Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart 'ta kutlanıyor. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.Kadınlara şiddet taciz ve eğitim sorunları bugün de devam ediyor. Kadınlarımızı bu gibi sorunlardan korumak için neler yapabiliriz?
129 kişinin yanarak ölümünü “Kadınlar Günü” adı altında “Kutlama, alışveriş yapma, indirim yakalama günü” diye kakalayan, o keskin kapitalist zekadan NEFRET EDİYORUM. Ve yine 129 kadının yanarak ve bir mücadele uğruna öldüğü günü, Gratis kuyruğunda bekleme gününe çevirip; şişmiş ayaklarından dolayı kendini en az onlar kadar mağdur hissedebilen fırsatçı o kadınlardan NEFRET EDİYORUM! “Eyeliner nasıl çizilir, amuda kalkmayı becerirsem erkek arkadaşımı kendime bağlayabilir miyim, rujların tadına baktık kızlar ile koptuk” gibi saçma salak videoları saatlerce izleyip, aynı ayakkabıdan 2 tane alıp “ımı çık gızıldı dıyınımıdım” diyen ve bu halini de çok sevimli bulup ilgi budalası olan; toplumun sırtına kene gibi yapışmış, üretmeyen, düşünmeyen buna rağmen kendini prenses zanneden o kadınlardan NEFRET EDİYORUM! Dünya üzerinde yaşanan sorunlara “ya susar mısın makyajım akacak” seviyesinde yaklaşan, hiç bir taşın altına elini koyamayan, insiyatif almayı on faktörlü kırışıklık kremi zanneden o kadınlardan NEFRET EDİYORUM! Arabanın motor yağını tanıtırken bile kadının bedenini meta olarak kullanan kapitalist sistemden, o kapitalist sisteme gönüllü köleler olmayı kabul eden ve buna itiraz etmeyip değirmenlerine su taşımaya devam eden, "bana dokunmayan yılan var olsun ömrü de uzun olsun ponçiğim benim" der gibi yaşayan, samimiyetsiz o kadınlardan NEFRET EDİYORUM! Dünya kendi etrafında dönüyor zanneden, cinsel kimliğini silah gibi kullanan, Bağcılar Kontluğu'ndan ilan ettiği saltanatından etrafa emirler yağdırıp prensescilik oynayan, kadın kimliği üzerinden "gadınıığğmm ben gadıığnn" diye etrafa parmak sallama hakkı olduğunu düşünen o kadınlardan da NEFRET EDİYORUM! Örnekler uzatılabilir, siz tam olarak kimleri kastettiğimi anladınız çizdiğim bu çerçevede. Bu çerçevenin dışında kalan; özünün güzelliği yüzüne yansımış, ellerinin pamukluğu kalbinden gelen, onurlu ve kişiliği oturmuş kadınların büyük küçük demeden ellerinden öpüyorum. Sizlerin varlığına şahit oldukça daha da umutlanıyor, "Allahım sen bu kadınların sayısını artır, ne kadar muhteşemler hepsi güneş gibi ışık saçıyor" demekten kendimi alamıyorum. Hepinizin dünya kadınlar günü kutlu olsun. Ezgi Akgül (Alıntı)
Bunun hakkında bir şeyler yazmak istiyorum belki ters düşünceli insanlar gelip bunu okur ve en azından yeni bir bakış açısı getirebilirim. Öncelikle kadınlar rahatça sosyal medya bile kullanamıyor. Nasıl ya? İsteyen istediğini paylaşıyor, nasıl kullanamıyor? Evet dostum, kullanamıyor. Bir erkek cinsellikle alakalı bir şeyler söyleyince kimse kötü düşünmezken, kadınların yaptığı cinsel espriler bile kendisine hakaret, ilişkileri üzerinden aşağılama olarak geri dönüyor. Giyim konusu da aynı şekilde. Üstsüz, sadece bir havluyla fotoğraf atan kaslı erkekler yalnızca yakışıklı olurken, tam tersinin ne ahlaksızlığı kalıyor ne düşüklüğü. Oysa ikisi de etten kemikten birer insan ve istedikleri gibi giyinebilirler, sen kadını en başta kafanda objeleştirmişsin. Açık giyindiği için obje olmadı, senin için hep objeydi. Ahlak sandığınız gibi etek, dekolte boyuyla ölçülen bir şey değil. İnsan erdemlerinden bağımsız ahlak anlayışları kadınları baskılamak üzerine kurulmuş sığ egoların ürünüdür. Bunlara prim veren hemcinslerime daha da üzülüyorum ve acıyorum. Neden kendilerini köle, emanet olarak gördükleri hakkında da bir fikrim yok.
