Bir insan içindeki değersizlik ve eziklik duygusundan nasıl kurtulabilir? Nasıl kendini daha iyi hissedebilir?
https://youtu.be/ryr75N0nki0
https://youtu.be/ryr75N0nki0
kendini sevmeyi ve saygı duymayı öğreneceksin.. ve Allah a sığınacaksın.. 5 vakit namazlarını düzenli kılacaksın.. bak o zaman Allah nasıl senin içine öyle bir güç ve huzur veriyor..
Düşünmeyerek 😊
Kendisinin FARKına vararak.
Bir konuda pro olarak.
Aynen yaa çok haklısın valla. Bir den o günler kafam da canlandı.
Cevap
21Cevap
Özgüven enjekte olması gerekmektedir. Ben mesela her spordan çıktığımda, her bir kitabın son sayfasını okuyup bitirdiğimde kendime birşeyler katmanın verdiği özgüven ile kendimi daha iyi hissediyorum. Bu duyguların da temelinde eğitim eksikliği olduğu düşünüyorum. Yeterli eğitimi alan kişilerin sosyal hayatında daha özgüveni yüksek, kendinden ve ne istediğinden emin, hedefleri ve prensipleri olan kişilere dönüştüğü görülmekte ama şahsen her insanın eşit değerde olduğunu düşünen biriyim, öyle olmadığını düşünen zavallı insanlar ise bazı insanların böyle hissetmesine sebep oluyor. Verebileceğim tavsiye başka insanlara aşırı anlam yüklemeyin, oda sizin benim gibi nefes alan, tuvalete sıçan bir varlık. Sen değerlisin!
Kendini severek başarabilirsin. Bazen bir şey giyiyorum kombin hoşuma gidiyor ama emin olamıyorum. Arkadaşlarıma soruyorum olmuş diyorlar. Zaten olmasada sizi ilgilendirmez bu benim tercihim diyorum :D onlar zaten şakalaştığımızı biliyorlar egoist gözüyle bakan yok yani ama baya işe yarıyor kendini iyi hissettiriyor. Bu benim tercihim, benim kararlarım demeyi bilmelisin.
En başta kendini severek başlayabilirsin.
Sen kendini sevmezsen kara bulutları üzerine çekersin ve yanındakilerde bu kara bulutlardan etkilenip yağmurun yağmasına. Yani seni ezik görürler.
Sen kendini sevki onlarda seni sevsin.
Amacım akıl vermek değil buarada.
Yanlızca kendi görüşüm.
Saygılar efendim.
Karşındaki insanların nekadar çıkarcı nekadar yalaka ve sahte arkaşlıklar kurdugunu gormelısın sonra yalnızlıgınla ovunmelısın sana değer veremedikleri bunun sebebı sen onlara yalaklık ya da çıkar saglamadıgın için yanlızsındır eZiklik konusuna gelince herzaman onlardan sen üstünsün iç sesine kulak vermeyi deneyıp eteafındakı insanların nekadar ezik olduklarını anlarsın
Kesinlikle değersizlik ve eziklik durumlarını o insana başka insanlar bilinçsizce hissettirdi. Yazık ettiler ona. O insan topluma ve insanlığa hizmet etmeli altına imzasını atmalıdır. Üretmelidir, bbilgilendirmelidir, herkesten sıyrılıp kendini güncellemelidir. Eziklik yaratanlar bir gün merak edeceklerdir imzanın kime ait olduğunu. İşte o gün o ezik denilen teşekkür edecek o insanlara
Bir şeyleri başarmak için çabalamaya başlayarak. Bulunduğu noktaya değil hedefine ve yüreğindekilere odaklanarak.
Ayağa kalkarak.
Ayağa kalk.
Hiç bir zaman değersiz ve ezik olmadığının farkında olman gerek. Bu farkındalık adına da kendine çok şey katmış olman gerek. Kültürel açıdan, bilgi birikim açısından. Bunların sonucunda böyle bir hissin kalmaz.
İlk önce bazı kararları kendisi vermeli , kendisinden daha kotu durumda olanların da olduğunu ve kendisinin onlardan daha iyi olduğunu en önemlisi de yapılan hiç bir hatanın dünyanın sonu olmadığını düşünerek bu sıkıntıyı atlatabilir
Ailede öyle büyümüş biri ne yazık ki bu duygudan kolay kolay kurtulamıyor.. Ancak okuyup iyi meslek sahibi olarak aileden uzağa gider ise o zaman çalışma çevresi ile bu dugudan biraz olsun kurtuluyor..
O hissin altyapısını oluşturan sebepleri ortadan kaldırarak kurtulabileceğini bu soruyu soran da biliyor ancak tahminen üşeniyor ya da cesareti yok. Gözünü kararttığında kurtulabilir.
Kendi ayakları üstünde durmayi ve bağımsız karar almayı öğrenmesi lazım... sosyal faaliyetlere katılmak en güzeli. Onlarca resmi gönüllü faaliyet kabul eden kuruluş var. buralara da gidebilir
Değerli olduğunu senden bir tane daha olmadığını kimsenin senin yerini dolduramayacağını anlayıp kendini sevmen gerekir e birazda özgüven ekledikmi tamam hazırsın işte...
Kendisiyle çok baş başa kalmaması gerek. Sahalara inmesi gerek.
Ilk önce kendisini sevip özgüvenini kazanması gerekir
Spora, fiziksel ve kültürel aktivitelere ağırlık vererek
Vitamin hapı kullanarak saçma gibi geliyo ama işe yarar
Önce kendine değer vererek kendine değer vermeyi öğrenerek
Youtubede bunla ilgili terapi videoları var tavsiye ederim
Kimsenin ezik olmadigini ve herkesin icinde buyuk bir potansiyel tasidiginin farkina varmasi lazim
Kendini severek ve güçlü durarak. Kendi ayakların üzerinde durup kimseye muhtaç kalmayarak, kendine ve çevrene yararlı işler yaparak.
Ondan daha kötü durumdakileri düşünerek kurtulabilir
Çalışıp, üretip, kazanıp, yaptığı işi yapıp, çevresine de güzellilkler saçınca geçer
Valla ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemem ama cikip felekten bir gece calsin
Yeni insanlar tanıyarak sana değer verecek biriyle tanisarak
Ondan daha kötülerini düşünerek kurtulabilir
Her aynaya baktığında kendisi sevmeli barışmalı
Kendine güvenerek başını dik tutarak
Kendine değer vererek
Boşvererek sanki diğer insanların farkları var
Zor bence
Değersizlik duygusu çok derindedir bunu bir profosyonel yardım almadan kökten çözemezsiniz. bence
İnsanlardan bekleme bence
Haklısın
Çevresel destek
Piskoloğa gitsin
Hava alsin
Mantık ile
Takma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar