Özgürleştirmez. Sabah işe gidersin akşam gelirsin yorgunluktan uyuya kalırsın. Bu döngü böyle devam eder. Ne sosyal aktivite yaparsın ya da gezersin tozarsın.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendine ne alanda bir özgürlük sağlamak istediğine göre değişir. Çalışmak, daha çok monotonlaşmış bir hayatı beraberinde getirir. İş hayatındaki "özgürlük" kavramı ekonomik özgürlüğü çağrıştırıyor bana. Başka da bir şey çağrıştırmıyor.
10 Yorumla
Çalışmak cebine bir miktar para koyar ve bir şeyleri satın almada sana kolaylık sunar.
özgürlük falan koca bir masal
kapitalist düzenin sana dayattığı
özgürlük diye havlayan itlere sorsan
Tanımını bile yapamazlar...10 Yorumla
+1 yılokul bitince aklımdan geçen şeylerin aynısıbı bir kitapta gördüm: anarşist banker.
orada özgürlük ve para ilişkini açıklıyor. ben de bu mantıkta düşündüm ve yaşadım10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
"Arbeit macht frei"nazi toplama kampının kapısında yazarmış.."çalışmak özgürleştrir, özgür kılar".. ifade ettiği anlam çok farklı olsada.. çalışmak bir kadını tam olmasada özgürleştirir.
20 YorumlaMaddi özgürlüğü olmayan biri, hiç bir isteğini gerçekleştiremez.
Onun için, çalışmak bir yerde özgürleştirse de, aslında hayatımızı ve zamanımızı para karşılığı satmak demektir.10 Yorumla
+1 yılEkonomik olarak evet. Nerede ve ne şartlarda çalıştığına göre de değişir. Hapis de olabilirsin
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen 😊👍
Kesinlikle, birilerine bağımlı kalmaktan iyidir, emek verir, karşılığını alırsın
10 Yorumla
+1 yılTabii ki özgürleştirir bence çalışmak kadar güzel bir şey yok
10 YorumlaÇalışmak özgürleştirir, rahatlatır, kendini iyi hissettirir. Çalışan insan tam anlamıyla özgürdür
10 YorumlaKesinlikle katılıyorum buna. Özellikle biz kadınların eko özgürlüğü elinde olması çok değerli.
10 YorumlaÖzgürleştirir evet bir insanın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi en büyük özgürlüklerden biri
10 YorumlaKendi parani kazanıp kendi ayaklarının üstünde durmak öz güven verir
10 Yorumla
+1 yılUretmek ozgurlestirir. Gununuzde calismak ucretli koleliktir..
10 YorumlaKendi ayakların üzerinde duruyorsun kendi paran işte ne güzel istediğini al
10 Yorumla
+1 yılKendi paranı kazanıyorsun sadece o kadar özgürleşme meselesi kişiden kişiye değişir.
10 Yorumla
+1 yılçalışmak özgürleştiriyor iyi maaş alırsan evine çıkarsın hesap vermeden kendine alışveriş yaparsın
10 Yorumla
+1 yılKısa çalışma saati ve güzel bir miktar paraya çalışmak tabi ki özgürleştirir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum çalışırken de patronun emir altındasın bunun yerine adam gibi varlıklı koca daha iyi ama ev hanımlığı da olmayacak tabi
10 Yorumla
+1 yılŞu zaman da aldığımız para cebimizde uzun süre durmasa da insana özgüven veren, kendi ayakları üzerinde durmanın gururunu yaşatan ve kimseye muhtaç hissettirmeyen, aynı zamanda kafa dağıtan bir durum. Bu yüzden evet özgürleştirir bence.
10 YorumlaSürekli ev iş arasında mekik dokuyorum günümün çoğu işte geçiyor aldığım para kendime ancak yetiyor. Gezmeye zaman bulamıyorum. Özgürlük buysa eğer... öyle özgürlüğü.
20 YorumlaBu devirde her şey parayla oluyor tabi ki çalışmak özgürleştirir paran olmasın git istediğin kadar boş boş gez yemek Yemen gerekicek eşyalar alman gerekicek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılona buna para için kölelik yapılan mı? hayır, daha da köleleştirir
10 YorumlaÇalışmak çevrendeki insanlarla sosyal olmana neden olur ama özünde köleleştirir seni.
00 Yorumla
+1 yılEline ne kadar para geçerse o kadar özgürsün yani para şu dünyada çok önemli bir unsur.
00 Yorumla
+1 yılÖzgürleşmek gibi gorunsede kolrlestirir ve kolelestirmek gibi gorunsede ozgurlestirir. Nerden baktiginiza bağlı
10 Yorumla
+1 yılHeralde is ve olanaklara bagli 12 saat asgari ucret pek sanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle özgürleştirir kendi paranı kendin kazanır kendin harcarsın kimseye ihtiyaç duymazsın
10 Yorumla
+1 yılKendi parani kendin kazanmak kimseye bağlı olmadan yaşamak özgürlüktür
10 Yorumla
+1 yılBen modern kölelikten başka bir şey anlamıyorum. Köpek gibi çalışıyorum ama elde var yine koca bir 0
10 Yorumla
+1 yılRahatlatır her acıdan ve stresi kotu enerjiyi felan alır ve bazende ihtiyactır belkide her zaman
10 Yorumla
+1 yılNasıl çalıştığına bağlı
10 YorumlaTürkiye’de hayır ama Avrupa’da evet
10 YorumlaÇalışmak daha çok köleleştiriyor
10 Yorumla
+1 yılEvet ekonomik özgürlük gibisi yok
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak kısar insani
10 Yorumla
+1 yılÖzgürleştirir insana hayata adapte eder
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle özgürleştirir
10 Yorumla
+1 yılİyiyse evet ama kötüyse hayır
10 Yorumla
+1 yılKendi paranı kazanırsan evet
10 YorumlaÜfff kendi paranı kazanmak gibisi var mı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç bilmiyorum çalışıyorum ama boş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne ozgurlestirmesi ak kolelik bu ulkede calismak.
10 YorumlaKendine çalışırsan evet
00 Yorumla
+1 yılEvet özgürleştirir..
20 YorumlaBilmem çalışmaktan hiç anlamam işsizim hep
00 Yorumla
+1 yılMutlu eder.
10 Yorumla
+1 yılYer bitirir
10 YorumlaHayır.
10 Yorumla
+1 yılÖzgürleştirir
10 Yorumlaevef
11 YorumlaEvet özgürleştirir
10 YorumlaKesinlikle özgürleştirir
Özgüven kazandırır10 Yorumla
+1 yılÇalışmak lazim
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle evet
10 Yorumla
+1 yılBen ce evet
10 YorumlaEvet
10 Yorumla
+1 yılKimse mecbur olmasa çalışmaz
10 YorumlaTabiki kişisel gelir önemli
10 YorumlaEkonomik olarak evet
10 Yorumla
+1 yılEvet özgürleştirir
10 YorumlaKısmen
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılElbette özgürleştirir.
00 Yorumla
+1 yılYani
10 Yorumla- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat