sevgilimle 2 senedir birlikteyiz 32 yaşına geldi ama hala iş beğenmiyor ve çalışmıyor. Ben çalışıyorum yorgunluktan canım çıkıyor o erkek haliyle çalışmaya üşeniyor. Elektrik mühendisliği okudu bitireli yıllar oldu ama çalışmak istemiyor birkaç yere girdi çıktı maaş beğenmiyor , ukala patron çekemem diyor çalışmıyor. Ailesinin durumu da çok iyi değil annesinden geçiniyor. İleride evlilik düşünüyorduk , yıllar geçiyor ama hala evde oturuyor bu gidişle ailem asla izin vermez :( Neden böyle sizce? Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir ara bende böyleydim. Kendime ait (2 ortak olduğum ) güzel bir işim vardı. Güzel gidiyordu ama anlaşamadık kapattık iş yerini. Tek başıma yürütecektim. Çocukluk arkadaşlarım yüzünden yürütemedim.
Psikolojim bozuldu. 3 yıl çalışamadım hiç bir yerde. Kendime ait bir iş varken başkasının yanında maaşlı çalışmak ağır geldi.
O süreçte sattığımız ürünlerin parası ile geçindim. Ailemden de destek aldım.
Ama para bitince bir işe girmek zorunda oldum.
İşimi tek başıma yürütememe neden olan arkadaş bir ilaç firmasındaydı. Moto kurye olarak ilaç dağıtıyordu. “ her gün geziyorum gel seni işe sokayım “ dedi. Her gün gezmek, gezerek para kazanmak çekici geldi. Öylelikle moto kurye sektörüne girdim. 5 yıl çalıştım. Kazancı da güzeldi. Sonra borsa ve kriptoya yatırım yaptım. 10 yılda kazanabileceğim ve yemeden içmeden biriktirebileceğim parayı çok kısa sürede kazandım. O ara ailemi de ikna etmiştim. Onlarda kazandı benim kadar.
Şu an kısmen para gibi bir derdim yok çok şükür. Çalışmıyorum işim bu.
Bunu sana bu kadar uzun neden yazıyorum?
Ne yazık ki hayatta bazı dönemler zorlayıcı, çıkış yolu bulamadığımız, sınandığımız, dipleri gördüğümüz anlar olabiliyor. Erkek arkadaşının ne gibi düşünceleri var bilemiyorum. Eğer bir insanın kafasında gerçekleştirmek istediği hedefleri, planları varsa bunları gerçekleştirmek için bir işte çalışmanın çözüm olamayacağını anlıyor, görüyor. Bu durum da insana ağırlık veriyor. Hareket etmesini engelliyor. Tabi bu herkes için geçerli olmayabilir de. Ama engelliyor bir şekilde insanı.
Sen elinden geldiğince erkek arkadaşının yanında olmuşsun. Ve gerçekten övülesi bir durum. Sevgi var anladığım kadarıyla.
Konuşabilirsin, düşünceleri, planları ne öğrenebilirsin. Ve yol gösterebilirsin. Ne tür bir iş ve kazanç istiyor? Ona göre iş baksın. Moto kurye eğer parasız kalırsam yapacağım ilk iş. 10 bin lira kazandırır şu an aylık. Ve sürekli geziyorsun. Yağmur ve soğuk sıkıntı.
Şöförlük olabilir.
Erkek arkadaşın mühendis olmuş ama hakettiği parayı alamadığı için çalışmıyor olabilir.
Amaç para kazanmaksa sevdiği işlere yönelsin.
Belli bir bütçe de yatırıma ayırırsa ileride rahat eder.
Yani önce konuşup ne istediğini öğrenirsen çözüm de bulabilirsin. Ve ileride kimin ne olacağı da bekli değil. Ve son olarak haksız da değilsin tabi.
