Kendi ayakları üzerinde duran kadın sözleri denildiğinde aklınıza neler geliyor? Çalışan kadın sözleri de olur.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Selam. Yazıma ünlü başarılı kadınların sözlerini sıralamadan önce, başarılı kadınların dikkat çekici yönlerinden bahsetmek istiyorum. Böylelikle çok çalışan ve işinde istediği noktaya gelemeyen kadınların nerede hata yaptığını görebileceklerini düşünüyorum.
Biz kadınlar değişik sektörlerde çalışırken, bizi başarıya götüren basamakların benzer olduğu konusunda hem fikiriz. Farklı hayatlar yaşayıp, farklı zorluklardan geçen biz kadınların, bu zorlukları çözme şekli bile hemen hemen aynı oluyor. Çok çalışmak ve işlerimizi dikkatle bitirmek aslında başarılarımızın pek de tesadüf olmadığını kanıtlıyor.

Öğrenmek aslında sadece bir iş kadını için değil, herkes için geçerli olması gereken bir yön. Bizim bulunduğumuz çağda değişkenlik bu kadar hızlıyken, bildiğimiz şeylerin modası çoktan geçiyor. O yüzden üzerine bir şeyler eklemeden iş hayatında da normal hayatta da başarıya ulaşmak daha da zorlaşır. Bu yüzden öğrenmeye hep açık olmak şart.
Hayatta başarılı olmak istiyorsak bana göre pozitif olmalıyız. İş hayatında gülümseme çok önemli. Bir nevi poker face olup duygularımızı saklamalıyız. Naifliğe ve duygusallığa asla yer yok. Kendimizi daima pozitif tutmalıyız.
Bazen 24 saat bile az geliyor değil mi? Bu yüzden düzenli olmazsak zaman asla yetmez. İş saatinde zamanı verimli kullanmak istiyorsanız daima düzenli olmalısınız.
Hayatta her zaman yukarı doğru hareket etmez. Açıkçası başarıya giden yolda kesinlikle başarısızlıklarda yaşanabilir. Önemli olan bunlara göğüs germek ve hemen moral bozmamak çok önemlidir. Başarılarıyla ilham veren kişilerin hayatına baktığımızda elbette yollarında tökezledikleri oluyor. Hayatımızda olumsuzluklarla karşılaştığımızda yapmamız gereken bunlardan ders alıp önümüze bakmak.
Şimdi sıra bana göre başarılı ve tarihe yön vermiş kadınların sözlerine gelelim.
Belkide tarihe geçmiş ilk kadın düşünür şair Sappho’nun bir sözüyle başlamak istiyorum. M. Ö 570’lerde yaşamış düşünür ve edebiyatçı.

Belkide tarihe geçmiş en efsane kadınlardan. Kleopatra, Bana karşı zafer kazandırtmayacağım sözüyle bilinir. Kaynaklara göre Yunanistan topraklarında doğmuş olan Kleopatra, 18 yaşında babasını ölünce Mısır Kraliçesi oluyor.
9 dil bilen Kleopatra, Roma İmparatoru Sezar ile birlik olup tüm dünyaya hüküm sürmeyi hayal ediyordu. Sezar ölünce bu hedefine ulaşamadı ve 39 yaşında zehir içerek intihar etti.
Fransız moda tasarımcısı ve Chanel markasının kurucusu Coco Chanel, “Moda geçicidir ama stil kalır.” sözüyle akıllara kazınmıştır. Ayrıca modaya yeni bir bakış kazandırmıştır. Etek ve süslü şapkaları bir kenara atarak, modada abartılı şıklığa rahatlık kavramını eklemiştir. Kendi tarzını yaratarak kadınların da pantolon giyebilmesini olası kılmıştır.

