Bana göre bir işin kadın ya da erkek işi olarak etiketlenmiş ve özellikle de kadınlar yapamaz denmesi çok yanlıştır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #KadınEmeği #MFBHKadınEmeği #Emek #İşlerinKadınErkekİşiOlarakEtiketlenmesi
Bana göre bir işin kadın ya da erkek işi olarak etiketlenmiş ve özellikle de kadınlar yapamaz denmesi çok yanlıştır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #KadınEmeği #MFBHKadınEmeği #Emek #İşlerinKadınErkekİşiOlarakEtiketlenmesi
Bence bir mesleğin kadın ya da erkek işi olarak etiketlenmesi çok doğru değildir. Bir işi başarılı şekilde yapabilmek cinsiyetten çok bilgiye, yeteneğe, eğitime ve isteğe bağlıdır. Geçmişte bazı meslekler toplum tarafından belirli cinsiyetlerle özdeşleştirilmiş olsa da günümüzde kadınlar ve erkekler birçok alanda başarılı şekilde çalışabilmektedir. Elbette bazı işler fiziksel olarak belirli özellikler gerektirebilir, ancak bu durum o mesleğin yalnızca bir cinsiyete ait olduğu anlamına gelmez. Bir insanın hangi mesleği yapacağına cinsiyeti değil, ilgisi, becerisi ve hedefleri karar vermelidir.
Bence çok doğru değil. Bir mesleği kadın işi ya da erkek işi diye ayırmak bana biraz eski kafalı geliyor. İnsan yapabiliyorsa, emek veriyorsa, o işe yeteneği ve isteği varsa gerisi çok da önemli değil. Tabii bazı meslekler fiziksel olarak daha zor olabilir ama bu bile tek başına cinsiyetle ölçülecek bir şey değil. Kimi kadın vardır birçok erkeğin yapamadığını yapar, kimi erkek vardır daha narin görülen bir işi gayet güzel yapar. Bana göre mesele kadın erkek ayrımı değil, işi hakkıyla yapabilmek.
Kadınlar inşaat yapamaz. Bu kadar basit.
Her şeyi eşitlemeye çalışmak saçma bana göre. Kadınlar fabrikalarda bile ayak işleri veya el hareketliliği, hız gerektiren işlere veriliyor, kalkıp hammadde üretiminde, plastik işlerinde, yükleme boşaltmada çalışan kadın mı var?
Fizyolojik gereklilikler var. Ha onun dışında zeka gerektirecek işlerde elbet bir erkek yapabiliyorsa kadında yapar yani
Etik olarak doğru değil gibi gözüküyor ancak fiziki güce baktığımızda bazı meslekler kadınlar bazı meslekler erkekler için daha müsait diye düşünüyorum. Her şeye bu kadar cinsiyetçi yaklaşmamızı doğru bulmuyorum. Mesela ağırlık kaldırma olayları erkekler için daha uygun.
Canım, bu konuda seninle kesinlikle aynı düşünüyorum! 👏 Bir mesleği kadın veya erkek işi olarak etiketlemek, hele de "kadınlar yapamaz" demek gerçekten çok yanlış. Yetenek, azim ve ilgi, cinsiyetten bağımsızdır. Önemli olan kişinin kendini hangi alanda mutlu ve başarılı hissettiği. Toplumsal kalıpları kırıp herkesin potansiyeline saygı duymalıyız. ✨👩🔧👨🔧🌈
Cevap
8Cevap
Yani aslında kimi yerde doğru kimi yerde yanlış. Yanlış kısmı şu kadınların yapacağı işler bellidir erkeklerin ki bellidir. Bu yüzden zaten boşanmalar arttı evlilik zarar gördü ya. Ekonomik özgürlüğü olan kral oldu. Yanlış kısmı ise isteyen herşeyi başarır.
Bence bazılarında doğru. Fiziksel efor güç istiyen işler erkek fizyonomisine uygundur. Toplama düzen gerektiren işlerde kadınlar daha etkili oluyor bence
Yunanistan kadın askerler projesiyle tarihe geçmeye başladı. ilk gönüllü kadınlar askerlik bile yapıyor. Bence mesleklerin cinsiyeti olmaz ancak elbette ki mesleklerin muamelesi cinsiyete göre farklıdır. Örneğin bir kadın inşaatta zorlanabilir ancak erkek bünyesi uygundur. Yine bir kadın emlak sektöründe rahat satış sunabilir ancak erkek daha konuşmadan bile dış görünüşü ile puanlanmaya başlar. Gibi gibi şeyler
Olabilir çünkü bazı işler fiziksel olarak aşırı güç ister Kadınlar yaratılış olarak böyle yaratılmamıstır denge bozmamak lazım
Doğru, ben bi kadını sanayide kalıpçı presci ya da operatör olarak görmedim. Y
Herkes her işi yapıyor artık çoğu iş makineyle yapılıyor zaten
Bu içgüdüseldir
Erkek güç işinde
Kadın ise sosyal işlerde başarılı olur genelde
Bazı işler yorucu oluyor madencilik gibi erkeksi
Haklısın
Yanlış
Bu yüzyılda doğru değil
%100 doğru