Kadınların birçok emeği ya görülmüyor ya da göz ardı ediliyor bunlar saymakla bitmez ancak mesela ev işleri, çocuk büyütmek gibi işler en büyük örnek diyebilirim. Peki ya sizce kadınların görülmeyen emekleri nelerdir?

#MFBH22 #KadınEmeği #MFBHKadınEmeği #Emek #GörülmeyenEmekler
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kadınların görünmeyen emeği, çoğu zaman ücretlendirilmeyen, fark edilmeyen ve “doğal görev” gibi kabul edildiği için değeri görünmeyen işlerin bütününü ifade eder. Ev içi işler, çocuk, yaşlı veya hasta bakımı, yemek, temizlik ve evin düzenini sağlama gibi günlük sorumluluklar bu emeğin en yaygın örnekleridir. Bunun yanında kadınlar sadece fiziksel işler değil, aynı zamanda duygusal ve zihinsel bir yük de taşır; aile içindeki ilişkileri düzenlemek, herkesin ihtiyaçlarını takip etmek, planlama yapmak ve sürekli hatırlama sorumluluğunu üstlenmek gibi işler de çoğu zaman görünmez kalır. Toplumda bu emek çoğunlukla “kendiliğinden yapılması gereken” ya da “kadınlık görevi” gibi algılandığı için ekonomik karşılığı ya hiç yoktur ya da yeterince hesaplanmaz. Oysa bu görünmeyen emek, hem aile yaşamının hem de toplumun günlük işleyişinin sürmesi için temel bir rol oynar.
Bence evlilik kadın için konforr alanı bunu çevremde çok görüyorum aslında evlilik kadınlar için hazır düzene dahil olmak bencee çünküü dışarı kurtlar sofrası vee bence erkeklerinde çokca görünmeyen emeği varr ben çevremde bunu fark ettimm yani evlenipte mutsuz olan kadın nadir oda eş seçimi ile alakalıı
Anneliği. Ev hanımlıgı ( evdeki tüm işler), çalışıyorsa maddi desteği, her alanda var olup aslında hiç var olmamış gibi değerlendirilip eleştiriye maruz kalmaları üzücü bir durum.
Yiyecek ekmeklerine kadar önlerine getiren kadın iken, yine ve yeniden kısıtlanan, ötekileştirilen, zekası ile dalga geçilen yime maalesef kadınlarımızdır. Sokaktan 100 kişiye sor o 100 kisi “ kadınlarımız bizim yarınlarımız “ der. Ama iş icraata gelince “ saçı uzun aklı kısa” mantığına sığınan koca bir toplum var. maalesef.
Anlayacak insan gibi insan olsa oturup tek tek anlatırım ama anlayacak insan olmadığı için buna değmez aslına bakarsan kadın emekleri görünmez değil sadece görmezden geliniyor ona mecbur tabiki yapacak hizmetçi gözüyle bakıyorlar
Ben açıkladım özet sen merak etme.
Bence kadınların en görünmeyen emeği, her şeyi aynı anda düşünmek zorunda kalmaları. Evde, ilişkide, ailede, işte çoğu zaman sadece yapılan iş değil; hatırlamak, toparlamak, idare etmek, kimse kırılmasın diye kendini kısmak da emek. Dışarıdan küçük görünen şeyler, içeride insanın omzuna ağır ağır yük oluyor.
ilişşkiyi ayaka tutma çabaları yemek yapmaları azimli olmaları iş hayatındaki etkileri dünyaya kattıkları renkler çocuk büyütmek ilham vermek
Hakları ödenmez
Çok var çok
Temizlik ve yemek yapmak.
Her şey feministler hariç
Fedakarlıkları...
Yazsana bana ban yedim
Hepsi
Fedakarlıkları.