Ben yapabildiğim kadarını yapayım, sonra ne olursa olsun, benim kitabımda yok. Geleceği, geleceğin Türkiyesi'ni düşünmek görevim. Bir iş aldık üzerimize, bir savaşın üstesinden geldik, şimdi ekonomik alanda savaş veriyoruz, daha da vereceğiz. Bu heyecanı yaşatmak, bu heyecanın ürünlerini görmek lazım. Türkiye’nin ilk kadın pilotu. Çağdaş ve kendinden emin. Başarılarını gözardı etmek olmazdı.
Daha pek çok kadın var benim sevdiğim ve örnek aldığım. Ancak en sevdiğim ve tarihe kesinlikle yön verdiğini düşündüklerim bunlar. Umarım genç arkadaşların dikkatini çeker ve örnek alırlar.
Sevgiler..
Merhaba,
Güçlü kadın olmak ezelden beri zordur başta fiziksel olarak bir mücadeleniz var. Fiziksel olarak daha güçlü olan ve bu gücünü maalesef ki üstünlük olarak görebilen bazı eriş cimslerle hayatınızın bir döneminde sürekli sürtüşme yaşarsınız.
Size hayatta verilecek paye de budur. Ev işleri... Nedendir bilinmez hala gelişmiş toplumlarda bile ev toplu düzenli değilse gözler hemen kadına çevrilir. Kadın sanki o evi tek başına dağıtanmış gibi görülür. Sözde herkes kadın hakkını sever ama çöpünü toplamayı ki sevmez. Burada ağır bir uyumsuzluk var.
Daha yeni yeni oturmaya çalışan bir kavram var, iyi ebeveyn kavramı. Nedendir bilinmez çocukların yetiştirilmesinden genellikle sadece anneyi sorumlu tutan bir kitle var. Yavaş yavaş annedeki bu sorumluluk duygusunu babayla paylaştırmaya geç de olsa başladılar. Artık sadece kadın değil ebeveyn kavramı sorumlu demek yüzde 50 pay vermektir. Olması gereken de bu.
Ünlü kadınlar demişken başarılı ve toplumda takdir görmüş, insanlığa bir şeyler kazandırmış kişilerin toplumdaki kız çocuklarını etkileme konusunda inanılmaz bir etkiye sahip olduklarını düşünüyorum. Bu nedenle başarılı kadınların sözleri küçük çocuklara ve özellikle idol arama girişiminde bulunan genç kızlara önemli bir şekilde rehberlik edebilir diye düşünüyorum.

Tüm kadınlara söyle; bilsinler ki ben 80 yaşıma kadar çalıştım ve dimdik ayaktayım. Çalışmak ve ayakta kalmak güç ama ben başardım, tüm kadınlar da başarabilir.

'En zoru harekete geçme kararıdır, geri kalanı ise sadece kararlılık meselesidir.'

“Bana ilerlemenin yolunun ne hızlı ne de kolay olmadığı öğretildi.”
“Kimsenin hayal gücünüzü, yaratıcılığınızı veya merakınızı çalmasına izin vermeyin.”
“Bilim ve günlük yaşam ayrılamaz ve ayrılmamalıdır.”
“Eğer doğru yolda olduğunuzu biliyorsanız, bu içsel bilgiye sahipseniz, o zaman kimse sizi kapatamaz… ne derlerse desinler.”
Francoisse Barre - virolog/Nobel tıp ödülü sahibi
“Bazı insanlar – erkekler, tabii ki – bilimin kadınlar için iyi bir kariyer olmadığını söyleyerek, beni vazgeçirmeye çalıştılar. Bu beni daha da sebat etmeye itti.”
'İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unuturlar ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmazlar.'

'Sahip oldukların için şükredersen daha fazlası seni bulur. Sahip olamadıklarına odaklanırsan, zaten onlar da yetmemeye başlar.'
'Soru kimin bana izin vereceği değil, kimin beni durduracağıdır.'
'Birisi karar verdiği zaman, bu korkuyu azaltır.'
'Çoğu zaman insanlar güçlerinden, aslında güçleri olmadığını düşünerek vazgeçerler.'

'Ben pembeye inanıyorum. Ben gülmenin en iyi kalori yakıcı olduğuna inanıyorum. Ben öpmeye ve çok öpmeye inanıyorum. Her şeyin ters gidiyor gibi göründüğü zamanlarda güçlü olmak gerektiğine inanıyorum. Ben mutlu kızların en güzel kızlar olduğuna inanıyorum. Yarının başka bir gün olduğuna inanıyorum ve mucizelere inanıyorum.'
'Her gün sizi korkutan bir şey yapın.'
'Bir mutluluk kapısı kapandığında bir başkası açılır; ama kapanan kapının arkasından o kadar uzun süre baka kalırız ki başka bir kapının açıldığını görmeyiz.'
'Gerçekten derinlemesine bir şey yapmanın tek yolu çok çalışmaktır. Ne zamanki yaptığınız ise aşık olur, onun çok güzel ve zengin olduğunu düşünürseniz işte o zaman tehlikedesiniz”

Ben haklı olmak istemiyorum. Kimse benden özür de dilemesin. Beni sadece rahat bırakın. Ben sizin ne istediğini bilmeyen yanınızla savaşamam.
'Hayatımı şöyle keşfettim; sevmediğim herşeyi hafife alıyorum, nasıl olsa seveceğim bir zıttı vardır.'

