Ben bunu kadın erkek olarak değil de her iki taraf içinde eşit şekilde üniversite okumanın ülkemizde artık pek bir manası olmadığını söyleyerek cevaplamak istiyorum. Bir kişi okulunu okuduğu meslek yerine farklı bir işle uğraşmak zorunda kalacaksa 4 yıl o okulu okunmasının ne anlamı var ki? Üstelik öğrencilerin ezici çoğunluğu bu durumdan muzdarip.
İster iş kursun, ister herhangi bir iş dalında çekirdekten yetişsin. Üniversite okumasın demiyorum kimse, yanlış anlaşılmasın. Ancak bir çok meslek dalında artık yeterli olmadığı veya Ankara 'da akrabası olmayan birisi için bir değerinin olmayacağı da bir gerçek.
Burada seksen milyondan kaçı yönetim kademesinde akraba edinebilir ki? Ben bu görüşe katılmıyorum. İnsanlar artık daha fazla eğitim alarak kendilerini ve yeteneklerini farkettirmek için olması gereken çabayı veriyorlar. Genel olarak söylüyorum babanız bile torpil yapsa eğer bir değer ortaya koyamıyorsanız insanlar sizi derhal eliyor.
Kadınlar günümüzde en az bir üniversite mezunu olmalı. Çünkü her insanın üniversite hayatını yaşamasını isterim. Yani kadın erkek fark etmeksizin üniversiteye gitmeli. O ortamı görmeli, yaşamalı yani. Bazen ders çıkışları kütüphanede kalmalı, ödev yapmalı, okulun bahçesinde arkadaşlarıyla bir çekirdek, kola yapmalı. O ortamı yaşamalı yani. Sunum yapacağı zaman kalbi küt küt çarpmalı, ders heyecanı olmalı, büt'e kalma korkusunu yaşamalı yani. Eğitime gelince üniversite mezunu olmuş, doktora yapmış, alanında uzman birçok insanda eğitimli, adaletli olmayabiliyor. Aksi takdirde lise mezunu bile olmayan bir kadın gayet kültürlü, eğitimli, bilgili davranışlar sergileyebiliyor. Tabii burada önemli olan azmi, hedefleri doğrultusunda verdiği çaba. Ben günümüz toplumundaki kadınların üniversite mezunu olmasını çok isterim. Bu kadının gücünü gösterir. Nerede, hangi şartlarda yaşadığı değil, kendi hayatı için verdiği çabadır önemli olan.,😄
Diploma almak güzel bir şey ancak birçok diplomanın olması tek başına kadını kendi ayakları üzerinde durmasında yeterli değil. İster diplomalı bir iş olsun ister el yeteneğine dayalı bir iş kadın, yapabileceğine inanmalı. #BenVarım#KızlarBirAdımÖne