Hadi ama kimse bela okumasın şimdi, silik insanlarla muhattap oluyormusunuz? Çöpten birşeyler toplayan insanların yanından geçiyormusunuz? Sessiz kendi halinde biriyle bile evlilik düşünmezken gerçekten hor görmediğiniz için mi bu? Burdan yaşı 40 üstü olanlara hadi dayı işine bak demek bile onu hor görmek değil mi en basiti? Halbu ki yaptığı şey görüş paylaşmak.. Biri mesela burda duygularını, psikolojik olaylarını paylaşıyor çoğu insan boşver demekle bile hor görüyor.. Erkekler zaten şeyin peşinde, empati 0 onlarda.. Gerçekten hayret ediyorum, herkes bela okumuş ama hor gören sen ben değil miyiz zaten..
Hayır, her iki cins için dedim.. Dertlerini anlatan insanlara kızlar "boşver der" erkekler bu zayıflıktan yararlanmak ister, "seviş rahatlarsın" diyen var.
Ben insanlıktan bahsediyorum, kadınlar şöyle, erkekler böyle demek değil benim görüşüm.. Anladım dertlisiniz kadınlar konusunda, ama cinsiyet ayrımı yapılan görüş değil şu an paylaştığım.. Saygılar.
Şu dünya üzerinde hiçnir değerleri yok. Ve hiçbir zamanda değerli olmayacaklar. Kimse onları sevmeye çalışmayacak. Sevenler de kendi gibi olanlar olacak. Ebediyen dışlanacaklar ve yalnız kalacaklar. Bir günde yaşattıklarını yaşama zamanı gelecek. Ve işte o zaman kafasını duvardan duvara vuracaklar.. Allah düşmanımı bile böylelerinden korusun ve esirgesin.. Kendi başlarını yesinler.
Şu koskoca kainatta bir nokta kadar dahi değiliz. Neyin savaşındayız? Bu tür insanlar emeğinin veya bilgisinin değil, sevdiğinin ya da insanların üstüne basarak yükselmeye çalışıp kendi küçüklüğünü, acizliğini bastırmaya çalışan insan müsveddesi olur anca. Şeytan dahi Adem aleyhisselamı küçük görüp onu topraktan yarattın beni ateşten yarattın deyip onu küçümsemiş ve cennetten kovulmuştu. Neyse konuyu çok uzattım.. Erzurumlu ibrahim Hakkı Efendinin sözüyle bitereyim "Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var.."
Karınca gibidirler aslen ve bu acziyetlerini psikolojik savunmalarını kullanarak çevresine farklı yansıtırlar. Hayatımda kendini gerçekleştirmiş , güçlü olan ne kadar insan tanıdıysam hepsi mütevazi ve hoş görülüydüler. Mevlanın hiçliği ile padişahın tahtı misali.
Gerçekte bu hastalıklı tiplerin kendileri küçük ve hor görülmeye layıktır. Hayatlarında bir kez olsun varoluşlarını sorgulamamış olan bu kişiler o hor gördüklerini sandıkları kişiler ile aynı toz ve külden geldiklerini ve yine aynı toz ve küle dönüşeceklerini bilemeyecek kadar beyin fukarasıdırlar... Oysa insan bildikçe ve öğrendikçe, aslında ne kadar da az bildiğini anlar ve mütevazileşir...
"Ey mü'minler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; belki de onlar, kendilerinden daha iyidir. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki de alay ettikleri kendilerinden daha iyidir. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İman ettikten sonra, doğrudan ayrılıp günaha girmek (fısk) ne kötü bir isimdir. Tövbe etmeyenler zâlimlerin tâ kendileridir."
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelde kendini büyük görmek isteyenler yaptığı eylem maalesef. Açık ve net 5 para etmeyecek insancıklar oldukları için üzerine fazla kafa yormaya da gerek yoktur o yüzden. Bırakın dünyayı kendi etrafında dönüyor sansın, karşıdaki dağları ben yarattım havasına girsin. Siz de gülüp geçin..
Baskalarini hor goren insanlar bir kere 8nsan olma bilincini henuz ustlenememis insanlardir buna ego da eklenebilir unutulmamalidir ki herkesi allah yaratti ve kimse kimseden ustun degildir kisilik yonunden
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendilerinde olan aşağılık kompleksi sonucunda diğerine sen benden daha aşağısın demek zorunda kalıyorlar. Çünkü büyük sayılabilmeleri için başkasının küçük olması gerektiğini düşünecek kadar beyinsiz ve ahmaktırlar.
Pek bir şey düşünmüyorum... Herkes kendi yarattığı dünyada yaşıyor çünkü... İnsanların yaptıklarını kafaya takmayı, anlamayı, anlamlandırmayı... çok uzun zaman önce bıraktım...
Düşünmemin soruna çözüm bulmak gibi faydası olacağı düşünceler/yargılar/konular/sorunlar üzerine düşünüyorum. Eylemle sonuçlanmayan düşünceler gereksiz ve zaman kaybıdır, bence.
Kendileri birer yaratık olmakla birlikte, oksijen oranını azalttıkları için yok edilmeliler. Kendi atom tanesi kadar olan özgüvenleri ve Samanyolu gibi egolarının arasında minik bir atom altı parçacık şeklinde kalan beyinleriyle bu evrene fazlalar.
Her fırsatta laf sokasım geliyor. Onların küçük düştüğü halleri izlemek için can atıyorum. Başkasını hor görmek ne demek. Hepimiz insanız. Birbirimizden öğrenecek o kadar çok şeyimiz var ki.
Bu konuya girersek çıkamayiz lutfen kimseyi aşağılamayin kendine gore herkesin bir gururu vardir bence kalp kırmak cok kötü birsey yapmadım bugune kadar rabbim yapmayida nasip etmesin
İnsanları hor ve küçük görenleri toplum içinde küçük görürüm.. Çivi çiviyi söker
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tam bir gerizekalılar öyle bir arkadaşım vardı kestim bir ara arkadaşlığı kaç kere aradı bende sonra konuşmaya başladım ama hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak
En İyi Cevaplar