SEKS, tetiklendiğiniz kelime, ''SEKS'' yalnızca basit bir gir-çık işlemidir. Bir tarafa zararı yoktur, rıza varsa iki tarafı da memnun eder. Kadın seks yapınca eksilmez, yıllardır yapılan en az 31 sj olayı kadar komik, aklı kıtların güldüğü ve anatomiden bihaber kişilerin yaptığı ''aşkım sen ilksin'' esprileri görüyorum, vajina esnektir 4 kiloyu çıkaran bebek 15 gramla deforme olmaz. Bu yalnızca kadın cinselliğini aşağılamak için yapılan aptal mizahıdır ve Türkiye gibi yerlerde gülünür. Aynı tip meme'i Amerikalı biri Twitter'dan paylaşmıştı ve altına öyle bir linç yemişti ki. ''Vajina öyle çalışmıyor''dan tut, ''belki de yalnızca penisin çok küçüktür''e kadar. Karşı meme'ler yapılmıştı seks yaptıkça incelen kürdan şeklinde penisler uçuşuyordu falan:D Bulsaydım atardım. Onu gördüğümde yalnızca burada değil dünyanın her yerinde baskılara maruz kalındığını anladım fakat ülkemizde bu oran çok, çok daha fazla. Kadın erkek ilişkilerini av-avcı konumuna sokarak yalnızca itibarlaştırırsınız. Seks araç olmaktan çıkıp amaç olursa bundan başka bir şey düşünemeyen verimsiz insanlara evrilirsiniz. Bu hem kadın hem erkek için kesinlike berbat bir durumdur.
Son olarak feministlik hakkında yazacağım. Kadınlar günü var, erkekler günü niye yok? Neden feministlik kadın-erkek eşitliğiyse adı feministlik? Cevap çok basit! Nasıl black lives matter hareketinde siyahlar dezavantajlı konumda oldukları için beyazlarla aynı konuma gelmek istiyorlarsa, bunun mantalitesi de budur. Kadınlar yüzyıllar boyu eğitimden, sosyal hayattan izole edilip baskılanmaya çalıştığı için feminizm akımı ortaya çıktı. Dezavantajlı olan grup erkeklerle aynı sosyal hakları elde etmeye çalışıyor, bunun mücadelesi budur. Kimse biyolojik olarak eşitiz demiyor, bırak cinsiyeti her insan biyolojik olarak birbirinden farklıdır. Bahsettiğimiz toplumsal, hukuksal ve sosyal olarak eşit olmak. Herhalde her vicdanlı ve düşünen insan bunun bilincindedir.
Valla biz kadınlar artık çiçektir böcektir kutlamadır istemiyoruz. Adalet ve eşitlik istiyoruz. Birimiz öldüğü zaman, katilimize gereken ceza verilsin istiyoruz. Sırf onun beraat etmesi için kurbanda suç aranmasını değil. Canımıza kast edenlerin, evlatlarımıza göz dikenlerin. Kız kardeşlerimizin canini yakanlarin çürüyene dek hapislerde kalmasını istiyoruz. Bizi öldürüp, üzerine bi kravat takip ingiliz beyefendisi aksanıyla konuşarak adliyeden elini kolunu sallaya sallaya çıkmasını istemiyoruz. 8 martmis 14 subaymış 24 aralikmis neyse ne. Biz hak istiyoruz adalet istiyoruz. Önce bunlari bi dünya gözüyle görelim, sonra kutlaması yapılır kadınlar gününün..
