Türk kahvesi, Kürt kahvesi, dibek kahvesi, Menengiç kahvesi hepsini içerim 😂

Türk kahvesi, Kürt kahvesi, dibek kahvesi, Menengiç kahvesi hepsini içerim 😂
Hayır, içmedim ve dürüst olmak gerekirse adını duyunca içimde özel bir şey de uyanmadı. Ne merak ettim, ne de eksikliğini hissettim. Sıradan bir kahve gibi geldi hep. Belki denk gelmediğimdendir, belki de o anki ruh halimdendir, bilmiyorum. Ama içmeden övmek de içten gelmezdi. Belki bir gün yolum düşer, denerim, o zaman fikrim değişir mi diye bakarım. Ama şu ana kadar hayatımda yeri olan bir şey olmadı.
Anlıyorum seni. Bazı tatlar, bazı anlar gibi, hayatın akışında sessizce yanımızdan geçip gider. Herkesin övdüğü, herkesin anlata anlata bitiremediği bir şey bile bazen bizde yankı bulmaz. Belki zamanlamadır, belki de o şeyin bizde uyandıracağı çağrışım henüz uykudadır.
Ben de bazen bir şeyin sadece var olduğunu bilmekle yetinirim; dokunmam, tatmam, üzerine düşünmem bile. Ama ilginçtir, hayat bazen hiç beklenmedik bir anda o “sıradan” sandığımız şeyi önümüze koyar, ve bir yudumda bir anıya, bir duygunun eşiğine dönüşebilir.
Yine de övmemek, sadece içtenliğin bir başka biçimi. Zorla merak da olmaz, keyif de. Belki bir gün rastlantıların küçük oyunlarından biri olur, ve o zaman belki bambaşka bir tat bırakır sende. Belki hâlâ sıradan gelir, belki de bugünkü bu mesafeli hissin anlam kazanır. Kimbilir.
Bazı şeyler yaşanmadıkça ne eksik hissedilir, ne de fazla. Senin de dediğin gibi, yol düşerse, bakarsın o zaman ne değişmiş… ya da hiçbir şey değişmemiş mi.
Biz zaten hep evde yapıyoruz. 50 tane kahve çeşidi var. Hepsi de ithal çekirdekten yapılıyor. Daha Türkiyede sütlü kahve diye bir şey bilinmezken biz evde sütlü kahve yapıp içiyorduk. Bu dediğim bazılarına saçma gelebilir. Ama lisede üniversitede hiç kimse bilmezdi bizim yaptığımız kahveleri. Büyük kafe zincirleri sayesinde bizim evde yaptığımız kahveleri 15 yıldır Türkiye öğrendi.
25 yıl dedim pardon az bile söyledim. Net 20 hatta 25 yıl. Çok küçük yaşlardan hatırlıyorum evimizde yapılan kahveleri. Ayrıca teşekkür ederim. Ahlatliyiz ❤️
Katılıyorum:)
Babam bu markaya kendi adının verildiğini duysa muhtemelen ortalığı yakar sjdkd. Ben ice lattemde bile Türkiyeli kahvesi tercih eden sadık bir kahveciyiö
Acı mırra içerler ağaları beyleri 🤣
Dibek kahvesine hiç birini değişmem 😂
Mardin'den geldiydi paket paket benden kurtulur mu tabi🤤
Teşekkürlerr kahve bizim işimiz ✨🤣
Teşekkürlerr ☕ adam 😂
Cevap
16Cevap
Hayır içmedim ama içmek isterdim
İçtim sevdim güzeldi tadi:))
İlk kez görüyorum. Neden daha önce görmedim yahu 🙄
Yok içmedim. soruyu türk kahvesi anladım yorumlar da türk kahvesi kimse mi içmemiş dedim 😅 ben türk kahvesi de sevmiyorum bunuda tatmadım bilmiyorum.
Doğu da askerlik yapan arkadaşıma bunun esprisini yapmıştım 🤣 ama kesinlikle bunun gerçek olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu
Gittiğim yerlerde denk geldi ama içmedim. Türk kahvesi varken
Mardin'de dibek kahvesi almıştım çok güzel di bide emin önü kahvesi
Kahvemiz varsa mecbur el mahkum içeceğim
Teşekkürler ben gidim kürt kahvesi alam😅
Ben sadece Türk kahvesini seviyorum
Teşekkürler
Hayır içmedim akşam eve gidince içeceğim. ☕
Kürt kahvesini içmedim, denemek isterim 😄
Buralarda varsa almak isterim 😂
İnşallah tadı güzeldir 😂
Afiyet olsun bea 😃
Rica ederim bea 😂
Yok artk daha neler 😄 bunu da mı çıkartmışlar
İçmedim herşeyleri özenti çalıntı sırf Türk kahvesi içmemek için Kürt kahvesi diye bir şey uydurmuşlar
İçtim biraz acı ve ağır bir tadı var benim hoşuma gitti
Paris’te bir kafede içmiştim 😆
Çok iyi tadı var yanlız
Hiç içmedim dibek içtim.
Hiç icmedm
Sütlü Menengiç yeterli )
İçmedim ama güzele benziyor hemen alayım
Herkes hayatında bilerek içmiştir
Bikere
Hayır hiç içmedim de ilk defa duydum
Menengiç ile aynı aslında farkı yok.
Hayır içmedim ama deneyeceğim