Selaaammm 💖
Vaktinde edilmeyen bi özür, kırılmış bi heves ya da kalp geç kalınmış bi özür ile tamir edilir mi?
Hiç özür dilememekten iyi midir bu? Geç olsun güç olmasın mı 🧚♀️

Selaaammm 💖
Vaktinde edilmeyen bi özür, kırılmış bi heves ya da kalp geç kalınmış bi özür ile tamir edilir mi?
Hiç özür dilememekten iyi midir bu? Geç olsun güç olmasın mı 🧚♀️

Aleyküm selam, tehlikeli bayan.
Bazı özürler geç gelebilir, bu gayet normal. İnsan bazı şeyleri çok geç anlayabilir veya zaman içerinde karşılaştığı farklı olayları, yaşadığı problem ile eşlestirip bunu o an anlayabilir.
Benim için önemli olan samimi olabilmesi. Samimi olduktan sonra yıllar sonrada özür dileyebilir. Ben takılı kalmam zamana..
Öyle, anlıyorum..
Geç gelen bir özür, bazen suskun bir rüzgâr gibi eser; kelimeler geç de gelse, kırılmış dallara dokunur, yaprakları titretebilir. Ama zamanın acısı, dallardan dökülmüş yaprakları geri getirmez. Kırılmış bir hevesi, yarım kalmış bir sevinci, geç kalmış bir “özür” sadece nazikçe sarmaya çalışır; tamir etmez, yerine koymaz.
Hiç özür dilememek ise, bir gölün donmuş yüzeyi gibi soğuk ve sessizdir; altındaki sular bulanık, acı birikmiş olur. Geç olsun, güç olmasın demek, bazen doğru olsa da, eriyen karların ardından yeniden çiçek açmak kolay değildir; özrün güzelliği, gecikmişse biraz soluktur. Yine de, suskunluğa kıyasla bir özür, geç de olsa, kırık bir kalbin kenarına bir umut çizgisi bırakır. Zamanın geri alınamazlığı, sözün gücünü azaltmaz; sadece dikkatle ve incelikle söylenmesi gerekir ki, geç gelen kelimeler, yitip gitmiş anların hatırına bir ışık tutabilsin.
Bu işlenen veya yapılan hataya göre değişir.. kimi hatalar vardır ufak bir özür ile düzeltilebilecek , kimi hatalar vardır düzeltilemeyecek..
İnsan bence fırsatı varken özür dilemeli , sevmeli , kıymet bilmeli zaman çok acımasız olabiliyor bazen...
Geçte gelse bir kişinin hatasını kabul etmesi erdemliktir... Ha bu bir şeyleri çözermi orası muamma ...
İnsanın içinde yinede bir şeyler eksik kalıyor.. Özrü kabul etsede ki bahsettiğim “yanlış, hata” varsayalım ki kalbimizi çok ama çok kıran bir şeydi.
Farkına varıp özür dilenmesi, benim açımdan güzel bir şey her şeye rağmen. Yinede sanırım eskisi gibi olmazdı hiç bir şey - her şeye rağmen..
Sencee?
Enfeksiyon riskli mazallah 😀
Boş ver boş ver büyük konuşmayalım ehehe
Özür dileyenin içini ferahlatma eylemidir. Hiç bir şeye faydası yok. Geç gelen özür geldiği gibi gitsin lütfen.
Kapıdan çeviriyoruz yani miiii..
Aynen oyle. Bugun bana birtakım olaylarda geç kalan yarın da geç kalacaktır. Hayat bu kadar uzun ömür vermiyor ve ben de yarınımı acabalar ile geçirme ihtimalini sürekli kafamda tutmak istemiyorum. Değer zamanında verilir, görülür fark edilir diye düşünenlerdenim açıkçası.
Ya hatasını anlaması, senin için bir anlam ifade etmiyor mu?
Hatasını anlayan kişi ne yapar eder kendini affettirir. Bu kadar uğraşa çabaya girip beni ikna edebiliyorsa affedebilirim ama yine de konu her ne ise o birlikteliğe şans vermem. Gerçekten boyle birisiyim ne tekrar denemek isteyen bir ex e ne de tekrar şans isteyen bir arakdaşa 2. şansı vermem. Onun ozrü gibi kuru bir af çıkar sadece...
İlk hatada siliyor musun?
