Her kadın savunma sporlarını öğrenmeli mi?

Şu içerisinde yaşadığımız coğrafyayı ve dönemi ele alacak olursak, kadın yapabileceği en sert savunma ve dövüş sporunu yapmalı. Bir de bazı tipler var ki, kadın ona vurdu diye gurur yapıp daha fazla şiddet uyguluyor. Bu tarz şeyler beynime kan sıçratıyor. Kadını savunmasız gören, ona bir araç muamelesi yapan ve kadına karşı işlenen suçlara sessiz kalanlar tükenmedikçe kendinizi korumak zorundasınız. Süper kahraman değiliz ki hepinizi kurtaralım.
Eski bir taekwondo antrenörünün önerisi: Kick Boks
“Her kadın” dediğinizde bu çok geniş bir kavram oluyor. Her kadın dövüş sporlarına vs ilgi duyamaz doğal olarak. Ama sizin kastınız ülkemizde ki kadına şiddet, taciz vb gibi olaylar yüzündense eğer, her kadına savunma sanatını öğretmek yerine ülkede bilinçli bir toplum oluşturmak, adaleti tesis etmek daha mantıklı gibi geliyor bana /:
Bence öncelikle kadına şiddetin cezası ağırlaştırılmalı. Yoksa çoğu kadın savunma sporlarını kadın döven zalim şahıslara değil de gıcık oldukları biz şair filozof entelektüel erkekleri pataklamak için kullanabilirler.
Kesinlikle öğrenilmeli. Bence ilköğretimde zorunlu hale getirilmesi gereken bir konu. Ben 8 yaşımda tekvando ile ilgilenmeye başladım. Çok uzun sureli olmasa bile bana bir güven verdi. Ve ben bu güven sayesinde bir çok yerde saygınlık elde edebiliyorum.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Maalesef bence öyle. Kadınların kendini koruması şart.
Evet bence ogrenmeli. Gunumuzde ne ile karsilasacagimizi bilmiyoruz. Etraf mikrop duygulu insanlarla dolu. Kendimizi korumamiz gerekiyor.
Evet kesinlikle ögrenmeli. Kendinize asiri bir özguven geliyor tavsiye ederim..
Yo gerek yok tabi ama spor başka. Her insan mutlaka spor yapmalı
Her kadının öğrenmesi gerekiyor ki kendimizi tehlikelerden koruyalım
ben bundan 3 sene once yapiyordum wushu, muay thai ve kick boks. cok guzel hissettiriyor ya yapmasi ama profesyonel olmak ve maclara cikmak insanın oz guvenini dusuruyor biraz cunku ilk maclar baya kotu geciyor ya ahshdj
Evet sapiklardan korunmak için şart bir ara bende kafayı takmıştım ama imkanım olmadığı için vazgeçtim
Kick boks seç, evet öğrenmeli
Öğrenmeli bence dünyanın binbir türlü hali var
Ben direk silah taşımak istiyorum hahah
Ben anlayamadım direk mi taşımak istiyorsun yoksa silah mı yoksa direkt silah mı taşımak istiyorsun
Herkes öğrenmeli
Evet şart oldu artık.
Kick box öneririm tatlım zor değil ve ciddi anlamda etkili 🥊☺️
Öğrenmeli Türkiyenin hiçbir şeyine güvenmiyorum.
Evet bence öğrenmeliyiz
Bence buna gerek kalmamalı ya
Evet bence
ben evde spor yapıyorum
Tabi öğrense iyi olur
Evet tavsiye ederim
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş