olmadıkça telefona cevap bile verilmez. Bir hanımefendi asla ve asla yemek masasında veya ortada makyaj tazelemez. Siz ağzınız beş karış açık ruj sürerken etrafınızdakiler size bakıp neler düşünüyor acaba?
10 Yorumla
+1 yılResimdeki şahıs yuz sene geçse hanımefendi olsmaz.. önce oturmasını kalkmasını bilecek.. ağırbaşli olacak..
Tatlı dilli güler yüzlü olacak konuştuğunda dinletecek ana anlatilirkende dinleyecek, zerafet akacak heryerinden, pacoz giyinmeyecek ama açmayacak hicbiryerini! Eline nakış isi aldimi yakışacak kepçe aldimi yakisacak bez aldimi yakışacak, kucağına çocuk yakışacak😇
Görgü kurallarını su gibi bilecek, vefalı merhametli olacak.. olursun inşallah çünkü sayıları pek kalmadı...
Erkek icdunyasini anladığını iddia eden arkadaşlar hep demiski sus pus açık kıyafet ile gezenleri erkekler öyle sanır.. siz sanırım erkekleri çok aptal sanıyorsunuz😇sokakta yüz metreden hayat kadını tanıyabilen kisileriz aman dikkat!11 Yorumla- +1 yıl
Allahımm!!!
İşte budur ya! Tam olarak budur!
Beyefendi siz gerçek misiniz acaba?
Bir ara neslinizin tamamen tükendiğini, sadece kitap ve dizilerde kaldığına inanmaya başlamıştım da…
Maalesef günümüz Türkiye'sinde bazı şeyler çok yanlış anlaşılıyor… Ve bunun en üzücü yanı belki de bayanlar tarafından da böyle algılanması…
Bir hanımefendi dendiğinde sadece erkekler için süslenip püslenen, "kibarlıktan, nezaketten ve görgüden" bir haber olup sadece dikkat çekmek için doğallıktan çok uzak davranışlarla havalı olduğunu sanan kişilerle dolu her taraf…
Bu tarz hanımefendi olaylarını kadını bir kalıba sokma, kopyalama, batılaşma, doğallığı bozma gibi tuhaf ve ilginç yerlere çekenler var…
Bayanlar istedikleri şeyi yapma özgürlüğüne elbette sahiptir ve istediği gibi davrana bilir ya da giyine bilir ve fakat bazı şeylerin de bir adabı olmalı…
Günümüzün güzellik anlayışı yapanlara saygı duyarak söylüyorum ancak doğallıktan çok uzak ve bir o kadar da kadınların yapısına ve doğasına aykırı…
Bir bayanın yaratılışı gereği içinde bütün canlılara yetecek kadar sevgi, merhamet, nezaket, kibarlık, şevkat zaten bulunuyor…
Bilhassa erkekler içinde de aynı şekilde…
Ama gel gör ki sonuç içler acısı…
Aslında bence her şeyin temeli kadın-erkek eşitliği ve kadınlara özgürlük kavramlarında yatıyor…
Tabi bunların neden ortaya çıktığı da çok daha derin, farklı, önemli ve üzerinde konuşulması gereken bir konu…
Günümüzde maalesef kadın-erkek eşitliği öyle bir noktaya geldi, o kadar evrilip çevrildi ki neyin ne olduğu belli olmaz bir hâl aldı…
Özgürlük, eşitlik kavramı ortaya sürülerek ilginç ilginç şeyler çıkarıyorlar malum sizin nesilde tükenmeye yakın olunca eşitliği böyle sağlıyorlar herhalde…😅
Herkesin tanımı aynidir ama herkesin baktigi tanikin disinda kalandir kuzum. Hanim hanimcik
1.
evine, çocuklarına, işine gereği gibi bakan, çevresiyle uyumlu (kadın, kız).
2.
böyle bir kadına ya da kıza yaraşır davranışları olan, kadınlığın bütün iyi niteliklerini taşıyan, davranışları iyi hanımlarınkine benzeyen.