İnşallah çözülür sorunu 🍀12 Yorumla
Soran+1 yılYazdıklarınız için teşekkürler. İnşallah düzelir ; siz kendinizden örnek vermişsiniz ama sizde bir çaba varmış zaten sorun orada işte o çabalamıyor, umarım düzelir
- +1 yıl
İnşallah 🍀
En İyi Cevaplar
burada millete tatava ne kolay. Çocuk universite bitirmis ve en azindan hakettigini alacak kadara yakin bir maaş ve yine hayatinda bir kitap okumamis patronlarin hem is bilmez hem emir verir modunda olmasini kabullenemiyor bircok universite mezubu gibi. Sakin yok markette calissin yok efendim asgariye birilerine yamakci olsun demeyin. Benim gibi idealist bir insansa amac para kazanmak degil sayginlik ve dirsek curuttugu yillarin karsiligini alana kadar açta dursa sabretmek, savaşmak ama teslim olmamaktan gecer. burada herkes jendi isini kursun demis. Sermayesiz ne isi kuruluyor? Oyle bankadan kredi almak yok gunde bir ekmek kazanacaknkadsr olsun benim olsun zamanlari coktan gecti gitti. E otursun mu asagi? E oturmasin tabi kendi meslegini yapamasa bile kendi ruhiyetinin sevecegi birseyleri de kabul edebilme şansini kovalamali. Turkiyede siyaset, partizanlik, torpil, haram islerin altina imza atma seferberligi, aman ben mi kurtaraxagim ulkeyi, kapat gözünü al maasini , yalaka olayim isim yurusun vs.. gibi kuvvetli yaklasimlar o kadar derinlere islemis ki buna dürüst, ilkeli, yalaka olmayan insanlar kendilerini yakar da tahammul etmezler. Annesinin yaninda olmasi, şartlari, onun bu durumda olma sebeplerini bilmeden klavye zanaatkari olmak da abesi istigal.
Sana gelince, Evlilik sorumluluk ve para isteyen bir kurum. Seviyorsan bu adami boyle kabullenip sabredip onun psikolojisi ve sartlarina gore destekcisi olmalisin. "Yaa ama benim de yasim geciyor, ailem artik adini koyalim diyor, ailem asla izin vermez " diyorsan bu seninki sevda falan degil aşkin imza atma töreninin fragmani. O istemez mi calismayi ister elbet ama ruhuna ve aklina hitap edecek iş gelirse. He sen ben bekleyemem diyorsan o da senin kararin. Kimse kimsenin gölgesi olmak zorunda degildir.22 Yorumla
+1 yılbilişim alanında ücretsiz eğitim alıp kendini geliştirip, bilişim alanında çalışmak isterse beni bulsun. ama 4-5 ay kadar eğitim olacak, işe başlar başlamaz da söylendiği gibi öyle yüksek bir maaş beklemesin, en fazla 1 sene dişini sıkar sonra ömürlük bir işi önü açık bir kariyeri olur. totalde bir buçuk senesi işsiz geçecek olsa da öyle klasik şantiye patron işçi ilişkisi yok bu alanda, bir seneye 2 senelik iş sığdırıp bir anda vazgeçilmez olanlar da var. düşünürse mail adresimi vereyim oradan haberleşelim, tanışalım. (meslektaşlarımı aşağılatmam sahip çıkarım.)
00 Yorumla
+1 yılBundan sana hayır yok gibi... boşuna yılların heba olmasın zararın neresinden dönersen kardır... şimdi annesinden alıyor para evlenincede senden alır..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
35Cevap
+1 yılİşi gücü olmayan bir erkek mi? ve sen bununla ciddi düşünüyorsun birdaha düşün derim evlensen borç batağından çıkamazsın sürekli çalışmak zorunda kalırsan huzurun kalmaz ve detayda yazdığın gibi sen kadın halinle çalışıyorsan o erkek haliyle iki katı çalışmalı. Hiç kimsenin işi ya da patronu mükemmel değil bu bir bahane olamaz kısacası sevgilinde iş gtü yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ya.. benim ondan umudum olduğu için düzelir , iş bulur diye bir gelecek düşünüyordum. Ama geldi 32 yaşına seneler geçiyor hala bir değişiklik, bir çaba yok artık bende ondan umudumu yitirmeye başladım. Kafayı yemek yemeye takmış annesi çalışıyor o yiyip içip yatıyor hem kendini hem beni yaktı her şey güzel olabilirdi ama yetti artık :(
- +1 yıl
Bu insan belli bir yaşa gelmiş daha da düzelmez. Seni üzmek istemem ama gerçekler bunlar farkındasın sende :(
+1 yılBacım benim abimde böyle 29 yaşında çok tembel çok iş değiştirdi birde sigara içiyor hala babamdan geçiniyor atsan atılmaz satsan satılmaz evlat diyor babam , ama sevgili dediğin aynı kandan Candan değil
, ona bakmak zorunda değilsin , tavsiyem ayrıl gitsin bu yaşa kadar adam olmadıysa bu yaştan sonra hiç olmaz başına bela olur , aşk karin doyurmaz bir erkek olarakta söylüyorum, eve ekmek getirmeyen erkeğe de adam denmez22 Yorumla
Soran+1 yılYa evet sağlığı yerinde gücü kuvveti var ama çalışmıyor yani ne zaman diyorum kendi kendime ne zaman bir işe girecekte o işte ilerleyecek yani gelmiş 32 yaşına zaten..