Hayır. Ben insanlara 3500 şans veririm. Yani hatalarını hata olarak gormem değiştirilmesi gereken hareketler olarak gorurum. Bu yüzden birisiyle küsmem, o kimsenin kötü hissetmemesi için ''hata'' olarak adlandırılan fiillerini çözüme ulaştırırım. Ama birisinden umudu kestiğim noktada o fiile hata dediğim noktada bunun düzeltilmesi için uğrasırım. Düzeltmeyip o fiili hata olarak adlandırdığım noktada geri dönüşü olmaz. Biliyorum biraz karmaşık oldu ama, bir işi bir kere bitirdiysem ki ben çok sabırlı ve sadık bir adamım oyle çatt paat kesmem hiçbirşeyi. Kestiğim noktada ise kesmemem için yapımış olduğum çabaları gormezden gelen bir insana 2. şansı vermem.
Şimdi anladım 😌
En son noktadan bahsediyordun sen..
Sevdiğim insanların kusurları gozume batmıyor benim. Mevzu ozur diletmeye geldiğinde ise bunoktoya gelmemesi için çok çabalarım. Bu çabalarımın ustune tüküren insanı affetmem. Tekte affetmeyeceğim bir şey var benim. İhanet, aldatmak. Bunlar olmadığı sürece binlerce kez şans veririm.
He aynı şekil hemen hemen bendekide. Daha yumuşak versiyonu olabilir jdjd
Sen bana yumusak mı diyorsun selin hanım ahfhkjabfhj şaka şaka. Bir kere bittiğine karar verirsem o iş bitiyor yaa. Çünkü bitmesin diye gerçekten çabalamıs oluyorum. Eminim sende de benzerdir.
Yok be ahaha ben kedime yumuşak versiyonu demek istedim. Senin ki bence daha net 😌
Aynen öyle. Sabırlıyımdır bende, çoğu zaman zaten sabır ettiğim için olduğum yerde kalıveriyorum karşımdakiler tıkır tıkır dökülüyor ehehe
Sen çok ponçik ve akılcı bir kadınsın. seni bile kırıyorlarsa bu erko milleti kapatılsın gitsin. D
Kapatılsın be jdjd
E. i. c içit teşekkür ederim (çiçek)
Rica ederimm
Bence geç gelen özür, kırığı tamamen onarmaz ama yarayı iltihaplanmaktan kurtarır biraz ✨ Hiç özür dilememekten kesinlikle daha iyi; çünkü en azından kişi yaptığı şeyi fark ettiğini ve üstüne düşündüğünü gösterir 💔 Ama geç gelen özürde “telafi” değil, “yüzleşme” ve “kapanış” beklemek daha gerçekçi; güveni geri getirmesi zaman ve tutarlı davranış ister 🌙
Cevap
21Cevap
Hiçbir şeyi.. zamanında gerçekleşmeyen şeyler yok olmaya mahkumdur..
Özür önemli ama zamanında olursa daha çok anlam taşır
Geç gelmeyi seviyordur belki adhhdd
Yav eheh
Geç gelen hiçbir şeyin kıymeti yoktur.
Ya bunuda anlıyorum.. Sanırım yinede hiç yoktan iyidir..
hiç bir şeyi telafi etmez
Hayır. O an farkına varıp özür diledi mi? yanımda mıydı? Değildi. O zaman geç bir özüründe değeri yok... O an neredeyse o cehennemde kalsın. İstemez kimsenin özrünü. Çok bekleyen şey soğur, bozulur... Gereği yok, manası yok.. Bazı şeylerin telafiside , dönüşüde olmuyor, olmamalı...
Çok bekleyen şey soğur, bozulur.. Evet çok haklısın gerçekten, bende hemfikirim. Tıpkı çayın kahvenin soğudu gibi insanın kalbide o kişiye karşı buz oluyor hatta bu süre baya kısada olabilir fikrimce..
Kesinlikle öyle. Katılıyorum sana...
🌟🧚♀️
İstisnalar dışında hiçbir şeyi telafi etmez
Bir konuda incinen bir insan basit özürle normale dönemez. Halı altı yapar genel olarak.
Bazı insanların özrü farklıdır yaptığını daha kabul edilebilir ve affedilebilir yapar. Tekrar eskisi gibi olmakta zorlanmayız ama bu özürden değil o insana yüklediğimiz anlam ve değer ile alakalıdır çoğu zaman
Bi özür nasıl basit olmaz peki?
