Kendi işini yapmak mı daha iyi yoksa bir yerde çalışan olmak mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılmemur felansan calısmak daha ıyı alırsın net 8 10 orta derece yaşar gidersin gunde 8 saat hafta sonları yok
esnaflıkta guzel ama iznin olmaz hep dukkanın açık kalması lazım işinin tutturman lazım ilerletmen lazım bu sevıyede kıyıda köşede para olması lazım ilerleyene kadar giderlerinin karşılamak ıcın ama bu aşamaları geçersen kendı işinde güzel paralar kazanırsın03 Yorumla
Soran+1 yılÖzel sektörde yükselebilir miyim
- +1 yıl
her işte yükselebilirsin bu sana bağlı bı arkadaş 3 sene önce girdi flo ayakkabı mağazasında şuanda müdür aylık 15 bın lıra alıyor
Soran+1 yılNe müdür ya o kadar vrmezler yalan söylüyordur o
En İyi Cevaplar
kendi işimi yapıyorum. daha önce başka yerlerde de çalıştım. ikisini kıyaslamak gerekirse kendi işini yapmak tabi ki daha zevkli ve eğlenceli ancak sorumlulukları çok çok daha ağır. uzaktan bakınca bu zorluklar bir şekilde hallolur gibi geliyor ama öyle değil. çalışansan sorumlulukların az. çalıştığın şirket batsa, nitelikli bir elemansan iş bulabilirsin. bu zorluk ve kolaylıkların dışında bu biraz da karakter meselesi. eğer çalışmak, öğrenmek, çabalamak hayatının merkezinde olan bir insansan kendi işini kurmayı düşünebilirsin. ama gezmek, eğlenmek, iş hayatının sorumluluklarını sevmeyen bir insansan, kendi işini kurduğunda kesin batarsın söyleyeyim :)
010 Yorumla
Soran+1 yılGezmek eğlenmek diyorsun da
Biz özel sektörde çalışanlar da o kadar eğlenip geziyoruz ki sorma 😂😂
Hafta içi 8-18.30
Hafta sonu da cumartesi var
Bundan kalan 1,5 günde tatile mi gitsem cafeye mi gitsem neler yapıyorum sorma 😂😂
Ha bir de (asgari ücret)
Harca harca bitmiyor
Bu parayla ve bu zamanla nasıl gezip eğleniyorum bence acil kendi işini kapat ve sende gez eğlen😂😂- +1 yıl
gezmek, eğlenmekten kastım hayatının merkezinde sosyallik olma ihtimaliydi. kendi işini kurduğunda da mesailer çok değişmiyor sektörüne göre tabi ki. patronum ben bugün 11 de gideyim ya da gitmeyeyim falan yok öyle eğer tamamen güvenebileceğin bir genel müdür vs. yoksa :D senin en azından asgari maaşın var garanti. sigortan yatıyor o ya da bu şekilde. bağ-kur derdi yok. vergi ödemesi derdi yok. yeri geliyor 2 ay fatura kesemiyorsun. kasadaki parayı çok kontrollü harcaman lazım çünkü ne zaman ne yaşayacağını bilmediğin bir ülkede yaşıyorsun. bu ülkede yaşamak her şartta zor. asgari maaşlıysan neredeyse yaşamak imkansız eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan. eğer iş kurmak istersen yaşayabileceğin olası ihtimallerden bahsetmek istedim. umarım derdimi anlatabilmişimdir :)
Soran+1 yılBiz özel sektörde hergün patrona söyler ve
Patron ben bugün 11 de geleceğim deriz halbuki 😂😂
Neyse şaka bir yana
Bu anlattığın zorlukları benden iyi kimse bilemez malum mali müşavirim ve piyasanın az çok ne olduğunu biliyorum.
Teşekkür ederim cevaplar için
Soran+1 yılSorma çok kazançlı kapat dükkanı acil gel o kadar çok kazanıyorum ki gelirimi paylaşmaya ihtiyacım var 😂😂
Faturalar işle ilgili ise işleniyor genelde
Ama bazen misal adam tuvalete gitmiş
2-3 lira Ödemiş onun bile makbuzunu getirmiş 😂😂
Yapmayın böyle şeyler ayıp 😂😂
Soran+1 yılGirdiğin yerler altın herhalde
Soran+1 yıl😂😂
Kazançlı günler 🤞
+1 yılKendi işini yapmak her zaman iyi kazandırır tabi ki girişimcilik adına doğru ve yerinde kararlar alıp uygulayabilirsen. Ticaret ortamı iyi bir kafa yapısı ister buna sahip değilseniz başka bir yerde çalışmanız daha uygun olur...
017 Yorumla
Soran+1 yılMesela ne ticareti yapabilirim
- +1 yıl
Yani evde üretim olabilir yetenekli olduğunuz şeylerde mesela ;
Terzilik olabilir, ev yemeği, kurabiyesi ya da tatlıları olabilir
Paketleme, katlama işleri yapmak. * Satış ortaklığı yapmak.
Sosyal medya danışmanı olmak. * Kurs vermek.
Çeviri işleri yapmak. * Kozmetik ürünleri satışı yapmak...