- +1 yıl
Valla ayrıl gitsin bacım hiç uğraşma biri gelir biri gider , tembel adamların huyunu suyunu iyi bilirim kendi abimden , sigarası ayrı , masrafları ayrı , seni kullanır yük olmaktan başka bir işe yaramaz , etrafta o kadar işinde gücünde adam var
+1 yılNihai karar sizin tabi fakat bu yaştan sonra zor çalışır benim arkadaşlarım var aynı durumda 2 tane biri daha ilk sınavda maliyeye atandı yıl dolmadan istifa öteki hastanede idi çıktı. Yeri gelir evdekiler ile anlaşmazlık çıkar para kazanmak kolay değil maalesef bazı şeylere katlanmak gerekiyor ben meslek gereği çok kişi ile muhatap oluyorum nelerle karşılaşıyorum.
10 YorumlaBence ayrılmalısın. Bir insan eğer sorumluluklarının farkında değilse ondan sana hayır gelmez.
23 Yorumla
Soran+1 yılİşte kalbim ve aklım ikiye bölündü :(
Soran+1 yılEvlenmeye cesaret edemem en başta zaten. Evlenince çocuğum olursa o çocuğa yazık olur zaten onu düşünür yine evlenmem.
+1 yılTembel erkekten uzak dur kızım. Ömrünü çürütür. Adam olsun kaldırsın koca g’tünü çalışsın. Erkek dediğin çalışkan olur.
15 Yorumla
Soran+1 yılBencede ya bi de erkeklern çalışma alanı daha fazla. Kendi alanında bulamıyorsa başka işler bakabilir ama beğenmiyor . Ailesinede güvenecek bi varlıkları yok neye güveniyor anlamadım
- +1 yıl
Elden ayaktan düşünce kimse bakmaz ona çürür gider
İşleyen demir ışıldar gitsin adam gibi çalışsın ekmek parasını kazansın Senden bile utanmıyor yuh ya Ben erkek olsam kendime yediremezdim sevgilim çalışırken yatmayı
Soran+1 yılAynen sanki aşırı zengin gibi patronlardan emir almayı sevmiyorum diyor sanki padişah torunu bende dedim ki sen o zaman hiçbir işte çalışamazsın çünkü her işte ilk başlarda bir emir veren olur , amaç işi öğrenmektir. Bilmiyorum şimdiye kadar sabrettim ama annem karşı çıkmaya başladı olmaz ondan bi halt diyor
- +1 yıl
Hayır gelmez ondan
Anneni dinle - +1 yıl
her işte yaz tatilinde tarla, demir kesme taşıma, düğün organizasyonu hicte gocunmadim senin ki tembel bir omur bununla geçmez
Bazı adamlar kafasına vurularak yönetilir
Zaman sınırlaması koyarak terketme moduna gecmelisin
Önce kötü davranacaksin
Yönlendirecek sin
Çalışmadigi sürece bı poka yaramayacagini anlatmalisin
Anlamiyormu konuşmayı azalt. msji azalt vs vs ilgiyi azalt
Çalışmayan adamdan ne hayır gelir evlensen nolur
Nasıl mutlu edecek seni
Parazit gibi bişe olur00 YorumlaBöyle biriyle evlilik nasıl yürür ki...
Bu kafayla giderse aç kalır. Zorluk görmemiş o daha. Beğenmediği işlere bir gün muhtaç kalırsa bak nasıl da ayıla bayıla çalışır.10 YorumlaGeç olmadan ayrılmalısın. Bu yaşa kadar annesinin büyütemediğini bi ömür sen büyütmeye çalışamazsın. İlişkilerde EBEVEYN MODU ve ERGEN MODU konusunu dinle internetten. Ömrün çileyle geçer.
10 YorumlaHiç bir şey yapma buraya yazacağına otur konuş böyleyken böyle de sende çaba yok de olmuyorsa zorlamayalım de aklı başına gelir ha gelmedi diyelim herkesin yolu bahtı açık olsun.
10 YorumlaKonfora alışmış. Sen net çizgi çekmelisin ya da kendin önüne bakmalsn
Sen gidemiyorsun oda iş bulamıyor sanrm. Zor süreç... senin fedakarlığın kullanılıyor dikkat et.10 Yorumla
+1 yılNe olacak? Ayrılacaksınız. Çalışmak istemeyen adamdan koca olmaz.