Dediğim gibi özrü genelde etkili yapan kimden geldiği. Bence onun dışında özrü destekleyen şeyler eylemlerdir.
Ha bazıları özre kendini inandırır yani insan kendini kandırır
Affetmek ister aksini düşünmek istemez bunun da sebebi ya kişinin kendi yapısı ya da yine karşıdaki kişinin değeriyle alakalıdır😅
He o şekil..
Soru aklıma bi dizi izlerken geldi. Orada geç gelen bi özrü karşı taraf sürekli kabul ediyordu, kendini kandırıyordu yani. Ayrıl-barış ilişkisi yaşıyorlar sürekli halende öyle devam ediyor 😀
Geç gelen özür bir şeyi eskiye çeviremez bence ya.. Yani o noktaya gelmiyor gibi hissediyorum.
O da doğru bak 😀
Dayanırım, tolere ederim. Bi noktadan sonra artık yeter düğmesine basarım ve ardından gelen özrü kabul ederim hatta özür bile dilemesede sorun yok. İletişimi keserim umrumda olmaz ki ehehe kinde tutmam zaten, herkes kendi yoluna jdjd
Demiyom yav
Valla açık konuşayım geç gelen özür karın doyurmaz. O heves bir kere kırıldıysa o kalp bir kere soğuduysa istersen kapısında yat boş.
Vaktinde edilmeyen özür ancak karşı tarafın vicdanını rahatlatır. Senin acını dindirmez. Hiç yoktan iyidir diyenler de polyannacılık oynuyordur. Bize icraat lazım kuru kuru özürle gemi yürümez. Soğuyan çay gibi tekrar ısıtsan da tadı bir kere kaçmış demektir.
Kendi vicdanını rahatlatmak..
Bu ince bi nokta, aklıma gelmemişti soruyu sorarken. Evet bu da olabilir.. İş o zaman samimiyete bakıyor..
Özür hiç birşeyi telafi etmez yapılan birşeyi özür geri getiriyor özür dilemek saçma özür dilemek ne için kullanır basit insan geç gelir ya da bir lafın ortasına girer ya da yalnış kapıyi calarsin bilerek isteyerek yapılan bir şey için özür dilenmez
Yani insan hata yaptığı ile gitmeli diyorsun?
Tabiki bir insan hatayı bile isteye yapıyor çıkarına ters düşünce ya da hatası yaptığı yalnış ortaya çıkınca özür dilerim bunun özrü olmaz özür müsade istemek içindir ya da küçük hatalar içindir. insanlari aptal yerine koymak gibi bir şey özür dilemek
Mhmm anladımm
Bazı şeylerin telafisi yoktur İhmal edilmenin ikinci plana atılmanın hevesinin kırılmasının ve bir de geç kalmanın kibirlerinden özür bile dilemezler anında 🙂
Öyle efenim
👉🏻🌸
Hiç bir şeyi telafi etmez neyi telafi edecek 🥹
Geç gelen özür, 1 yıl sonra ödenen borç gibidir 🥺
E en sonunda ödeniyor işte ama 😀 Hoş gelmişsin eheh
Ooooo oş bulduk be selena gadın nabersin jhsjsj
İyilik be senden naber nerelerdesin bele he
Ayağımın tozuynan geldim sana selam verdim daha Allahtan pisiklet mi istiyon haho asşkdsa
Çok sevindim he e kalıcı mısın gidici mi ona göre şaaapalım
Bilmiyomkine valla şimdilik duruyoruz bakalım
Bol keyfiler yeniden o zaman eheh görüşürüz 🧚♀️
Tağam o zaman en kısa en kısa zamanda @Ben_köpraa ilen el ele tutuşup selenaaa selenaaa diycez 🥳🥳😅
Oluuuur, selam kızlar diyede giriş yaparım jfjdj
Ayıp ama sjsjjsjs Neyse ben Selin olcam 😂😂😂
Jdjfjd idare edicen artık
Tağam tağam hadeste olurum aheste aheste yapacak bişi yok 😅
Yüce onos ol bari 🤦♀️
Sakallarım daha simsiyahkine :(
Beyaza boyarız o da laf mı yav
Hiç deme deme daha bugün beyaz renk bi ürünü boyadım novel babaya döndüm zati @Ben_köpraa ak sakallı sandı beni 🥺
E işte al bize yüce onos, @Ben_köpraa ‘da katılır bence he hu 😀
Onunla pizza sorusu açcaz ona hazırlanıyor sjsjhshs
Pizza mı yeriz 🤩
Dur daha yapmadım be 😂 işten yeni çıktım eve gidiyom yetişim yapcam 😂
Pişirmeden reklamını yapmış😅
@Ben_köpraa aç kaldık yine 🤦♀️😂
Sorusunu açmicaz ama yani şimdi çokta güzel oldu şimdi 😂
Ele olsun 😂
Karşı tarafın vicdanını rahatlatır e ben özürümü diledim zaten der geçer başka hiçbir şeye etkisi olmaz
Evet o durumda var 😀
Hiçbir zıkkımı telafi etmez. Sadece karşı taraf gönlünü rahatlatır. Sen olduğun gibi üzüntünle kalırsın
Her özür af edilmez ise belki karşı tarafta rahatlar hatasını anladı diye tabi ama iş işten geçmiş olur..