Başta Tüm kadınlarımızın Kadınlar gününü kutlamak istiyorum. Öncelikle hem cinslerimizden başlamak istiyorum böylelerini eğitmek gerekiyor insanlığı öğretmek gerekiyor , Kadının Peygamberi efendimizin emaneti olduğunu bilmeleri gerek , Atatürk'ün kadınlarımızın üzerinde değerini bilmelerini sağlamamız gerek nitekim o kadar erkek var ve çoğu kadına hala 2. sınıf muamelesi yapıyor cahilliği bitirip kadına değer verilmesi başımızın üstünde tutulması gerektiğini öğretmemiz gerekiyor. Bu arada ; Takip listem dahil tüm KS'deki Kadın üyelerimizin Kadınlar günü kutlu olsun @pilly_bhebek @beyazorkidem @sagofa @_ΛqresiF_ @kedimbenveyatagimm @doramaar @Doktorkedii
Kızlarınıza sahip çıkın diye ısrarla konuşan, daha doğrusu böğüren bir kesim var bu ülkede. Eeee tamam. Kızlara sahip çıkalım da oğlanlarımız ne olacak? Asıl mesele oğlunuza sahip çıkın oğlunuza olmalı değil mi?Konuyu örnekleyerek biraz açalım:*Siz hiç dört yaşındaki bir erkek çocuğuna tecavüz eden 40 yaşında bir kadın gördünüz mü? * Ya da boşanmak istiyor diye yol ortasında gırtlağı kesilen bir adam!.. * Nişan attı diye yüzüne kezzap fırlatılan bir erkek duydunuz, gördünüz mü?* Duygularına karşılık vermiyor diye defalarca yol ortasında bıçaklanan bir erkek gördünüz mü? * Önce tecavüz edilip sonra dağda-ormanda yakılan bir erkek gördünüz mü?* Sevgilisini terk etti diye pompalıyla vurulan bir erkek gördünüz mü?*Bayanlarca tecavüz edildikten sonra 5. Ya da 25. Kattan atılan erkek duydunuz, gördünüz mü? *Her gece içip içip kocasını döven bir kadın gördünüz mü? * Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?*İmam nikâhlı kocasının boğazını kesen bir kadın gördünüz mü?*Beni aldatıyor diye, kocasının yüzüne kezzap atan bir bayan duydunuz mu?İstisnalar kaideyi bozmaz. Bazen basında bayanların, erkekleri öldürdüğü de yazılıyor. Ama bunların oranı, deve de bir kıl gibidir. Şimdi inek gibi böğürenlere sesleniyorum!Kızlar bizim ya oğlanlar? Oğlanlara neden sahip çıkmıyoruz?Şunu iyice bir beyninize yerleştirin: Bayanları, bir DİŞİ değil de bir KİŞİ olarak görmeyi öğrenin. Öğrenin de kadın cinayetlerinin faillerinin oğullarınız olduğunu hatırlayın. Oğullarınızı düzgün yetiştirin ve oğullarınıza sahipçıkın. Yalan mı söylüyorum? Yalansa adam gibi yalan deyin... Hele bir everelim, gelin onu adam eder dediğiniz, ahlak ve edep yoksunu oğullarınızı kızlar çekiyor. Düşünmez misiniz? Sizin adam edemediğiniz, yetişirken veremediğiniz ahlâk, edep, vicdan gibi öğretiler ne yazık ki sonradan verilemiyor. Onun için ya oğlanlarınızı da bu karakterlerle yetiştirin ya da: “KIZLARINIZA SAHİP ÇIKIN” diye böğürmeyin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
‘Eğitim’
‘Ahlak eğitimi’
‘Kısas’
‘Caydırıcı cezalar’
‘Yine eğitim’
Her yerde tekrarlıyorum her defasında linçleniyorum ama bana göre kadın cinayetinden ziyade ‘insan’ cinayeti işleniyor olması bir sorun. Olaya sadece kadınların üzerinden gidildikçe sığ çözümler üretilecek. Bir kadın şiddet görüyorsa, göz önüne gelmeyen 10 tane de erkek şiddeti oluyor ya da erkek cinayeti.