00 Yorumlaİnsan hakları hassasiyeti arttı. İnsanlar en ufak bir şeyde işten çıkabiliyor.
Merak etmeyin çoğu insan artık böyle.
Sabır yok artık insanlarda.
Ayrıca patronlar hakkında söylediği doğru.
İnsan muamelesi yapmıyorlar.02 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle de ailesi de zar zor geçinen insanlar onlara da yük oluyor annesi kaç yaşına geldi çalışıyor kadına üzülüyorum yoruluyor baya ama bunun umrunda değil
- +1 yıl
Benim umrundaydı da ne oldu sanki. Gece gündüz çalıştım yedirdim, icirdim, gezdirdim üstüne sonunda mahkemeye gidip milyarlarca tazminat aldı benden. Eskiden olsa baska düşünürdüm ama şimdi böylelerini haklı görüyorum.
Tek taraflı cinsiyetçi mahkemelerin olduğu ülkede erkekler için evlilik de tehlikeli.
Paran varsa hayatını yaşa veya bir gayrimenkul al, bir kadına yatırım yapma. Yaparsan birgün cezalandırılma riski var.
+1 yıl32 yaşına kadar ne yapmış? Aklı nerdeymiş? İnsan zamanı varken birşeyler yapardı hiç olmassa bir meslek kurs hobi gibi. Ulan ben 22im şimdiden çabalıyorum iş güç para konusunda ilerisi için milletteki rahatlığa bak: )
02 Yorumla
Soran+1 yılBikaç tanıdığı iş ayarlamaya kalktı işi beğenmedi patronu gözüm tutmadı, ben emir almaya gelemem diyor. Hobisi de yok spor felan yapmıyor sadece evde oturuyor :(
- +1 yıl
Onun kimseyi gözü tutmaz yatmaya bahane arıyor sadece en uyuz olduğum insan tipi
+1 yılBenim birader de öyle. 12 senedir doğru dürüst çalışmıyor. Ha bugün ha yarın derken 32 yaşına geldi. Baktık adam olmayacak. Bıraktım artık ilgilenmeyi. Yani işin zor. Yan komşum eşi çalışmadığı için bosanmisti.
00 YorumlaHangi Üniversirteden mezun. Çok iyi ingilizce biliyor mu. Böylesini ilk defa duyuyorum. O tembel adamdan sana hayır gelmez. İlişkini gözden geçir. Ben de emekli elektrik mühendisiyim. Yaşım 68
02 Yorumla
Soran+1 yılPamukkale Üniversitesi mezunu ingilizcesi iyi. Şeflerle sıkıntı yaşıyor hep emir veriyorlar diye kızıyor
+1 yılİş beğenmeyen insanla hayat geçmez yarın sen çalışır o evde seni bekler bisilere adım atarken dikkatli ol aşk sevgi bunlar biyere kadar evlenmek için evlenmeyin..
00 Yorumla
+1 yılAile kuzusu bundan bir baltaya sap olmaz okuluda imkan var diye geyikliğine okumuştur işin zor kişilik karakter diplomayla kazanılmıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılAilesi de zar zor geçinen insanlar zor okuttular annesi çalışıyor yoruluyor kadın o yaşta. Annesine acıyıp herhangi bir işte çalışır insan ya..
- +1 yıl
Yani genelde ayrılma yönünde yönlendirme vermem ama böyle bir insanla hayatın kararır.
+1 yılBir erkek sabah evden işe gidiyorum diye çıkmalı.. ben 3 farklı işi idare ediyorum ama bundan hiç yorulmuyorum …
00 YorumlaKendi işini kurmayı teklif et.
De ki biraz çalış, sonra gel kendi işimizi kuralım. Bu teklif erkeklere çok cazip geliyor00 Yorumlahe yani sen böyle sorumsuz adamla evlenirsin ama ailen izin vermez diye mi takıyosun kafaya? başına gelecek her şey sana müstehak
00 Yorumla
+1 yılSorumsuz bir adamla bırak bir hayat kurmayı, asansöre bile binilmez.
