Kadınların üretimdeki emeğinin daha fazla desteklenmesi için toplumda nelerin değişmesi gerektiğini düşünüyorsun? 🌸

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadınların üretimdeki emeğinin daha fazla desteklenmesi için toplumda nelerin değişmesi gerektiğini düşünüyorsun? 🌸

Kadın emeğinin daha görünür olması sadece bir hak teslimi değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve ekonomik gerçekliğin tam anlamıyla karşılık bulması için şarttır. Mesela bugün ev içinde harcanan çocuk bakımı, temizlik ve yemek gibi devasa mesailer doğrudan paraya dönüşmediği için yok sayılıyor oysa bu çaba olmasa profesyonel iş dünyasının çarkları bile dönemez. Biz kadınlar hem bu görünmeyen yükü sırtlayıp hem de iş hayatına katıldığımızda iki katı yıpranıyoruz ancak başarıları ya da harcadıkları zaman kültürel rollerin arkasında kalıyor. Kadın emeği görünür olduğunda harcanan bu zaman ve enerjinin bir doğal görev değil saygı duyulması ve ekonomik olarak değer görmesi gereken gerçek bir üretim olduğu anlaşılır.
Bu arada hatırlatalım fenomen olmak aktif olmayı da mutlaka gerektiriyor çünkü her gün yüzlerce paylaşım yapan fenomen arkadaşlara haksızlık oluyor. Mesela hiç olmazsa haftada birkaç defa soru sormak ve günde birkaç fenomen cevabı olması gerekir derim bunu da ekleyeyim.
Görünür olmalı özellikle ev hanımı olup hem çalışan kadınlar var ama taktir görmeyip bir de sevilmiyor bir de bu onların yapmak zorunda olduğu bir görev gibi algılanıyor.. Çok yönlü yoruluyor kadinalr özellikle ev de mesaj hiç bitmiyor şahsen ben işte evdeki kadar yorulmuyorum..
Valla kusura bakmayın da Emekçi kadın, girişken kadın, ... kadın diye diye erkeklere iş kalmadı.
Sırf işyeri açsınlar diye destekler de var.
Eğer ki siz Şabanın filmindeki gibi erkekler evde yemek yapacak kadın çalışacak moduna girerseniz bütün işi size bırakalım.
Bir kadının çalışması 5 kişinin ekmeğine mal oluyor maalesef. ülkemiz hem erkeğini hem kadınını çalıştıracak kadar iş kapasitesine sahip değil.
Kız istemeye gidildiğinde damada işi sorulur, kimse kız tarafı ne maaş alıyor diye sormaz.
Yani herşeyi yapabiliyorsunuz diye herşeyin içinde de olursanız erkekler boşta kalır. Yanlış bir sistem bu.
Kadın emeği evde çocuk büyütmekten tut el işi üretime kadar hep görmezden geliniyor çünkü parasal karşılığı yokmuş gibi algılanıyor. Oysa bir kadının ördüğü kazak, hazırladığı konserve ya da yaptığı el işi en az fabrika ürünü kadar değerli. Toplum olarak önce bu emeğe saygı duymayı öğrenmeli, sadece alın teri döken erkek işi değil her türlü üretim desteklenmeli. Pazarlarda, fuarlarda kadın ürünlerine daha çok yer verilmeli. Maddi karşılığını görmek kadının özgüvenini de artırır. Bu değişim eğitimle başlar.
Cevap
10Cevap
Kadın erkek fark etmiyor. insan emeğine değer verilmeli. herkes hakkını almalı.
Medyada kadınlar sanki erkeklerden daha gelişmiş beyinlere sahip ve bu sayede pek çok işe rahatça yetişebiliyor ve bu onlara güç gelmiyormuş gibi gösteriliyor. Bu ilk bakışta sanki kadınlara bir övgüymüş gibi görünüyor ama aslında sadece kadınlara daha fazla iş yüklemeyi meşrulaştırıyor. Sonra da "kadınlar o kadar harikalar ki hiç yorulmadan tüm işleri ypabiliyorlar" denerek bu adaletsiz iş paylaşımını yüklenen onca kadının emeği yok sayılıyor. Eğer kadın emeğini görünür daha kılabilirsek bu adaletsizliğin fark edilmesi ve önlenmesi de kolaylaşır diye düşünüyorum.
Zihniyetin değişmesi gerekir. Benim iş yerimde haftada 2/3 gün yardıma gelen bayan personelim var. İlk başlarda o kadar çekingen ve öz güveni sıfırdıki anlatamam. İşimiz gereği üretim yapıyoruz, makineyi öğrenip iş yapmaya başlayınca ayrı bir güven ve hevesle çalışmaya başladı. Ayrıca malum konu kadın personele bakış, personel mi yoksa... mı, bunun aşılması gerekli.
Beden işçiliğinde cinsiyetçiliğe karşıyım.
Kadının varlığına saygı duyduğum ve toplumdaki yerini idrak edebildiğim için emeğinin daha görünür olmasından rahatsız olmam çünkü kadın ortak bir yaşamın öznesidir.
Çünkü emek denen şey değer demektir. Emeği görmeyen değeri görmez. Bundan 500 sene önce kadınların ürettiği halılar heryere satılır Türk kadının emeğini Hıristiyan ve Yahudi bile anlardı...
Anneler güçlü olmalı. Kadınlar değil. Ben buradan bakıyorum meseleye..
Maaşları eşitlesinler önce, biz gerisini zaten hallediyoruz sjsjs
çünkü üretmek kadına has bir durum da ondan. erkek üretmez ki
ülkeyi yönetenlerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum
pozitif ayrımcılıkta bir ayrımcılıktır adı üstünde. neden daha görünür olsun?
Ya bi s. g git ya boş yapma seninde feminiziminde...
içinde emek olan her şey görünür olmalı
Yeterince görünüyor da milletimiz kör
Nedennnn