Yani mesele insanların cinayet işliyor olması ve bunun da altında yatan, kapsayıcı sebebi eğitimsizlik olan, iletişimsizlik, sevgisizlik, empati yapamama, saygı gibi problemler var.
İki adam bir meseleden dolayı tartışıyorlar; birbirlerini dinlemiyorlar, saygı duymuyorlar, empati yapamıyorlar, öfkelerini kontrol edemiyorlar ve sonu cinayetle bitiyor.
İki kadın bir meseleden dolayı tartışıyorlar; birbirlerini dinlemiyorlar, saygı duymuyorlar, empati yapamıyorlar, öfkelerini kontrol edemiyorlar ve sonu cinayetle bitiyor.
Birincisini gözönünde bulundurmuyoruz sadece ikincisini konuşuyoruz ve tüm problemi cinsiyete yüklüyoruz.
Bazı günler kutlanılır ama tarihçesi bilinmez. Mesela kadınlar günü emekçilere verilmiş bir gündür her kadın kaldıramaz. Sevgililer günü iki kişi yasak ilişki yaşıyor ve kaçıyor rahib bunları koruyor onun adına bu gün ortaya çıkıyor. Bir şeyi kutlamadan önce nereden geldiğini bilmek önemlidirm
Fail yerine kurbanı suçlayan söylemlerden kaçınmamız gerekiyor. Her ne olursa olsun kimse tecavüzü ya da ölümü hak etmez. Anaokulundan itibaren çocukların eğitilmesi, Aile içi şiddeti önleyecek projelerin geliştirilmesi. Bir kaç proje var bu konuda ama kaynaklar yetersiz maalesef. Cezalar ağırlaştırılmalı. içişleri bakanlığının geliştirdiği bir aplikasyon var Kades yardıma bastığınızda en yakınızdaki polis ya da jandarma 10 15 dakika içinde bulunduğunuz yere geliyor. Bu uygulamanın duyurulması, daha çok kadının kullanmasının sağlanması gerekir, Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bu konu için ayrı bir bütçe verilmesi çünkü bakanlığın bütçesinin çoğu yardımlara kullanılıyor.
Her sabah şiir yazamasan da "seni seviyorum" da denilebilir... Her yorucu günün sonunda uzun bir öpücük kondurulabilir... Her kötü vaktinde derdini onunla paylaşmak sana yetebilir... Her hüzünlü zamanında kadınını dinlemek yetebilir... Her özlediğinde telefona sarılabilirsin mesela... Her gece uyumadan gözlerine dalabilirsin... Vs... Vs...
Neşet Ertaş üstadın da dediği gibi;
"Kadınlar insandır, biz ise insanoğlu."
Sevmek zor olmamalı...
8 Mart Dünya Kadınlar Günün Kutlu Olsun Kadınım SENİ SEVİYORUM @The_Quile
129 kadının yanarak öldüğü gün "Kadınlar Günü" ilan edilmesine rağmen, bunu her türlü mecrada rant bilip kampanya, alışveriş, kutlama ve ayrıştırma safsatasına anlam veremiyorum. Kara bir günü renkli bir gün gibi aksettirdiler.
Zaten bizim ülkemiz 1 günlük ülke, çoğu şeyin anlam ve önemini 1 güne değil 365 güne sığdırmak önemli. Bu konuda da ayrıştırmak yerine eşit bir şekilde uygulamalar olmalı. Kadınları korumak yerine, bilinçsiz cahil erkekleri eğitmek gerekli. Çocuklarımıza ikilikleri değil, birlik ve beraberliği aşılamalı. Sen erkeksin değil, sen insansın düşüncesi yerleştirilmeli.