Ama erkeklerin baktigi bir yerlerini acan oturmasini konusmasini bilmeyen her muhabbete gelen makyaj kupu cazibeli cekici beden dili kullanmayi bilen hatundur.. ki hic sormazlar o hatun o beden dilini kimlerle ogrendi.. ha o hanim hanimciklara da ya kezban ya geri kafali ya da baska bir laf takar gene onu da hayattan soguturlar..00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Girdigi her ortamda iyi huylu kibar anlayışlı hoş sohbet güler yüzlü mütevazı oturmasına kalkmasına yemesine icmesine dikkat eden kadın hanımefendidir.
https://youtu.be/NMqcJmZD4uQ
. Emel sayın iyi bir örnek. mesela00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
59Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen bu hanfendilik mevzusunu giyime bakarak karar veriyorum. Yani öyle yapıyorum galiba..
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4b cevap paylaştı. Bilmiyorum ki daha önce hiç olmadım😂
30 Yorumla
+1 yılSen ne olursan ol. Hep eleştirirler. Kendin ol yeter hsjsj
51 Yorumla- +1 yıl
Sözde hanımefendi olcam belkisi sjdkskf
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bizim mahalledeki Zeliha ablanın kızı Kadriye sanırım o
Annem sürekli anlatırdı Kadriye okuldan gelmiş dantel örmüş işten gelmiş temizlik yapmış sürekli bunları duyarak büyüdüm bir gün Kadriye bizim evin arkasında çocukla öpüşüyordu koşarak geldim anneme dedim Kadriye böyle yapıyor bende yapayımmı
Tabi ağır şiddet içeren sevgi sözcükleri dinledim 😎
Anladımki öyle hanım hanımcık kimse yok herkesin bişeyi var 🧚♀️30 Yorumla
+1 yılBak şimdi bir koltuk var o koltuğa oturunca bacak bacak üstüne atmak değilde diğer türlü oturunca olunuyor dksjdjdjdjdj
51 Yorumla- +1 yıl
Demekki hiç olamicam tüh sjfnskf
+1 yılGoogle yazdım sen çıktın shshshhssh
23 Yorumla- +1 yıl
Aramalara daha önce onu yazdığın için çıkıyor :D
- +1 yıl
Ay bu ben asdjfjdkf
- +1 yıl
@BoşyapanŞizovski hıhım tabi sen shsh
bir iki gün önce bir kadın için dedim bunu deme sebebimse bugüne kadar ağzından tek bir hakaret niteliğinde söz ( salak gerizekali vs de dahil) çıkmaması ve hareketlerinin çok kontrollü olması
bence bu doğuştan geliyor ya. Üzerlerinde aşırı bir sakinlik oluyor valla ilginç 😂10 YorumlaBenim yaptıklarımın tersini yapmalı öyle olmak isteyen😂😂
22 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim sjdjanx
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşlar hanımefendi diyor evhanımı değil yemek temizlik işgüzarlık ne alaka.
Ben onu bunu bilmem benim istediğim mükemmel hatun
Agır başlı bir okadarda yerine zamanına göre eylenceli şen şakrak
Oturaklı zarif naif. Konuşmasını bilen edebli olgun yine bir okadar da çocuksu.
Zeki hatun isterim
Keşke olsa yaa pehhh22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAşkıymm nerdeydin şen buy çüne kayday hıı sgsgsg
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHz. Fatımanın hayatının oku onun hakkında bilgiler hadisler oku. kitabını al peygamberimizin kızıdır en iyi ondan öğrenirsin.
60 Yorumla Aklı başında olmak , yerinde ve makul davranmak yeterli olacaktır
20 YorumlaHanımefendi nasıl olunur nasıl olunur? Hah iste böyle.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,7b cevap paylaştı. İste o su sekilde olur , bu sekilde olur diye tarif edilemicek birsey.. :/
20 Yorumla
+1 yılbüyüklerine saygılı , nerde konuşması gerektiğini ve nerde susması gerektiğini bilen , kendini temiz tutmuş , insanları kırmayan , eğitimci , ailevi değerleri bilen olabilir
00 Yorumla
+1 yılNerde nasıl davranacağını bilmek asıl nokta bence. Arkadaslarının yanında ne kadar eğlenip saçmalasan da büyüklerin yanında ya da kalabalık bir ortamda kendini toparlayabilmeli insan
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yılHanımefendi diyince aklıma gurur ve önyargı geliyor. Elizabeth bennet gibi bir karakter. Kitabi okuyan bilir ya da az çok filmini izleyen de bilir. Aşk ve gurur.
