Benim gelecekle ilgili farklı planlarım var. Mesleğimle ilgili kendimi geliştirmek veya kariyer yapmak gibi. Hayatımda karşı cinsten konuştuklarım oldu ama sevgilim hiç olmadı. Kimseyi de sevemiyorum hayatımda birini sevdim bir daha da sevemedim kimseyi. Evlenmek çoluk çocuğa karışmak gibi hayallerim yok herkes anne olmak zorunda değil sonuçta. Benden iyi bir anne de olmaz ben doğurur doğurmaz işe dönmeyi çalışmayı isterim bebek bakmak eşime hizmet etmek istemem. Evlenmemem çok abes mi kaçar? Niye herkes evlenmek zorunda ki ben öğretmen olmak ve anne babamdan kardeşimden başkasına hizmet etmemek istiyorum bu isteğim çok mu?
Topluluğumuz evliliği kadınlar için bir kurtuluş amacı olarak görüyor maalesef yani aman başını sokacağı bir yeri olsunda gerisi önemli değil modundalar hep evlilik kötü bir şey değil ama ailelerin sürekli evlen baskısıda çok yanlış burada 19-25 yaş arası kişilerin evlenmek için geç mi? erken mi? tarzı soruları görüyorum önce bir dizginleri eline alırsın hayatını rayına oturturzun ondan sonra geç ya da erken mi olduğuna karar verirsin evlilik ciddi bir şey ama sizde önemlisiniz hayatınızı önce yoluna sokun hemen acele karar vermeyin
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben evlenmek istemiyorum annem babam beni o kadar okutuyor benimle eşit olan bir canlı olan erkeğe erkek olduğu için hizmet etmek istemiyorum
Evlilik zorunluluk değil kişisel bir istek doğrultusunda yapılır. Tabiiki evlenmek zorunda değilsin. Elbette çocuk sahibi olmak zorunda değilsin. Ayrıca evlilik ve çcouk sahibi olmak konusu şahsi bir konudur herkesin fikrine saygı duyarım ancak her kadının imkanı varsa okuması, kendini geliştirmesi, çalışması, ekonomik özgürlüğünü eline alması, kültürlü bir bireye dönüşmesi, güçlü olması taraftarıyım ve bunun zorunlu olması kanaatindeyim. Toplum dayatmalarına takılmak zorunda değiliz. Bendimizi ve tabularımızı yıkabiliriz. Önemli olan ne istediğimizi biliyor olmak 🙂
bu senin hayatın ve unutma ki hepimizin tek bir hayatı var bunu dilediğimiz gibi yaşamak bizim en büyük özgürlüğümüz nasıl bazı insanların hayali evlenip çocuk sahibi olup mutlu bir aile yaşamı oluşturmaksa senin de hayalin kariyerin ve gelecek planların olabilir elbette. bu çok doğal. kendini topkumdaki çoğunluk kesimle kıyaslama lütfen çünkü seni onlardan farklı yapan kendin olman kendi fikirlerinin olması ve basmakalıp gelenekleşmiş ritüellerin dışında hayallerinin olması. bu çok güzel :)
Öyle bi algı sadece kadın için değil erkek için de var bence. Sadece zaman olarak erkeklere kısıtlama yok. Bunun tek nedeni ise biyolojik saat kavramı.