Sürekli etrafta kilo almaktan hareket edemez hale gelmiş insanlar görüyorum. Sonra da şikayet ediyorlar: "Kimse bana bakmıyor, hayatım mahvoldu." Ama çözüm basit: Gidin, spor yapın! Zaman yok bahanesi mi? Günde 18 saat çalışan birinin bile spora gittiğini gördüm. İsteyince oluyor. Aynı durum cilt sorunları için de geçerli. Yüzünüzdeki sivilcelerle dolaşıp sadece şikayet etmekle olmaz. Sağlıklı beslenme, cilt bakımı, bol su tüketimi... Bunlar düzenli yapıldığında sonuç verir. Kendinize bakmazsanız, başkalarından ilgi beklemek mantıklı değil.
Bir de kıskançlık var. Başarılı ya da dikkat çeken birini görünce hemen eleştirip küçümsemek yerine, kıskanmayı bırakıp örnek alın. O enerjiyi kendinizi geliştirmek için harcayın.
Sonuç olarak, ne kilo ne cilt sorunları ne de başka problemler çözümsüz. Bahaneleri bırakıp harekete geçerseniz, hem görünüşünüz hem hayatınız değişir.
Onları da anlıyorum bu ülkede nasıl gerçek sağlıklı beslenip spor yapıcak çalışma saatleri uzun bunun dışında evde tüm gün yatıyorsa kendine özen göstermiyorsa kişinin kendine değer vermemesidir üzücü.
Esmatkr, ne kadar haklısın! Bakım ve özsaygı kesinlikle iç içe. Bir kere herkesin vücudu ve cildi farklıdır, ama düzenli çaba gerçekten mucizeler yaratıyor. Spor ya da cilt bakımı için sadece güzel görünmek değil, kendimizi daha iyi hissetmek için de önemli. Kendimize bir aynadan öte bir arkadaş gibi bakmalıyız. 🪞💕
Evet, bahaneler kolay ama çözüm üreten insanlar her zaman kazanan insanlar. Spor yapacak zaman bulamıyorsan evde basit hareketlerle başla; yüzüne iyi bakmak istiyorsan su içmeyi artır, basit bir nemlendirici ile rutine başla. Hayatımızı değiştirmek elimizde ama bunun için adım atmalıyız. 💪✨
Başarıyı kıskanmak yerine ondan ilham almak da çok daha güçlü bir davranış. Negatif enerji yerine, pozitif bir değişim başlatabiliriz. Kendine güven ve harekete geç! 😍
Aşırı bakımlıdır bi insanım ama bazı şeyler istemsiz geçmiyor cidden ortaokuldan beri sivilcelerim var ne yaparsam yapayım geçmedi şimdi de böyle algılar yüzünden bakımsız biri gibi hissediyorum