00 Yorumla
+1 yılÖzel ders veriyorum bu konuda 😂
510 Yorumla- +1 yıl
Sahiden mi ilk dersin konusu ne sjfjskf
- +1 yıl
Endamli yürüme dersi😀
- +1 yıl
Yürüyüş penguen gibi benim sndjsmf tüh sınıfta kalcam
- +1 yıl
Bak şimdi sana tüyo😂 kafana 3-4 kitap koy duvara yaslan ve dimdik yürü 😂😂
- +1 yıl
Allah kahretmesin ya 😂😂😂😂
- +1 yıl
Öğrenin bee bunun dersini aldım valla😂😂😂
- +1 yıl
Yapmayın gece gece kahkaha atıyom dkdkdkdkd 😂
- +1 yıl
Birde oturma adabi var o daha komik😂😂😂
- +1 yıl
Sen ciddi misin 😂😂 tamam işte çek bir koltuk düz otur bacak bacak üstüne atma al sana hanımefendilik miss fkdkdkd
- +1 yıl
Öyle kolay degil😂 ayagi koyma şekli önemli 😂 Ingltereden bir öğretmenimiz vardi sakız ciynememize bile izin vermiyordu😂😂
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 516 cevap paylaştı. hanımefendilik çocukluktan kazanılır. daha sonradan hanımefendi olanı görmedim. çünkü terbiye çocukken alınıyor
10 YorumlaAğır başlı nerede ne konuşacağını nerede nasıl hareket edeceğini ve ince düşüncelerin ile ağır başlı hanımhanımcık olursun
10 Yorumla
+1 yılAsil, nerede nasıl giyineceğini bilen, konuşma tarzına dikkat eden eşi harici başka herkese mesafe koyan, şık giyinen gibi gibi...
20 YorumlaAynaya bak, heh işte o gördüğünün zıttı hanimefendidir
12 Yorumla- +1 yıl
Pislik pislik Pislik pislik pislik pislik
Bu sanırım doğuştan gelen bir özellik. Daha sakin ve ağırbaşlı olan insanlar daha hanımm hanımcık görülüyor.
00 Yorumla
+1 yılKelimelerini dikkatli ve güzel seçen, hâl ve hareketleri düzgün, mütevazi, gereksiz konuşmayan, yalandan uzak duran ve daha fazlası iyi olan herşey 😄
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılYerini yurdunu iyi bilen davranmasını iyi bilen mesela şu fotodaki kadın hanım hanımcık falan değil o nasıl resim öyle :D ağır başlı olan :)
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılGüce tapmadan pice sırnaşmadan ilkeli ve iffetli bir kadın olmalıdır, hanımefendi olmak isteyen bayan kişisi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHanim kız sevmem ben ya az çılgın oynak cilveli olmalı hanim kızlar suskun itici ve soğuk oluyo 70 yaşında içi ölmüş gibi geliyor bana öyle kızlardan çok sıkılıyorum her şeyin yeri var aileler olur mesela hanim ciddi olursun
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir kadın nadir bulunduğu için görmedik tarifi zor
10 Yorumla
+1 yılHanımefendilik çocukluktan gelir, anlık karar vermeyle olunmaz. Ancak hanımefendi rolü yapan bir kadın çıkar ortaya.
00 YorumlaUslu, sakin, yerli yerinde konuşan, insanların yanında sakız çiğnemeyen, kahkaha atmayan, kibir yapmayan..
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Beyle.