Hayatımda iki kez delicesine aşık oldum ve sevdim. İki kadında beni fazlasıyla yıprattı üzdü. Ona rağmen hiç bir kadına ne kin ne nefret besledim ama artık iyice mesafeli kalmayı tercih ettim. Çünkü ne zaman sevsem üzülüyorum. Neyse bunu da neden anlattım bilmiyorum önemsiz şeyler işte. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun
Kadınlar İnsandır, biz insanoğlu. Tüm insan oğullarına selam olsun, kansız şerefsizler mezarlarda dolsun.. Hikayesi yarım kalmış tüm kadınların hatrına bir gün değil her gün kadınların kıymetinin bilinmesi dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.. Muazzamsınız kadınlar !..
Ne işimize yarıyor söylesene !!! Dünya kadınınlar günüymüş! Biz kadınları böyle anacaklar ise yere batsın günü !!! Hergun ayrı bir haber sonuç tutuksuz yargılanmak yere batsin arkadaş günü !! Ben gün istemem bir gün değil her gün isterim hatırlanmak korunmak birgün değil arkadaş isyanım benim gibi konuşanları duymayanlaradır !
Kadınları günümüzde olduğu gibi benzinci, şoför ya da oto tamircisi gibi ağır işlerde çalışmaya teşvik etmek onlara asla değer vermek değildir tam tersi onları köleleştirmek istemektir. Umarım kadınlar kendilerine kurulan ve tamamen Türk aile yapısını bozmaya yönelik bu sinsi tuzaklara düşmezler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tüm hanımefendilerin 8 Mart Kadınlar Günü kutlu olsun. Ben genelde hanımefendileri gıcık eden bir şahıs olduğum için mümkün mertebe hanımefendilerin ayağına dolanmamaya ve uzaktan onlar için herşeyin en iyisini dilemeye çalışıyorum. Herşey hanımefendilerin gönlünce olsun.
Saygı duyun öldürmeyin yeter. Birde nu durumdan bahseden kadınlara bir mavi eksi atmış hep. Seninde o sapık zihniyetlilerden farkın yok belli ki. Bir gün haberlerde seninde ölüm haberini görmemiz dileğiyle.. Senin gibiler tek nefesi hak etmiyor
Kadınlar günü sevgililer günü anneler günü hiç bir günü doğru bulmuyorum bu günler yerine gerçekten tüm bu olaylar olmasaydı ya da olsa bile ciddi cezaları olsaydı daha iyi olmazmıydı
Peygamber Efendimiz Veda Hutbesi'nde Ey İnsanlar Kadınlar size Allah'ın emanetidir buyuruyor ne zaman ki Kadınların bize Allah'ın emaneti olduğunu idrak edebilirsek emanete ihanet etmemeyi öğrenirsek işte o zaman her şey güzel olacak
Bizim de insan olduğumuzu, sizler kadar yaşama hakkımız olduğunu ve sizin malınız olmadığımızı kabul edin yeter. Siz derken lafım meclisten dışarı yanlış anlaşılmasın
Ben deger vermem ailemi gorurum sadece bana herhangi bir kiz deger verdi mi benim gibilerinin degeri bilinmez gorulmez sevilmez bende hicbir sey yapmam bundan sonra
Kadınlara, hatta çocuklara, hatta insanlara, hatta tüm canlılara gereken önem ve saygı gösterilsin yeter. Yaşama hakları ellerinden alınmasın. 1 günümüz kutlanmasa da olur. #kadınaşiddetehayır
Erkekleri düzgünce eğitip kadına şiddet göstermemeyi hedeflersek süper olur 65 günde 67 kadın cinayeti nedir ya bugün özel falan değil bugün bile öldürülen kadınlar var. Daha önceden kadınlar günü kimsenin aklına gelmiyor bugün önemli oldu tabi o kadar kadin öldürüldü...