'Ben bencil, sabırsız ve biraz kendine güvensiz biriyim. Hatalar yapıyorum, kontrol dışına çıkıyorum ve bazen benimle uğraşmak zordur. Ama sen beni en kötü zamanımda idare edemiyorsan, en iyi zamanımda beni hak etmiyorsun.
'Kadın gibi değil erkek gibi yaşadım. Canım ne istiyorsa onu yaptım, kendimi geçindirecek kadar para kazandım ve yalnız kalmaktan korkmadım.'
'Kendi bedenine sahip olmayan ve bedenini kontrol edemeyen bir kadın özgür değildir. Ve hiçbir kadın bilinçli olarak anne olup olmamayı seçene kadar kendine özgürüm dememelidir.'
'Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın.'

'Kadınlardan yalnızca birer hanımefendi gibi bahsetmenizden, onların aslında rasyonel varlıklar olduğunu anlamamanızdan nefret ediyorum. Hiçbirimiz hayatlarımız boyunca sakin sularda yüzmek istemeyiz.'
'Tanıştığım her erkek beni korumak istiyor, neyden korumak istediklerini anlamıyorum.'
'Kadınların erkek korumasına ihtiyacı yoktur ama kendini korumayı öğrenmeye ihtiyacı vardır.'

'Kadını sadece sevmek kaba bir hata çünkü kadınların varoluşunda hem doğruluk hem sevgi vardır. Dünyadaki enerjileri bu ikisinden oluşur.'
“Bana vahşi ve tehlikeli bir kadın olduğumu söylediler. Ben gerçekleri söylüyorum. Gerçekler de vahşi ve tehlikeli.”

'Kızlar kot pantolon ve bot giyip saçlarını kısacık kestirebilirler çünkü erkek olmakta hiçbir sakınca yok. Ama bir erkek için kız gibi görünmek aşağılayıcı çünkü sizler kız olmanın aşağılayıcı olduğunu düşünüyorsunuz.'
Umarım ki iyi bir yazı sunabilmişimdir. Başarılı kadınlar, kız çocuklarının en iyi ilham perisidir diyerek ben de bir söz söyleyeyim ve konuyu noktalayalım 🌺
Cevap
37Cevap
1. Amelia Earhart :'En zoru harekete geçme kararıdır, geri kalanı ise sadece kararlılık meselesidir.'

2. Maya Angelou :'İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unuturlar ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmazlar.'

3. Oprah Winfrey :'Sahip oldukların için şükredersen daha fazlası seni bulur. Sahip olamadıklarına odaklanırsan, zaten onlar da yetmemeye başlar.'

4. Ayn Rand :'Soru kimin bana izin vereceği değil, kimin beni durduracağıdır.'

5. Rosa Parks :'Birisi karar verdiği zaman, bu korkuyu azaltır.'

6. Alice Walker :'Çoğu zaman insanlar güçlerinden, aslında güçleri olmadığını düşünerek vazgeçerler.'

7. Audrey Hepburn :'Ben pembeye inanıyorum. Ben gülmenin en iyi kalori yakıcı olduğuna inanıyorum. Ben öpmeye ve çok öpmeye inanıyorum. Her şeyin ters gidiyor gibi göründüğü zamanlarda güçlü olmak gerektiğine inanıyorum. Ben mutlu kızların en güzel kızlar olduğuna inanıyorum. Yarının başka bir gün olduğuna inanıyorum ve mucizelere inanıyorum.'

8. Eleanor Roosevelt :'Her gün sizi korkutan bir şey yapın.'

9. Helen Keller :'Bir mutluluk kapısı kapandığında bir başkası açılır; ama kapanan kapının arkasından o kadar uzun süre baka kalırız ki başka bir kapının açıldığını görmeyiz.'

10. Miuccia Prada :'Gerçekten derinlemesine bir şey yapmanın tek yolu çok çalışmaktır. Ne zamanki yaptığınız ise aşık olur, onun çok güzel ve zengin olduğunu düşünürseniz işte o zaman tehlikedesiniz”
Güçlü ve başarılı diyince aklıma hep Marilyn Monroe geliyor nedense. Birçok ikonik sözü de var üstelik.