10 YorumlaBacak bacak üstüne atmayan kadınlara hanımefendi diyenler var, ıyy.🙄 kadın her haliyle kadındır. Hanımefendidir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bencede
+1 yılNiye milletin sizi bu kadar önemsemesini istiyorsunuz?
10 Yorumla
+1 yılKendini tokatlayarak..:)).. şaka şaka..
Hanımefendi kızlarla arkadaşlık kurarak olur.. ortama bağlı..00 YorumlaMisafirlikte hizmet et herkes ay ne hanım kız der herkese de anlatır adın çıkar hanım hanımcık kıza
00 YorumlaAnlatmakla olunmayacağı kesin canım😉 Karakterle dik duruşla zor olmakla alakalı herkes başaramaz.
00 Yorumla
+1 yılHerşeye atlamayan, kıskanmayan , özenmeuen , anlayış sahibi, edebli
00 Yorumla
+1 yılGünde 20 müşteriye çıkmayan fuhuş özgürlük medeniyet kılıfına sıgdırmayan şükür eden iyi kötü günde yanında olan şeytana tapmayan çocukları müşteriden degil eşinden doguran bunun gibi
00 Yorumla40 kere hanım hanimcik de
Bişeyi 40 kere söylersen olur 😂00 YorumlaHanımefendi hiç bir zaman küfürlü ve argo konuşmaz, sinirli bile olsa. Görgü kurallarını bilir. Saygılı ve yumuşak bir üslupla duygu ve düşüncelerini karşı tarafa iletir. Sabırlıdır. Bana göre.
00 Yorumlayazarsak topa tutarlar şimdi
11 Yorumla- +1 yıl
Yaz asdnfjf
Küfür etmez, ne zaman nasıl konusacağinı davranağını bilir.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Nasıl olunur bilmiyorum ama buradakiler gibi olunmaz onu biliyorum.
10 YorumlaEdepli saygılı güler yüzlü nezaketli kısaca kibar davranışları ile işte
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılYemek yapmayı bilen elinden her iş gelen dışarı çıkmayan club bar lara gitmeyen alkol sigara kullanmayan temizlik yapabilen
11 Yorumla- +1 yıl
Yok artık geriye ne kaldı yapacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmem. Nezaketen tüm kadınlara hanımefendi diyorum fakat gerçekte ne kadar hakediyorlar onu bilmiyorum
00 YorumlaAman şizo sen deneme bile :P
24 Yorumla- +1 yıl
Neden istiyorum istiyorum sjfjsjf
- +1 yıl
Başkası nası oluyyo
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılmütevazi ol sempatik ol ve de merhametli...
gerisi gelir.00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKarşıdan yürüyerek geldiğinde bile kendini belli eder
00 Yorumla
+1 yılBilmiyom ben erkeğim sllcck
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 26,4b cevap paylaştı. Senin gibi olur. asjsj
11 Yorumla- +1 yıl
Dalga geçmiyorsan teşekkürler dnfjsmfm
+1 yılGüzellik gibi bir şey, Allah vergisi
11 Yorumla- +1 yıl
Alakası yok bencem
+1 yılÖnce edepli olmalı. Sonra ahlaklı.
Nerede ne diyeceğini iyi bilmeli. Nerede susması gerektiğini de.00 Yorumla
+1 yılKendini sadece kadın gibi hiss ediyorsa kötü alışkanlıklardan uzak olursa
00 Yorumla
+1 yılValla millettin istediği gibi olmayı boşverin kendiniz olun kendiniz için yaşayin boşver canım olma jdjsk
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDışarda ağırbaşlı efendiyim amaaa konu aşksa ateşliyimn
21 Yorumla- +1 yıl
Brooo çok iyi cevap👍🏻
Aslında bütün kadınlar hanımefendidir de yetiştikleri ortam insanları bozuyor
00 Yorumla
+1 yılOturup kalkması bilir nerede ne yapacağını bilir. Tatlı dillidir
00 Yorumla
+1 yılEv eğitimiyle olur ama sonradan ayarı kaçmazssa okul vs
02 Yorumla- +1 yıl
Haha genelde de kaçar dimi:))
- +1 yıl