En azından yaptığı hatayı anlamış ve özür dilemiş bence geçerli olması lazım sonuç itibariyle hiç de dilemeyebilirdi
Farkına varması güzel bir şey.. İnsanlar bazen duygu durumlarını sonra farkına varabiliyor ve o an farkına varıp özür dilemişse kabul görmeli..
Kesinlikle doğru bir tespit çünkü dediğin gibi biz insanoğlu bazen ağzımızdan çıkanı ya da karşı tarafı kırdığımızın bile farkında olamıyoruz sonra fark ettiğimizde de bazen iş işten çoktan geçmiş oluyor o sebepten dolayı insan hatasını anladığı anda bunu karşı tarafa özür dileyerek ifade etmeli
Öyleli efenim 🌟
Hiç birşeyi kırılan bir bardak eski haline gelmez
.
Sızıntı yapar 🙃
Aboo 😅
Erken gelse neyi değiştirir
Marifet zamanlamada değil özre gerek olmayacak şekilde yaşayabilmekte
Güzel söz 😀
Özre büyük anlam yüklemiyorum, sonuçta sadece var olan hatanın kabulüdür.. Ekstra olarak birde geç geliyor ise o saatten sonra bir önemi yoktur..
🙏
Geç gelen bir özür kırılan kalbi onarmaya yetmez. Olayları kendi içinde değerlendirmek lazımsa benim için; Telafi, sözde değil; değişimde saklıdır…
Karşı tarafın da öfkesi anca dinmiş olabilir, bu açıdan da bakmak gerek
Mhmm..
Geç gelen bir özür en azından kalp kırıklığını azaltmaya ya da yok etmeye yarar. özellikle de samimi ise yeniden köprülerin kurulmasına yarar.
Ne sebebten kırdığına bağlı bu her hata özürle telafi edilmez
Düşünceli olduğunu sanmamıza yarar
Olumsuz düşüncelerimizi telafi eder belki kısa süreliğine.
”Yıkıldı yolunu bekleyen şehir. Artık gelsen de bir, gelmesen de bir.”
Ne güzel bir söz.
Geç gelen özür hiçbir şeyi telafi etmez sadece karşıdaki insan kendisini avutur
ozur dilemek erdemdir. belki biseyi degistirmez ama edenin niyetini bilmek gerek. belki onum icin cok sey ifade ediyordur
O özür hâlâ gelmedi 🤪.
Ya gelse?
Samimiyetini sorgularım, neden özür dilediğini, arkasındaki sebebi, çıkarı olup olmadığını. Telafi etmek isteyen baştan özür dilerdi gibi geliyor.
Doğru..
Bence etmez etmemeli ula
Hiç mi hiççç?
Hiç bir anlamı olmuyor
Hiç mi hiç ya
Neyin ozuru yanlizliga birakilip alirkanliktan kurtulamaninmi insanlar ana baba sevgisiyle zor yappiyo yanlizligi yasamadiysaniz anlatamam
Vaktinde gelmeyen özür yemek bittikten sonra sofra
Ya gelen tuz gibi oluyor
Vakti geçtikten sonra pek önemi yok ama yine de bir özür iyi gelir
Hiç özür dilemesin daha iyi ben kabul etmem
Hiç yoktan iyidir.
Tamir edemeyebilir
Hiç birşeyi ifade etmez bende maalesef.
Hiçbirşeyi telafi edemez benim için
Hiç bişey telafi etmez
Bazıları için hiç bir şeyi
hiçbirşeyi, onun burukluğu hiç geçmiyor
Geç de gelse biraz serinletir.