Soran+1 yılBunların hepsini yapsan ayda 1000tl bile kazandırmaz
- +1 yıl
Ama yapacak bir şey var mı başka? Daha karlı işler için yatırımlık bir paran varsa yatırımla olabilir o zaman günlük karın harika seviyeler olur hem bu kadarda yorulmazsın...
Soran+1 yılMisal neye yatırım
- +1 yıl
Şu an Altın ve Gümüş ama biraz daha düşmesi gerek alım için mesela Gümüşte 11 - 11.30 TL , Altında ise 850 TL alış yerleri...(YTD)
Soran+1 yılBunları aylık mı al sat yapacaksın
- +1 yıl
Altın ve gümüş genelde uzun zaman tutulur ama bazen günlük al sat ta çok iyi getiriyor mesela 100.000 TL üstü alım satımlarda bazen günlük 1000 - 3000 alabiliyorsun ama tabi sürekli takip önemli gözünü ekrandan ve gelişmelerden ayırmaman gerekiyor yani nerede ne yapacağın çok önemli...(YTD)
Soran+1 yıl50.000 ile başlasan mesela diyelim
- +1 yıl
Dediğim gibi alım noktanız çok önemli ben olsam 11 TL'yi beklerim gümüşte Altında uzun dönem her yerden alınabilir Haziran ayı ya da sonrasında altının 1200 TL yı bulacağı söyleniyor...(YTD)
Soran+1 yılOnu alıp kaç gün sonra satıyorlar genelde
- +1 yıl
Altında uzun dönem beklenir normalde ama ani yükseliş olursa hemen satılabilir...
Soran+1 yılUzun dönem dediğin?
- +1 yıl
Mesela en yakın 3 ay ya da 6 ay ya da 1 sene alıp beklemek gibi...
Soran+1 yılOoo çok uzunmuş
- +1 yıl
Evet yatırım biraz sabır işidir bu arada eig için teşekkür ederim...
Soran+1 yılRica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
Daha doğrusu kendine zaman ayırabiliyormuyum bu önemli. İşi sevdiğimden yapıyorum. Para kendiliğinden geliyor
010 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
Soran+1 yılO ne ya
Soran+1 yılFikrim yok
İmsta sayfası mı işletiyorsun
Soran+1 yılNasıl yani ya
Soran+1 yılNe kadar alıyırsun
+1 yılYeterince bilgi birikimin varsa kendi işini yapmak daha iyi tabi.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSermayem olsa, kimsenin yanında calismam kendi isimi kurardim
05 Yorumla
Soran+1 yılNe işi kuracaksınn
Cevap sahibi+1 yılSermayeye gore. Ama en cok istedigim tekel bayi. Alkol altindan degerli, cok zam geliyor. Cok kar ediyorsun. Kriz bazen firsattir. Su an tekel bayi. Krizi firsata cevirmektir
Soran+1 yılAlkollü almak için de para vereceksin
Cevap sahibi+1 yılSermayem yok dedim. Olsa o isi yaparim.
Soran+1 yıl:((((
her türlü başkasınahizmet ama kendi işin olunda daha sorumluluk ister daha özen ister
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılBen kendi işimi yapıyorum bence daha iyi gelir düzensiz odada daha iyi
04 Yorumla
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
- +1 yıl
Mimarım
Soran+1 yılİş geliyor mu
- +1 yıl
Zor dolardan kaynaklı piyasa kötü ama birşeyler oluyor
+1 yılkendi işimi yapmayı tercih ederim
15 Yorumla
Soran+1 yılSen ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
öğrenciyim :D
- +1 yıl
😂😂😂 en güzel meslek senin
- +1 yıl
@BenimAdımSiyahh yaa sorma :D
- +1 yıl
Daha güzeline var stajyerrrr çalış çalış para
Para yoookkk
+1 yılKendi işini yapmak bence
00 Yorumlaikisininde kendince başka sıkıntıları var
05 Yorumla
Soran+1 yılHangisi daha avantajlı
- +1 yıl
kendi işini kurmak güzeldir lakin sorun şu ki batarsan bi sürü borç vs uğraşırsın ayrıca bırakıp bi yere gidemezsin tatil yapamazsın sürekli başında durman gerek. ama güzel kazanada bilirsin buda bi ihtimal
diğerinde tatiline gidersin sorumluluğun işini yaptığın kadardır maaşını bilirsin işine bakarsın
Soran+1 yılTatile gitme falan yok ya
Senede 1 hafta iznin var o da verirlerse
Soran+1 yılYa işte
şu an ki durumda çalışmak daha iyi bence
04 Yorumla
Soran+1 yılAsgari ücret alıyorum tecrübem olmasına rağmen
Soran+1 yılUzun iş
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKendi işini yapmanı öneririm.
05 Yorumla
Soran+1 yılNe işi yapabilirim
Cevap sahibi+1 yılEş yeteneğin var mı
Soran+1 yılEş ne
El mi
Yok
Cevap sahibi+1 yılEl işini dantel örgü olarak görme sadece
Soran+1 yılMesela
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangisinin geliri iyiyse o
00 Yorumla
+1 yılKendini işini yapmak daha keyifli olur
20 Yorumla