Benim favorim ise şu,
"Bir kere başarısız olmak, her konuda başarısız olacağınız anlamına gelmez. Kendinize daima inanın. Çünkü kendinize inanmazsanız kim inanır ki? Kafanızı dik tutun ve her şeyden önemlisi gülümsemeye devam edin. Hayat çok güzel bir şey ve gülümsemeye değer çok şey var."
"Ben pembeye inanıyorum. Ben gülmenin en iyi kalori yakıcı olduğuna inanıyorum. Ben öpmeye ve çok öpmeye inanıyorum. Her şeyin ters gidiyor gibi göründüğü zamanlarda güçlü olmak gerektiğine inanıyorum. Ben mutlu kızların en güzel kızlar olduğuna inanıyorum. Yarının başka bir gün olduğuna inanıyorum ve mucizelere inanıyorum."
-Audrey Hepburn ("Girl Power, Go Girl"şeklinde kendimi motive ediyorum ben de)
Guzel bir yazı👍
Halide Edip Adıvar'ın İzmir'in Yunan işgali sırasında yaptığı miting çok hoşuma gitti. O dönemde kadınların işgal hakkında fikir belirtmesi bile ayıplanırken halkı bütünleyen bir kahramandır kendisi
https://www.youtube.com/embed/Sj2Y0sIxYRIBen bencil, sabırsız ve biraz kendine güvensiz biriyim. Hatalar yapıyorum, kontrol dışına çıkıyorum ve bazen benimle uğraşmak zordur. Ama sen beni en kötü zamanımda idare edemiyorsan, en iyi zamanımda beni hak etmiyorsun
Marilyn Monroe
Aklıma ilk gelen dünya kadar malın olacağına... oldu 🤣 Söz olarak bir şey gelmedi aklıma ancak hayran olduğum kadın Güler Sabancı'dır. Eğitimli kültürlü girişimci ruhlu harika bir insan. O yanımda konuşsa tek bir soru sormadan dinlerdim herhalde birşeyler kapmak için.
KADIN UYUYAMIYORSA;
kesin yarım kalmış bir hikayesi,
boşa gitmiş hevesi,
kırılmış hevesi,
dudağında yarım kalmış gülümsemesi,
boşa gitmiş yılları,
bilinmeyen değeri,
ALLAH'a havale ettikleri vardır.

The Walking Dead dizisinde oynayan Maggie karakterinin söylediği bu söz her şeyi çok net açıklıyor.

