Annen baban ne iş yapıyor, aslen nerelisin, erkek arkadaşın var mı, evlenmeyi düşünüyorum musun gibi sorular ile yapılacak işin niteliği arasında herhangi bir bağ olmamasına rağmen ülkemizde çokça suistimal edilen bir konu. Defalarca maruz kaldım daha birçoğuna. Hatta birinde şöyle bir durum yaşandı anne baba mesleği sorduğunda annem de babamda işçi dediğimde gülüp nasıl üniversite okudun canım sen diyip aşağılayıcı birkaç tutum sergilemişti işveren. Daha sonra kendisine iş getirecek zengin çevrem olmadığını ima edip işe almadı 😄 İşe girseydim de vereceği maaş asgari ücretin biraz üstü yani, hangi zengin çocuğu böyle bir işte çalışır 8 5 her gün düşük maaş ile😅😂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMaalesef. Kadınlar da adamlar da bok. Erkekler kendilerine karı seçmeye çalışıyor, kadınlar da rakip anlamında risk teşkil edecek misin diye kontrol etmeye çalışıp işe almıyor. İşe almak istemeyen insan sen mükemmelsen de bir bahane savurup almıyor ya da eksik olduğunu ima ediyor. Hükümet tepede durmaya devam ettikçe daha beter olacak. Yurt dışında iş ilanı verirken cinsiyet ayrımı bile olmaz, olduğunu hissedersen veya ırkçılık üzerine de, dava açıp kazanabiliyorsun, ama bu asfalt torbaları utanmasa bekarete kadar girecekler, hadleri yok.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenirsen iş yeri sana tanzimat gibi tarzı ödemek zorunda birine ödemişlerdi ordan aklımda kalmış bu yüzden evlenmenden korkarlar. Çok detaya giriyolar ağzından cımbızla laf almaya calisirlar. Benim bir arkadasa niye 2 sene boyunca hiç çalışmadın diye sormuştu. Bir süredir aileden, sınavlardan psikolojim bozuktu, evden cikmiyodum dedi. Kıza orada kapı gözüktü 😂 Kelimeleri seçerek kısa net cevaplar vermek önemli
00 Yorumla
+1 yılAnne baba ne iş yapıyor mu? Beni mi onları mi ise alacaksınız diye cevap vermeliydin...😅 yuh daha neler ya, bana denk gelecek var ya bu sorular, hiç karşılaşmadım şaşkınım şu an🤣
00 Yorumla
+1 yılo sorularla senin karakterin hakkında bir sürü şey ortaya çıkar. Paraya olan muhtaçlığın, işe ihtiyaç durumun, yarın bir gün bırakıp gidecek misin, sadakatin, yönetilebilir biri misin vs...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvli mi nişanlı mı erkek arkadaşı var mı yok mu bu soruları ben de soruyorum ama bunları sorma sebebim tamamen işle ilgili. Neden diye soracaksın kadın nişanlı gelip işe başlıyor yok kınasıdır yok nikahıdır yok evliliğidir Derken daha senesini doldurmadan iki ay izin alıyor. Daha sonra evliliğin ilk aylarında çocuğu oluyor 4 5ayda öyle yok. Sonuçta bir Avrupa ülkesi değiliz zor şartlarda personel Alıyoruz ve yararlanamıyoruz onun içindir ki evli ve çocuğu olmuş personelleri genelde tercih ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır, normal değil. Ancak bizim ülkemizde niteliğe bakmadıkları ve liyakat sistemine göre işe almadıkları için sorarlar. #BenVarım #KızlarBirAdımÖne
00 YorumlaBöyle sorulari sormaya hicbir isverenin hakki yok.
Sadece mesleginle ilgili sorular yönetebilir, özellikle özelin hakinda soru sormaya hakki yok.
Annen baba meslegi soran canımsın, annemi babamidami ise alacaksiniz diye cevap verseydin.00 Yorumla
+1 yılİlginç bir yaklaşım. İlk defa duydum böyle bir şey. Hadi işveren erkek sana yavşıyor dicem de ilk görüşmeden bunu yapması ağır sapık olduğunun belirtisi zaten. İşin mesleğin tam ne ki yeni aldığın bir kişiden işverenin müşteri getirmeni bekliyor?
00 Yorumla
+1 yılanne baba işçiyse nasıl mı üniversite okudun dediler ben buraya takıldım
dünyadan bir haber yaşıyorlar herhalde devlet üniversiteleri ağlıyor şu an02 Yorumla
Soran+1 yılEvet çünkü kendisi de genç bir adamdı ben 25 o da taş çatlasın 35 olsun belli ki zengin çocuğuydu işini arabasını ailesi almış orada boş boş duruyor ofiste, beni aşağıladı çok. Ben sadece herkesin durumu sizin aileniz gibi olmayabilir etrafınıza dikkatli bakmanızı öneririm dedim, pişkin pişkin güldü.
- +1 yıl
boş ver bebeğim öyle bir işyerinde çalışma zaten onlar senin benim halimden anlamaz işçiyi sömürme derdindeler
+1 yılİş görüşmelerinde karakter analizi yapılıyoruz. İş adayının vermiş olduğu cevaplar bize personelin ne kadar uyumlu olup olmadığını gösteriyor.
00 YorumlaBunları soran mal kendine karımı ariyo yoksa kocami
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu konuda bu işveren at adalar için yapılacak yorum, ben sana iş kuramazsın demedim, adam olamazsın dedim sözü sanırım, işveren de kafi gelmiyor bunlara, yine verene biten Bi ifade şart sanırım
00 YorumlaMüdür olunca kendlerni bı b. k sanıp g. tu kalkıyo mk cocklrnin
00 Yorumlaboş ver onları be , o tarz kurumlar sömürgenlik yapar sadece sonunundada batarlar.
00 Yorumla
+1 yılçok normal artık çünkü ialenin durumunu soruyolar çok izin alırmı durumu
00 Yorumlabence sorulması normal işe alacağım kişiyi tanımak isterdim mesela babam da özellikle evli kadınları almaz sürekli hamile kalıp ikide bir özel durumları çıktığı için
00 Yorumla
+1 yılBanada sordular ve işe alindim xd
10 Yorumla
+1 yılSana güzel kardeşim denk gelmiş 🤣
00 Yorumla
+1 yılHayır değil
00 Yorumla
+1 yılSaçma
00 YorumlaSacma
00 YorumlaSeni beğenmişler
02 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok hadi biri bu yüzden sordu diyelim ben tonlarca iş görüşmesi yaptım ve birçok yer soruyor bunları bu bir gelenek haline gelmiş
+1 yılSaçma geliyor
00 Yorumla
+1 yılŞirket ismine
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem