Eğer bunu zoraki yapıyorsa şiddet olur. Ancak çoğu erkek çocuk da babasının tuttuğu takımı tutarak devam ediyor. Aile ile kurduğu bağ takımla devam ediyor. #BenVarım#KızlarBirAdımÖne
Erkeklerin karar vermesi ve kadına fikrini sormaması şiddettir tabii. Fakat kadınlar kendi özgür iradeleriyle hangi takımı tutacaklarına karar verebilirler. Bu konuda kadının da kendi fikirleri konusunda ağırlığını koyması ve fikirlerini savunması önemlidir. Aksi takdirde sinmiş bir kadın nereye çekersen oraya gidecek bir yapıdadır😄
Böyle bir şart yok. İsteyen istediği takımı tutmakta özgür. İnsan ilişkilerini tuttuğu takıma göre şekillendirenler varsa eğer - ki henüz rastlamadım - büyük bir yanlışın içindedirler.
Sanırım burada bir tık yanlış anlaşıldım. Şöyle izah edeyim, kastettiğim şey kendi çevremdi. Yoksa genel durumdan haberdarım. Katılmadığımı yinelemek ve hatta kınadığımı da söylemek isterim. 🙏
Zorlama olan hiç bir şey iyi değil. Ama aynı takım tutmak daha iyi oluyor. Örneğin karşıdaki takım gol attığında sen üzülürken eşinin sevinç çığlıkları atması sinir bozucu olur.
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kadının hangi takımı tutacağını ailedeki koca, baba, abi gibi erkeklerin belirlemesi de bir tür şiddet midir?