Hiç bir zaman pes etme, umut her zaman bir yerlerde vardır, en kötü karanlıklarda bile.
Frida Kahlo ressam ve feminist bu kadın gerçekten filozof olabilir
“Tanıştığım her erkek beni korumak istiyor, neyden korumak istediklerini anlamıyorum.”
-Amelia Earhart
Kadın gibi değil erkek gibi yaşadım. Canım ne istiyorsa onu yaptım, kendimi geçindirecek kadar para kazandım ve yalnız kalmaktan korkmadım.
Katharine Hepburn
Ünlüyü ve kadın olanını bilmiyorum da kendim öyleyim ve şunu diyorum
"Yoruldum yoruldum ve o hayaller uğruna yaptığım şeylere umarım değersin."
“İnsanlar konusunda daha az, fikirler konusunda daha çok meraklı olun.” -Marie Curie-
"Elimizdeki tek şey hayat ve onu inandığımız biçimde yaşarız" - Jeanne d'Arc -
"Toplum diye bir şey yoktur. Birey olarak erkekler ve kadınlar, bir de aileler vardır."
-Margaret Thatcher-
"Kendini iyi yaşama hakkına sahip olduğuna ikna etmek zaman alır." -Eva Peron-
Ben onu bunu bilmem en başarılı kadından haberim yok ama size en güçlü kadının basit özelliğini söyleyeyim hayatın akışına göre hayatından çıkardığı insanların arkasından hiç bakmaz anne babası kardeşi aile si arkadaşları değil kararlarını o verir zanlımca şöyle bir bakar hayatına girenede kolayca alır da hayatına nasıl olsa gözünün yaşına bakmadan kendi de duygusallaşmadan hemen atabilecektir 😌
Bunu yapmayan gercek anlamda var olamaz😄
Ahh maalesef var yapmayan
Maria Curie
Yaşamda hiçbir şeyden korkmayın yalnız; her şeyi anlamaya çalışın. Şimdi anlama vakti, böylece daha az korkabiliriz.
Bir mutluluk kapısı kapandığında bir başkası açılır; ama kapanan kapının arkasından o kadar uzun süre baka kalırız ki başka bir kapının açıldığını görmeyiz
8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun🍀
Güçlü kelimesi kadınları itici gösteriyor. Bilimsel araştırmalarda da ortaya konulduğu gibi, bir kadını en çekici yapan davranış itaatkarlıktır.
Kadın hakları talep ölünün ülke dağılır bir gün. Bu bir felaket. Çünkü demek ki, o ülkede kadın hakları korunmuyor
Dogru👍
Keşke kadınlar bunları okusa çalışmaya daha hevesli olsa evlenip koca parası yemek tek hedefleri olmasa
En başarılı kadın bana göre annemdir, ve hep der ki : Ders çalış, kimseye özellikle de bir erkeğe muhtac olma
Beyler bayanlar, Boşuna yazıyorsunuz! Son 12 saat kala biri uzunca bir yazı kopyala yapıştır yapacak ve hediyeyi o alacak 😂 her sosyal medyada ilgi çekmek için adminler böyle aldatmaca yapıyor! Yolsuzluk ülkede normal bisey olmuş 😂😁
Çocuk da yaparım kariyer de, böyle bir söz hatırlıyorum. İyi geceler 🤗🖐️
oscar wilde tabiiki ;
"Kadınlar sevilmek için yaratılmıştır, anlamak için değil."
''Köpek gibi çalışıp Kraliçe gibi yaşıyorum''
by:Seda Sayan
Bir kadın olarak kentim yok. Bir kadın olarak kentim tüm dünya..
(Virginia Woolf)
Kadınlar ile ilgili yapılabilecek üç şey vardır. Onu sevebilir, onun için acı çekebilir ya da onu edebiyata çevirebilirsin. (Henry Miller)
Çalışmak için ayrı bir zamana ihtiyacınız yoktur; hem özel hem de profesyonel hayatınız 7/24 olmalıdır. Asıl konu, her birine doğru zaman ayırarak her bir günün ne kadar farklı olacağını görmektir.”Ellen Kullman
ben sıradan bir kadın değilim, benim hayallerim gerçek olur!
Aslında hem erkekler, hem de kadınlar, yani insanlar doğuştan güçlü doğarlar ama önemli olan o gücü kullanabilmektir.
Bir kadını ortadan ikiye böl…
Yarısı annedir,
Yarısı çocuk,
Yarısı sevgili
Yarısı aşk...
(Cemal Süreya)
Aslında hem erkekler, hem de kadınlar, yani insanlar doğuştan güçlü doğarlar ama önemli olan o gücü kullanabilmektir.
Özgür kadın Özgür toplum demek. Kadını kefş etmek okyanusun ortasındaki ıssız adayı keşfetmek gibidir
Başkalarının hayatından ders alın. İnsan bütün hataları kendi yapacak kadar uzun yaşamıyor. Eleanor Roosevelt
Başarılı kadından çok emekli p*rno yıldızı sözü gibi olmuş o
Şeyma Subaşı zengin erkeklerin malafatını emerek yükselin
Kaktüsler bile çiçek açıyorken bazı insanların kalbi çoktan çürümüş
Songül Ünsal
'Her gün sizi korkutan bir şey yapın.'
Allahın yardımı olmassa ne kadın ne erkek ayak ustünde duramaz
Hiçbir gelin robot değildir.
Aradığım yorumu buldum
Tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım.
her zaman başarılı olmak için çok çalışmalısın
Her başarılı Erkeğin Arkasında Bir Kadın vardır
Yürüyorum dikenlerin üstünde
Ben bir kadınım ve çok başarılıyım fjffkşgıv
Hem aynı teraneyi söylüyorlar maalesef
Benimle konuşurken sesini yükseltme
Her başarılı erkeği sömüren bir kadın vardır.
@çaresiz80 Hiç de bile 😂
Sığ bir tartışma başladı şu an.
@çaresiz80 memnun olurum.
@çaresiz80 çemkirmesen diyorum.
@çaresiz80 Ruhunun tedaviye ihtiyacı var.
kadın kafasına koyarsa yapamayacağı şey yoktur
Hadi kızlar biz başarırız
Ben kadından önce insanım
Hayallerinin peşinden koş knk
Beni kimse yıkamaz
Özlem Güsar’dan Kadınlar Çiçek Değildir!
''ben güçlü bir kadınım''
kadın aklına gitmeyin
Frida kahlo tabikide..
"güzellik ve çirkinlik bir serap tır , eninde sonunda herkes içinizi görür."
Hepsi güzelmiş
Çok güzel