Bir insanın kalbini kırıp onun yaşayacağı mutlu anların bozulmasına sebeb olup özür dilemek o boşa geçen zamanı telafi eder mi? Aslın da cevap çok basit hiç bir özür benim çalınan vaktimi geri getirmez. Yani demek ki bazı özürler hiç bir anlam ifade etmiyor.
Hatanın 3 genel yapısına göre özrün bir anlamı olur;
1. Kişiliğime yapılan hata... Bu maddede özrün kabulü için karşımdaki insanın sinirinin geçmesi kadardır. Bu da genellikle 180 dakikayı geçemez. Geçtiği an bir anlamı olamaz.
2. Toplumun içerisinde yapılan hata... Bu maddede özrün kabulü için topluluğun herhangi bir ferdi olay yerinden ayrılmadan yapılması gerekir. Gerek sokak ortasında olsun, gerekse dost meclisinde fark etmiyor.
3. Aynı hatanın en az 3 kere tekrar ediyor olması... Bu maddede özrün kabul olmasına gerek yoktur. Çünkü kişinin doğal davranışı bu olduğundan benim affetmem yersiz ve gereksiz olacaktır.
Bardagi kirdiktan sonra affet beni desende bardak dagilmistir su icilmez Kirilan kalpte bir özurle tamir olmaz Özür dilemenin bu yüzden bir anlami yok gecen gectikten sonra
Yolda yürürken birisine çarptığında özür dilersin. Yanlışlıkla birisinin ayağını ezdiğinde özür dilersin. Ya da bir buluşmaya geç kalırsın ve özür dilersin. Bu gibi şeyler için özür dilemek işe yarar ama bir kalbi kırdığın zaman özür dilemen o kalbi düzeltmez. Birisinin canını yaktıktan sonra, o kişinin gözünden bir damla bile olsa yaş akıttıktan sonra özür dilemenin zerre kadar anlamı olmaz. Bazı şeylerin telafisi yoktur.
Özür dilemek zamanı geri getirmez ve yaşanılanları da değiştirmez. Ama özür dileyen kişi, bunu düzeltmeye ve kendini değiştirmeye hazır olduğunu ifade etmiş demektir. Bence birkaç şansı hakkediyor.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Özür yaspılan hatayı, verilen zararı ve kaybedilenleri telafi etmez. Sadece geri dönüş için verilen bir dilekçedir. Özür dileyen insanın, ilk adımda yaptıklarını yeniden yapacağı ve bu kabul edilen özürle dahada cesaretleneceğini bilmeliyiz. Eskiye göre daha temkinli durmanız, özrünü kabul ettiğiniz kişiye karşı ikinci darbede daha az zarar görmenizi sağlayabilir.
O yaşayacağın ama yaşayamadığın mutlu anların başrolüde kalbini kıran kişiyse ‘hiç rol yapma affedeceksin , eğer kalbini kıran kişi hayatında sadece yan rollerdeyse takılma gitsin , başrol sensin. saygılar
Yapıp yapıp özür dilemek bir insanın ruhuna işlemişse onun hiç bir mazereti olamaz. Ancak bir hata sonucu o kişinin yapısından beklenmeyecek bir şey olmuşsa ve bunun o da farkında olup, bir daha yapmamak üzere özür dilediyse, o zaman kabul ederim.
Kesinlikle hayır, hangi kaybolan zaman geri gelmiştir ki özür dilenen konu her neyse birini mutlaka kırmıştır ve o biri kadınsa sonsuza kadar unutmaz o konuyu ki vay erkeğin haline 😎
Hataya göre değişir. Anlık öfkeler, kırgınlıklara belki çaredir özür. Ama insanın nefsine, onuruna, haysiyetine edilen sözlere karşılık yapılan hiç bir özür telafi etmez.
Ozur dilerim demek.. yaptigimdan pismanim bir daha olmayacak dikkat edicem demek degilmi... ben 10 kere dileyip yine ayni b. ku yiyen kadinlar gördum yani huylu huyundan vazgecmez..
Yanlış anlaşılmalara anlık kızgınlıklarla yapılan yanlışların kalbin onaylamadığı yanlışlarda özür olur lakin bilerek kalbinde onay verdiği yanlışlarda özrün pek kıymeti olmaz
Bana göre ozurdilemek sen bunu şimdilik affet ben biraz zaman sonra yine aynisini yapacağım demektir o yüzden özür geçicidir olayın olduğu an anlık şekilde kişiyi rahatlatır ancak zamanla bu değişebilir kalıcı bir çözüm değildir
Çok garip bir bakış açısı özür ne zamandır zamanı telafi etmek için kullanılır oldu özür hatamızı anladğımızı gösterme ve olgunluk göstermek değilmiydi etmese bile geri kalan zamanları daha iyi geçirmemize fayda eder diye düşünüyorum teyze
En İyi Cevaplar