Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Her söylediğimin altında buzağı arıyorsa oradan sessizce uzaklaşmayı tercih ediyorum. Ben gelemiyorum ya sürekli bir şey aranmasına.. Benim de alıngan olduğum noktalar var elbette herkes gibi ama bunu sürekli hale getiren birine tahammül edemem.. Keyifli günler..
Ben önceden çok alıngan biriydim zamanla alınganlığımı yendim. Bunun için ise çok çabaladım ve sonunda başardım. Evet alıngan insanlar beni de yoruyor, söyleyeceğin her kelimeyi ölçüp tartıp öyle dillendirmen gerekiyor. Olmayacak şeyleri de olmayacak yerlere çekebiliyorlar. Fakat tabiri caizse eski alıngan bir insan olarak bunun kişinin elinde olmadığını biliyorum. Tabii ki bir insan düzelebilir mesela ben düzeldim ama hiç kolay olmadı. O yüzden hem alıngan insanlara kızıyor hem de eskiden demek ben de böyle insanları kızdırıyordum diye düşünüyorum.
Bende eskiden az çok vardı, çekilmez oluyolar evet. Şimdi düzeldim ama, yaşla da alakaçı olabiliyor bazen. Öyle insanları hiç beğenmiyorsan, konuşma yeter, selam naber falan de geç eğer illa sana yakın biriyse konuşman gerekiyorsa mesela iş arkadaşın falan
Öyleyim... kendimi çok tutuyorum insanların içinde üzülüyorum sürekli ama yansıtmamaya çalışıyorum senin gibi tepki vermesinler diye bu da samimiyetsiz davranmaya itiyor her türlü arkadaşsız kalıyorum
karşı taraf sana saygısızlık yapıyosa ona olan tepkin alınganlık değildir ama burada can sıkıcı olan şey ben karşı tarafa kötü bir şey söylemediğim halde en basit bir lafı bile üzerine alması ve pasif agresif bir tavırla beni çileden çıkartması… böyle bir durumda en ufak lafımıza trip atan insanlar asıl saygısızlığı bize yapmış bulunuyor o yüzden herkes kendisine çeki düzen versin
çünkü bizimde sorunlarımız problemlerimiz var biraz kafa dinleyelim sosyalleşelim diyoruz karşı taraf bu sefer basit laflarımıza alınıp küsüp gidiyo ee o zaman hoşçakal derler
küsecek neye problem çıkacak diye düşünceye getiren tip karakterler gerçekten yorucu oluyor gerek aile gerek iş gerek arkadaş veya sevgili eş hiç iyi bir şey değil tamam insanın hassas dönemi olur duygusal zedelenmesi olur geçici süreçtir amenna ama bu huy karaketiristik kişilerin varlığından uzak olmak en ideal olanıdır dadılık yapmak gibi niyetimiz yok sonuçta
böyle bir arkadaşım var çok alıngan bir tip saçlarını farklı bir renge boyatmıştı ve saçlarının nasıl göründüğünü sordu ben de gayet güzel kötü olmamış ama önceki rengi ben daha çok beğeniyodum dedim o da bunu bir arkadaşımıza aynur saçlarımı beğenmedi diyerek anlatmış bunu sonradan duyduğumda şok oldum
İşte bilinen çürük yumurta gibi kıvamda bir huy benimde vardı böyle birisi hatta eski eşimde bu tipliydi ama dün ben bu tür tutumda olan birisini artık temas ederek def ettim sabaha kadar baş ağrısından duramadım ya bir insan nasıl yakıştırır bu huy karakteri kibar anlayışlı nazik hassas davranırsın daha da üstüne gelir küser tavır yapar kendileri konuşmaya gelince iğneler filan yani anlayacağın baya doluyum bu konuda
ben seni gayet iyi anlıyorum maalesef çok zor bu insanlar kendi özsaygıları olamadığı için dışardan hep bir onay içerisindeler onu onlara vermediğimiz zaman her şeyi ters anlayıp kendilerine göre yorumluyolar bırak ya bırak hiç değmez tamamen vakit kaybı hepsi çıksın gitsinler hayatımızdan
Eski eşim öyle tip biriydi kurtuldum yıllarımı verdiğim arkadaşım öyleydi yolumu ayırdım dün de birisi vardı öyle en son kasap et yumuşatır misali yumuşattım ellerimle yeni toparlıyorum ya hayır derdi ne bunların konuştuğu lisan iğneli olur ya ayıp oluyor laflarına dikkat edermisin dersin bir daha bişey diyeni bilmem ne yapsınlar derler şakaları cinstir güzellikle bir şey izah edersin hemen tribal enfeksiyona geçerler hangi köyün gübresiyle yetişmiş bunlar anlamıyorum
kendi içlerinde bir sorun var ve bunu çözemiyorlar, sorunun kendilerinde olduğundan gayet eminler ama içinde tutmayı tercih ediyorlar dışardan gelen bir sözü içindeki sorunu ateşleyen kıvılcım olarak görüyorlar. İşin en kötü yanı ise herşeyin farkında olup hiçbir şey yapamıyorlar...
ya mesela saygısızlığa verilen tepki kesinlikle alınganlık değildir insanların sınır çizgileri olabilir ama hiç olmucak yerlerden olmucak senaryoları kafalarında kurup pasif agresif tavırlar sergilemesi yorar
Alıngan insanları pek sevmem. Alınganlıklarıyla benim de modumu düşürüp canımı sıkarlar. Bu yüzden alıngan insanları mümkün olduğunca hayatımdan uzak tutmaya çalışıyorum..