10 Yorumla
+1 yılBu devride millet iş bulamıyor herif iş beğenmiyorum
00 Yorumla
+1 yılElektrik muhendisleri hep boyle gordugum niye acaba
00 YorumlaVermesin zaten evlenince ask falan bitiyor hemen, sonra pisman olursun. Bazi erkekler boyle
00 YorumlaYol yakınken vazgeç, 32 yaşında çalışmayan adam evlenince hiç çalışmaz.
00 Yorumla
+1 yılbu adam ile evlenilmez erkek dedigin caliskan olmali
00 Yorumla
+1 yılzorla çalıştır başını şişir senden kurtulmak için çalışır
00 Yorumla
+1 yılçalışmayan sorumluluk almayan biri olmakta kararlıysa tekmeyi basmanı rica ediyorum
00 YorumlaSenin sevgilin sana hayatı dar eder seni kullanır benden söylemesi hemen ayrıl.
00 YorumlaYavrum ileride evinin hanimi mi olacaksin planin bu mu de
00 Yorumla
+1 yılhahahahah İstanbul anadolu yakasındamı oturuyor bu totoş
02 Yorumla- +1 yıl
aynı kişiyse git kendine başkasını bul
- +1 yıl
anneside deli sanırım
Sen hala onunla beraber misin 😂 komedi filmi gibisin valla
04 Yorumla
Soran+1 yılİşte gönül.. :(
- +1 yıl
Ya sevlyorsun tamam ama erkeğin çalışmayıp kızın çalışması başlı başına bir abes durum zaten.
Ama onun bu konuyu sorun bile etmemesi daha büyük bir sorun.
Bune rahatlık.
Tamam piyasada iş yok ama en azından kendisi için bişeyler yapmalı. Nerde böyle senin gibi kızlar x Bi bize denk gelmiyor ölümüne bağlı olanlar
Soran+1 yılEvet ama benim ailem istemiyor işte yani annem karşı çıkıyor işsiz adamla olmaz diyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüzelir diye bekelrsen hep beklersin maalesef baltaya sap olamamış nasıl tahammül ediyirsun anlamıyorum
00 YorumlaAnladığım kadarıyla sizi oldukça sıkan bir konu sen azından sizinle açıkça konuşmalı planlarından bahsetmeli alternatifler belirlemelisiniz sizi gercekten seviyorsa zaten ben seni oyalamak istemem de demeli senin yaşın küçükse o ayrı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIs yürümez ayril sende birk calismayi kerizi bulmis kulaniyo ayril boyle erkeklerden hayır gelmezz
02 Yorumla
Soran+1 yılAçıkcası ben bir harcama yapmıyorum ama yine de rahatsızım bu durumdan tabi :(
Cevap sahibi+1 yılHarcamananda alakasi yok kendisi calismiyo butun yük sende olur mu böyle kadin basina gidiyon calisiyon oda kokmuş gibi evde oturuyo kalksin is bulsun o ne öyle saf olma derim
+1 yılkarakteri böyle..
ve evlenmek hata olur böyle birisiyle..00 Yorumla
+1 yılbence ciddi ciddi bu durumu onunla konuşmalı ve düzelmiyorsa kendi yoluna bakmalısın.
00 Yorumla
+1 yılişleyen demir paslanmazmış çekirdekten yetişcek sonra yükselicek bizler böyle geldik
00 YorumlaNereden buluyorsunuz bu tipleri şaşırıyorum her defasında 😂
00 Yorumla
+1 yılErkek hali derken neyse adam malmis ksvga et işe girsin
00 YorumlaGamzız vurdum duymaz Bi adamdan ne bekliyorsun halen gec kaldın
00 YorumlaAyrıl, onunla yapamazsın sen.
10 Yorumlabu adamla olmaz söyleyim şimdiden
00 Yorumla
+1 yılİş beğenmeyen adamla gelecek kurulmaz
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de ona götsüz diyolar
00 YorumlaDegistir onu... hayir gelmez
00 YorumlaDurum buysa ailen istemez evet ve haklılar.
00 Yorumla
+1 yılBiraz saçmalamış sanki
00 YorumlaHayır gelmez o adamdan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayYıllar geçti ne oldu merak ediyorum ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılseni oyalıyor iş bulmazsa ayrıl
00 Yorumla
+1 yılOndan fayda yok gibi sana sorumsuz erkek örneğin
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun çözümü yok
01 Yorumla
Soran+1 yılDüzelir diye bekliyorum
+1 yılOyle adammi olurmus ayrilmak icin neyi bekliyorsun
10 YorumlaAyrıl yoksa senin maaşını yicek
00 YorumlaRahatlığa alışmış
00 Yorumla
+1 yılAyrıl
00 Yorumla
+1 yılSıkıntı
00 YorumlaNerden buluyorsunuz böyle kalasları :D
00 Yorumla
+1 yılBaşınin çaresine bak
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sevgilimin iş beğenmemesi artık canımı sıkıyor, ne olacak böyle?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat