Anksiyete bozukluğu yıllarımı ve hayallerimi çaldı. 23 olacak oluşum daha da derinlere itiyor beni. Her gün daha da dayanılmaz oluyor, ne yapacağımı nasıl yaşayacağımı bilmiyorum. Sevgilim olmadı, ilk aşkım platonik olarak kaldı. 18’den sonrası nasıl geçti gitti hiç anlamadım ama hep odamda dört duvar arasında bu lanet hastalığımın geçmesini bekledim, bekledikçede daha da büyüdü.. ben hiç yaşamadım. Kendime acımak, küfretmek beni asla bir noktaya ulaştırmadı ve de ulaştırmayacak. Her şeye geç kaldım. 19 yaşında i. n. t. i. h. a. r girişimim maalesef psikiyatri kliniğinde sonuçlandı. Neden başarısızım 4ptal mıyım neyim eksik neden bu kaygıdan kurtulamıyorum diye her gün deliriyorum. Bir i. n. t. i. h. a. r girişimim bile başarıya ulaşamadı. Sonum ne olacak? Yine öyle bir şey mi yapacağım bilmiyorum ne olur bana tavsiye verin hiç iyi hissetmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖnce sakin ol bak herkesin bir salantili dönemi var bende 27 yaşındayım bende yaşadım bir çok şey seninkiler gibi hala arada psikolojik olarak berbatım ama bu her şey burada bitsin anlamina gelmiyor ve bende Şu an üniversite okumak istiyorum yasin bir önemi yok onlar sadece bir rakam sen kendini düşün yasa takili kalırsan daha kötü senin icin geç olsun güç olmasın sana iyi gelen şeyleri yap arkadaş edin dışarı çık gerekirse ağla gül dolu dolu yasa hayatını geçmişi düşünme giden yıllar gelmez ama senin elinde olan bir şey suanini daha güzel yaşarsın emin ol güven kendine herkesin güzel bir hayata yaşantıya ihtiyacı var sende bunlardan birisin ipler senin elinde ister geri yuru ister ileri ama geçmişe çizik at bugün yeniden basla hedeflerin olsun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHiçbir şey için geç değil. Tüm bunları atlattında her şey yoluna girer. Üniversiteye başlarsın, seversin, sevilirsin. Umudunu yitirme ve güçlü olmaya çaba göster. Zira sen kendine değer vermezsen başkası sana değer vermez. Umarım her şey zamanla düzelir..
00 Yorumla
"Kendime acımak, küfretmek beni bir noktaya ulaştırmadı" diyen sensin. Bu bilinçli biri olduğunu gösteriyor. Bence senin başaramayacağın bir şey yok. Üniversite için de hayat için de geç değil. Yapabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılBilinçli olmak daha da acıtıyor. Keşke daha 4ptal olsaydım bu kadar acı çekmezdim
+1 yılHiçbir şey için geç degil. Hayat senin hayatın. İstersen 30 yaşında başlarsın. Sana tavsiyem ne istediğini bil. Hedefin olsun. Ve sosyal hayata kaynaşmak için bir işe gir ve calis. Kesin iyi gelecektir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
9Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yıl21 yaşındayım liseyi açıktan kayıtlıyken devam etmedim okumayıda düşünmüyorum okumadanda yapıyorum çoğu şeyi ama insan sorgulamıyor üzülmüyorda değil eksik hissedip yaşıtlarından uzak gibi kalıyosun gelecek kaygısı o kadar kötü bişey ki insanı boşluğuna çekip bitiriyo o kaygılarla önünü görmeyi bırak adım bile atamıyosun seni anlıyorum ama sana sadece nerde olursan ol sen lazımsın kendini sev güven inan tek Allah a sığın zaten gerisi vicdanın kalbin rahatlıyo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİki çocuk anneleri okuyor. Ayrıca telegram grupları 27- 35 yaş arası insanlarla dolu sınava çalışıyorlar anneler gece çalışıyor dışarda çalışan işten döndüğü gibi soru çözüyor sabahta daha erken kalkıyorlar. Dostum 23 yaşındasın. Açıktan bir bölüm oku.
00 YorumlaOkumanın yaşı yok bende seneye yazilcam düşünüyorum yas 27 bu arada üniversitede güvenlik görevlisiyim 30 yaşında da öğrenci var orada inanmazsınız belki 40 45 li yaşlarda bile gördüm.
00 Yorumla
+1 yılİlaç tedavisi görüyor musun? Bu illeti 2 senedir çekiyorum. Korkma yalnız değilsin ilaç tedavisiyle zamanla daha da iyi olacaksın. Ama önce hastalığını kabullenmeli bununls yaşamayı öğrenmelisin
00 YorumlaBen de başlamadım 21 e gircem okumak bana göre değil gibi hissediyorum
12 Yorumla
Soran+1 yıl20 yaşında üniversite için çalışmaya başlamıştım sonra kendimi derin bir depresyonda buldum. Bana göre değil sanırım yoğun çalışmak😔 hatta 21 yaşında üniversitede olurum diye düşünüyordum korona girdi araya
+1 yılo hastalık insan içine karışmadan mümkün değil geçmiyor. eğlenecek arkadaşlarının olması lazım veya araban olacak en huzurlu olduğun yere gidiceksin
00 Yorumla60 yaşında üniversiteye başlayan bile var hiç-bir şey için geç değildir üzme kendini birtanem
00 YorumlaTr de Üniversiteye gitmek zaman kaybı, boşuna üzülme.
00 YorumlaHayır tam aksine geç olsun güç olmasın
Kardeşim geç başladı şimdi iyi bir üniversiteyi derece ile bitirmek üzere ve başlangıç maaşı 10 binin üstünde00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşlarım 17 de başladı ben 21 de. Geç diye bişey yok onlardan daha iyi durumdayım her anlamda
00 Yorumla
+1 yılBende 23 yaşındayım 2 yıllık bölüm okuyacağım inşallah
00 YorumlaBenim arkadaşım 26 yaşında başladı üniversiteye.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİstediğin yaşta başla.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim inancınınkaybetme yaşın daha çok genç
00 Yorumla
+1 yılBiraz geç
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum
Saçmalama bence hazırlanıyor tekrardan
01 Yorumla
+1 yılDaha başlarsın ya
00 YorumlaHayır oku ama daha gecikme
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 22 yaşlarının sonunda hala üniversiteye başlamamış olmak büyük bir hata mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat