Kadın girişimcilerin karşılaştığı engelleri ve toplumsal algıyı gözlemlediğimde kağıt üzerinde sunulan imkanların yeterli olmadığını işin pratiğinde ise kadınların hala çok daha fazla kanıtlamak zorunda kaldığını görüyorum.
Destek mekanizmaları son yıllarda artsa da bu desteğin çoğu zaman yüzeysel kaldığına ve kadın girişimcinin ailevi sorumlulukları ile iş dünyası arasındaki zorlu dengede yani görünmeyen yükünde yalnız bırakıldığına şahit oluyorum. Finansmana erişimdeki bürokratik zorluklar özellikle yerel ölçekte kadınların işini ciddiye almayan önyargılar ve bir işi kurarken yapabilir mi? sorusuna maruz kalmaları motivasyonu kırıyor. Bir kadının emeği ve vizyonu çoğu zaman ticari bir başarıdan ziyade, bir yardımcı gelir veya hobi gibi görülme riskiyle karşı karşıya kalıyor diyebilirim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
16 güHayır pek düşünmüyorum maalesef.
Bizim millet daha çok babadan veya kocadan zengin olup, gündemde kalmak için sıfır beceri ile girişime atılanları ünlü etmekle meşgul.
Gerçek anlamda zor şartlarla dişiyle tırnağıyla kazıyarak mücadele verip ilerlemeye çalışan, ticari zekâya ve bilince sahip kadınlarımız, maalesef başta toplum tarafından negatif yönde eleştirilerek eziliyor.
Kadının her anlamda hevesini, umutlarını, gücünü ve inancını yıkmak için çabalıyorlar.
Bunu bizzat yaşamış bir kadın olarak söylüyorum.00 Yorumla
14 güLütfen yanlış anlamayın ama son 10 yıldır kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kadın kelimelerini duymaktan okumaktan gına geldi!
Bu ülkenin sadece kadın sorunu mu var?
00 Yorumla
15 güBir girişimci kadın diye ekstradan desteklenmesi bana saçma geliyor. Siyasette de öyle. Bir belediye başkanının kadın olması övünülecek bir şey değil ki. İş yapabiliyor olması potansiyelli birisi olması ve hizmeti önemli.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
u 15 güHayır pek düşünmüyorum.
10 Yorumla
16 güerkeklerden daha fazla destekleniyorlar.
sırf bu yüzden günümüzde bir çok şirket, şirket sahiplerinin eşi ya da kızının adında.10 Yorumla
15 güHayır yeterince desteklenmiyorlar. Bazılarını ailesi bazılarını çevre desteklemiyor
10 YorumlaKadın girişimcilerin yeterince desteklendiğini düşünmüyorum. Memlekette her şey MIŞ ya da MİŞ gibi yapılıyor.
00 YorumlaBizi desteklemiyolar jsjdjdk onları da desteklemiyolardır kesin
00 Yorumla
16 güValla şu devirde bizim ülkede bayağı destekleniyor canlı şahidiyim
00 Yorumla
16 güSektörüne göre değişir. Benim çalıştığım sektörde işi bilmeyen kadını müdür yaptılar, başka bir beyefendinin projesini kadının projesi gibi lanse ettiler. Benim sektörde başka kadını alabilmek için işini yapan kadını da kovdular.
00 Yorumla
16 güEvet düşünüyorum
10 YorumlaYok duşunmuyorum.
10 Yorumladüşünmüyorum
10 YorumlaEvet, artık iyi durum bence
00 Yorumla
16 güDaha çok desteklenmeli
00 Yorumla
16 güBilgim yok ne kadar destek veriyorlar
00 Yorumla
15 güMaalesef.
00 Yorumla